۳۰۰۰ نفر در سوریه ناپدید شده‌اند

منابع آگاه در سوریه از افزایش قربانیان جنایات عناصر رژیم تروریستی الجولانی خبر دادند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المعلومه، منابع آگاه اعلام کردند که تعداد قربانیان جنایات رژیم تروریستی الجولانی در مناطق علوی نشین سوریه به هزار و ۷۰۰ تن افزایش یافته است. آنها اضافه کردند: تعداد این جنایات طی هفته‌های گذشته ... ۳۰۰۰ نفر در سوریه ناپدید شده‌اند

ادامه

تروریسم, جهان, خبر, زنان, سوریه, کودکان

روسیه از آمریکا خواست حملات به یمن را متوقف کند و گفت‌و‌گو را آغاز کند

وزیر خارجه روسیه بر ضرورت توقف فوری استفاده از نیروی نظامی علیه یمن و اهمیت مشارکت همه طرف‌ها در گفت‌وگوی سیاسی تاکید کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از جرازلم پست؛ وزارت امور خارجه روسیه امروز یکشنبه اعلام کرد که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور، از ایالات متحده خواست تا حملات علیه ... روسیه از آمریکا خواست حملات به یمن را متوقف کند و گفت‌و‌گو را آغاز کند

ادامه

آمریکا, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, زنان, کودکان

روسیه: ۹ هزار سوری به پایگاه هوایی «حمیمیم» پناه برده‌اند

خبرگزاری رویترز امروز پنجشنبه، به نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خبر داد که پایگاه هوایی این کشور در حمیمیم سوریه به حدود ۹ هزار سوری گریزان از خشونت های فرقه ای پناه داده است. به گزارش ایرنا، رویترز نوشت که حمیمیم یکی از دو پایگاه نظامی روسیه در سوریه است که مسکو امیدوار ... روسیه: ۹ هزار سوری به پایگاه هوایی «حمیمیم» پناه برده‌اند

ادامه

ایران, پناهندگان, ترکیه, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, روسیه, زنان, سوریه, عراق, کودکان

بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

“تشکیلات دموکراتیک زنان ایران” روز هشتم مارس (امسال مطابق ۱۸ اسفندماه ۱۴۰۳) روز جهانی زنان، روز تجدید عهد و همبستگی با مبارزات زنان برای ساختن جهانی عاری از فقر، خشونت، تبعیض، بی‌عدالتی، و تخریب محیط زیست را به همهٔ زنان و دختران ایران شادباش می‌گوید. روز هشتم مارس هر ساله ازسوی زنان مبارز و نیروهای ... بیانیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز جهانی زنان

ادامه

آلمان, آمریکا, اتریش, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, بیانیه, پرستاران, جهان, دانمارک, روسیه, زنان, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سوئیس, صلح, طبقه کارگر, فقر, کمونیسم, کودکان, محیط زیست, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم, همبستگی

زن، زندگی، آزادی: حق کنترل زن بر بدن خود

از حرکت دختران خیابان انقلاب، که با ویدا موحد آغاز شد، تا مرگ ژینا (مهسا) امینی و زاده شدن جنبش “زن، زندگی، آزادی”، مبارزه زنان برای حق بر بدنشان هرگز متوقف نشده است …. مریم رحمانی- عضو گروه مطالعات زنان، اسفند ۱۴۰۳ زن، زندگی، آزادی یعنی بدنم حق من است؛ یعنی مذهب، مردسالاری و سرمایه‌داری ... زن، زندگی، آزادی: حق کنترل زن بر بدن خود

ادامه

آزادی, اجتماعی, امنیتی, ایران, تحلیل, جهان, زنان, سرمایه‌داری

زنان به ورزشگاه می‌روند، همانگونه که به دانشگاه و سرکار رفتند

زمانی درس خواندن و مدرسه رفتن برای دختران عملی زشت و قبیح بود اما حالا بیشتر کرسی‌های دانشگاه‌ها در اختیار دختران این سرزمین است.

 

فیفا تصمیم‌اش را گرفته، زنان ایرانی باید به ورزشگاه بروند. گفته می‌شود حتی اینفانتینو رییس فیفا به مسؤولان فدراسیون گفته است که سر مسئله ورود بانوان به ورزشگاه‌ها، فوتبال ایران را تعلیق می‌کند.

 

چه بخواهیم چه نخواهیم به زودی پای زنان ایرانی به ورزشگاه‌ها باز می‌شود، درست مانند ورود آنها به عرصه‌های مختلف اجتماعی، ورزشی، فرهنگی و سیاسی.

