رئیس جمهور کلمبیا: بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو احترام بگذارد

گوستاوو پترو رئیس جمهور کلمبیا در پیامی با اشاره به صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق این رژیم از سوی دادگاه لاهه از جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خواست تا به این حکم احترام بگذارد. به گزارش بامداد جمعه ایرنا از خبرگزاری آناتولی، رئیس جمهور کلمبیا صدور حکم ... رئیس جمهور کلمبیا: بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو احترام بگذارد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, دیوان داوری لاهه, صهیونیسم, کلمبیا, گرسنگی, نسل‌کشی, هلند

کوبا وتوی قطعنامه غزه توسط آمریکا را محکوم کرد

رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه کوبا در پیام‌هایی وتوی جدید از سوی آمریکا درباره پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را محکوم کردند. به گزارش ایسنا، «میگوئل دیاز کانل برمودز»، رئیس جمهور کوبا درباره نشست شورای امنیت سازمان ملل که در ۲۰ نوامبر در مورد آتش‌بس در نوار غزه برگزار شد، استفاده ایالات متحده از حق ... کوبا وتوی قطعنامه غزه توسط آمریکا را محکوم کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خبر, سازمان ملل, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی

چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جین‌پینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بین‌المللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشه‌های مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

ادامه

آسیا پاسیفیک, آمریکای لاتین, اروپا, برزیل, چین, خبر, زنان, شرق آسیا, صلح, مشارکت راهبردی

سران گروه ۲۰ خواستار آتش‌بس فراگیر در غزه و لبنان شدند

سران گروه ۲۰ بیانیه مشترک خود را با اشاره به جنگ‌های غزه و اوکراین و همچنین درخواستی برای همکاری‌ها در رابطه با تغییرات اقلیمی، کاهش فقر و سیاست‌های مالیاتی ایراد کردند. به گزارش ایسنا، نشست ۲ روزه سران گروه ۲۰ از روز دوشنبه در «موزه هنر مدرن» واقع در شهر «ریو دو ژانیرو» برزیل آغاز ... سران گروه ۲۰ خواستار آتش‌بس فراگیر در غزه و لبنان شدند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, اوکراین, برزیل, بیانیه, جنگ نیابتی, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, صلح, فلسطین, گروه ۲۰, لبنان

راهپیمایی اعتراضی حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس «گروه ۲۰»

جمعی از حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس گروه ۲۰، راهپیمایی اعتراضی برگزار و حمایت برخی اعضای این نهاد از جنایات تل‌آویو را محکوم‌کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، به دعوت ۲۰۰ سازمان مردم نهاد برزیل از جمله «کارزار مشترک بین‌المللی حمایت از فلسطین و مردم مظلوم غزه و لبنان»، صدها برزیلی، امروز در یکی ... راهپیمایی اعتراضی حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس «گروه ۲۰»

ادامه

آرژانتین, آلمان, آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, انگلیس, برزیل, جهان, حقوق بشر, خبر, غرب, فرانسه, فلسطین, کانادا, گروه ۲۰, لبنان, نسل‌کشی

روس‌ها روابط با کوبا را گسترش می‌دهند

معاون نخست وزیر روسیه که به کوبا سفر کرده است، اعلام کرد که با مقامات این کشور توافقاتی به ارزش ۲۶۰ میلیون دلار داشته است.

 

به گزارش ریانووستی، «یوری یوریسف» در جمع خبرنگاران در هاوانا گفته است که این توافقات تجاری است و براساس آن روسیه سه نیروگاه تولید برق به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار می سازد.

 

وی افزود: مرحله دوم کارخانه اصلاح متالورژی به ارزش ۶۰ میلیون دلار را کلید خواهیم زد ضمن اینکه تامین ماشین آلات راه ‌سازی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار برای کوبا را برعهده گرفته‌ایم.

 

گفتنی است، سفر «یوری یوریسف» به کوبا برای شرکت در نمایشگاه هوانا ۲۰۱۸ در شرایط فعلی اگر چه اقتصادی است اما به دلیل همزمانی با تهدید آمریکا برای خروج از پیمان موشکی با روسیه از اهمیت دو چندان برخوردار شده است.

 

در سال ۱۹۶۲ شوروی برای محافظت از کوبا در برابر حمله احتمالی آمریکا، علاوه بر ارسال موشک به این کشور شروع به ساخت سکوهایی برای موشک های میان برد در هاوانا کرد.

