واشنگتن برای خوشامد پکن در را به روی رئیس‌جمهور تایوان باز نکرد

آمریکا به‌دلیل اعتراض چین، اجازه توقف رئیس‌جمهور تایوان در نیویورک را نداد. هدف واشنگتن، حفظ مذاکرات تجاری با پکن بود و تایوان می‌گوید فعلاً سفر خارجی در دستورکار نیست. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی گزارش داد، آمریکا عبور رئیس‌جمهور تایوان از نیویورک را به‌دنبال اعتراض چین ممنوع کرد. روزنامه فایننشال تایمز با استناد به سه ... واشنگتن برای خوشامد پکن در را به روی رئیس‌جمهور تایوان باز نکرد

ادامه

آمریکا, تایوان, جهان, چین, حزب کمونیست, خبر, شرق آسیا

فایننشیال تایمز‌: تعلیق محدودیت‌های آمریکا بر صادرات فناوری به چین

وزنامه فایننشیال تایمز‌ گزارش داد که ایالات متحده محدودیت‌های صادرات فناوری به چین را به عنوان نشانه‌ای از حسن نیت برای تضمین توافق تجاری با پکن به حالت تعلیق درآورده است. به گزارش ایلنا به نقل از راشا تودی، روزنامه فایننشیال تایمز‌ گزارش داد که ایالات متحده محدودیت‌های صادرات فناوری به چین را به عنوان ... فایننشیال تایمز‌: تعلیق محدودیت‌های آمریکا بر صادرات فناوری به چین

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

کیم از ارتش کره شمالی خواست برای جنگ واقعی آماده شوند

رهبر کره شمالی از نیروهای نظامی این کشور خواست که برای جنگ واقعی آماده باشند. به گزارش ایسنا، رسانه های دولتی کره شمالی اعلام کردند «کیم جونگ اون» رهبر این کشور در جریان بازدید از تمرین واحدهای توپخانه ای از ارتش خود خواسته است که برای جنگ واقعی آماده باشند. اظهارات کیم پس از استقرار ... کیم از ارتش کره شمالی خواست برای جنگ واقعی آماده شوند

ادامه

انگلیس, اوکراین, جهان, خبر, روسیه, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره شمالی

واکنش چین به خروج آمریکا از یونسکو: این رفتار یک کشور مسئول نیست

دولت چین خروج آمریکا از یونسکو را رفتاری ناشایست از یک قدرت بزرگ مسئول دانست. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از العربیه انگلیسی؛ چین روز چهارشنبه با ابراز تاسف از تصمیم آمریکا برای خروج از سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو)، این اقدام را رفتاری ناشایست از یک قدرت بزرگ مسئول خواند. گو ... واکنش چین به خروج آمریکا از یونسکو: این رفتار یک کشور مسئول نیست

ادامه

آمریکا, جهان, چین, خبر, سازمان بهداشت جهانی, سازمان ملل, فرانسه

آسیا تایمز: آمریکا با سلاح اتمی کره شمالی کنار آمده است

نشریه چاپ هنگ‌کنگ نوشت: «درگیری آمریکا و کره شمالی از محافل سیاسی آمریکا غیب شده است. دولت آمریکا دریافته که “ثبات پرتنش” بهترین سناریوی ممکن در شرایط فعلی است.» به گزارش ایسنا، برخلاف گذشته، در دولت دوم «دونالد ترامپ» مسئله کره‌شمالی دیگر یکی از مسائل مهم سیاست خارجی او نیست. این تغییر درحالی است که ... آسیا تایمز: آمریکا با سلاح اتمی کره شمالی کنار آمده است

ادامه

آمریکا, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

سازمان همکاری شانگ‌های، یک نیروی مشابه آسیایی در مقابل ناتو

با سکوت هند، امیدهای چین برای بدست آوردن حمایت همه جانبه از طرح ‘یک جاده- یک کمربند’ در نشست دو روزه سازمان همکاری شانگهای کم رنگ شد.

