لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد امیدوار است آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان در مسکو گفت: ما و عربستان از آتش بس بین ایران و اسرائیل استقبال می‌کنیم و امیدواریم که آتش بس پایدار ... لاوروف: امیدواریم آتش بس بین ایران و اسرائیل پایدار باشد

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, عربستان, فلسطین, مذاکرات هسته‌ای

۲۱ کشور عربی و اسلامی حملات اسرائیل به ایران را محکوم کردند

وزرای خارجه ۲۱ کشور عربی و اسلامی به ابتکار مصر که به تازگی روابط گرمی را با تهران آغاز کرده است، حملات اسرائیل به ایران را محکوم کردند. به گزارش ایرنا به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، وزرای خارجه ۲۱ کشور عربی و اسلامی حملات رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران و تمامی اقداماتی که نقض قوانین ... ۲۱ کشور عربی و اسلامی حملات اسرائیل به ایران را محکوم کردند

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, اسراییل, الجزایر, امارات, ایران, بحرین, برونئی, پاکستان, ترکیه, جیبوتی, چاد, خاورمیانه, سازمان ملل, سودان, عراق, قطر, کومور, کویت, لیبی, مذاکرات هسته‌ای

نیویورک تایمز: بخش عمده برنامه هسته‌ای ایران دست نخورده باقی مانده است

روزنامه آمریکایی نوشت در پی حملات اسرائیل، به برنامه هسته‌ای ایران آسیب چندانی وارد نشده و بخش عمده این برنامه سالم و دست نخورده باقی مانده است. به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به حملات تجاوزگرانه اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای مهم ایران شامل فردو و نطنز و به شهادت رساندن جمعی ... نیویورک تایمز: بخش عمده برنامه هسته‌ای ایران دست نخورده باقی مانده است

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, خبر

البرادعی از وزیر خارجه آلمان خواست بیشتر با حقوق بین‌الملل آشنا شود

البرادعی در پاسخ به وزیر خارجه آلمان در توجیه حملات اسرائیل به خاک ایران، بخش‌هایی از حقوق بین‌الملل را به وی یادآوری کرد. محمد البرادعی، رئیس اسبق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به اظهارات وزیر خارجه آلمان در ایکس نوشت: آیا کسی به شما گفته است که «حملات هدفمند علیه تأسیسات هسته‌ای» طبق ماده ... البرادعی از وزیر خارجه آلمان خواست بیشتر با حقوق بین‌الملل آشنا شود

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, سازمان ملل, سوئیس, مذاکرات هسته‌ای

وال استریت ژورنال: مذاکرات عمان پوششی برای حمله اسرائیل بود

یک روزنامه آمریکایی اذعان کرد که آمریکا از مذاکرات هسته‌ای به عنوان پوششی برای غافلگیر کردن ایران استفاده کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال اعلام کرد که مذاکرات دیپلماتیک آمریکا با ایران که دور جدید آن قرار بود به میزبانی عمان در مسقط برگزار شود، پوششی برای انجام حملات اسرائیل به ... وال استریت ژورنال: مذاکرات عمان پوششی برای حمله اسرائیل بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تحلیل, تنش‌زایی, جهان, روسیه, عمان, مذاکرات هسته‌ای

روسیه: مسیر تشدید تنش‌ها از سوی آمریکا به بن‌بست می‌رسد

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای از آمریکا دعوت کرد راه حل های منطقی انتخاب کرده و امکان دستیابی به توافق با ایران را از دست ندهد چرا که از نظر کرملین مسیر تشدید تنش ها پیرامون ایران نادرست و منتهی به بن‌بست است.

 

به گزارش روز شنبه ایرنا، در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه آمده است: آمریکا به حرکت های خطرناک در شورای امنیت به امید تحقق مقاصد ضدایرانی خود ادامه می دهد.

 

در این بیانیه گفته شده است: واشنگتن با ناکامی در رای گیری پیش نویس قطعنامه پیشنهادی خود برای تحریم تسلیحاتی بی نهایت علیه ایران که در شورای امنیت رد شد، اقدام به متقاعد کردن ریاست سازمان ملل و رئیس دوره ای شورای امنیت کرده تا آنان حقی را که آمریکا گویا برای فشار بر ایران با ساز و کارهای پیش بینی شده در قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام در اختیار دارد، بپذیرند.

 

وزارت خارجه روسیه می گوید: همه اینها پس از آن رخ می دهد که دولت آمریکا بطور رسمی از برجام خارج شد و در مدت دو سال و چند ماه به صورت آشکار و بدون احساس خجالت و شرم، تعهدات خود را در چارچوب این سند شورای امنیت (قطعنامه ۲۲۳۱) نادیده گرفت.

 

«آمریکا بدون وقفه معامله هسته ای (برجام) را محکوم کرده و مورد اتهام قرار داده و تمام تلاش های ممکن را برای اخلال در اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ بکار بست. همینک نیز به ناگهان با از یاد بردن کامل تعهدات خود در مورد حقوق خود سخن می‌گوید»

 

در بیانیه خاطرنشان شده است: درخواست دولت آمریکا در مورد بازگرداندن قطعنامه های تحریمی شورای امنیت در مورد ایران که پس از امضای برجام در سال ۲۰۱۵ لغو شدند، نمی تواند پیامدهای مورد نظر آمریکا را در پی داشته باشد.

