چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

وزیر امور خارجه چین اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد. به گزارش خبرگزاری مهر، جنگ اوکراین که در پی گسترش ناتو به مرزهای روسیه در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شد، در حالی با برتری مسکو در جبهه‌های نبرد همراه است که این کشور متحدان قابل توجهی در سطح بین ... چین: اجازه نخواهیم داد روسیه در اوکراین شکست بخورد

ادامه

آلمان, اروپای مرکزی

شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی معروف به “ناتو” به میزبانی شهر لاهه هلند، روز چهارشنبه ۲۵ ژوئن درحالی به کار خود پایان داد که شکاف و اختلافات میان اعضای این سازمان درباره افزایش سهم تامین هزینه‌های نظامی آن همچنان ادامه دارد. به گزارش CGTN : در این اجلاس، اگرچه اعضای ... شکاف در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی

ادامه

اقتصادی, جنگ سرد, جهان, گزارش, ناتو, هلند

ناتو: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا- آتلانتیک است!

سران کشورهای عضو ناتو در هلند در بیانیه ای ۵ بندی ادعا کردند: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا – آتلانتیک است! به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، سران کشورهای عضو ناتو که در هلند گرد هم آمدند پس از یک اجلاس کوتاه، از افزایش چشمگیر هزینه‌های دفاعی حمایت کرده و تعهد ... ناتو: روسیه تهدیدی بلند مدت برای امنیت اروپا- آتلانتیک است!

ادامه

آلبانی, آمریکا, اروپا, اقتصادی, ترکیه, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, گزارش, ناتو, هلند

روسیه: ناتو برای توجیه هدف افزایش ۵ درصدی هزینه‌های دفاعی، نیاز دارند تا ما را شیطان جلوه دهد

کاخ کرملین اعلام کرد که ناتو برای توجیه افزایش ۵ درصدی هزینه‌های نظامی خود نیاز دارد تا روسیه را تهدیدی شیطان جلوه دهد. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «کاخ کرملین» امروز -سه‌شنبه- اعلام کرد که ناتو در مسیر نظامی‌سازی گسترده قرار دارد و مصمم است تا روسیه را به عنوان «وجودی جهنمی» به ... روسیه: ناتو برای توجیه هدف افزایش ۵ درصدی هزینه‌های دفاعی، نیاز دارند تا ما را شیطان جلوه دهد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, ناتو

رئیس‌جمهوری فنلاند: عصر سلطه غرب به پایان رسیده است

رئیس‌جمهور فنلاند با بیان اینکه عصر سلطه غرب به پایان رسیده گفت که جهان به سوی نظم جهانی چند قطبی در حرکت است. به گزارش ایلنا به نقل از تاس، «الکساندر اشتوب» رئیس‌جمهور فنلاند، با بیان اینکه جهان به سمت یک نظم جهانی چندقطبی در حال حرکت است، اذعان کرد که دوران سلطه غرب به ... رئیس‌جمهوری فنلاند: عصر سلطه غرب به پایان رسیده است

ادامه

تحلیل, جنگ سرد, جهان, جهان چند قطبی, شمال اروپا, غرب, فنلاند, ناتو

رویترز: متحدان اوکراین درباره پایان جنگ اختلاف دارند

خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات و دیپلمات‌ها نوشت، مواجهه دولت‌های غربی با تورم افسارگسیخته و هزینه‌های انرژی، برخی کشورهای اروپایی هم‌پیمان با اوکراین را وادار به تقاضای آتش‌بس کرده است و این درحالیست برخی دیگر از کشورها هشدار می‌دهند که آتش‌بس روسیه را جسورتر خواهد کرد.

 

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این رسانه در ابتدا این سوالات را مطرح کرده که آیا بهتر است با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه تعامل شود یا برای منزوی کردن او تلاش شود؟ آیا کی‌یف باید برای پایان دادن جنگ سازش کند؟ یا این که این مصالحه اوکراین، روسیه را جسورتر خواهد کرد؟ آیا تحریم‌های روسیه ارزش خسارت‌های جانبی را دارد؟

 

مقام ها و دیپلمات ها به رویترز گفتند: این ها برخی از پرسش‌هایی هستند که ائتلاف بین‌المللی را محک می‌زند؛ ائتلافی که بسرعت در روزهای بعد از حمله روسیه از اوکراین حمایت کردند اما با گذشت سه ماه از جنگ دچار تنش‌هایی شده‌اند.

 

در حالی که دولت‌های غربی با افزایش تورم و بهای انرژی دست و پنجه نرم می‌کنند کشورهایی مانند ایتالیا و مجارستان خواستار اجرای فوری آتش‌بس شده‌اند.

 

این امر راه را برای کاهش تحریم‌ها و پایان دادن به محاصره بنادر اوکراین که بحران غذایی را در فقیرترین کشورهای جهان وخیم‌تر کرده هموار خواهد کرد.

 

اما اوکراین، لهستان و کشورهای حوزه بالتیک هشدار می‌دهند که روسیه قابل اعتماد نیست و آتش بس باعث خواهد شد پیروزی‌های خود در تصرف اراضی اوکراین راتقویت کرده و با گروه‌بندی‌های دوباره حملات بیشتری را آغاز کند.

 

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا گفته است می‌خواهد روسیه را تضعیف کند و جو بایدن خواستار پیگرد قانونی پوتین به دلیل جنایت‌های جنگی است. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نیز می‌گوید کی یف نباید تحت فشار پذیرش یک توافق بد قرار گیرد و این کشور باید پیروز شود.

