روسیه: ۲ موشک انگلیسی سایه طوفان اوکراین را رهگیری و منهدم کردیم

وزارت دفاع روسیه در گزارش روزانه خود از حوادث جنگ، از ساقط کردن موشک‌های دوربرد سایه طوفان انگلیس خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: اعطای مجوز کشور‌های غربی به اوکراین برای استفاده از تسلیحات دوربرد برای هدف قرار دادن عمق خاک روسیه خشم مسکو را به همراه داشته و این کشور تاکید دارد این اقدام ... روسیه: ۲ موشک انگلیسی سایه طوفان اوکراین را رهگیری و منهدم کردیم

ادامه

آمریکا, انگلیس, اوکراین, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

ملونی: سیاست ما در مورد استفاده اوکراین از سلاح‌های ایتالیایی تغییری نکرده است

جورجیا ملونی نخست‌ وزیر ایتالیا در اظهاراتی با اشاره به صدور مجوز استفاده کی‌یف از سلاح‌های دوربرد برای حمله به اهداف نظامی در عمق خاک روسیه از سوی آمریکا و بعضی از کشورهای غربی، تاکید کرد: سیاست ما در استفاده اوکراین از سلاح‌های ایتالیایی تغییری نکرده است. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از ... ملونی: سیاست ما در مورد استفاده اوکراین از سلاح‌های ایتالیایی تغییری نکرده است

ادامه

آمریکا, انگلس, اوکراین, ایتالیا, جنگ نیابتی, حقوق بشر, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه

رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

پوتین دکترین هسته‌ای به‌روزشده روسیه را تایید کرد

در پی تازه‌ترین تحولات، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه دکترین هسته‌ای کشورش را به‌روزرسانی کرد. براساس آن، دریافت اطلاعات موثق درباره پرتاب موشک‌های بالستیک به روسیه یا متحدانش، استفاده از سلاح هسته‌ای را در پاسخ به آن ممکن می‌سازد. به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور روسیه امروز (سه‌شنبه) سیاست کلیدی روسیه در زمینه بازدارندگی هسته‌ای را تایید کرد ... پوتین دکترین هسته‌ای به‌روزشده روسیه را تایید کرد

ادامه

آمریکا, اوکراین, بلاروس, تجاوز نظامی, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, ٰژئوپلیتیک, شرق اروپا, صلح, غرب

سامانه‌های موشکی”هیمارس” آمریکا در راه اوکراین؛ با هدف واقعی کشاندن جنگ به‌داخل روسیه

جو بایدن یک بسته جدید تسلیحاتی ۷۰۰ میلیون دلاری برای اوکراین را اعلام کرد که شامل سامانه‌های موشکی توپخانه‌ای با تحرک بالاست که می‌تواند اهدافی را تا فاصله ۸۰ کیلومتری با دقت مورد اصابت قرار دهد و با هدایت ماهواره‌ای می‌تواند بردی معادل ۳۰۰ کیلومتر داشته باشد.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا چهارشنبه در بیانیه‌ای گفت: «ایالات متحده در کنار شرکای اوکراینی خود خواهد ایستاد و به ارائه تسلیحات و تجهیزات به اوکراین برای دفاع از خود ادامه خواهد داد».

 

یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا در جمع خبرنگاران در پنتاگون گفت که ایالات متحده در ابتدا چهار سامانه هیمارس را به اوکراین خواهد فرستاد. این مقام گفت که آموزش نیروهای اوکراینی برای استفاده از سیستم‌های جدید حدود سه هفته طول خواهد کشید.

 

کارشناسان نظامی می‌گویند این سامانه‌های موشکی قدرت این را دارند که وضعیت جنگ را در اوکراین تغییر دهند.

 

هیمارس‌ چیست و چرا حضور آن تا این حد در میادین نبرد سرنوشت‌ساز است؟

 

سامانه موشکی «هیمارس» ام۱۴۲، محصول شرکت نظامی آمریکایی لاکهید مارتین، یک راکت‌انداز مدرن و سبک است که می‌تواند همزمان ۶ موشک هدایت‌شونده ۲۲۷ میلیمتری را پرتاب کند. نام هیمارس در واقع از عبارت «سامانه راکت‌انداز توپخانه‌ای با مانورپذیری بالا» گرفته شده است.

 

این سامانه‌ها به نحوی طراحی شده‌اند که یک تیم کوچک می‌تواند به تنهایی در عرض چند دقیقه موشک‌های جدید را سوار کرده و شلیک کنند. امری که البته مستلزم آموزش سربازان اوکراینی توسط نیروهای آمریکایی است.

 

هیمارس روی یک کامیون چندمنظوره شش چرخ موسوم به «اف‌ام‌تی‌وی» سوار می‌شود که اکنون صد هزار دستگاه از آن‌ها در واحدهای مختلف ارتش ایالات متحده در حال خدمت هستند. در حالی که توپخانه‌های دوربرد و پهپادها به تهدیدی مهم برای ادوات زرهی ثابت در جنگ اوکراین تبدیل شده‌اند، کامیون‌ها می‌توانند پس از شلیک سامانه‌های هیمارس به سرعت منطقه را ترک کنند.

