وزیر ‌خارجه سابق امریکا: تل‌آویو توانایی نابودی کامل تاسیسات هسته‌ای ایران را ندارد

وزیر امور خارجه سابق آمریکا در واکنش به گزارش‌های منتشر شده درباره تلاش اسرائیل برای حمله به ایران تصریح کرد: «اسرائیل توانایی نابود کردن تأسیسات هسته‌ای ایران را ندارد.» به گزارش ایسنا، «جان کری» که در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» وزیر امور خارجه آمریکا و به‌طور مستقیم درگیر مذاکرات هسته‌ای با ایران برای حصول ... وزیر ‌خارجه سابق امریکا: تل‌آویو توانایی نابودی کامل تاسیسات هسته‌ای ایران را ندارد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, ایران, جهان, گزارش, مذاکرات هسته‌ای, مصاحبه و گفتگو

آکسیوس: ویتکاف پیش از مذاکره با ایران با مقامات اسرائیلی دیدار کرد

پایگاه خبری آمریکایی نوشت: «مذاکره‌کننده ارشد آمریکا پیش از مذاکره با ایران با وزیر امور راهبردی اسرائیل و رئیس موساد دیدار کرده است.» به گزارش ایسنا، پیش از شروع مذاکرات ایران و آمریکا، بامداد جمعه ۲ مقام اسرائیلی اعلام کردند که «ران درمر» وزیر امور راهبردی اسرائیل و «دیوید بارنیه» رئیس موساد روز جمعه در ... آکسیوس: ویتکاف پیش از مذاکره با ایران با مقامات اسرائیلی دیدار کرد

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایتالیا, ایران, جهان, خبر, عمان, مذاکرات هسته‌ای

سی ان ان: اسرائیل برای حمله به تاسیاست هسته‌ای ایران آماده می‌شود

سی ان ان به نقل از منابع آگاه مدعی شد که اسرائیل برای حمله به تاسیاست هسته‌ای ایران آماده می‌شود. به گزارش ایلنا، سی‌ان‌ان شامگاه گذشته سه‌شنبه، به نقل از منابع آگاه آمریکایی ادعا کرد که اطلاعات جدید به دست آمده توسط ایالات متحده نشان می‌دهد اسرائیل در حال آماده شدن برای حمله به تأسیسات ... سی ان ان: اسرائیل برای حمله به تاسیاست هسته‌ای ایران آماده می‌شود

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر

آکسیوس: آمریکا اولین پیشنهاد رسمی هسته‌ای خود را به ایران ارائه کرد

ایالات متحده اولین پیشنهاد رسمی مکتوب خود را برای توافق هسته‌ای به ایران برای نخستین بار از آغاز مذاکرات ارائه داده است. باشگاه خبرنگاران به نقل از آکسیوس؛ بر اساس گزارشی از وب‌سایت آکسیوس Axios در روز پنج‌شنبه، ایالات متحده اولین پیشنهاد رسمی مکتوب خود را برای توافق هسته‌ای به ایران ارائه داده است؛ این ... آکسیوس: آمریکا اولین پیشنهاد رسمی هسته‌ای خود را به ایران ارائه کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, عمان, قطر, مذاکرات هسته‌ای

آمریکا: در مذاکرات با ایران، تمرکزمان بر جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای است

پس از ورود رئیس جمهور آمریکا به ریاض، وزارت خارجه این کشور از تعمیق همکاری‌های امنیتی، فناورانه و دیپلماتیک با عربستان خبر داد و در عین حال اعلام کرد که مذاکرات با ایران تنها با هدف جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای دنبال می‌شود. به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که ... آمریکا: در مذاکرات با ایران، تمرکزمان بر جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای است

ادامه

آمریکا, امنیتی, اوکراین, ایران, جهان, خاورمیانه, عربستان سعودی, گزارش, مذاکرات هسته‌ای

روسیه: مسیر تشدید تنش‌ها از سوی آمریکا به بن‌بست می‌رسد

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای از آمریکا دعوت کرد راه حل های منطقی انتخاب کرده و امکان دستیابی به توافق با ایران را از دست ندهد چرا که از نظر کرملین مسیر تشدید تنش ها پیرامون ایران نادرست و منتهی به بن‌بست است.

 

به گزارش روز شنبه ایرنا، در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه آمده است: آمریکا به حرکت های خطرناک در شورای امنیت به امید تحقق مقاصد ضدایرانی خود ادامه می دهد.

 

در این بیانیه گفته شده است: واشنگتن با ناکامی در رای گیری پیش نویس قطعنامه پیشنهادی خود برای تحریم تسلیحاتی بی نهایت علیه ایران که در شورای امنیت رد شد، اقدام به متقاعد کردن ریاست سازمان ملل و رئیس دوره ای شورای امنیت کرده تا آنان حقی را که آمریکا گویا برای فشار بر ایران با ساز و کارهای پیش بینی شده در قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام در اختیار دارد، بپذیرند.

 

وزارت خارجه روسیه می گوید: همه اینها پس از آن رخ می دهد که دولت آمریکا بطور رسمی از برجام خارج شد و در مدت دو سال و چند ماه به صورت آشکار و بدون احساس خجالت و شرم، تعهدات خود را در چارچوب این سند شورای امنیت (قطعنامه ۲۲۳۱) نادیده گرفت.