 

فرانسه و آلمان در این میانه گنگ‌تر عمل می‌کنند و وعده داده‌اند به جای این که پوتین را شکست دهند جلوی پیروزی او را خواهند گرفت و در عین حال از تحریم‌های جدید سنگین علیه پوتین حمایت می‌کنند.

 

مسکو چنین استدلال می‌کند که حمایت نظامی واشنگتن و متحدانش جنگ را طولانی می‌کند و اوکراین را از مذاکرات صلح باز می‌دارد. در ماه مارس، کرملین از اوکراین خواست تا اقدامات نظامی خود را متوقف کند، قانون اساسی خود را تغییر دهد تا بی‌طرفی خود را تضمین کند، کریمه را به عنوان بخشی از خاک روسیه به رسمیت بشناسد و مناطق شرقی تحت کنترل جدایی طلبان را به عنوان کشورهای مستقل به عنوان شرط صلح به رسمیت بشناسد.

 

اختلافات ممکن است با توجه به تحریم‌ها و جنگ، بیش از پیش بر اقتصاد جهانی تاثیر بگذارد و خطر واکنش‌های منفی در داخل کشورها و بهانه‌ای برای پوتین را در بردارد.

 

مکرون هشدار داده است که هرگونه توافق صلح نباید روسیه را مانند آلمان در سال  ۱۹۱۸ «تحقیر» کند.

 

وی نیز مانند اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، کانال‌های ارتباطی با کرملین را باز نگه داشته و باعث حیرت کشورهای جنگ‌ طلب  شده است. رئیس جمهور لهستان این تماس‌ها را با صحبت با آدولف هیتلر در طول جنگ جهانی دوم مقایسه کرده است.

 

هشدار مکرون درباره تحقیر نکردن روسیه، دیمیترو کولِبا وزیر امور خارجه اوکراین را بر آن داشت تا هشدار دهد فرانسه فقط خود را تحقیر می‌کند و روابط کی‌یف با شولتز سردتر شده است.

 

هدف آمریکا؛ تضعیف روسیه

 

یکی از مقامات به رویترز گفت: واشنگتن قصد تغییر رهبری پوتین را ندارد اما می‌خواهد این کشور تا حدی ضعیف شود که دیگر هوای حملات مشابهی به اوکراین به سرش نزند.

 

یکی از منابع دولتی آلمان نیز با اشاره به اظهارات لوید آستین درباره تلاش آمریکا برای تضعیف روسیه گفت: تضعیف روسیه مشکل آفرین است. مایه  تاسف است که آنالنا بائربوک وزیر امور خارجه آلمان از شریک ائتلافی شولتس  از حزب سبزها، این هدف را تایید کرد چرا که تایید این اظهارات، صرف نظر از این که اوکراین به توافق صلح  برسد یا نه، زمان لغو تحریم‌ها را پیچیده کرده است.

 

منابع دولتی آلمان همچنین گفتند که آنها نگران هستند برخی در غرب ممکن است اوکراین را به سمت اهداف نظامی غیرواقعی، از جمله بازپس‌گیری شبه جزیره کریمه تشویق کنند که می‌تواند درگیری را طولانی کند. این شبه جزیره در سال ۲۰۱۴ به خاک روسیه ملحق شد.

 

در همین حال، سفیر اوکراین در برلین بارها از آلمان به دلیل تعلل در ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین انتقاد کرده است، اگرچه آلمان قویا از حمایت خود از کی‌یف دفاع کرده است.

 

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

 

جنگ اوکراین وارد چهارمین ماه شده است و واکنش‌ها به تهاجم روسیه، ارسال تسلیحات به اوکراین و بروز تبعات تازه آن در زمینه‌های سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی همچنان ادامه دارد.

دبیرکل اتحادیه عرب فاش کرد؛ فشار غرب بر کشورهای عربی علیه روسیه

دبیرکل اتحادیه عرب از فشار غرب بر کشورهای عربی به منظور «رد عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین» خبر داد.

ادامه

اتحادیه عرب, افریقا, الجزایر, امارات, اوکراین, برزیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, سودان, شرق اروپا, عراق, عربستان سعودی, مصر, مکزیک, هندوستان

نیوزیلند: کشورهای اقیانوسیه خودشان درباره روابط با چین تصمیم می‌گیرند

وزیر دفاع نیوزیلند در حاشیه اجلاس «شانگری لا دیالوگ» گفت، کشورهای منطقه اقیانوسیه آزادند تا خودشان درباره همکاری با چین تصمیم بگیرند.

ادامه

استرالیا, اقیانوسیه, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, جزایر سلیمان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, فیجی, نیوزلند

کیسینجر: نباید بگذاریم روسیه به پایگاهی برای چین در اروپا تبدیل شود

وزیر خارجه اسبق آمریکا اعلام کرد، غرب به ایجاد جایگاهی برای روسیه بعد از حوادث اوکراین نیاز دارد تا روسیه به “پایگاه محکمی” برای چین در اروپا تبدیل نشود.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, ویتنام

وزیر دفاع چین: تقویت روابط به آمریکا بستگی دارد/ با فشار حداکثری علیه روسیه مخالفیم

وزیر دفاع چین امروز (یکشنبه) با اشاره به اینکه روابط این کشور با آمریکا در “مقطع بحرانی” قرار دارد، اظهار کرد که بهبود روابط دوجانبه به ایالات متحده بستگی دارد؛ همچنین وی پیرامون موضوعات مختلفی از جمله حمله روسیه به اوکراین، مسئله تایوان و تسلیحات هسته‌ای چین اظهار نظر کرد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, اوکراین, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا