رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
وزیر امور خارجه روسیه ارزیابیهای مسکو از استقرار سامانههای دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کرهشمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
رویکرد خصومت آمیز آمریکا به چین از زاویه دیگر
واشنگتن تایمز گزارش داد: مقامات دولت جو بایدن میگویند قصد ندارند کشورهای دیگری را به گروه همکاری راهبردی «کوواد» اضافه کنند و تاکید دارند آینده سیاست خارجی آمریکا در منطقه هند- پاسفیک به همسویی چهار عضو این گروه برای مقابله با به ادعای واشنگتن درباره افزایش سیاست تهاجمی پکن بستگی دارد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «گای تیلور» خبرنگار واشنگتن تایمز نوشت: یک مقام ارشد آمریکایی مطلع ازطرح آمریکا در منطقه هند-پاسفیک به این روزنامه گفته است که گروه کوواد متشکل از کشورهای آمریکا، هند، ژاپن و استرالیا قطعا محور تمرکز سیاست کلی آمریکا در این منطقه خواهد بود و کاخ سفید در حال آماده سازی زمینهای برای برگزاری اجلاسی منحصربفرد در نوع خود در «سطح سران » کوواد که در سال جاری است.
واشنگتن تایمز افزود: این اظهارات همزمان با افزایش انتقادهای چین از گروه کوواد مطرح شده است ضمن این که گمانی زنیها درباره این که آمریکا به دنبال تشکیل طرح غیر رسمی«کوواد-پلاس» است که هدف از آن جلب حمایت راهبردی کشورهای کوچکتر پیرامونی چین از جمله کره جنوبی، فیلیپین، سنگاپور،مالزی و شاید ویتنام است.
تحلیلگران میگویند این کشورها و دیگر کشورها در افزایش رقابت بر سر قدرت بین پکن و واشنگتن به بازی گرفته شدهاند. برخی از آنها همین حالا هم به دلیل وابستگی به تجارت چین به این کشور مدیون هستند.
بحثها درباره ساختار احتمالی «کوواد پلاس» از زمان ابراز تمایل دولت بایدن درباره آنچه که تلاش راهبردی دولت ترامپ برای همکاری با کشورهای منطقه هند-پاسفیک برای مقابله با چین قلمداد میشد، تقویت شده است.
به گزارش تارنمای مورنینگ پست، وزیر خارجه چین دولت ترامپ را به سوء استفاده از گروه کوواد برای ایجاد ذهنیت جنگ سرد و تحریک به رویارویی توصیف کرده که هدف از آن «حفظ نظام سلطه و هژمونیک آمریکا» است.
شی جین پینگ رئیسجمهوری چین نیز در زمان ورود بایدن به کاخ سفید در ماه ژانویه گفت تلاشهای آمریکا برای جلب حمایت جهان علیه چین خطر «جنگ سرد جدید» را به دنبال دارد.
برخی در واشنگتن بر این باورند که این درگیری اکنون آغاز شده است.
دو مقام ارشد دولت بایدن که خواستند نامشان فاش نشود در مصاحبه با روزنامه واشنگتن تایمز بیان کردند که احتمالا تشکیل یک زمینه حقوقی و امنیتی حامی دموکراسی در منطقه هند-پاسفیک به رغم وابستگی شدید تجاری این کشورها به چین، دقیقا همان چیزی است که دولت بایدن امیدوار است به آن دست یابد.
منابع نزدیک به دولت آمریکا مدعیاند مقامات کاخ سفید حتی در بین مشاوران بایدن که دارای گرایش به سوسیالیستها هستند نیز توافق دارند که باید با چین مقابله شود و مشاوران دولت بایدن میگویند استفاده از کوواد بهترین راه برای رویگردانی کشورهای این منطقه در مقابله افزایش قدرت اقتصادی و ژئوپلتیکی است.