 

«آمریکا بدون وقفه معامله هسته ای (برجام) را محکوم کرده و مورد اتهام قرار داده و تمام تلاش های ممکن را برای اخلال در اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ بکار بست. همینک نیز به ناگهان با از یاد بردن کامل تعهدات خود در مورد حقوق خود سخن می‌گوید»

 

در بیانیه خاطرنشان شده است: درخواست دولت آمریکا در مورد بازگرداندن قطعنامه های تحریمی شورای امنیت در مورد ایران که پس از امضای برجام در سال ۲۰۱۵ لغو شدند، نمی تواند پیامدهای مورد نظر آمریکا را در پی داشته باشد.

 

« فریبکاری آمریکا با واقعیت مطابقت نمی کند. آمریکا در ابتدا خود را از شرکت کنندگان در برجام کنار گذاشت و به این وسیله خود را از حقوق و امکان استفاده از ساز و کارهای پیش بینی شده در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت محروم کردند.»

 

گفتنی است، دولت آمریکا پس از نزدیک به ۲ سال خروج از برجام، مدعی شده است همچنان عضوی از این توافق است و می‌تواند از سازوکارهای موجود در این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ مرتبط با آن، علیه ایران استفاده کند. به همین منظور ابتدا روز جمعه گذشته قطعنامه‌ای ۴ بندی به شورای امنیت ارائه داد که تنها توانست یک رای مثبت جمهوری دومینیکن را با خود داشته باشد و به اعتراف کارشناسان و مقامات فعلی و سابق آمریکا، شکست مفتضحانه‌ای را متحمل شد.

 

به دنبال آن، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه با حضور در سازمان ملل متحد به طور رسمی درخواست داد تا قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت، بر اساس مکانیسم ماشه علیه ایران بازگردانده شود.

 

به دنبال این درخواست، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان و بلژیک در نامه‌هایی به شورای امنیت تصریح کردند اقدام آمریکا پایه قانونی ندارد و نباید معتبر دانسته شود. به این ترتیب تا کنون چهار عضو دائم شورای امنیت و هفت عضو غیر دائم به صراحت با درخواست آمریکا مخالفت کرده‌اند.

 

در ادامه بیانیه روسیه گفته شده است: درخواست آمریکا حاکی از تفسیر نادرست قطعنامه ۲۲۳۱ است و با مفاد آن همانند مفاد برجام مطابقت نمی‌کند.

 

طرف آمریکایی تلاش می کند تا ثابت کند حق دارد فقط آن بخش از قطعنامه را مناسب می‌داند اجرا کند زیرا که از آن می‌توان برای اجرای سیاست‌های ضدایرانی استفاده کرد.اما این رویکرد درست نیست.

 

وزارت خارجه روسیه در ادامه می گوید: علاوه بر آن آمریکا نمی‌تواند در درخواست خود ادعای تلاش‌های منصفانه و قانع کننده در چارچوب مراحل پیش‌بینی شده در برجام کند.

 

«در نتیجه شورای امنیت دلیلی ندارد درخواست آمریکا برای رسیدگی را بپذیرد و بویژه اینکه بر اساس آن اقداماتی را انجام دهد. چنین اقدامی مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت خواهد بود و بنظر می‌رسد واشنگتن برای آن تلاش می‌کند و سعی دارد بقیه اعضای شورای امنیت سازمان ملل را به دنبال خود به راه دشواری بکشاند که در آن قوانین بین‌المللی وجود ندارد.

 

در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده  است: ما قویا بر این باوریم که درخواست امریکا از نظر حقوقی بی‌ارزش است و نمی‌تواند ساز و کار برای اجرای قطعنامه‌های قبلی در مورد ایران را به اجرا در آورد.

 

وزارت خارجه روسیه خاطرنشان کرده است: آمریکا با اصرار بر موضع اشتباه خود نمی‌تواند به حمایت شورای امنیت امیدوار باشد. نباید از تعهدات خود در توافقنامه‌ای صرف نظر کرده و مدعی حقوق در همان توافق شد.

نیویورک تایمز: آمریکا به جای منزوی کردن ایران خودش منزوی شد

روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی با اشاره به مخالفت متحدان اروپایی با آمریکا نوشت: آمریکا به جای منزوی کردن ایران بر سر توافق هسته‌ای، خودش پشت در ماند.

ادامه

اروپا, المان, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, ایران, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, فرانسه

مسکو تهدیدات امریکا علیه روسیه و چین درمورد تحریم‌های ایران را محکوم کرد

به گزارش خبرگزاری شین هوا، ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه، ۲۰ اگوست/ ۳۰ امرداد به رسانه‌ها در مسکو گفت که آمریکا، چین و کشور او را با توجه به موضوع تحریم های ایران تهدید کرده است. این امری غیرمنطقی است. روسیه اینگونه اقدامات ایالات متحده را محکوم می‌کند.

ادامه

امریکا, ایران, تحریم, جهان, چین, خبر, روسیه, مذاکرات اتمی

واکنش‌ سه کشور اروپایی به اقدام آمریکا در فعال کردن مکانیسم ماشه / چین؛ نمایش سیاسی است

اقدام آمریکا در ارائه نامه‌ای به رئیس شورای امنیت برای مطلع کردن این شورا از خواست واشنگتن برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران بلافاصله با واکنش‌های مختلف روبرو شد.

ادامه

المان, امریکا, انگلستان, ایران, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, روسیه, سازمان ملل, فرانسه, مذاکرات اتمی

واکنش کرملین به امتناع آمریکا از شرکت در نشست سران درباره ایران

سخنگوی کرملین گفت: خودداری دونالد ترامپ از شرکت در نشست سران آنلاین درباره ایران، امکان برگزاری آن را غیرممکن کرده است، ولی مقامات روس به رایزنی‌های خود با شرکای خارجی در این رابطه ادامه می‌دهند.

ادامه

امریکا, ایران, تشنج زدایی, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, مذاکرات اتمی