حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
«فارن افرز» در تحلیلی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هشدار داد که جامعه آمریکا بهشدت دوقطبی شده و انتظار میرود باتوجه به عمیقتر شدن «بحران مشروعیت» در این کشور، جامعه آمریکایی با تحولات سیاسی خشونتآمیزی مواجه شود و این مشکلی است که راهیابی «دونالد ترامپ» و یا «کامالا هریس» به کاخ سفید آنرا ... فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
این روزها اکثر مردم کشور از یک سو با پوست و گوشت و استخوان پیامدهای اقتصاد ویرانشده را احساس میکنند و از سوی دیگر، بهدلیل جنگ روانی دولت جنایتکار اسرائیل علیه ایران و رجزخوانی حکومت ولایی در مورد حملۀ تلافیجویانه کوبنده، نگران زندگی خود و اوضاع ملتهب کشور و منطقهاند. در چنین شرایطی، هفتۀ گذشته ... درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
جنگ وحشتناکترین کابوس ملتها است؛ مردم ایران و منطقه خواهان صلح و آرامشاند
چشمهای جهانیان این روزها به خاورمیانه دوخته شده است. شعلههای جنگ ماهها است که در باریکۀ غزه زبانه میکشد. جنایتهای شبانهروزی اسرائیل در منطقه همچنان ادامه دارد. اکنون بیروت و دیگر شهرهای لبنان، بهویژه جنوب آن کشور، و نیز یمن و سوریه هدف بمبارانهای اسرائیل قرار گرفته است. تاکنون بیشتر از دوهزار تن از مردم ... جنگ وحشتناکترین کابوس ملتها است؛ مردم ایران و منطقه خواهان صلح و آرامشاند
نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت
[تولد: تهران، ۱۳۱۶ درگذشت: کُلن (آلمان)، ۷ مهرماه ۱۴۰۳] رفیق فریدون روز شنبه ۷ مهرماه بهدنبال بیماری در سن ۸۷ سالگی درگذشت. محبوبیت تنکابنی چنین بود که داستانها و طنزهایش پس از انتشار با استقبال خوانندگان در ایران روبرو میشد و گاهی برخی از طنزهایش نقل مجلسهای روشنفکران مخالف رژیم میشد. نیش طنزهای کوتاه و ... نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت
سخنان حسن روحانی در مجلس، بههیچوجه غیرمنتظره نبودند
سایت فرارو، ۶ شهریورماه، نوشت: “جلسهٔ طرح سؤال از حسن روحانی رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی و پاسخهای او به سؤالات نمایندگان با موجی از واکنشهای منفی از سوی مردم و فعالان سیاسی و اجتماعی روبهرو شده است.” فرآرو در ادامه آورد: “در همین رابطه مرتضی کاظمیان تحلیلگر مسائل سیاسی در شبکههای فارسیزبان خارج از کشور گفت: “روحانى هم چوب اکثریت مجلس را خورد، و هم پیاز افکارعمومی را. تفسیر نادرست و ارزیابى دور از واقع. او از ریشه اعتراضهای دیماه گذشته و مقصر دانستن مردم، و نیز تلاش بیحاصل او برای همراه ساختن اکثریت مخالف مجلس، روحانی را از اینجا مانده و از آنجا رانده ساخت.
اشتباه در اشتباه.” مصطفی تاجزاده دراینباره نوشت: “روحانی میتوانست با تبیین علل و عوامل اصلی مشکلات کشور گام بلندی در جهت رشد آگاهیهای عمومی بردارد و مشارکت ملت را برای حل معضلات، خنثی کردن کارشکنیهای دولت پنهان و طمعورزی ترامپ جلب کند. رأی منفی مجلس نشان داد نگفتن حقایق رقیب را جری و مردم را ناامید میکند. ” روزنامهٔ همدلی، ۷ شهریورماه، نوشت: “آنچه در سپهر سیاسی ایران به قطعیت رسیده این است که نه بسیاری از اصلاحطلبان، اصلاحطلب، نه اصولگرایان اصولگرا و نه اعتدالیون ما معتدلاند و ٬حسن روحانی٬ در جلسه دیروز مجلس نشان داد که از محافظهکارترین محافظهکاران است.”
