رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
وزیر امور خارجه روسیه ارزیابیهای مسکو از استقرار سامانههای دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کرهشمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
روسیه به استقرار موشکهای آمریکایی پاسخ متقارن خواهد داد
رئیسجمهور روسیه در پایان سفرش به آستانه درباره دیدگاه ترامپ درباره حل مناقشه در اوکراین، پیشنهاد صلح مسکو به کییف و حامیان غربیاش، موانع روابط روسیه و ترکیه، توافق درباره عدم استقرار سلاح در فضا و عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای صحبت کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در پاسخ به سوالات خبرنگاران در پایان اجلاس رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در آستانه (قزاقستان) اعلام کرد که روسیه در صورت استقرار موشکهای میانبرد و کوتاهبرد آمریکا در هر نقطهای از جهان، آماده پاسخگویی متقارن خواهد بود. او یادآور شد که قبلاً نیز این موضوع را مطرح کرده و از آن زمان تاکنون موضع روسیه در این زمینه تغییری نکرده است.
پوتین گفت: «ما اعلام کردهایم تا زمانی که این سیستمهای موشکی در هیچ نقطهای از جهان مستقر نشده باشند، ما نیز از استقرار سیستمهای مشابه خودداری میکنیم. و اگر موشکهای میانبرد و کوتاهبرد تولید آمریکا در جایی مستقر شوند، ما نیز حق پاسخگویی به همان صورت را برای خود محفوظ میدانیم. همه چیز همانطور که قبلاً گفتهایم باقی مانده است.»
رئیسجمهور روسیه همچنین اعلام کرد که مسکو مجبور شده به نقض مکرر توافقات از سوی واشنگتن که پایه و اساس ثبات بینالمللی را تشکیل میدهند، واکنش نشان دهد و در نتیجه مجبور به توسعه تسلیحات نظامی جدید شده است. برای این منظور، سیستمهای غلبه بر دفاع موشکی ابداع شدند. در رابطه با امنیت جهانی، پوتین یادآور شد که برای مذاکرات، باید منتظر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده بود و سپس دید که مواضع دولت جدید چگونه خواهد بود. وی افزود: «بیایید منتظر تشکیل دولت جدید در آمریکا بمانیم و ببینیم برنامهها و ترجیحات آن چیست».
پوتین: روسیه به اظهارات ترامپ درباره اوکراین نگرشی جدی دارد
ولادیمیر پوتین تاکید کرد که روسیه به اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا و نامزد ریاستجمهوری در خصوص داشتن طرحی برای توقف جنگ در اوکراین، به طور جدی توجه میکند.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در این باره گفت: «اینکه آقای ترامپ به عنوان نامزد پست ریاستجمهوری اعلام میکند که آماده و مایل به توقف جنگ در اوکراین است، این موضوع به طور جدی مورد توجه ما قرار دارد و با آن جدی برخورد میکنیم».
رئیس جمهوری روسیه همچنین اشاره کرد که با پیشنهادات مشخص ترامپ درباره چگونگی تحقق این امر آشنا نیست وجزییات آن را مهم دانست. وی افزود: «اما شکی ندارم که او صادقانه این حرف را میزند و ما از این برخورد حمایت میکنیم».
پوتین همچنین گفت که بخشهایی از مناظره تلویزیونی ترامپ و جو بایدن، رئیسجمهور کنونی آمریکا که در ۲۷ ژوئن برگزار شد، را دیده است اما به دلیل مشغله زیاد نتوانسته به طور کامل آن را دنبال کند. وی تأکید کرد که آمریکا همچنان «قدرتی بزرگ» با امکانات گسترده در اقتصاد، عرصه نظامی و امنیتی است و بر روند جنگ اوکراین تأثیرگذار است، بنابراین نمیتوان از رویدادهای این کشور غافل شد. وی افزود که ارزیابیهای رسانهها از مناظرات را نیز دنبال میکند، اما تأکید کرد که انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مسئلهای داخلی برای این کشور است.
اوکراین به دلیل فشار واشنگتن و لندن از مذاکرات صلح صرف نظر کرد
ولادیمیر پوتین همچنین یادآور شد که مقامات کییف به دلیل دریافت دستور مستقیم از لندن و واشنگتن از مذاکرات صلح با مسکو صرف نظر کردند. وی در عین حال تأکید کرد که روسیه هرگز از مذاکرات صرف نظر نکرده و همچنان آماده مذاکرات صلح درباره بحران اوکراین است.
پوتین گفت: «روسیه، همانطور که همه میدانید، هرگز از مذاکرات صرف نظر نکرده و اکنون نیز آماده ادامه مذاکرات صلح است. اوکراین در سال ۲۰۲۲ به طور علنی و به دستور مستقیم از لندن و واشنگتن از مذاکرات صرف نظر کرد و کسی در باره این مسئله تردیدی ندارد و خود مقامات اوکراینی به طور علنی به آن اذعان کردهاند».
