پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه

روزنامه «ال پائیس» اسپانیا با اشاره به اینکه برای یافتن جنبش‌های اعتراضی دانشجویان آمریکایی، مشابه آنچه اکنون در این کشور شاهد هستیم، «باید به حدود ۴۰ سال قبل برگردیم» تصریح کرد: فشار دانشجویان آمریکایی، «جو بایدن» را در دوراهی حمایت از اسرائیل یا جلب رضایت بخشی از رای‌دهندگانش قرار داده است. به گزارش روز پنج‌شنبه ... پردیس‌های آمریکا علیه جنگ غزه

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای شمالی, اسپانیا, اسراییل, انگلیس, حقوق بشر, غرب, فرانسه, فلسطین, مقاله, ویتنام

سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا

یک هواپیمای جنگنده اف-۱۶ که گفته می‌شود حامل مواد شیمیایی احتمالا خطرناکی بوده است، در نزدیکی یک پایگاه هوایی در آمریکا سقوط کرد. به گزارش ایسنا، یک هواپیمای جنگنده اف-۱۶ (F-۱۶) نیروی هوایی آمریکا که ظاهرا نوعی زباله شیمیایی را با خود حمل می‌کرد، در نزدیکی یک پایگاه هوایی در ایالت نیومکزیکو سقوط کرد. رسانه‌های ... سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, خبر, کره جنوبی, مکزیک

وکلای دولت آمریکا از بایدن خواستند کمک نظامی به تل‌آویو را متوقف کند

گروهی از وکلای دولت آمریکا با توجه به گزارش‌ها درباره جنایات جنگی اسرائیل در غزه که آن را ناقض قوانین بین‌المللی و قوانین آمریکا تلقی کرده‌اند، خواستار متوقف شدن عرضه تسلیحات آمریکا به اسرائیل شدند. به گزارش ایسنا، گروهی از وکلای داخل و خارج از کشور، از جمله، حداقل ۲۰ نفر از آن‌ها که در ... وکلای دولت آمریکا از بایدن خواستند کمک نظامی به تل‌آویو را متوقف کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, فلسطین

واشنگتن‌پست: اوکراین دیگر نیرویی ندارد که آمریکا بخواهد کمک کند

طی روزهای اخیر نیروهای اوکراینی مجبور به عقب‌نشینی از سه روستا در منطقه دونتسک شدند؛ اتفاقی که نه تنها نقاط آسیب‌پذیر اوکراین را عمیق‌تر کرده است، بلکه مسئله کمبود نیروهای این کشور را مجددا برجسته می‌کند. به گزارش ایسنا، پس از کمک‌های ایالات متحده به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که پیشتر ... واشنگتن‌پست: اوکراین دیگر نیرویی ندارد که آمریکا بخواهد کمک کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپای مرکزی, اسلواکی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, رومانی, شرق اروپا, غرب, غرب اروپا, گزارش, لهستان, مجارستان, مولداوی

تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا درآستانه صدورحکم ضداسرائیلی

پایگاه خبری آکسیوس گزارش داد که اعضای کنگره آمریکا هشدار دادند که صدور حکم بازداشت ضد مقامات اسرائیلی با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد. به گزارش خبرگزاری مهر، در بحبوحه افزایش ابهامات درباره دادگاه لاهه که می‌تواند حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و همچنین سایر مقامات این رژیم را به اتهام نقض قوانین ... تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا درآستانه صدورحکم ضداسرائیلی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, فلسطین, هلند

رکود اقتصادی، ریاست جمهوری مجدد ترامپ را زیر سوال می‌برد

چطور یک رکود می‌تواند انتخاب دوباره ترامپ در ۲۰۲۰ را از میان بردارد؟ پیش‌بینی‌های اقتصادی عمیقا به این مساله اشاره دارند.

 

به نوشته روزنامه واشنگتن پست، بانک مرکزی آمریکا احتمال وقوع رکود در سال آتی را بیش از ۳۰ درصد دانسته است. گلدمن ساکس تاکید دارد خطر این رکود به علت جنگ تجاری دونالد ترامپ در حال افزایش است. مورگان استانلی معتقد است بالا رفتن بیشتر تعرفه‌های ترامپ علیه چین می‌تواند به رکودی جهانی برسد.

 

یک رکود قریب‌الوقوع مورد توافق اقتصاددان‌ها نیست اما پیش‌بینی‌های بدبینانه رو به افزایش است چون جنگ تجاری بیشتر می‌شود و احتمال حل آن پیش از انتخابات ۲۰۲۰ وجود ندارد. رابرت جی. ساموئلسون، ستون‌نویس واشنگتن پست بسیاری از راه‌هایی که چیزها به نظر در مسیر نادرست افتاده‌اند، بازگو می‌کند. اما هرچقدر که فکر کنید احتمال آن باشد، این حقیقت غیر قابل انکار وجود دارد: به لحاظ سیاسی، این جنگ تجاری مظنون اصلی است و شاید قمار غیر ضروری برای ترامپ باشد تا هم‌اکنون دو برابر شود. تقریبا جای بحثی وجود ندارد که ترامپ بزرگترین دارایی خود در ۲۰۲۰ را می‌گیرد که همانا اقتصاد است و یک بغل تردید به سوی آن پرتاب می‌کند و دشوار است که درباره پیامدهای بالقوه اغراق کرد. در ادامه به تعدادی از حقایق تاریخی اشاره می‌کنیم:

 

*از زمان جنگ داخلی،‌ تنها یک رئیس‌جمهوری با رکودی که در دو سال پایانی اولین دور تصدی خود داشت توانست در انتخابات دوباره پیروز شود: ویلیام مک‌کینلی در ۱۹۰۰.

