هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

سقوط بازار سهام آمریکا به دنبال وضع تعرفه‌های گسترده ترامپ/ فشار بیشتر بر مصرف‌کنندگان آمریکایی

به دنبال اعمال تعرفه‌های گسترده از سوی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا علیه کشورهای جهان، بازارهای سهام وال استریت پس از گشایش بورس آمریکا به شدت سقوط کردند. به گزارش ایرنا، خبرگزاری فرانسه گزارش داد که سهام‌های وال استریت در اوایل معاملات امروز پنجشنبه سقوط و سرنوشتی مشابه سایر بازارهای جهانی پیدا کرد. این ... سقوط بازار سهام آمریکا به دنبال وضع تعرفه‌های گسترده ترامپ/ فشار بیشتر بر مصرف‌کنندگان آمریکایی

ادامه

آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اقتصادی, امارات, جهان, چین, شرق

خزانه‌داری آمریکا: فشار اقتصادی بر ایران را به حداکثر می رسانیم

وزیر خزانه‌داری آمریکا مدعی شد که واشنگتن فشار اقتصادی بر ایران را تا حد امکان افزایش خواهد داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تارنمای وزارت خزانه داری آمریکا، «اسکات بسنت» Scott Bessent ، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در سخنرانی خود در نشست IMPACT مدعی شد: راهبرد ما روشن است: ما فشار اقتصادی را تا ... خزانه‌داری آمریکا: فشار اقتصادی بر ایران را به حداکثر می رسانیم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, ایران, تحریم, جهان, خبر, عراق, لبنان, مذاکرات اتمی, یمن

اتحادیه اروپا: تعرفه‌های جدید آمریکا غیرقانونی است

رئیس کمیته تجارت بین‌الملل پارلمان اروپا، تعرفه‌های ۲۰ درصدی اعمال شده توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بر اتحادیه اروپا را «غیرقانونی» خواند و گفت که اروپا به این اقدامات پاسخ خواهد داد. به گزارش ایسنا، برند لانگ گفت: در حالی که رئیس جمهور ترامپ ممکن است امروز را «روز آزادی» بنامد، اما از دیدگاه یک ... اتحادیه اروپا: تعرفه‌های جدید آمریکا غیرقانونی است

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان

رکود اقتصادی و بحران بانک‌های مرکزی در اقتصادهای بزرگ جهان

گزارش بانک‌های مرکزی در اکثر کشورهای اقتصاد برتر جهان، حاکی از رکود اقتصادی و تلاش این بانک‌ها برای افزایش نرخ بهره است.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، وضعیت بازارهای مالی و اقتصادی در بسیاری از کشورهای جهان با بحران روبرو است و بیشتر بانک‌های مرکزی در اقتصادهای بزرگ جهان برای کاهش تورم و مبارزه با رکود اقتصادی مجبور شدند نرخ بهره‌های خود را افزایش دهند. البته این چالش وجود دارد که چگونه می‌توان نرخ تورم را با این افزایش بهره‌ها کنترل کرد.

بانک مرکزی اروپا روز پنجشنبه نرخ بهره را ۲۵ واحد پایه (bps) افزایش داد و این درحالی است که وضعیت مشابهی نیز در بانک مرکزی آمریکا در حال انجام است.

طبق فهرست بانک مرکزی ۹ کشور برتر در اقتصاد جهان نرخ بهره خود را افزایش داده‌اند:

۱. آمریکا

بانک مرکزی آمریکا در ماه‌های گذشته به یک سلسله افزایش نرخ بهره به جهت کاهش تورم روی آورده ولی نرخ بیکاری در ماه آگوست به ۳.۸ درصد رسید.

قیمت کالاهای مصرفی در کنار مواد غذایی و سوخت ۴.۳ درصد افزایش یافته است. البته انتظار می‌رود بانک مرکزی آمریکا در نشست ۲۰ سپتامبر خود نرخ بهره خود را تا ۵.۵ درصد ثابت نگه دارد.

۲. نیوزیلند

بانک مرکزی نیوزلند در ماه مه نرخ نقدی خود را به بالاترین میزان در ۱۴ سال گذشته یعنی ۵.۵ درصد رساند و از آن زمان تا کنون آن را حفظ کرده است.

۳. انگلیس

بازارهای مالی موجب شد که بانک مرکزی این کشور نرخ بهره را برای پانزدهمین بار در سال جاری به ۵.۵ درصد برساند که بالاترین میزان از سال ۲۰۰۷ تا کنون است.

این بانک با وجود ضعف بازار مسکن، همچنان سعی می‌کند با نرخ‌های بهره رکود اقتصاد را کنترل کند. طبق گزارش‌ها نرخ تورم در ماه جولای سه برابر میزان هدف بانک مرکزی انگلیس بوده است.

حدود نیمی از اقتصاددانان شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز انتظار دارند که نرخ‌های بهره در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۳ بار دیگر افزایش یابد.

۴. کانادا

رئیس بانک مرکزی کانادا طی نشست خبری در هفتم سپتامبر گفت که سیاست پولی ممکن است آنقدر محکم نباشد که به نرخ هدف برسد.

این صحبت‌های تیف مکلم یک روز بعد از آن اعلام شد که بانک مرکزی کانادا نرخ بهره خود را در پنج درصد نگه داشت ولی گفته شده که در صورت تداوم فشار قیمت‌ها ممکن است دوباره افزایش یابد.

۵. منطقه یورو

بانک مرکزی اروپا نرخ کلیدی خود را به چهار درصد افزایش داد، که بالاترین سطح از زمان راه اندازی واحد پول یورو در سال ۱۹۹۹ بود.

