قائم مقام موقت وزیر خارجه آمریکا در سفری محرمانه به نیجر رفته و با رهبران نظامی این کشور دیدار کرد؛ دیداری که بینتیجه به پایان رسید.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، ویکتوریا نولاند، قائم مقام موقت خارجه آمریکا در روز دوشنبه دیداری با رهبران نظامی نیجر داشت که در ۲۶ ژوئیه محمد بازوم، رئیسجمهوری منتخب این کشور را طی یک کودتا سرنگون کردند.
این دیدار که پیشرفتی در آن حاصل نشد و تا زمان خروج نولاند از نیجر محرمانه مانده بود، یک روز پس از پایان ضربالاجل جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اِکُواس) اتفاق افتاد که رهبران نظامی نیجر را تهدید کرد که اگر محمد بازوم را تا نیمهشب یکشنبه به قدرت بازنگردانند، با خطر مداخله نظامی مواجه خواهند بود.
با وجود منقضی شدن ضربالاجل اکواس، یک منبع نزدیک به این بلوک آفریقایی اظهار کرد که این نهاد هنوز تصمیمی برای مداخله نظامی ندارد و درهای گفتوگو باز هستند.
ویکتوریا نولاند بعد از سفرش اظهار کرد که این سفر «بیپرده و گاهاً دشوار» بوده و راههای برونرفت از این بحران و احیای روابط با ایالات متحده به بحث گذاشته شد. آمریکا هم مانند دیگر کشورهای غربی، کمکهای بشردوستانه خود به نیجر را پس از کودتا قطع کرده است.
او با بیان اینکه پیشنهادهای واشنگتن چندان مورد استقبال رهبران نظامی نیجر قرار نگرفت، گفت که با درخواستش برای ملاقات با ژنرال عبدالرحمن چیانی، رهبر کودتای این کشور و محمد بازوم مخالفت شد.
این فرستاده آمریکا که با مواضع ضد روسیهاش شناخته میشود، در این سفر رهبران نظامی نیجر را از گام گذاشتن در مسیر کشور «مالی» و دعوت از گروه پیمانکار نظامی واگنر روسیه بر حذر داشت و گفت: آنهایی که در گذشته چنین کاری کردند، به خوبی میدانند که حضور واگنر چه تهدیدی برای حق حاکمیت آنها محسوب میشود.
رادیو فرانسه: کشورهای آفریقایی میخواهند با ۲۵ هزار سرباز به نیجر حمله کنند
به گزارش رادیو فرانسه مدعی شده کشورهای آفریقایی قصد دارند برای مقابله با کودتاچیان در نیجر ۲۵ هزار تن از نیروهای نظامی خود را راهی این کشور آفریقایی کنند.
به گفته این کشورها، نیجریه میتواند نیمی از این سربازان را فراهم کند. سنگال، بنین و ساحل عاج هم میتوانند سربازانشان را اعزام کنند.
این کشورها همگی از اعضای اکوواس (جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا) هستند؛ نهادی که پیشتر ضربالاجلی را برای حاکمان نظامی جدید نیجر تعیین کرده و خواستار آزادی محمد بازوم، رئیسجمهوری برکنارشده این کشور تا نیمهشب یکشنبه شد. این بلوک آفریقایی تهدید کرد که در صورت برآوردهنشدن خواستههایش، حاکمان نظامی نیجر باید آماده مداخله نظامی اکوواس باشند. اما با وجود منقضی شدن ضربالاجل تعیینشده، اکوواس واکنشی به برآوردهنشدن درخواستهایش نشان نداد.
مخالفت در نیجریه با مداخله نظامی احتمالی اکوواس در نیجر
در نیجریه مخالفتهایی درباره احتمال مداخله نظامی از سوی اکوواس در پی کودتای اخیر در نیجر و برکناری رئیس جمهوری این کشور آفریقایی به وجود آمده است.