همین روزنامه در مطلبی دیگر نیز نوشت: “آنگونه که پیش از حضور رئیسجمهور در محافل سیاسی پیچیده بود، قرار شد روحانی در مجلس در مورد علت مشکلات کنونی شفاف صحبت کند و بهنوعی افشاگری کند، اما دیدیم و شنیدیم که حسن روحانی نهتنها افشاگری نکرد، بلکه پاسخ سؤالات نمایندگان را نیز نتوانست بهصورت منسجم ارائه کند.” روزنامه همدلی بهنقل ازعبدالله ناصری اصلاحطلب، نوشت: “نحوه برخورد روحانی با افکارعمومی و بیتوجهیاش به نظرات کارشناسان و نخبگان به حدی رسیده که آینده و نقش مدنی خود را در جامعه بسیار مبهم و پرمسئله کرده است.” روزنامه آفتاب یزد، ۷ شهریورماه، نوشت: “طی هفتههای گذشته پس از اعلام وصول طرح سؤال از رئیسجمهور از سوی بهارستانیها، این امید در میان افکارعمومی و محافل سیاسی ایجاد گردید که رئیسجمهور بالأخره میخواهد رویکرد محافظهکاری را کنار بگذارد و حقایق را درباره کارشکنیها و موانع موجود بر سر راه وعدهها و برنامهها به مردم بگوید اما روز گذشته رئیسجمهور نهتنها که نتوانست نمایندهها را بهویژه در رابطه با سؤالات اقتصادی قانع کند، او حتی درباره حقایق و مسائلی که قبل از رفتن به مجلس در گفت و گوی تلویزیونی وعدهاش را به مردم داده بود باز هم سکوت اختیار کرد.” آفتاب یزد بهنقل از زیباکلام، نوشت: “تصور میرفت که روحانی پس از یک سال سکوت خود را میشکند و از فضای ایجاد شده در مجلس استفاده میکند و به مردم نشان میدهد که چقدر از این مشکلات متوجه دولت است و تا چه اندازه بحرانها بهویژه ارز، گرانی، قاچاق کالا و سایر سؤالاتی که جبهه پایداری و اصولگرایان در صحن علنی مجلس مطرح کردند، اساساً به دولت ارتباط پیدا نمیکند.”
علی صوفی، وزیر تعاون دولت اصلاحات و فعال سیاسی اصلاحطلب، نیز گفت: “سخنرانی دیروز روحانی مأیوسکننده و ناامیدکننده بود. زیرا رئیسجمهور مدام وعده میدهد اما عمل نمیکند.”
غلامرضا ظریفیان، معاون وزیر علوم دولت اصلاحات، به آفتاب یزد گفت: “سخنان روحانی بههیچوجه انتظارات مردم را محقق نکرد. رئیسجمهور قرار بود که درباره موانعها و کارشکنیها در مجلس سخن بگوید اما این اتفاق نیافتاد.” روزنامه ابتکار،۷ شهریورماه، بهنقل از محمدعلی ابطحی، نوشت: “روحانی بدجور رو دست خورد. بهجای توضیح جدی، یک منبر واقعی رفت.” صلاحالدین هرسنی در روزنامه بهار، ۷ شهریورماه، نوشت: “وقتی حسن روحانــی دیروز برای پاسخ به سؤالات نمایندگان در مجلس حاضر شد، در ابتدای ســخنانش اظهار کرد که او قرار اســت در راســتای سفارشات رهبر معظم انقلاب و با رعایت تمام مناسبات امر، وظیفهٔ قانونی خود را انجام دهد. اگرچه رعایت سفارشــات رهبری کنشی بهسـزا است، اما بهنظر نمیرسید که این گونه سفارشات بخواهد او را وادار کنــد که بیــان حقایق و شــفافیت را فدای کلیگویی، فرافکنی و توجهیات غیرمنطقی و خارج از قاعده کند.”