 

« فریبکاری آمریکا با واقعیت مطابقت نمی کند. آمریکا در ابتدا خود را از شرکت کنندگان در برجام کنار گذاشت و به این وسیله خود را از حقوق و امکان استفاده از ساز و کارهای پیش بینی شده در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت محروم کردند.»

 

گفتنی است، دولت آمریکا پس از نزدیک به ۲ سال خروج از برجام، مدعی شده است همچنان عضوی از این توافق است و می‌تواند از سازوکارهای موجود در این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ مرتبط با آن، علیه ایران استفاده کند. به همین منظور ابتدا روز جمعه گذشته قطعنامه‌ای ۴ بندی به شورای امنیت ارائه داد که تنها توانست یک رای مثبت جمهوری دومینیکن را با خود داشته باشد و به اعتراف کارشناسان و مقامات فعلی و سابق آمریکا، شکست مفتضحانه‌ای را متحمل شد.

 

به دنبال آن، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه با حضور در سازمان ملل متحد به طور رسمی درخواست داد تا قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت، بر اساس مکانیسم ماشه علیه ایران بازگردانده شود.

 

به دنبال این درخواست، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان و بلژیک در نامه‌هایی به شورای امنیت تصریح کردند اقدام آمریکا پایه قانونی ندارد و نباید معتبر دانسته شود. به این ترتیب تا کنون چهار عضو دائم شورای امنیت و هفت عضو غیر دائم به صراحت با درخواست آمریکا مخالفت کرده‌اند.

 

در ادامه بیانیه روسیه گفته شده است: درخواست آمریکا حاکی از تفسیر نادرست قطعنامه ۲۲۳۱ است و با مفاد آن همانند مفاد برجام مطابقت نمی‌کند.

 

طرف آمریکایی تلاش می کند تا ثابت کند حق دارد فقط آن بخش از قطعنامه را مناسب می‌داند اجرا کند زیرا که از آن می‌توان برای اجرای سیاست‌های ضدایرانی استفاده کرد.اما این رویکرد درست نیست.

 

وزارت خارجه روسیه در ادامه می گوید: علاوه بر آن آمریکا نمی‌تواند در درخواست خود ادعای تلاش‌های منصفانه و قانع کننده در چارچوب مراحل پیش‌بینی شده در برجام کند.

 

«در نتیجه شورای امنیت دلیلی ندارد درخواست آمریکا برای رسیدگی را بپذیرد و بویژه اینکه بر اساس آن اقداماتی را انجام دهد. چنین اقدامی مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت خواهد بود و بنظر می‌رسد واشنگتن برای آن تلاش می‌کند و سعی دارد بقیه اعضای شورای امنیت سازمان ملل را به دنبال خود به راه دشواری بکشاند که در آن قوانین بین‌المللی وجود ندارد.

 

در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده  است: ما قویا بر این باوریم که درخواست امریکا از نظر حقوقی بی‌ارزش است و نمی‌تواند ساز و کار برای اجرای قطعنامه‌های قبلی در مورد ایران را به اجرا در آورد.

 

وزارت خارجه روسیه خاطرنشان کرده است: آمریکا با اصرار بر موضع اشتباه خود نمی‌تواند به حمایت شورای امنیت امیدوار باشد. نباید از تعهدات خود در توافقنامه‌ای صرف نظر کرده و مدعی حقوق در همان توافق شد.

نیویورک تایمز: آمریکا به جای منزوی کردن ایران خودش منزوی شد

روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی با اشاره به مخالفت متحدان اروپایی با آمریکا نوشت: آمریکا به جای منزوی کردن ایران بر سر توافق هسته‌ای، خودش پشت در ماند.

ادامه

اروپا, المان, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, ایران, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, فرانسه

مسکو تهدیدات امریکا علیه روسیه و چین درمورد تحریم‌های ایران را محکوم کرد

به گزارش خبرگزاری شین هوا، ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه، ۲۰ اگوست/ ۳۰ امرداد به رسانه‌ها در مسکو گفت که آمریکا، چین و کشور او را با توجه به موضوع تحریم های ایران تهدید کرده است. این امری غیرمنطقی است. روسیه اینگونه اقدامات ایالات متحده را محکوم می‌کند.

ادامه

امریکا, ایران, تحریم, جهان, چین, خبر, روسیه, مذاکرات اتمی

واکنش‌ سه کشور اروپایی به اقدام آمریکا در فعال کردن مکانیسم ماشه / چین؛ نمایش سیاسی است

اقدام آمریکا در ارائه نامه‌ای به رئیس شورای امنیت برای مطلع کردن این شورا از خواست واشنگتن برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران بلافاصله با واکنش‌های مختلف روبرو شد.

ادامه

المان, امریکا, انگلستان, ایران, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, روسیه, سازمان ملل, فرانسه, مذاکرات اتمی

واکنش کرملین به امتناع آمریکا از شرکت در نشست سران درباره ایران

سخنگوی کرملین گفت: خودداری دونالد ترامپ از شرکت در نشست سران آنلاین درباره ایران، امکان برگزاری آن را غیرممکن کرده است، ولی مقامات روس به رایزنی‌های خود با شرکای خارجی در این رابطه ادامه می‌دهند.

ادامه

امریکا, ایران, تشنج زدایی, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, مذاکرات اتمی