در پی تازهترین تحولات، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه دکترین هستهای کشورش را بهروزرسانی کرد. براساس آن، دریافت اطلاعات موثق درباره پرتاب موشکهای بالستیک به روسیه یا متحدانش، استفاده از سلاح هستهای را در پاسخ به آن ممکن میسازد. به گزارش ایسنا، رئیسجمهور روسیه امروز (سهشنبه) سیاست کلیدی روسیه در زمینه بازدارندگی هستهای را تایید کرد ... پوتین دکترین هستهای بهروزشده روسیه را تایید کرد
روسیه موشکهای اتمی آزمایش کرد + فیلم
روسیه موشکهای اتمی را از زمین، هوا و دریا و با هدف شبیه سازی یک واکنش گسترده به حملهای از سوی غرب آزمایش کرد. به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه روز سهشنبه از آغاز رزمایش نیروهای بازدارنده هستهای راهبُردی روسیه تحت نظارت خود خبر داد و گفت در طول این تمرینات، پرتاب موشک تمرین ... روسیه موشکهای اتمی آزمایش کرد + فیلم
خواب تلآویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد
گروهی از ناظران با اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه و تغییر لحن مقامهای سیاسی ترکیه بر این باورند که آنکارا با تشدید درگیریها رویکرد خود را محتاطانهتر کرده تا بدین طریق بتواند از پس لرزههای تنشهای ژئوپلتیکی که میتواند دامانش را بگیرد، در امان باشد. به گزارش ایسنا، به نقل از اقتصادنیوز، پیشنهاد هفته گذشته ... خواب تلآویو برای خاورمیانه کابوس اردوغان شد
آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتملتر از همیشه است؟
نشریه فارن پالسی در گزارشی به تغییرات در وضعیت ژئوپلیتیک شبه جزیره کره پرداخته است که میتواند به وقوع یک جنگ تمام عیار با دخالت نظامی آمریکا و جمهوری خلق چین همانند جنگ سال ۱۹۵۰ منجر شود. به گزارش روز سهشنبه ایرنا، رابرت مانینگ از مرکز استیمسون در یک گزارش تحلیلی در نشریه فارن پالسی ... آیا وقوع جنگی دیگر در کره محتملتر از همیشه است؟
لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه میدهد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز جمعه گفت، وزرای خارجه عضو بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه خواهند داد. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف در نشستی گفت: «ما [بریکس] طبق دستور رهبران در اجلاس سال گذشته ژوهانسبورگ، توجه ویژهای به توسعه توصیههایی درباره ایجاد مکانیسمهای چندجانبه داریم که به ... لاوروف: بریکس به کار بر روی مکانیسمهای مالی مستقل از غرب ادامه میدهد
رییسجمهور فرانسه تشکیل «ارتش اروپا» را خواستار شد
به گزارش روز سه شنبه روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، مکرون در مصاحبه با «رادیو اروپا یک» فرانسه گفت: ما باید از خود در مقابل چین، روسیه و حتی آمریکا حفاظت کنیم.
وی گفت: وقتی می بینم که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اعلام می کند که از یک پیمان مهم در زمینه خلع سلاح خارج می شود قربانی اصلی کیست؟ اروپا و امنیت آن.
مکرون، درباره پیمان تسلیحاتی با روسیه که ترامپ وعده خروج از آن را داده است، گفت این پیمان بعد از بحران دهه ۱۹۸۰ که اروپا را هدف قرار داد، منعقد شد.
رئیس جمهوری فرانسه افزود: نمی توانیم از اروپا حفاظت کنیم مگر این که تصمیم بگیریم ارتشی واقعی در این قاره داشته باشیم.
وی افزود: ما به اروپایی نیاز داریم که به تنهایی و بدون وابستگی به آمریکا و به شکل مستقل تری بتواند از خود دفاع کند.
ایندیپندنت نوشت: انتخاب ترامپ، ظاهرا ضرورت تقویت توان دفاعی اتحادیه اروپا را افزایش داده است و رهبران این اتحادیه هشدار داده اند که نمی توانند به آسانی به آمریکا تکیه کنند.
«ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا، سال گذشته گفت که «تمکین از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دیگر نمی تواند بهانه متقاعد کننده ای علیه تلاش های (دفاعی ) گسترده تر در اروپا باشد».
فرانسه، قویا و آشکارا از تشکیل ارتش اروپا حمایت کرده است، اما آلمان پیشنهادهای مکرون برای ایجاد ساختار فرماندهی مشترک را به طور ضمنی تایید کرده است.
پیشنهادهایی درباره چگونگی همکاری دفاعی نزدیک تر بین کشورهای اتحادیه اروپا مطرح شده است. کمیسیون اروپا می گوید همکاری دفاعی نزدیک تر «به معنای تشکیل ارتش اتحادیه اروپا» نیست.
اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۳ و بر اساس سیاست دفاعی و امنیتی مشترک خود ۳۴ ماموریت مشترک را توسط کشورهای عضو زیر پرچم اتحادیه اروپا انجام داده است.
طبق طرح جدید «همکاری ساختاری دائمی» موسوم به «پِسکو» که در سال ۲۰۰۹ مطرح و در سال ۲۰۱۷ تصویب شد، ۲۵ ارتش از ۲۸ نیروهای مسلح اتحادیه اروپا به دنبال تقویت همکاری بین ارتش های خود هستند. دانمارک، مالت و انگلیس تصمیم گرفته اند از پیوستن به این سازوکار داوطلبانه خودداری کنند.
ایرنا
فایننشال تایمز: تنش تجاری آمریکا وچین بهجنگ سرد تمامعیار تبدیل میشود
فایننشال تایمز نوشت: تنش تجاری آمریکا و چین در حال تبدیل شدن به جنگ سردی تمام عیار است و به گفته تحلیلگران این جنگ از ترس واشنگتن به دلیل قدرت گرفتن پکن نشات می گیرد.
تلاش بیفایده آمریکا برای دور کردن هر چه بیشتر روسیه از چین
سامانههای سپر ضدموشکی آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوس آرام به بهانه مقابله با تهدیدات کره شمالی بوده، ولی در حقیقت برای بازدارندگی چین است و امروزه واشنگتن آشکارا سیاست اعمال فشار دوجانبه بر مسکو و پکن را در پیش گرفته است.
روایت اندیشکده آمریکایی از تلاش چین برای تشکیل ائتلاف جهانی از کشورهای درحالتوسعه
اندیشکده آمریکایی «رند» در مقالهای تلاشهای چین برای تشکیل یک ائتلاف بین کشورهای درحالتوسعه و ایفای نقشی پررنگتر در معادلات سیاسی جهان را مورد بررسی قرار داده است.
چرخش اولویتهای پنتاگون به دلیل تحرکات نظامی – سیاسی روسیه
پیشرفتهای نظامی روسیه و تحرکاتش برای یافتن متحدان منطقهای، مسالهایست که فرماندهان آمریکایی را نگران کرده است؛ از سخنان مقامات پنتاگون میشود فهمید که آمریکا به همان میزان که نگران زیردریاییهای بیصدای روسیه است، از فروش اس ۴۰۰ به هند و ترکیه نیز خشمگین است و آن را دستدرازی روسها به قلمرو خود میداند.