تارنمای روزنامه اسرائیلی ‘هاآرتص’ در گزارشی، چگونگی تصرف هزاران هکتار اراضی فلسطینیها توسط ارتش اسرائیل و واگذاری آن به شهرک نشینان یهودی را توضیح داد.
‘درور اتکس’ یک پژوهشگر در امور شهرک سازی در سرزمنیهای اشغالی در این گزارش به تشریح تصرف اراضی فلسطینیها توسط فرماندهان ارتش اسرائیل در کرانه باختری پرداخته است.
وی آورده است: بیش از هزار و ۱۵۰ دستور قضایی برای تصرف اراضی متعلق به فلسطینی ها از سال ۱۹۶۹ تا به حال در سرزمینهای اشغالی از اسرائیل صادر شده است.
بر اساس این گزارش، پس از لغو برخی دستورات و تعارضات موجود در صدور برخی از آنها، مشخص شد که اسرائیل با این شیوه فریب کارانه بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی فلسطینیها را تصرف کرده است.
ارتش اسرائیل با کسب دستورهایی از فرماندهان این زمینها را برای استفاده های نظامی و امنیتی تسخیر میکرد. این درحالی است که رژیم اشغالگر صد هزار هکتار از اراضی فلسطینی ها را به شیوههای دیگری اشغال کرده است.
هاآرتص افزود: حدود ۴۰ درصد از مناطق اشغال شده که برای استفاده های نظامی و امنیتی اسرائیل بوده، در سالهای اخیر برای شهرک سازی به یهودیان واگذار شده است.
این روزنامه تاکید کرد که از زمان به قدرت رسیدن حزب ‘لیکود’ در سرزمنیهای اشغالی، تصرف اراضی متعلق به فلسطینیها در این سرزمینها افزایش یافته است.
از زمان به قدرت رسیدن حزب لیکود در سرزمنیها اشغالی در ماه می ۱۹۰۷۷ تا پایان سال ۱۹۷۹، بیش از ۳ هزار هکتار اراضی فلسطینی اشغال شد که از این میزان حدود ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار معادل ۷۳ درصد برای شهرک سازی به یهودیان واگذار شده است.
فرماندهان ارتش اسرائیل آن زمان در طول سه سال دستوراتی را برای تسخیر اراضی فلسطینیها صادر کرده بودند که کاملا به نفع شهرک نشینان بود. از حدود هزار و صد هکتار اراضی تصرف شده فلسطینی ها، نزدیک به ۷۰۰ هکتار آن برای ساخت ۱۲ شهرک یهودی نشین اختصاص یافت. در این گزارش تاریخ صدور دستورات برای تسخیر این اراضی مشخص نشده است.
اتکس نویسنده این گزارش تخمین میزند که از دهه ۱۹۸۰ میلادی اسرائیل از ۵ هزار و ۶۵۵ کیلومتر مربع مساحت کرانه باختری بیش از ۷۵۰ کیلومتر مربع (۷۵ هزار هکتار) آن را به اراضی اشغالی ضمیمه کرده است.
هر چند اشغالگران با توسعه شهرک سازی ها در کرانه باختری مساحت چشمگیری بیش از این میزان را اشغال کردهاند، اما به صورت رسمی آن را اعلام نمیکنند.
طبق توافقنامه ۱۹۹۴ ژنو، گام اول برای توافق بین فلسطینیها و اسرائیلیها بازگشت اراضی اشغالی بود که شهرک سازی در آنها صورت نگرفته است. بر اساس این گزارش، ۴۵ درصد از اراضی اشغال شده فلسطینیها در کرانه باختری تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته است، پس میتوان به این نتیجه رسید که ایده اصلی این اقدام اسرائیل، ممانعت فلسطینیها از زراعت، خانه سازی، دامداری و تفریح در زمینهای خودشان و فشار به آنها برای ترک این مناطق است.
ایرنا