او تاکید کرد که توافقات استانبول همچنان «روی میز» قرار داشته و میتوانند مبنای مذاکرات آینده قرار گیرند.
طرح روسیه برای اوکراین امکان توقف فوری درگیریها را فراهم میکند
رئیسجمهور روسیه در کنفرانس مطبوعاتی خود در پایان سفرش به آستانه، ابراز اطمینان کرد که ابتکار پیشنهادی وی برای حل و فصل بحران اوکراین، امکان توقف فوری درگیریها و آغاز روند مذاکرات صلح را فراهم میکند.
ولادیمیر پوتین در پاسخ به یکی از خبرنگاران گفت: «یادآوری میکنم، ما در اواسط ژوئن یک گزینه دیگر برای حل و فصل مناقشه ارائه دادیم که در صورت آمادگی طرف اوکراینی و مهمتر از آن، حامیان غربیاش برای پذیرش آن، میتوانست فوراً و بلافاصله درگیریها را متوقف کند، جان انسانهای بسیاری را نجات دهد و مذاکرات صلح را آغاز کند».
وی در عین حال از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برای ابتکاراتشان در خصوص حل و فصل بحران اوکراین تشکر کرده و یادآور شد که روسیه آماده است پیشنهادات مرتبط را مورد توجه قرار دهد.
رهبر روسیه بار دیگر با اشاره به اینکه مسکو همواره به دنبال حل و فصل سیاسی-دیپلماتیک بحران اوکراین بوده و هست، افزود: بحران اوکراین نتیجه سیاست بیپروایانه آمریکا و همپیمانانش در ناتو است.
پوتین مراجعه به پارلمان اوکراین در شرایط تصاحب قدرت بیفایده دانست
رئیسجمهور روسیه در بخش دیگری از این نشست خبری تاکید کرد، در شرایط که عدهای قدرت در اوکراین را غیرفانونی تصاحب کردهاند، مراجعه مستقیم به پارلمان اعلای این کشور بیفایده است. ولادیمیر پوتین گفت: «مراجعه به رادای عالی البته ممکن است، اما در شرایط تصاحب قدرت توسط حاکمان اوکراین، این کار بیفایده است، زیرا اکثریت نمایندگان پارلمان تحت فرمان حاکمان بهاصطلاح در قدرت قرار دارند».
او یادآور شد که بر اساس تصمیم دیوان عالی اوکراین در سال ۲۰۱۵، دوره ریاستجمهوری در این کشور پنج سال است و هیچ دلیلی برای تمدید آن در قانون اساسی اوکراین وجود ندارد. وی توضیح داد: «پس از این مدت، اختیارات باید به پارلمان منتقل شود. اما رادای عالی این اختیارات را بر عهده نمیگیرد. بنابراین، با توجه به وضعیت واقعی و آنچه در حیات سیاسی این کشور اتفاق میافتد، این مراجعه بیفایده خواهد بود».
به عقیده او، ولادیمیر زلنسکی به طور غیرقانونی در قدرت باقی مانده و «حتی برای تأیید اختیارات خود پس از به پایان رسیدن دوره ریاست جمهوری خود به دادگاه قانون اساسی مراجعه نکرده است».
پوتین: اراده سیاسی اردوغان به روابط روسیه و ترکیه کمک میکند
رئیسجمهور روسیه در پایان اجلاس سازمان همکاری شانگهای در آستانه به خبرنگاران اعلام کرد که اراده سیاسی رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، به توسعه روابط بین روسیه و ترکیه کمک میکند. پوتین گفت: «اینکه چه کسانی مانع از توسعه روابط دو کشور میشوند، بهخوبی مشخص است. اما چیزی که به این روند کمک میکند، اراده سیاسی رئیسجمهور اردوغان است».
وی یادآور شد: «علاوه بر تمایل شخصی، محاسبات فنی و کیفی نیز در روابط ترکیه و روسیه موثر بوده و به حفظ روابط دوستانه بین دو کشور کمک میکند. به گفته شرکای ترکیهای، حجم تجارت بین مسکو و آنکارا از ۶۳ میلیارد دلار به ۵۵ میلیارد دلار کاهش یافته است، اما این موضوع به ویژگیهای قیمتی مرتبط است و هیچ ارتباطی با محدودیتهای خارجی ندارد. این فقط دینامیک تولید داخلی و روابط دوجانبه ما است. همه مسائل قابل حل هستند».
مواضع سازمان همکاری شانگهای علیه نظامیسازی فضا پیامی برای جهان است
به عقیده رئیسجمهور روسیه، همه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با نظامیسازی فضا مخالف هستند و این موضوع باید پیامی برای کل جهان باشد.
ولادیمیر پوتین در جمع نمایندگان رسانههای خارجی در آستانه گفت: «ما در بیانیه پایانی و سایر اسناد توافق کردهایم که همه کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با استقرار هر گونه تسلیحات نظامی در فضا مخالف هستند. این پیامی برای سایر کشورهای جهان در مورد مواضع ما در قبال نظامیسازی فضای خارج از جو کره زمین است».