 

به نقل از رسانه های هند در روز دوشنبه، در بیانیه ۱۷ صفحه ای که در پایان نشست سازمان همکاری شانگهای در کیندائو منتشر شد، هند تنها کشور در میان سایر اعضای این سازمان بود که این طرح سیاسی – اقتصادی چین را تایید نکرد.

 

همه اعضای دیگر از جمله روسیه، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان از آن حمایت کردند.

 

نارندرا مودی نخست وزیر هند در سخنان خود در این اجلاس که به وضوح نگرانی های هند در خصوص این طرح را آشکار کرد تاکید نمود دلیل مخالفت دهلی آن است که پروژه های ارتباطی باید به حاکمیت ارضی احترام بگذارند.

 

در عین حال وی تصریح کرد که کشورش از پروژه های ارتباطی که شفاف، صادقانه و جامع بوده و به حاکمیت و یکپارچگی کشورها احترام می گذارند، استقبال می کند.

 

مودی تاکید کرد: ارتباط با سازمان همکاری شانگ های و کشورهای همسایه برای هند در اولویت قرار دارد.

 

این در حالیست که چین توانست حمایت هند را در اختلاف های تجاری خود با آمریکا بدست آورد. این امر برای چین اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا این کشور به دنبال مقابله با آمریکا در صورت بروز یک جنگ تجاری است.

 

شی جین پینگ رئیس جمهور چین در یک جلسه مطبوعاتی پس از پایان این نشست گفت: سازمان همکاری شانگهای از یک رژیم تجاری چند جانبه بر پایه قانون، غیر تبعیض آمیز، شفاف، جامع و صادقانه حمایت کرد.

 

در پایان دیدار بسیار مهمی که بین مودی و شی جین پینگ برگزار شد رهبران دو کشور بر لزوم عبور از اختلافات مرزی و گسترش همکاری در زمینه های دیگر تاکید کردند. یکی از تصمیمات مهم این دیدار درباره پروژه مشترک هند و چین برای ارتقا امنیت در افغانستان است.

 

کارشناسان سیاسی هند بر این عقیده هستند که این توافق به هند اجازه خواهد داد تا نقش بزرگ تری را در افغانستان بازی کند و همچنین وابستگی چین به پاکستان کاهش یابد.

 

مودی در سخنانش در باره تروریسم در افغانستان گفت. اگرچه وی به پاکستان اشاره ای نکرد اما پیام این سخنان وی آشکار بود. هم هند و هم افغانستان، پاکستان را از عوامل بی ثبات کننده افغانستان می دانند.

 

نخست وزیر هند در حاشیه این نشست با رئیس جمهور پاکستان دست داد اما دیدار دوجانبه میان دو کشور برگزار نشد.

 

به گفته مقامات هندی کریدور اقتصادی چین و پاکستان که بخشی از طرح ‘یک جاده _ یک کمربند’ چین است از منطقه کشمیر اشغال شده توسط پاکستان عبور می کند. هند تاکید دارد که این امر حاکمیت ارضی هند را نقض می کند و در واقع چین با سرمایه گذاری طولانی مدت خود در این کریدور به این اشغال غیر قانونی کشمیر مشروعیت و آن را استحکام بخشیده است.

 

در این راستا هند همچنین در کنفرانس یک جاده یک کمربند که در ماه مه در پکن برگزار شد شرکت نکرد.

 

کمربند اقتصادی جاده ابریشم و ‘جاده ابریشم دریایی قرن بیست و یک’ ابتکارهایی هستند که برای نخستین بار در پاییز ۲۰۱۳ توسط رییس جمهوری چین و به ترتیب در جریان دیدارهایی از قزاقستان و اندونزی ارائه شدند. این ‘کمربند’ بعنوان شبکه ای طراحی شده از جاده های فراسرزمینی و خطوط آهن، لوله های نفت و گاز و دیگر پروژه های زیرساختی است که از شهر شیئان در مرکز چین آغاز و سراسر آسیای میانه را در می نوردد و سرانجام به مناطق دوردستی چون مسکو، روتردام و ونیز می رسد.

