نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

سه شنبه جمع بزرگی از کارگران بخش حمل و نقل از سراسر کشور در دهلی نو تظاهرات کرده و خواستار تغییر قانون خصوصی‌سازی به نفع رانندگان اتوبوس‌ها و کارگران خدمات ریلی و.. هند شدند. به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه هندی نیوکلیک، صبح روز سه شنبه بیست و پنجم مارس، صدها کارگر بخش‌های ... هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

ادامه

امنیت شغلی, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, هندوستان

اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

هر ماه نزدیک به ۲۰۰ کارگر بر اثر بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان جان می‌دهند

مرگ ۱۰۷۷ کارگر در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳، به معنای مرگ حدود ۲۰۰ کارگر در هر ماه بر اثر حادثه کار است؛ به این ترتیب، در هر هفته، حدود ۵۰ کارگر بر اثر حادثه کار و بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان و عدم نظارت بازرسان کار جان خود را از دست می‌دهند. به گزارش خبرنگار ایلنا، ... هر ماه نزدیک به ۲۰۰ کارگر بر اثر بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان جان می‌دهند

ادامه

ایران, حقوق بشر, حوادث, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

تجمع اعتراضی کارمندان پست دولتی آمریکا به خصوصی سازی/ معترضین: خصوصی‌سازی بخاطر کاهش هزینه دولت دروغ است!

روز یکشنبه تعداد قابل توجهی از کارکنان ادارات پست آمریکا علیه تصمیمات عجیب دولت ترامپ در روز تعطیلی خود با تشکیل یک زنجیره انسانی تجمع بزرگی را ترتیب دادند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از مجله فینگرز لیک آمریکا، جمع قابل توجهی از کارمندان اداره پست ملی آمریکا در ایالت ویرجینیا (شرق ایالات متحده) ... تجمع اعتراضی کارمندان پست دولتی آمریکا به خصوصی سازی/ معترضین: خصوصی‌سازی بخاطر کاهش هزینه دولت دروغ است!

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, امنیت شغلی, جهان, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

سال ۲۰۲۳ بیشترین اعتراضات مزدی/ اروپا برای کارگران ناامن می‌شود

طبق اعلام گزارشگران یوروفاند، دلیل اصلی ناآرامی‌های صنفی اروپا همگام نبودن دستمزدها با روند افزایش هزینه‌های زندگی و تورم اروپا بود.

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از موسسه یوروفاند متعلق به پارلمان اروپا، اعتصابات کارگری و صنفی و اعتراضات کارکنان واحدهای مختلف در اروپا در سال گذشته میلادی (۲۰۲۳) در مقایسه با قبل، به مراتب افزایش یافته و موضوع محوری اغلب آن‌ها افزایش مزد بیش از تورم بوده است.

سال ۲۰۲۳ میلادی با چندین مورد اعتراضی جدی کارگران در سراسر اروپا شناخته می‌شود، حتی در کشورهایی که به طور سنتی چشم‌انداز روابط کار «آرام» داشتند، این مورد مشاهده شده که درگیری جدی در فضای صنفی به وجود آمد.

طبق اعلام گزارشگران یوروفاند، دلیل اصلی ناآرامی‌های صنفی اروپا همگام نبودن دستمزدها با روند افزایش هزینه‌های زندگی و تورم اروپا بود. بخش‌هایی که بیشترین آسیب را دیدند، حمل‌ونقل، آموزش، بهداشت و مراقبت‌های اجتماعی و در پایان تولید بوده است. این اختلافات حل نشده و درگیری‌ها در تعدادی از کشورها هنوز هم ادامه دارد.

در حالی که داده‌های مربوط به اقدامات اعتصابی کمیاب و پراکنده هستند (برای مثال، به نقشه اعتصاب اروپا متعلق به موسسه «ETUI» مراجعه کنید)، داده‌های موجود نشان می‌دهد که در دوره قبل از همه‌گیری کرونا کاهش کلی در اعتصابات سراسر کشورهای عضو اتحادیه اروپا قابل رویت است. این روند اما در فاصله پس از پایان کرونا معکوس شده است.

به دلیل فقدان داده‌های قابل مقایسه برای سال ۲۰۲۳، نمی‌توان روند روشنی را در اعتصابات تخمین زد. با این وجود، در برخی کشورها، مانند اتریش و آلمان، شواهد نشان می‌دهد که مجادلات صنفی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال‌های گذشته گسترده‌تر بوده است. در فرانسه، تعداد روزهای کار نکردن افراد به دلیل اعتصابات نسبت به سال قبل آن ۷۱ درصد افزایش یافته است.

همچنین در کشور هلند، تعداد اعتصابات در سال ۲۰۲۳ بالاترین میزان در ۵۰ سال گذشته بود. در چک، فنلاند، ایتالیا، لوکزامبورگ، نروژ، پرتغال و سوئد، حاکی از رشد قابل ملاحظه مجادلات کارگری-کارفرمایی و اعتصابات بیشتر در اروپا است که گزارش کیفی محققین یوروفاند نیز موید آن است.