 

این اقدام باعث شد تا جان کندی رئیس جمهوری آمریکا از نیکیتا خروشچف رهبر وقت اتحاد جماهیر شوروی بخواهد که موشک ها را از کوبا خارج کند و از هرگونه برنامه موشکی در خاک کوبا صرف نظر کند.

 

سرانجام خروشچف این تصمیم را پذیرفت و در مقابل آمریکا نیز موشک های اتمی خود را از ترکیه خارج کرد تا جهان از آغاز جنگ اتمی فاصله بگیرد.

 

دو دهه بعد پیمان منع موشک های هسته ای میان برد و کوتاه برد (سال ۱۹۸۷ ) بین میخائیل گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا امضا شد.

 

براساس این پیمان، توسعه و کاربرد تمام موشک های هسته ای و غیر هسته ای کوتاه و میان برد به استثنای موشک های دریایی ممنوع شد.

 

این پیمان نخستین قرارداد کنترل تسلیحات هسته ای موشکی راهبردی در جهان به حساب می آید که با توجه به اینکه در دوره جنگ سرد میان دو ابرقدرت (شوروی و آمریکا) امضا شده بود از اهمیت بسیار بالا و حیاتی برخوردار شده است.

 

تا سال ۱۹۹۱ حدود ۲ هزار و ۷۰۰ موشک نابود شدند ضمن اینکه دو کشور اجازه بازرسی از تاسیسات یکدیگر را داشتند.

 

سال ۲۰۰۲ آمریکا از پیمان موشک های ضد بالیستیکی خارج شد و جورج بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا دستور استقرار سپر موشکی در اروپا را صادر کرد و در مقابل ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در سال ۲۰۰۷ اعلام کرد که این پیمان دیگر به سود روسیه نیست.

 

اکنون ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده است که کشورش قصد دارد از این پیمان خارج شود و روس ها پس از سفر جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ اعلام کردند که آمریکایی ها کمتر از ۴۵ روز دیگر از این پیمان خارج خواهند شد.

 

مقامات روسیه در سطوح مختلف به اروپایی ها در این باره هشدار داده اند و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه از سران اروپا خواسته است که با استقرار موشک های میان برد آمریکا در خاک خود، کشورشان را در معرض حملات موشکی قرار ندهند.

 

سایر مقامات روسیه نیز خروج آمریکا از پیمان موشکی را بدترین اتفاق ممکن برای اروپایی ها می دانند و سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه می گوید که این اتفاق پیامدهای بسیاری برای اروپایی ها خواهد داشت.

ایرنا

نگرانی‌ها نسبت به توافق‌نامهٔ تجاری جدید آمریکا – کانادا – مکزیک

پس از روی کار آمدن ترامپ، دولت آمریکا اعلام کرد که از توافق تجاری بدون تعرفهٔ گمرکی نفتا (توافق‌نامهٔ تجارت آزاد آمریکای شمالی) میان سه کشور آمریکا، کانادا، و مکزیک بیرون می‌رود. یادآوری می‌شود که نفتا از اوّل ژانویهٔ سال ۱۹۹۴ (دی ۱۳۷۲) اجرایی شد.   پس از اعلام تصمیم دولت آمریکا برای بر هم ... نگرانی‌ها نسبت به توافق‌نامهٔ تجاری جدید آمریکا – کانادا – مکزیک

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, جهان, چین, کانادا, مکزیک

مادورو؛ «مایک پنس» دیوانه است/ حرکت کاروانی ازهزاران مهاجر آمریکای مرکزی از مکزیک به طرف آمریکا

رئیس جمهوری ونزوئلا معاون رئیس جمهوری آمریکا را «دیوانه» خطاب کرد، چرا که این مقام آمریکایی کاراکاس را به تامین مالی کاروان مهاجران هندوراس به آمریکا متهم کرد.

ادامه

السالوادور, امریکا, امریکای لاتین, جهان, خبر, گواتمالا, مکزیک, هندوراس, ونزوئلا

لولا داسیلوا خواستار اتحاد برزیل در مقابل فاشیسم شد

رئیس جمهور سابق و محبوس برزیل از دموکرات‌ها خواست تا اختلافات خود را کنار گذاشته و به خاطر شکست ماجرای فاشیستی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری که روز یکشنبه برگزار می‌شود با یکدیگر اتحاد داشته باشند.

ادامه

امریکای لاتین, برزیل, جهان, خبر