واکنشها نسبت به سخنان حسن روحانی در مجلس، بسیار فراتر از اظهارنظرهایی بود که در بالا نقلقول شد. طیفی گسترده از فعالان سیاسی در داخل و خارج از کشور بهدفاع، توجیه یا محکوم کردن این سخنان پرداختند. ما در اینجا به اظهارنظرهای فعالان سیاسی طرفدار روحانی که در بین آنان چپهای شرمگین و وازده هم کم نبودند وقعی نمیگذاریم چون اطمینان داریم که این طیف فکری هدفهای سیاسیای مشخص را دنبال میکند. در این میان بودند فعالانی که نسبت به حُسن نیت آنان شکی نمیتوان داشت. حزب تودهٔ ایران از هنگام انتخابات مهندسیشدهٔ سال ۱۳۹۲ تا کنون بارها تأکید کرده است که حسن روحانی به این دلیل بهمقام ریاستجمهوری انتخاب شد تا برنامههای ولی فقیه بهخصوص برنامهٔ توافقنامهٔ برجام را بهپیش ببرد. پیشینهٔ سیاسی و امنیتی حسن روحانی نیز نشان میداد که او مُهرهای مورد اعتماد و اطمینان در هرم حاکمیت است. بهنظر ما حسن روحانی در مجلس بهنحوی شایسته صداقت خود را نشان داد. صداقت از آن روی که او نشان داد تعهدش به حاکمیت سرکوب و تبعیت از ولی فقیه را با دفاع از خواستهای مردم عوض نمیکند. این مسیری است که نزدیک به چهار دهه ماهیت پیشینهٔ سیاسی حسن روحانی را رقم زده است. فعالان سیاسیای که در این ارتباط بهنوعی انگشت بهدهان شدهاند در ارزیابیشان نسبت به حسن روحانی مسیری پراشتباه پیمودهاند.
نامۀ مردم
سلحشوری و حیدری؛ از “وکیلالدوله” تا “نماینده واقعی مردم” / شکایت وزارت کشور از پروانه سلحشوری
به گزارش صدای آلمان؛ نطق تند اعتراضی سه نماینده مجلس شورای اسلامی برای دو تن از آنها دردسرساز شده است. کار به شکایت به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان هم رسید. نماینده اصولگرای منتقد اما از شکایت و اعتراض مصون مانده است.
خامنهای و روحانی، فرورفته در منجلاب بحرانهای فزاینده!
هفته گذشته مردم کشورمان پردهای دیگر از نمایشهای مزورانه اصحاب قدرت رژیم ولایی در راستای “حفظ نظام” و مدیریت بحران را شاهد بودند، اما دیگر واقعیتهای امر آنچنان آشکارند که اینگونه نمایشهای تکراری بیشتر به مضحکه شبیه شدهاند.
علیرضا سلیمی؛ آقای رئیس جمهور از مردم عذرخواهی کنید / ۱۴۰ هزار میلیارد تومان کجا رفته است؟
علیرضا سلیمی در نشست علنی روز چهارشنبه ۱۴ شهریور، مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود … با بیان اینکه رئیس جمهور باید از مردم عذرخواهی کند، گفت: براساس اصل ۱۱۳ قانون اساسی مسئولیت اجرای قانون برعهده رئیس جمهور است و براساس اصل ۱۲۱ وی قسم یاد کرده که پاسدار قانون اساسی باشد و ... علیرضا سلیمی؛ آقای رئیس جمهور از مردم عذرخواهی کنید / ۱۴۰ هزار میلیارد تومان کجا رفته است؟
روحانی نتوانست مجلس را قانع کند/ گزارش سؤالات به قوه قضائیه رفت
حسن روحانی، رییسجمهوری امروز در مجلس شورای اسلامی حاضر شد تا برابر اصل هشتادوهشت قانون اساسی و ماده ۲۱۲ قانون آییننامه داخلی به سوالات نمایندگان پاسخ دهد، اما بعد از ارائه توضیحات او نمایندگان تنها از یکی از سوالات او قانع شدند و چهار سوال دیگر به قوهقضاییه ارجاع شد.