 

موشک‌های هیمارس از چه نوعی هستند؟

 

راکت‌اندازهای هیمارس عمدتا از سه مدل مهمات استفاده می‌کنند که در قالب ۲۲۷ میلی‌متری ساخته‌ شده‌اند. یکی ام۲۶ها، که با وزن کلی معادل ۳۰۶ کیلوگرم بردی ۳۲ کیلومتری دارند. دیگری ام۲۶-آ۲ ها که نسخه دوربردتری نسبت به مهمات قبلی هستند و با وزن کل ۲۹۶ کیلوگرم می‌توانند اهدافی را در فاصله ۴۵ کیلومتری هدف قرار دهند.

 

با این حال مرگبارترین موشک مورد استفاده در این راکت‌اندازها موشک‌های ام۳۰ هستند. این موشک‌ها که در سال ۲۰۰۶ وارد خدمت ارتش ایالات متحده شدند و در عراق، سوریه و افغانستان مورد استفاده قرار گرفته‌اند ۸۴ کیلومتر برد دارند.

 

این موشک‌ها که دارای سامانه هدایت ماهواره‌ای هستند می‌توانند هدف را با خطایی کمتر از ۵ متر هدف قرار دهند و با کلاهک انفجاری ۹۰ کیلوگرمی خود هر موجود زنده‌ای را تا فاصله ۵۰ متری به کام مرگ بکشانند.

 

هیمارس‌ها پس از انجام یک حمله برق‌آسا به مرکز تجمع طالبان در افغانستان در چهار سال پیش شهرتی جهانی یافتند. در ۲۴ مه ۲۰۱۸ ارتش ایالات ‌متحده با همین راکت‌انداز هیمارس یک مقر فرماندهی طالبان را در موسی‌قلعه ولایت هلمند افغانستان هدف گرفت و۵۰ نفر از رهبران ارشد این گروه را کشت. دقت این حمله به حدی بود که هیچ کدام از اعضای طالبان، که برای جلسه جمع شده بودند، جان به در نبردند.

 

هیمارس همچنین می‌تواند یک موشک زمین به زمین ام‌جی‌ام-۱۴۰ را نیز، که با هدایت ماهواره‌ای می‌تواند بردی معادل ۳۰۰ کیلومتر داشته باشد، شلیک کند.

 

نقش هیمارس در مقطع کنونی جنگ اوکراین

 

این سلاح زمانی در اختیار اوکراین قرار گرفته است که مطابق گزارش‌ها ارتش این کشور در حال عقب‌نشینی در مقابل آتش مسکو در ناحیه دونباس است. یک مقام ارشد آمریکایی به خبرگزاری فرانسه گفته است «هیمارس توازن قوا را مجدداً برقرار خواهد کرد».

 

در حال حاضر ارتش‌های روسیه و اوکراین سامانه‌های موشکی مشابهی دارند، اما سامانه‌های هیمارس آمریکایی از برد بیشتری برخوردارند و دقیق‌تر هستند.

 

هیمارس‌ها بسیار سبک و با وزن حدود ۱۱ تن ساخته شده‌اند و می‌توان هر کدام از آن‌ها را با یک فروند هواپیمای سی-۱۳۰ منتقل کرد. به همین خاطر حمل آن‌ها به خاک اوکراین چالش به شمار نمی‌رود. با این حال باید منتظر بود و عملکرد آن‌ها را در صحنه نبرد مشاهده کرد.

لاوروف: جنگ غرب درها را برای همکاری بیشتر روسیه-چین باز کرد

به گفته لاوروف، تغییرات ساختاری در چشم انداز ژئوپلیتیک مدرن به عنوان یک کاتالیزور برای تعمیق هماهنگی سیاست خارجی مشترک بین مسکو و پکن عمل می‌کند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, برزیل, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سازمان ملل, سیاسی, شرق آسیا, شرق اروپا, هندوستان

چین: غرب از دامن زدن به‌درگیری در اوکراین دست بردارد و فشار بر روسیه را متوقف کند

پکن از غرب خواست از دامن زدن به درگیری در اوکراین دست بردارد و فشار بر روسیه را متوقف کند.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, اوکراین, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

هشدارهای لاوروف در مورد تمایلات سلطه‌جویانه در اتحادیه‌ اروپا و آلمان

وزیر خارجه انگلیس در پاسخ به دیدگاه رئیس سیاست خارجه اتحادیه اروپا از این اتحادیه به عنوان یک قدرت نظامی، گفت: «دود بدون آتش وجود ندارد». او همچنین اظهارات اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در مورد قصد آلمان برای تبدیل شدن به نیروی نظامی اصلی اتحادیه اروپا را به عنوان شاهدی بر احیای “تمایلات سلطه‌جویانه” در ... هشدارهای لاوروف در مورد تمایلات سلطه‌جویانه در اتحادیه‌ اروپا و آلمان

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, المان, امنیتی, تحلیل, جهان, روسیه, شرق اروپا, عربستان سعودی, غرب اروپا