 

*از آن زمان تمام چهار رئیس‌جمهوری که در دورانشان رکود وجود داشت برای پیروزی دوباره در انتخابات شکست خوردند: ویلیام تافت، هربرت هوور، جیمی کارتر و جورج هربرت واکر بوش.

 

*در همین گستردگی، تمامی ۱۰ رئیس‌جمهوری که با رکود مواجه نبودند پیروز شدند: وودرو ویلسون، فرانکلین روزولت، دوایت آیزنهاور،‌ ریچارد نیکسون، رونالد ریگان، بیل کلینتون، جورج بوش و باراک اوباما.

 

*وقتی شما تمام انتخابات‌های ریاست جمهوری را در نظر می‌گیرید (نه فقط روسایی که در انتخابات دوباره شرکت می‌کردند)، حزب در قدرت ۱۳ رقابت از ۱۹ رقابت آخر را که چنین رکودی وجود داشت باخته است.

 

*از ۲۱ رقابت آخر که چنین رکودی نداشتند، حزب رئیس‌جمهوری وقت در ۱۶ مورد از آن‌ها پیروز بوده است.

 

با تمام مقایسه‌های تاریخی در خصوص انتخابات‌های ریاست جمهوری، ما با یک محدودیت داده و مجموعه‌ای از متغیرهای مستقل مواجه هستیم. بنابراین نباید به نتایج بسیار سریع و سخت برسیم. به عنوان مثال، اگرچه مک‌کینلی (بیست و پنجمین رئیس‌جمهوری آمریکا) تنها شخصی بود که با وجود رکود در انتخابات چهار سال دوم پیروز شد، مقام‌هایی هم داریم که پس از گذراندن دوره‌ای به عنوان معاون رئیس‌جمهوری، با وجود رکود در انتخابات شرکت کردند و پیروز شدند. تئودور روزولت در ۱۹۰۴ و کالوین کولیج در ۱۹۲۴.

 

اما همچنین ضرورت دارد که نگاهی به زمینه آن بیندازیم. رکودها به شدت میان جنگ داخلی و رکود بزرگ شایع بود اما به صورت قابل توجهی اکنون چندان رایج نیستند و این الگو بیشتر دیده شده است. از زمان آغاز رکود بزرگ ما صرفا پنج نمونه داشتیم و حزب روی کار در تمامی پنج مورد شکست خورد. در همین گستردگی، تمامی ۹ رئیس‌جمهوری که برای یک دوره چهار ساله دیگر نامزد شدند و رکود نداشتند، موفق عمل کردند.

 

و یک رکود برای ترامپ خصوصا به نظر آسیب‌رسان می‌آید. میزان محبوبیت او به پایین‌ترین سطح در اواسط دهه ۴۰ رسیده است، حتی با یک اقتصاد قوی و نرخ بیکاری ۳.۷ درصدی. برخی از نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد اکثریت آمریکایی‌ها عملکرد کاری او در اقتصاد را تایید می‌کند اما هیچ کدام از آن‌ها در دیگر مسائل به ۵۰ درصد نرسیده است. بیشتر کارشناسان شانس انتخاب دوباره او را حدود ۵۰ – ۵۰ یا کمتر می‌دانند.

 

دودستگی وجود دارد که اندکی افول در اقتصاد آمریکا ممکن نیست هزینه هنگفتی از حمایت رای‌دهندگان به دنبال داشته باشد، خصوصا اگر او بتواند حامیانش را متقاعد کند که بانک مرکزی آمریکا مقصر است یا اینکه این جنگ اقتصادی ارزش درد اقتصادی زودگذر را دارد اما در توان او نیست که از دست دادن بیش از حد حمایت‌ها را تحمل کند، ختم کلام. در این مرحله، اگر پیشگویان اقتصادی در مسیر درست قرار داشته باشند، ریسک بزرگی است که ترامپ به جان می‌خرد.”

ایسنا

رویترز: ایران در ماه جولای، ۱۱ میلیون بشکه نفت به چین صادر کرد

منابع غربی اعلام کردند چین در ماه جولای و طی دومین ماه متوالی به تحریم‌های آمریکا علیه ایران بی اعتنایی کرده و حداکثر ۳۶۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, سوریه, شرق آسیا

آمریکا، آلمان را به خروج نیروهایش از این کشور تهدید کرد

در پی مناقشات دولت آمریکا و آلمان بر سر افزایش بودجه دفاعی این کشور، آمریکا به تازگی تهدید کرده که در حال بررسی امکان خارج کردن هزاران نیروی مستقر خود در آلمان است..

ادامه

اقتصادی, المان, امریکا, امریکای شمالی, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, غرب اروپا, فرانسه, لهستان, ناتو