رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
وزیر امور خارجه روسیه ارزیابیهای مسکو از استقرار سامانههای دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کرهشمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
رویترز: متحدان اوکراین درباره پایان جنگ اختلاف دارند
خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات و دیپلماتها نوشت، مواجهه دولتهای غربی با تورم افسارگسیخته و هزینههای انرژی، برخی کشورهای اروپایی همپیمان با اوکراین را وادار به تقاضای آتشبس کرده است و این درحالیست برخی دیگر از کشورها هشدار میدهند که آتشبس روسیه را جسورتر خواهد کرد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این رسانه در ابتدا این سوالات را مطرح کرده که آیا بهتر است با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه تعامل شود یا برای منزوی کردن او تلاش شود؟ آیا کییف باید برای پایان دادن جنگ سازش کند؟ یا این که این مصالحه اوکراین، روسیه را جسورتر خواهد کرد؟ آیا تحریمهای روسیه ارزش خسارتهای جانبی را دارد؟
مقام ها و دیپلمات ها به رویترز گفتند: این ها برخی از پرسشهایی هستند که ائتلاف بینالمللی را محک میزند؛ ائتلافی که بسرعت در روزهای بعد از حمله روسیه از اوکراین حمایت کردند اما با گذشت سه ماه از جنگ دچار تنشهایی شدهاند.
در حالی که دولتهای غربی با افزایش تورم و بهای انرژی دست و پنجه نرم میکنند کشورهایی مانند ایتالیا و مجارستان خواستار اجرای فوری آتشبس شدهاند.
این امر راه را برای کاهش تحریمها و پایان دادن به محاصره بنادر اوکراین که بحران غذایی را در فقیرترین کشورهای جهان وخیمتر کرده هموار خواهد کرد.
اما اوکراین، لهستان و کشورهای حوزه بالتیک هشدار میدهند که روسیه قابل اعتماد نیست و آتش بس باعث خواهد شد پیروزیهای خود در تصرف اراضی اوکراین راتقویت کرده و با گروهبندیهای دوباره حملات بیشتری را آغاز کند.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا گفته است میخواهد روسیه را تضعیف کند و جو بایدن خواستار پیگرد قانونی پوتین به دلیل جنایتهای جنگی است. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نیز میگوید کی یف نباید تحت فشار پذیرش یک توافق بد قرار گیرد و این کشور باید پیروز شود.
فرانسه و آلمان در این میانه گنگتر عمل میکنند و وعده دادهاند به جای این که پوتین را شکست دهند جلوی پیروزی او را خواهند گرفت و در عین حال از تحریمهای جدید سنگین علیه پوتین حمایت میکنند.
مسکو چنین استدلال میکند که حمایت نظامی واشنگتن و متحدانش جنگ را طولانی میکند و اوکراین را از مذاکرات صلح باز میدارد. در ماه مارس، کرملین از اوکراین خواست تا اقدامات نظامی خود را متوقف کند، قانون اساسی خود را تغییر دهد تا بیطرفی خود را تضمین کند، کریمه را به عنوان بخشی از خاک روسیه به رسمیت بشناسد و مناطق شرقی تحت کنترل جدایی طلبان را به عنوان کشورهای مستقل به عنوان شرط صلح به رسمیت بشناسد.
اختلافات ممکن است با توجه به تحریمها و جنگ، بیش از پیش بر اقتصاد جهانی تاثیر بگذارد و خطر واکنشهای منفی در داخل کشورها و بهانهای برای پوتین را در بردارد.
مکرون هشدار داده است که هرگونه توافق صلح نباید روسیه را مانند آلمان در سال ۱۹۱۸ «تحقیر» کند.
وی نیز مانند اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، کانالهای ارتباطی با کرملین را باز نگه داشته و باعث حیرت کشورهای جنگ طلب شده است. رئیس جمهور لهستان این تماسها را با صحبت با آدولف هیتلر در طول جنگ جهانی دوم مقایسه کرده است.
هشدار مکرون درباره تحقیر نکردن روسیه، دیمیترو کولِبا وزیر امور خارجه اوکراین را بر آن داشت تا هشدار دهد فرانسه فقط خود را تحقیر میکند و روابط کییف با شولتز سردتر شده است.
هدف آمریکا؛ تضعیف روسیه
یکی از مقامات به رویترز گفت: واشنگتن قصد تغییر رهبری پوتین را ندارد اما میخواهد این کشور تا حدی ضعیف شود که دیگر هوای حملات مشابهی به اوکراین به سرش نزند.
یکی از منابع دولتی آلمان نیز با اشاره به اظهارات لوید آستین درباره تلاش آمریکا برای تضعیف روسیه گفت: تضعیف روسیه مشکل آفرین است. مایه تاسف است که آنالنا بائربوک وزیر امور خارجه آلمان از شریک ائتلافی شولتس از حزب سبزها، این هدف را تایید کرد چرا که تایید این اظهارات، صرف نظر از این که اوکراین به توافق صلح برسد یا نه، زمان لغو تحریمها را پیچیده کرده است.
منابع دولتی آلمان همچنین گفتند که آنها نگران هستند برخی در غرب ممکن است اوکراین را به سمت اهداف نظامی غیرواقعی، از جمله بازپسگیری شبه جزیره کریمه تشویق کنند که میتواند درگیری را طولانی کند. این شبه جزیره در سال ۲۰۱۴ به خاک روسیه ملحق شد.
در همین حال، سفیر اوکراین در برلین بارها از آلمان به دلیل تعلل در ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین انتقاد کرده است، اگرچه آلمان قویا از حمایت خود از کییف دفاع کرده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ اوکراین وارد چهارمین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه، ارسال تسلیحات به اوکراین و بروز تبعات تازه آن در زمینههای سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی همچنان ادامه دارد.
دبیرکل اتحادیه عرب فاش کرد؛ فشار غرب بر کشورهای عربی علیه روسیه
دبیرکل اتحادیه عرب از فشار غرب بر کشورهای عربی به منظور «رد عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین» خبر داد.
نیوزیلند: کشورهای اقیانوسیه خودشان درباره روابط با چین تصمیم میگیرند
وزیر دفاع نیوزیلند در حاشیه اجلاس «شانگری لا دیالوگ» گفت، کشورهای منطقه اقیانوسیه آزادند تا خودشان درباره همکاری با چین تصمیم بگیرند.
کیسینجر: نباید بگذاریم روسیه به پایگاهی برای چین در اروپا تبدیل شود
وزیر خارجه اسبق آمریکا اعلام کرد، غرب به ایجاد جایگاهی برای روسیه بعد از حوادث اوکراین نیاز دارد تا روسیه به “پایگاه محکمی” برای چین در اروپا تبدیل نشود.
وزیر دفاع چین: تقویت روابط به آمریکا بستگی دارد/ با فشار حداکثری علیه روسیه مخالفیم
وزیر دفاع چین امروز (یکشنبه) با اشاره به اینکه روابط این کشور با آمریکا در “مقطع بحرانی” قرار دارد، اظهار کرد که بهبود روابط دوجانبه به ایالات متحده بستگی دارد؛ همچنین وی پیرامون موضوعات مختلفی از جمله حمله روسیه به اوکراین، مسئله تایوان و تسلیحات هستهای چین اظهار نظر کرد.