 

محمد هاشمی رییس سابق صداوسیما در گفت‌وگویی که سال‌های پیش از او منتشر شد گفته بود:« به ما فشار می‌آوردند چرا تا وقتی مردان هستند از زنان برای گویندگی خبر استفاده می‌کنید؟ مثلا فشار می‌آوردند که ما از خانم مریم ریاضی که از گوینده‌های خبر قبل از انقلاب بود و بسیار هم گوینده‌ای قوی و مسلط بود، استفاده نکنیم. تماس‌های فراوانی می‌گرفتند که باید مردان خبر بخوانند. تلفن باران شده بودیم.»

 

شاید امروز باور این معنا کمی سخت باشد اما زمانی در ایران برخی به اخبار گویی توسط زنان اعتراض داشتند. این افراد بر این باور بودند که تا مردان هستند چه احتیاجی است که زنان پشت تریبون قرار بگیرند و اخبار بگویند.

 

امروز می‌بینیم بسیاری از مجری‌های تلویزیون در زمینه‌های مختلف، بانوان هستند و کسی هم به آنها اعتراض نمی‌کند. همانطور که بسیاری از اداره‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی پذیرای زنان هستند.

 

زمانی درس خواندن و مدرسه رفتن برای دختران عملی زشت و قبیح بود اما حالا بیشتر کرسی‌های دانشگاه‌ها در اختیار دختران این سرزمین است.

 

جامعه ایران حالا بعد از حدود ۴۰ سال شاهد حضور پررنگ زنان در عرصه‌های مختلف است. دختران بسیاری به دانشگاه می‌روند تا به واسطه تحصیلات وارد بازار کار شوند.

 

حضور اجتماعی زنان در این دوران اگر بیشتر از مردان نباشد کمتر نیست.

 

چنین تجربه‌هایی را داریم و هنوز به دنبال این هستیم که راه ورود زنان به ورزشگاه‌ها را بگیریم. درست مثل اینکه روزی مخالف ویدیو بودیم و امروز شاهد این هستیم که کوچک‌ترین اعضای این جامعه توانایی کار با موبایل‌های هوشمند را دارند.

 

تصور کنید چهل سال از امروز گذشته است. وزیر ورزش یا وزیر ارشاد امروز ایران یا رییس صداوسیما مصاحبه‌ای مانند گفت‌وگوی محمد هاشمی انجام دهند. تصور کنید در آن گفت‌وگو آنها بگویند زمانی اجازه داده نمی‌شد زنان به ورزشگاه بروند. یا رییس صداوسیما بگوید ما مجبور بودیم به خاطر پوشش زنان، بسیاری از مسابقات ورزشی را سانسور کنیم یا اجازه ندهیم زنان به روی سن بروند یا ما نمی‌توانستیم ساز را نشان دهیم. خنده دار نیست؟

 

چه بهتر که از این خاطرات درس بگیریم و از آن استفاده کنیم. جامعه ایران در حال تغییر است. روزی زنان نباید اخبار می‌گفتند و یا در اجتماع حضور فعالی می‌داشتند و امروز زنان نقش پررنگی در چرخه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ایران دارند.

مصطفی داننده

عصرایران

سیاست‌های تاریک اندیشانه و ضد انسانی رژیم بر ضد زنان میهن

قانون‌های قرون‌وسطایی حاکم بر میهن ما در مورد حقوق زنان بر مبنای “فقه سنتی” تدوین شده‌اند. وقتی این قانون‌های زن‌ستیزانه در جایی صراحت نداشته باشند، قاضی‌های دادگاه‌های رژیم “فقها “به فتواهای فقهی مراجع مذهبی استناد می‌کنند که در حقیقت کوچک‌ترین قرابت و همخوانی‌ای با نیازها و مناسبت‌های جهان کنونی ندارند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, زنان, مقاله

صدای حق‌طلبی جوانان و دانشجویان، خاموش‌شدنی نیست!

برپایهٔ گزارش‌های رسانه‌ها، دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به حجاب اجباری، روز ۲۳ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ مقابل پردیس هنرها تجمع کردند. دانشجویان معترض در تجمع‌شان شعارهای: “آزادیِ انتخاب حق مسلم ماست”، “نان، کار، آزادی، حجابِ اختیاری”، “دانشجو می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد”و”بیگاری بیکاری حجاب اجباری”سر می‌دادند.

ادامه

ایران, جنبش دانشجویی, حقوق بشر, خبر, زنان