به گزارش شبکه خبری فرانس ۲۴، نیجریه بزرگترین قدرت اقتصادی بلوک غرب آفریقا (اکوواس) در حال حاضر با مشکلات داخلی شدیدی از جمله تورم بالا و مبارزه مداوم علیه تروریسم مواجه است.
خبرنگار فرانس ۲۴ در لاگوس نیجریه گفت: منتقدان میگویند رئیس جمهوری نیجریه باید راههای دیپلماتیک را برای کاهش مشکلاتی که در نیجر اتفاق میافتد، انتخاب کند و نباید مداخله نظامی صورت گیرد.
وی افزود: نیجریه در حال حاضر مداخله نظامی را بر نمیتابد.
«بولا احمد تینوبو» رئیس جمهور نیجریه و رئیس اکوواس با انتشار بیانیهای اعلام کرد که نشست بعدی رهبران این اتحادیه اقتصادی را روز پنجشنبه در ابوجا پایتخت نیجریه تشکیل خواهد داد.
در این بیانیه آمده است: رهبران اکوواس در جریان این اجلاس وضعیت سیاسی و تحولات اخیر در نیجر را مورد بررسی و بحث قرار خواهند داد.
تحلیلگران بر این باورند که رهبران منطقه در جستجوی راه حلی فوری برای جلوگیری از تشدید تنش که به طور بالقوه میتواند کل منطقه غرب آفریقا را تحت تأثیر قرار دهد، به یک موضع واحد نیاز دارند.
به نوشته خبرگزاری آناتولی، در صورتی که اکوواس برای بازگرداندن بازوم (که طبق گزارشها به گروگان گرفته شده است) تصمیم قطعی بگیرد، کشورهای نیجریه، سنگال، ساحل عاج و بنین همگی تمایل خود را برای اعزام نیرو به نیجر ابراز کردهاند.
از سوی دیگر کشورهای بورکینافاسو و مالی که دارای مرز مشترک با نیجر هستند، حمایت قوی خود را از نظامیان در نیجر اعلام و در این قضیه از همسویی با اکوواس خودداری کردند.
نخست وزیر در تبعید نیجر: هیچ نیرویی از واگنر در مرز ما و مالی وجود ندارد
به گزارش خبرگزاری تاس، اوهومودو ماهامادو نخست وزیر در تبعید نیجر که این روزها شاهد حاکمیت ارتش در جریان یک کودتاست، اطلاعات مربوط به حضور جنگجویان شرکت شبه نظامیان واگنر در نیجر را رد کرد.
اوهومودو ماهامادو در حالی که در پاریس به سر میبرد به شبکه تلویزیونی الشرق الاوسط، گفت: نمیتوانم حضور واگنر را تائید کنم، این غیرممکن است.
وی افزود: هیچ نیرویی از واگنر در مرز نیجر و مالی وجود ندارد و گروههای اسلامگرا در آنجا حضور دارند و عبور از این گروهها تقریبا غیرممکن است.
به گفته مهمادو، برای عبور از مرز اول باید این گروهها را نابود کرد که در چهار سال گذشته این اتفاق نیفتاده است.
نخست وزیر در تبعید نیجر گفت: امروز آنها یعنی همان جنگجویان واگنر نمیتوانند از مرز مالی و نیجر عبور کنند و بر این اساس من نمیتوانم این اطلاعات را تائید کنم.
ماهامادو تصریح کرد: به اعتقاد من این غیرممکن است.
سران کودتای نیجر «نخستوزیر» جدید منصوب کردند
رهبران کودتا در نیجر یک اقتصاددان و وزیر سابق اقتصاد را به عنوان “نخستوزیر” منصوب کردند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، انتصاب “علی لمینا زین” اقتصاددان و وزیر اقتصاد سابق نیجر توسط سران کودتای این کشور در تلویزیون RTN اعلام شد.
این فرد در حال حاضر سخنگوی بانک توسعه آفریقا در انجامنا، پایتخت چاد است و پیشتر پستهایی در گابن و ساحل عاج داشت.