روسای پارلمان کشورهای عربی در مغرب اعلام کردند: آمریکا با زیر پاگذاشتن قوانین و قطعنامه های بین المللی، خود در کنار یکی از طرفین درگیر ایستاده و در نتیجه دیگر نمی تواند در درگیری فلسطینی ها با اسراییلی ها داور یا عامل پیشبرد روند صلح باشد.
به نقل از پایگاه خبری «هسبریس » مغرب در روز جمعه، روسای پارلمان های عربی شب گذشته /پنجشنبه/ در جلسه ای فوق العاده در رباط به ریاست «الحبیب المالکی » رئیس اتحادیه پارلمان های عربی و رئیس مجلس نمایندگان مغرب که برای بررسی تحولات اخیر مربوط به وضعیت بیتالمقدس برگزار شده بود، بر حق مردم فلسطین برای مقاومت و مبارزه مشروع جهت رهایی از اشغالگری اسراییل و رسیدن به همه حقوقشان برای بازگشت به سرزمین خود و همچنین برپایی دولت و کشور فلسطینی با پایتختی بیتالمقدس تاکید کردند.
پارلمان عربی، تصمیم اخیر رئیس جمهوری آمریکا را در مورد بیتالمقدس، فاقد هرگونه پشتوانه قانونی، سیاسی و اخلاقی دانست.
روسای پارلمان های عربی در ادامه هرگونه پیشنهاد یا تلاش برای تحمیل راه حل های ناقص بر مردم فلسطین را رد کردند.
هدف از برگزاری این دوره از نشست پارلمان های عربی، موضع گیری مناسبی در سطح چالش های دشوار پیش رو مساله فلسطین اعلام شده بود.
نبیه بری در اعتراض به دعوت نشدن سوریه به این نشست، آن را تحریم کرد.
بیتالمقدس شرقی از نظر قطعنامه های سازمان ملل اراضی اشغال شده محسوب می گردد و اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن این شهر به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر فلسطین نقض آشکار قطعنامه های بین المللی است.
شورای امنیت سازمان ملل در دسامبر سال میلادی گذشته قطعنامه ای تصویب و تاکید کرد که «هیچ تغییری در مرزهای قبل از چهارم ژوئن ۱۹۶۷ از جمله در رابطه با بیتالمقدس به رسمیت شناخته نخواهد شد، مگر اینکه طرف ها در مذاکرات بر سر آن به توافق برسند».
مجلس کشورهای عرب یا پارلمان عرب مجلسی است که در اجلاس سران اتحادیهٔ عرب در سال ۲۰۰۱ در عمان با توافق مقام های کشورهای عرب ایجاد شد. بر اساس این توافق عمرو موسی دبیرکل اتحادیهٔ عرب زمینهٔ ایجاد و آغاز به کار این مجلس را فراهم کرد.
در سال ۲۰۰۴ اجلاس عادی سران اتحادیهٔ عرب در الجزیره همهٔ اعضای اتحادیهٔ عرب به صورت رسمی توافق کردند که نمایندگانشان را به جلسات موقتی این مجلس که در مقر اتحادیهٔ عرب در قاهره پایتخت مصر برگزار میشد بفرستند. هر دولت عضو اتحادیه، دارای چهار نماینده بود، تا زمانی که مجلس بهطور ثابت به دفتر در حال ساختاش در دمشق منتقل شد.
مقر اصلی مجلس تا ۲۲ مه ۲۰۱۲ در دمشق بود و از این تاریخ جلسات به حالت تعلیق درآمده و به قاهره منتقل شد. مجلس عرب هماکنون در حال آمادهسازی شرایط برای انتقال مقر اصلی خود به بغداد است.
وی افزود: دولت اقلیم کردستان فاسد و ناتوان از بهبود شرایط معیشتی شهروندان اقلیم است و اوضاع کنونی طلب می کند که شهروندان تظاهرات فراگیر با مشارکت همه گروههای سیاسی با هدف انحلال دولت کنونی برگزار کنند.
ایرنا