 

نشست سازمان همکاری شانگهای در کیندائو همزمان با دیدار کشور های جی ۷ در کانادا برگزار شد و در طول آن، مسائل مهم منطقه ای و جهانی از جمله تنش ها در شبه جزیره کره، توافق هسته ای ایران و سیاست های تجاری آمریکا مورد بررسی قرار گرفت.

 

چین به دنبال پیشبرد چند پروژه مهم خود از جمله طرح یک جاده و یک کمربند به همراه همکاری بیشتر با کشور ها در زمینه تروریسم، افراط گرایی و جدایی طلبی است. مبارزه با قاچاق مواد مخدر و همچنین اقدامات غیر قانونی سایبری نیز مورد هدف این کشور است.

 

نقش سازمان همکاری شانگهای در سال های اخیر گسترش یافته و از یک همکاری منطقه ای در زمینه امنیت، سیاست و اقتصاد به یک نیروی مشابه آسیایی در مقابل ناتو تبدیل شده است.

 

حسن روحانی رییس جمهوری ایران نیز در اولین سفر خارجی خود پس از تصمیم دونالد ترامپ رییس جمهوری برای خروج از توافق هسته ای در ۱۸ اردیبهشت در این اجلاس شرکت کرد. روسیه، چین و چندین کشور اروپایی با این اقدام آمریکا مخالفت کرده‌اند.

 

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و شی جین پینگ رئیس جمهور چین که از جمله امضا کنندگان توافق هسته ای ایران هستند از نشست سازمان همکاری شانگهای برای نشان دادن حمایت خود از برجام استفاده خواهند کرد.

 

بیانیه پایانی این نشست بر لزوم پای بندی امضا کنندگان بر توافق هسته ای ایران تاکید کردند.

 

با توجه به تحریم های آمریکا علیه روسیه و همچنین جنگ تجاری این کشور با چین، پکن و مسکو بیشتر از همیشه به یکدیگر نزدیک شده اند. دلیل دیگر علاقمندی روسیه به این سازمان آن است که هند و پاکستان به عضویت دائمی آن درآمده اند.

 

این دومین سفر نارندرا مودی به چین در دو ماه گذشته بود که نشان دهنده اراده دو کشور برای بهبود روابط پس از تنش سال ۲۰۱۶ در منطقه دوکلم می باشد.

 

هفته گذشته در نشست امنیتی کشور های آسیایی در سنگاپور مودی به ائتلاف چهارجانبه با حضور آمریکا، ژاپن و استرالیا اشاره ای نکرد که چین به آن واکنش مثبت نشان داد.

 

اما چین نتوانست حمایت هند از طرح ‘یک جاده- یک کمربند’ را بدست آورد.

 

هند امیدوار است بتواند با استفاده از سازمان همکاری شانگهای، تجارت خود با کشور های آسیای مرکزی را افزایش دهد. برای اولین بار هند در رزمایش نظامی کشور های عضو این سازمان که قرار است در ماه جولای در روسیه برگزار شود شرکت خواهد کرد. نیروهای پاکستانی نیز در این رزمایش حضور خواهند داشت.

ایرنا

چرخش جهت کره‌شمالی به سمت چین است، نه آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا وعده داده، کره شمالی در صورت کنار گذاشتن سلاح‌های هسته‌ای و در مواجهه با سرمایه‌گذاری‌هایی که پس از آن از سوی‌ آمریکا صورت می‌گیرد “بسیار ثروتمند خواهد شد” اما اقتصاددان‌ها و استادان دانشگاه که در امور کره شمالی کارشناس هستند، می‌گویند، موتور تغییرات در کره شمالی به سمت نه آمریکا بلکه ... چرخش جهت کره‌شمالی به سمت چین است، نه آمریکا

ادامه

امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, کره شمالی

کرزای نیز خواستار تغییر نظام انتخابات پارلمانی افغانستان شد

حامد کرزای رئیس جمهور سابق افغانستان ضمن دیدار با نمایندگان ۲۸ حزب و جریان سیاسی افغانستان از طرح آن‌ها برای تغییر نظام انتخابات پارلمانی و تعیین سهمیه مشخص برای احزاب حمایت کرد.

ادامه

افغانستان, جهان, خبر