او همچنین تاکید کرد که سازمان همکاری شانگهای یک سازمان در حال رشد است که مورد تقاضای زیادی قرار گرفته و به یکی از مراکز مستقل جهان چندقطبی جدید تبدیل شده است و دقیقا همین موضوع باعث جذب اعضای جدید به این سازمان شده و بازیگران بینالمللی میخواهند در سطوح مختلف با این سازمان منطقهای بااهمیت ارتباط برقرار کنند.
رئیسجمهور همچنین بیان کرد که حجم مبادلات بازرگانی بین کشورهای عضو سازمان به تریلیونها روبل میرسد، رشد مجموع تولید ناخالص داخلی این کشورها ۵.۳ درصد بوده و تولید صنعتی ۴.۵ درصد افزایش یافته است که این نشاندهنده نرخهای خوبی در توسعه اقتصادی است. کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در زمینههای انسانی نیز همکاری زیادی داشته و تعاملات آنها دارای دورنمای روشنی است.
پوتین: عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای به همه اعضا بستگی دارد
رئیسجمهور روسیه در جریان گفتگوی خود با نمایندگان رسانهها همچنین اعلام کرد که عضویت کامل افغانستان در سازمان همکاری شانگهای تصمیمی نیست که بهتنهایی توسط مسکو گرفته شود، بلکه این تصمیم باید توسط همه اعضای این سازمان اتخاذ میشود.
پوتین گفت: «در مورد عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای باید بگویم، این تصمیم تنها توسط روسیه گرفته نمیشود. این موضوع همیشه بر اساس اجماع تصمیمگیری میشود. در این خصوص سوالاتی برای کشورهای مختلف عضو سازمان همکاری شانگهای وجود دارد. این شامل مسئله به رسمیت شناختن قدرت طالبان در افغانستان نیز میشود.»
او با تأکید بر اینکه باید روابط با ساختارهای سیاسی در افغانستان که قدرت را در دست دارند، حفظ شود، یادآور شد که مسکو تماس خود با طالبان را حفظ کرده و سیگنالهایی مبنی بر آمادگی برای همکاری در مبارزه با تروریسم دریافت میکند.
بلومبرگ: سازمان شانگهای، رقیبی خطرناک برای ناتو خواهد بود
تارنمای «بلومبرگ» با اشاره به مزیتهای اقتصادی، سیاسی و ژئوپلیتیکی سازمان همکاری شانگهای در برابر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو، نسبت به قدرت گرفتن این سازمان در برابر غرب و به ویژه آمریکا هشدار داد. به گزارش روز جمعه ایرنا، مقاله نویس بلومبرگ با اشاره به نشست این ماه (۱۳ و ۱۴ تیر) سران سازمان ... بلومبرگ: سازمان شانگهای، رقیبی خطرناک برای ناتو خواهد بود
پکن: رزمایشهای مشترک دریایی، اعتماد را میان روسیه و چین تقویت کرده است
وزارت دفاع چین امروز پنجشنبه اعلام کرد رزمایش مشترک دریایی ۲۰۲۴ روسیه و چین، درک متقابل و اعتماد بین نیروی دریایی ۲ کشور را تقویت کرده است. به گزارش ایسنا، وزارت دفاع چین در پیامرسان «ویچت» نوشت: «این رزمایش مشترک تبادل حرفهای، درک متقابل و اعتماد متقابل بین نیروی دریایی چین و روسیه را تقویت ... پکن: رزمایشهای مشترک دریایی، اعتماد را میان روسیه و چین تقویت کرده است
تحلیلگر سابق سیا در مورد پیامدهای افتتاح دفتر ناتو در خاورمیانه هشدار داد
لری جانسون تحلیلگر سابق سیا گفت: ائتلاف آتلانتیک شمالی (ناتو) دفتر جدیدی در خاورمیانه افتتاح کرده است، زیرا علاقهمند به راه انداختن یک درگیری مسلحانه جدید است. به گزارش باشگاه خبرنگاران: جانسون که در کانال ژئوپلیتیکال ترندز یوتیوب صحبت میکرد، گفت: ائتلاف ناتو در ماموریت خود در اوکراین شکست خورده است. به همین دلیل، ناتو ... تحلیلگر سابق سیا در مورد پیامدهای افتتاح دفتر ناتو در خاورمیانه هشدار داد
احتمال استقرار موشک هستهای روسیه در واکنش به تسلیحات دوربرد آمریکا در آلمان
معاون وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسشی درباره برنامه استقرار موشکهای دوربرد هستهای آمریکا در آلمان در سال ۲۰۲۶ اعلام کرد: مسکو هیچ گزینهای را در پاسخ به این اقدام رد نمیکند، از جمله استقرار موشک های مجهز به سلاح هسته ای که آن را قابل قبولترین میدانیم. به گزارش ایرنا از خبرگزاری ... احتمال استقرار موشک هستهای روسیه در واکنش به تسلیحات دوربرد آمریکا در آلمان