به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز روز دوشنبه گزارش داد؛ نتایج مطالعات سازمان جهانی بهداشت حاکی است که بیش از ۹۰ درصد کشورهای مختلف جهان شاهد مختل شدن خدمات بهداشتی خود به واسطه شیوع ویروس کرونا بودهاند.
این مطالعه همچنین نشان داد؛ پیشرفت های بزرگی که در طول دههها در بخش مراقبت های پزشکی به دست آمده، درمعرض خطر نابودی در کوتاه مدت هستند.
سازمان جهانی بهداشت که مقر آن در ژنو است، به طور معمول درمورد تأثیر کرونا بر دیگر برنامههای نجاتبخش هشدار داده و به کشورهای مختلف توصیههایی کرده است اما در این تحقیق، نخستین دادههای این سازمان در مقیاس و ابعاد مختل کننده ارائه شده است.
در گزارشی از این تحقیق آمده است: تأثیر همه گیری کووید– ۱۹ بر خدمات بهداشتی ضروری، منشاء نگرانی زیادی است و دستاوردهای بهداشتی مهم در معرض نابودی در کوتاه مدت قرار دارند.
در این تحقیق، پاسخهای ارائه شده از بیش از یکصد کشور از ماه می تا ژوئیه (اردیبهشت تا مرداد) در نظر گرفته شده است.
ازجمله خدماتی که در این مدت بیشترین تأثیر را متحمل شده، ایمنسازی معمول (۷۰ درصد)، تنظیم خانواده (۶۸ درصد) و تشخیص و درمان سرطان (۵۵ درصد) بوده است و حال آنکه خدمات اورژانس در حدود یک چهارم از کشورهای مورد مطالعه مختل شده است.
یافتههای این تحقیق حاکی است که منطقه شرقی مدیترانه از جمله افغانستان، سوریه و یمن، بیشترین تأثیر را از این مسأله گرفتهاند و کرونا پس از این منطقه، بر مناطق جنوب شرق آسیا و آفریقا اثر بالایی داشته است.
از آنجایی که نخستین موارد ابتلا به کووید– ۱۹ در دسامبر سال گذشته میلادی (دیماه ۹۸) شناسایی شد، گمان میرود که این ویروس تقریباً ۸۵۰ هزار نفر را به کام مرگ کشانده باشد.
محققان تصور میکنند که آمار مرگهای غیرمرتبط با کرونا نیز در برخی مناطق افزایش یافته که دلیل آن مختلشدن خدمات بهداشتی بوده است؛ اگرچه محاسبه دقیق این آمار، کار آسانی نیست.
تحقیق سازمان جهانی بهداشت همچنین نشان داد که منطقی است، پیشبینی شود که حتی یک اختلال ناچیز در خدمات بهداشتی ضروری میتواند منجر به افزایش گسترش بیماری و مرگ و میر ناشی از علل غیر از کووید– ۱۹ در کوتاه مدت تا میان مدت و طولانی مدت شود؛ اگرچه انجام تحقیقات بیشتری در این زمینه، مورد نیاز است.
یافتههای این تحقیق همچنین از احتمال احساسشدن این اختلال حتی پس از پایان همه گیری کرونا خبر میدهد.
سازمان جهانی بهداشت در مطالعه خود اعلام کرد: این تأثیر ممکن است پس از همهگیری فوری احساس شود؛ زیرا کشورهای مختلف ممکن است در تلاش برای دستیابی به خدمات، دریابند که منابع لازم، پایمال شده است.