این رسانه به نقل از یک مشاور دولت بایدن نوشت: در رابطه با کوواد توپ اکنون در زمین دولت بایدن است. اگر دولت بایدن بتواند به شکل موثری ساختاری که دولت بایدن شروع به ایجاد کرد تشکیل دهد کوواد به ابزار مهمتری در طرحهای گستردهای تبدیل خواهد شد که هدف از آن همکاری بین کشورهای همسو در تلاش برای رویارویی با چین است.
یک مقام ارشد دولت بایدن در گفت و گو با واشنگتن تایمز گفت اکنون طرح خاصی برای گسترش کوواد با حضور کشورهای دیگر در دست نیست اما مشاور ارشد امور آسیا در دولت بایدن علنا به دنبال دیگر کشورها برای تعهد کامل نسبت به کوواد است.
در نشست مجازی کوواد ماه مارس بایدن و همتایان او متعهد شدند نسبت به ایجاد منطقهای ازاد در هند-پاسفیک در مقابله با چالشهای کنونی چین همکاری کنند. آنها همچنین وعده دادند همکاری نزدیکی در زمینه طرحهای آب و هوایی و ساخت واکسن کرونا داشته باشند.
در نشست آتی کوواد قرار است بر زیرساختارهایی تاکید شود که میتواند طرح چند میلیارد دلاری چین را برای فشار اقتصادی بر کشورها با استفاده از جاده ابریشم به چالش بکشد.
چین بیان کرده که در اعمال فشار اقتصادی بر کشورهای کوواد در صورت تقابل آنها علیه این کشور تردید نخواهد کرد.
چین شریک تجاری نخست استرالیا و ژاپن، شریک تجاری دوم هند بعد از آمریکا است.
به نوشته واشنگتن تایمز کوواد ممکن است با نهادهای اقتصادی و امنیتی کنونی مانند آ سه آن ادغام شود اما برخی چنین استدلال میکنند که این ادغام میتواند فقط توان پکن را برای تضعیف کوواد تقویت کند.
بایدن از زمان روی کار آمدنش با چالشهای فراوانی در سیاست خارجی روبرو بوده که مساله چین یکی از آنها را تشکیل میدهد.
جنگ تجاری به رهبری ترامپ میان چین و آمریکا به کارگران و کشاوزان دو طرف خسارات مالی فراوانی را وارد کرده است.
در خصوص مسائل مربوط به تغییرات آبوهوایی میتوان گفت چنانچه دو ابرقدرت جهانی تمایلی به گفت وگو نداشته باشد، پیشرفت چندانی در خصوص به وقوع نخواهد پیوست.
هشدار ناتو به روسیه و چین درباره فعال کردن «ماده ۵» برای پاسخ به حملات سایبری
دبیر کل ناتو دوشنبه با متهم کردن روسیه و چین به انجام حملات سایبری هشدار داد این ائتلاف ممکن است ماده ۵ پیمان ناتو را برای مقابله با این حملات فعال کند.
پاسخ پکن به بایدن درباره شرکت ندادن چین در تعیین قوانین تجارت جهانی
وزارت خارجه چین به مقاله جو بایدن که گفته بود، چین نباید در تعیین و توسعه قوانین مربوط به تکنولوژی جدید و تجارت جهانی شرکت داده شود، واکنش نشان داد.
بایدن؛ واشنگتن خواستار روابط پایدار با مسکو است
رئیسجمهوری آمریکا در آستانه دیدار با همتای روس خود گفت که واشنگتن خواهان رابطهای پایدار با مسکو است.
نگرانی آمریکا از توان نظامی ناوگان دریایی روسیه
تحلیلگر نظامی آمریکایی با اشاره به افزایش تعداد کشتیهای جدید ناوگان دریایی روسیه و مجهز شدن آنها به انواع تسلیحات نظامی مدرن، گفت: امکانات، کارآیی و توان دفاعی این نیروها را نمیتوان نادیده گرفت.
ناتو: هم قدمی چین و روسیه چالش جدی است!
دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی می گوید نزدیکی هرچه بیشتر چین و روسیه در صحنه بینالملل، چالشی جدی برای ناتو به شمار میرود.