این بانک همچنین پیش‌بینی‌های خود را در نرخ تورم تغییر داد و هم اینک اعلام کرده انتظار دارد طی ۲ سال آینده ۲ درصد افزایش را تجربه خواهد کرد.

۶. نروژ

بانک مرکزی نروژ گفته است که احتمال دارد که در این ماه هزینه‌های استقراض را افزایش دهد.

داده های منتشر شده پس از آخرین جلسه این بانک نشان داد که تورم اصلی به طور غیرمنتظره ای در ماه آگوست به ۶.۳ درصد کاهش یافته است، با این حال هنوز فشار بر این بانک برای نگه داشتن نرخ های خود وجود دارد.

۷. استرالیا

بانک مرکزی استرالیا برای سومین جلسه متوالی در ماه سپتامبر که آخرین جلسه تحت ریاست فیلیپ لو فرماندار سابق استرالیا بود، نرخ بهره را در ۴.۱ درصد ثابت نگه داشت.

انتظار می‌رود که میشل بولاک جانشین وی، در تاریخ سوم اکتبر با لحن مشابهی برخورد کند و گفته می‌شود تا اواخر سال ۲۰۲۵ نرخ بهره با وجود تورم قیمت‌های مصرفی از ۴.۹درصد به میزان هدف برسد.

۸. سوئد

بازارهای مالی بر این باورند که بانک مرکزی این کشور احتمال دارد که در ۲۰ سپتامبر نرخ بهره را ۲۵ واحد افزایش دهد و به چهار درصد برساند.

این درحالی است که کاهش ارزش هفت درصدی کرون سوئد در برابر یورو تجربه می‌شود. دولت سوئد انتظار دارد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ به میزان ۰.۸ درصد کاهش یابد.

۹. سوئیس

تورم سوئیس در ماه آگوست در سطح ۱.۶ درصد ثابت ماند که کاملاً در محدوده هدف بانک ملی این کشور قرار دارد.

با توجه به قیمت‌گذاری در بازارهای مالی کارشناسان اقتصادی بر این باورند که تنها ۶۰ درصد احتمال دارد که بانک مرکزی سوئیس نرخ‌ بهره را روی ۱.۷۵ درصد نگه دارد.

۱۰. ژاپن

بانک مرکزی ژاپن، بدبین‌ترین بانک مرکزی جهان، هفته آینده تشکیل جلسه می‌دهد. سیاست گذاران ژاپنی تاکید می‌کنند که افزایش نرخ بهره غیرمحتمل است.

ولی بانک مرکزی این کشور برای کنترل بازده اوراق قرضه دولتی همچنان تحت فشار قرار دارد به ویژه در زمانی که ارزش ین نیز در سال جاری نسبت به دلار ۱۰ درصد کاهش یافته است.

نگرانی اتحادیه اروپا از جولان خودروهای چینی در قاره سبز

رئیس کمیسیون اروپایی مخدوش شدن بازار خودروی داخلی توسط خودروهای چینی را قابل قبول ندانسته و بررسی درباره این مسئله را در دستور کار قرار می‌دهد. به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه “تاگس شاو” آلمان، اتحادیه اروپا می خواهد تحقیقات رقابتی را در مورد انحرافات بازار ناشی از یارانه های چینی برای خودروهای الکتریکی ... نگرانی اتحادیه اروپا از جولان خودروهای چینی در قاره سبز

ادامه

آلمان, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, چین, خبر, شرق آسیا, غرب اروپا, فرانسه

کارشناس الجزایری: کشورما منافع زیادی را در توافقنامه شراکت با اتحادیه اروپا از دست داد

یک استاد اقتصاد الجزایری چهارشنبه شب گفت: در چارچوب توافقنامه شراکت با اتحادیه اروپا، کشورش نه تنها چیزی عایدش نشد، بلکه منافعی را نیز از دست داد. به گزارش ایرنا، «مراد کواشی» استاد اقتصاد دانشگاه «ام البواقی» به اسپوتنیک روسیه گفت که الجزایر سالانه میلیاردها دلار به علت معافیت گمرگی که کالاهای ساخت اروپا در ... کارشناس الجزایری: کشورما منافع زیادی را در توافقنامه شراکت با اتحادیه اروپا از دست داد

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, الجزایر, جهان, گزارش, مجارستان

مجارستان: واکنش بد اتحادیه اروپا به جنگ اوکراین باعث چند دستگی جهان شد

وزیر امور خارجه مجارستان ضمن تاکید بر اینکه واکنش اروپا به بحران اوکراین باعث چند دستگی جهان شده است، گفت، بوداپست می‌خواهد شاهد اقدامات متحدکننده همچون ابتکارعمل کمربند و جاده چین باشد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه مجارستان در حاشیه نشست کمربند و جاده در هنگ‌کنگ به ... مجارستان: واکنش بد اتحادیه اروپا به جنگ اوکراین باعث چند دستگی جهان شد

ادامه

اروپای غربی, اقتصادی, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جنایات جنگی, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, غرب, مجارستان

هشدار سازمان جهانی تجارت درباره چندپارگی تجارت جهانی

سازمان جهانی تجارت هشدار داد تنش های ژئوپلتیکی جریان تجارت در جهان را تغییر داده زیرا کشورها به جای این که یک صادرکننده کارامد باشند، زنجیره عرضه خود را به سمت کشورهای متحدشان تغییر داده اند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روزنامه فایننشال تایمز نوشت: سازمان تجارت جهانی مستقر در ژنو در گزارش سالانه تجارت ... هشدار سازمان جهانی تجارت درباره چندپارگی تجارت جهانی

ادامه

اروپا, اقتصادی, ژئوپلیتیک, سازمان تجارت جهانی, سازمان ملل, فقر, گزارش