سال ۲۰۲۳ میلادی، در نروژ، اولین اعتصاب پس از جنگ جهانی دوم در بخش خصوصی ثبت شد. با این حال، در سایر کشورهایی که اطلاعات ملی برای آن‌ها در دسترس است، مانند اسپانیا، شدت اعتصابات و اعتراضات صنفی کمتر بود.

همچنین بخش حمل و نقل بیشترین تعداد موارد قابل توجه اعتصاب را به خود اختصاص داده است. برجسته‌ترین نمونه‌ها عبارتند از اعتراض کارگران راه آهن (در یونان پس از حادثه قطار)، در آلمان و شرکت «Elron» در استونی، در کنار صنعت هوانوردی بروکسل بلژیک و خلبانان شرکت «Air Malta» و «Norsk» در نروژ، که هرکدام برای خود اهمیت ویژه‌ای دارند.

بخش عمومی نیز در چندین کشور اروپا با مناقشات کارگران و دولت و کارفرمایان همراه بوده است. سال گذشته میلادی، در حوزه مراقبت‌های بهداشتی (۱۲ کشور)، بخش آموزش (۹ کشور عضو) و شهرداری‌ها، پلیس و خدمات قضایی (۱۱ کشور عضو) اعتصاب را تجربه کرده‌اند. وجه مشترک این اعتراضات دستمزدهای پایین و تورم بالا و سرمایه‌گذاری کم در بخش خدمات عمومی بوده است.

همچنین در ده کشور اروپایی برای اولین بار، شاهد اعتراضات صنفی و اقتصادی کارگران فعال در عرصه پلتفرم‌ها و سکوهای اینترنتی حمل و نقل و همچنین مانند تاکسی‌های اینترنتی و شبکه توزیع ارسال رایگان محصول بوده‌ایم که در نوع خود در سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

ششمین روز از اعتراضات کارگران واگن پارس اراک

کارگران واگن پارس اراک برای ششمین روز متوالی، دست به تحصن زدند کارگران شرکت واگن پارس اراک در تماس با خبرنگار ایلنا، از اعتراض صنفی خود برای ششمین روز متوالی خبر دادند. این کارگران می‌گویند: اختلاف میان مدیران و کارگران در یکسال و نیم گذشته به جایی رسیده که دیگر برایمان قابل تحمل نیست؛ از ... ششمین روز از اعتراضات کارگران واگن پارس اراک

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

«چراغ راهنمای» پزشکیان همان «سیاست‌های کلی رهبری» برای حفظ دیکتاتوری ولایی است

در پی پایان یافتن نمایش انتخابات ریاست‌ جمهوری، تهیه و امضای اعتبارنامهٔ پزشکیان در شورای نگهبان و ارسال آن به دفتر خامنه‌ای در روز چهارشنبه ۳ مرداد برای تأیید “رهبر”، امضای حکم برگماری یا تنفیذ پزشکیان در مقام ریاست‌جمهوری به‌دست خامنه‌ای در روز یکشنبه ۷ مرداد، و معرفی وزیران دولت چهاردهم به بیت رهبری برای ... «چراغ راهنمای» پزشکیان همان «سیاست‌های کلی رهبری» برای حفظ دیکتاتوری ولایی است

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, استبداد, استقلال, ایران, تحریم, جمهوری ملی و دموکراتیک, سرمایه‌داری, سیاسی, طبقه کارگر, فاشیسم, معیشت, مقاله

تجمع اعتراضی کارگران فولاد شادگان خوزستان مقابل درب فولاد برای دومین روز متوالی!

روز سه‌شنبه، جمعی از کارگران شرکت فولاد شادگان با تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان خواستار بازگشت به کار و خواستار رسیدگی مسئولان برای پیگیری این مطالبه خود شدند روز گذشته مدیرعامل فولاد شادگان در مصاحبه با صدا و سیما اظهار داشت که تعداد ۱۱۰۰ کارگر پیمانکاری که در پروژه فولاد‌سازی مشغول بودند که به‌دلیل اتمام ... تجمع اعتراضی کارگران فولاد شادگان خوزستان مقابل درب فولاد برای دومین روز متوالی!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, معیشت

ادامه اعتراضات کارگران رسمی در شرکت فلات قاره در سیری

یکشنبه هفتم مرداد ماه ۱۴۰۳ کارگران رسمی نفت در شرکت فلات قاره در سیری تجمع کردند. اعتراضات همکاران رسمی برای پیگیری مطالباتشان فشرده تر شده است. از مهرماه گذشته این کارگران با اعلام خواست‌هایشان در اعتراض هستند و جوابی نگرفته‌اند. اهم مطالبات فوری کارگران عبارتند از: برکناری مسئولین نالایق و فاسد، حذف سقف‌حقوق، حذف محدودیت ... ادامه اعتراضات کارگران رسمی در شرکت فلات قاره در سیری

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران