
حسین راغفر میگوید «طی چند دهه گذشته یک جهتگیری و ریلگذاری در عرصه اقتصاد داشتیم که عملا کشور را با بحرانها و مشکلات عدیدهای مواجه کرد و حالا باید یک تجدیدنظر و اصلاحات را در این موضوع ایجاد کنیم.»
حسین راغفر میگوید «طی چند دهه گذشته یک جهتگیری و ریلگذاری در عرصه اقتصاد داشتیم که عملا کشور را با بحرانها و مشکلات عدیدهای مواجه کرد و حالا باید یک تجدیدنظر و اصلاحات را در این موضوع ایجاد کنیم.»
سه هفته از وقوع فاجعه سراوان میگذرد. بر اساس گزارشهای اولیه درباره این رویداد در رسانههای عمومی و شبکههای اجتماعی: روز چهارم اسفندماه ۹۹ در پی تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران به سمت سوختبران بلوچ در نقطهٔ صفر مرزی “آسکان” دستکم ۱۵ تن کشته و زخمی شدند.
اینک پس از گذشت نزدیک به ده ماه از آغاز کار مجلس یازدهم، تأملی بر عملکرد آن بهعیان روشن میسازد در کارنامهٔ دهماههٔ این مجلس جز هوچیگری، شعار دادن، و حرکات نمایشی، موردی نمیتوان یافت که نشانی از عمل در راستای ایفای وظیفه در جهت تدوین قانون بهنفع تودههای مردم باشد.
یک نماینده مجلس با تاکید بر اینکه سیستان و بلوچستان به لحاظ کمی و کیفیت آب در وضعیت بحرانی به سر میبرد، گفت: به دلیل کمبود آب بعضی از روستاها خالی از سکنه شده و مهاجرتهای زیادی را شاهدیم.
درحالی که رژیم حداقل دستمزد امسال را حتی کمتر از ۳ میلیون تومان تعیین کرده است، خط فقر در تهران بر اساس آمارهای تازه منتشر شده به ۱۰میلیون تومان رسیده است. این آمارها حکایت از آن دارند که شاخص* فلاکت طی ۴ سال اخیر روندی نگرانکننده درپیش گرفته است.
مجیدرضا حریری، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین اظهار داشت: تا جایی که من اطلاع دارم ما از بابت نفت، طلبی از چین نداریم. به چین نفت میفروشیم و در مقابل آن کالا وارد میکنیم. بنابراین این خرید و فروش جاری مازادی ندارد و هر کالایی که نیاز داشته باشیم از جمله تکنولوژی و ماشینآلات را میتوانیم از چین خریداری کنیم.
اعتمادآنلاین| مجیدرضا حریری در مورد پولهای بلوکه شده کشور اظهار کرد: پولهایی که ما در خارج از کشور داریم ماهیتهای متفاوتی دارند، بعضی از آنها ذخایر ارزی بانک مرکزی و بعضی پولهای جاری و حاصل از فروش نفت هستند. فقط بانک مرکزی میداند که چه مقدار ذخایر ارزی در خارج از کشور داریم و بانک مرکزی نیز چنین آماری را منتشر نمیکند چراکه جزو آمار محرمانه است.
وی افزود: پولهایی که جزو ذخایر ارزی هستند در هر کشوری که باشند، دیگر برای دولت قابلت خرج کردن ندارند یعنی یک بار این پولها خرج و به جای آن ریال چاپ شده و دست مردم است. در واقع این ذخایر پشتوانه ریال و پول ملی هستند.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: یک سری دیگر از پولها که در کره جنوبی، هند و چند کشور دیگر داریم، حاصل فروش نفت هستند یعنی قبل از تحریمهای اخیر امریکا در دوران آقای ترامپ، ۶ ماه به این کشورها مهلت داده شد تا از ایران نفت بخرند اما نمیتوانستیم پول آن را از این کشورها دریافت کنیم. بعضی از کشورها مانند مانند چین و هند در مقابل نفت به ما کالا میفروشند اما بعضی کشورها مانند کره و ژاپن در مقابل این پولها کالا هم به ایران نمیفروشند. باید توجه داشت که به دلیل تحریمها امکان جابجایی پولهای بانک مرکزی در هیچ کجای دنیا وجود ندارد.
وی افزود: تا جایی که من اطلاع دارم ما از بابت نفت، طلبی از چین نداریم. به طور جاری به چین نفت میفروشیم و در مقابل آن کالا وارد میکنیم. بنابراین این خرید و فروش جاری مازادی ندارد و هر کالایی که نیاز داشته باشیم از جمله تکنولوژی و ماشینآلات را میتوانیم از چین خریداری کنیم. اما برای مثال از هند کالایی جز برنج نمیتوانستیم وارد کنیم که مناسب بازار ما باشد که آن هم اشباع شد. یا کره جنوبی که در مقابل نفت هیچ کالایی به ما نفروخته است و شاهد بودیم حتی کمپانیهای کرهای از ایران خارج شدند.
حریری همچنین خاطرنشان کرد: عدد و رقم پولهای بلوکه شده را جز بانک مرکزی که خزانهدار کشور است، نمیداند. بقیه ارقام را بر اساس حدس و گمان اعلام میکنند که این حدس و گمانها کار درستی نیست، آن هم در مورد موضوعی که جزو محرمانههای کشور است و فقط متولی اصلی آن باید در مورد آن صحبت کند.
رییس کل بانک مرکزی ایران و سفیر کره جنوبی در جلسهای که به درخواست سفارت کره جنوبی برگزار شد، در خصوص نحوه جابجایی و مصرف بخشی از منابع بانکی ایران در کره جنوبی توافق کردند.
آنچه را که حسن روحانی دائماً در حکم “افزایش مشارکت عمومی در بازار بورس” عنوان میکرد، قمارخانهای بود که نتیجه آن به باخت مردم منجر گردید.
تارنمای خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ نوشت که همزمان با افول کارزار فشار حداکثری دولت سابق آمریکا علیه ایران، صادرات نفت این کشور در حال افزایش است.
برخلافِ ایدههای کلیشهای و ناکارآمدِ نئولیبرالها که تعدیل ساختاری را مقدس میدانند و موافق با آزادسازی هرچه بیشتر نرخ ارز و کاهشِ هرچه فزونترِ ارزش پول ملی هستند، اقتصاددانان مدافع کارگران و تولید داخلی، مشروعیت بخشیدن به ارز گران ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی و حذف کامل ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی و ارز ترجیحی ۱۱ ... ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی چه بر سرِ اقتصاد و معیشت مردم میآورد؟!