چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ارتش چین یک ناوشکن آمریکایی را از آب‌های جزیره‌ای در دریای جنوبی چین بیرون کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، ارتش چین ناوشکن هگنز آمریکا را که به صورت غیر قانونی وارد آب‌های منطقه‌ای این کشور در نزدیکی هوانگیان داو شده بود را بیرون کرد. بر اساس این گزارش، نیروهای چینی اعلام ... چین ناوشکن آمریکایی را از دریای جنوبی بیرون کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

قرارداد دفاعی ژاپن و استرالیا؛ آغاز تقابل تازه تسلیحاتی با چین در اقیانوس آرام

روزنامه صبح جنوب چین در گزارشی نوشت: قرارداد ۶.۵ میلیارد دلاری استرالیا برای خرید ناو از ژاپن، علاوه بر تحول راهبردی در جایگاه دفاعی توکیو در معادلات جهانی، پیامی روشن برای مقابله نفوذ چین در منطقه اقیانوس هند و آرام در بر دارد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای روزنامه صبح جنوب چین، قرارداد ... قرارداد دفاعی ژاپن و استرالیا؛ آغاز تقابل تازه تسلیحاتی با چین در اقیانوس آرام

ادامه

آمریکا, استرالیا, امنیتی, انگلیس, ایتالیا, تایوان, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, ژاپن, فیلیپین, کره جنوبی, گزارش, هندوستان

شی: چین آماده همکاری با برزیل برای ساختن جهانی عادلانه‌تر است

رئیس جمهوری چین در گفت‌وگوی تلفنی با همتای برزیلی خود تاکید کرد که پکن آماده همکاری با برزیل است تا الگویی از وحدت و خوداتکایی در میان کشورهای بزرگ در جنوب جهانی ایجاد کند و به طور مشترک جهانی عادلانه‌تر و پایدارتر بسازد. به گزارش ایرنا به نقل از شینهوا، شی جین پینگ، روز سه‌شنبه ... شی: چین آماده همکاری با برزیل برای ساختن جهانی عادلانه‌تر است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, برزیل, بریکس, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب, جهان, چین

درگیری چین و آمریکا در سازمان ملل بر سر کانال پاناما

آمریکا و چین در سازمان ملل بر سر کانال پاناما درگیر شدند؛ واشنگتن هشدار داد که نفوذ پکن بر این آبراه کلیدی می‌تواند تجارت و امنیت جهانی را تهدید کند، چین هم اتهامات آمریکا را بهانه‌ای برای تصرف کانال خواند. به گزارش ایسنا، این درگیری در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد رخ داد که ... درگیری چین و آمریکا در سازمان ملل بر سر کانال پاناما

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, آمریکای مرکزی, استراتژی, اقیانوس آرام, اقیانوس اطلس, امنیتی, پاناما, جنگ سرد, جهان, شرق آسیا, گزارش

شویگو: ناتو می‌خواهد مولداوی را بخشی از زیرساخت نظامی خود کند

دبیر شورای امنیت روسیه در مقاله‌ای برای ریانووستی نوشت، ناتو در حال آماده‌سازی تبدیل کردن مولداوی به یکی از زیرساخت‌های نظامی خود است، بدون آنکه به این کشور ضمانت‌های امنیتی و عضویت رسمی بدهد. به گزارش ایسنا، «سرگئی شویگو» دبیر شورای امنیت روسیه در مقاله‌ای برای ریانووستی نوشت، مقامات غربی در تلاش برای معکوس کردن ... شویگو: ناتو می‌خواهد مولداوی را بخشی از زیرساخت نظامی خود کند

ادامه

اتحادیه اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب, مولداوی, ناتو

روزنامه سعودی: به آمریکا و اروپا نمی‌شود اعتماد کرد

روزنامه سعودی الشرق الأوسط با اشاره به تنش و جنگ بین روسیه و اوکراین نوشت که آمریکا و غرب به اوکراین خیانت کردند و دیگر نمی‌شود به آن‌ها اعتماد کرد.

 

به گزارش تسنیم، روزنامه سعودی الشرق الأوسط در مطلبی به جنگ بین روسیه و اوکراین پرداخت و نوشت جهان بعد از این جنگ تغییر خواهد کرد و نباید بعد از این به آمریکا و متحدان غربی اعتماد کرد.

 

در این مطلب آمده است: «جهان بعد از حمله روسیه به اوکراین تغییر کرده و ائتلاف‌ها نیز تغییر خواهد کرد. کسی که دیروز مورد اعتماد بود امروز دیگر اینگونه نیست و کسی که تا دیروز دشمن بود چه بسا امروز متحد باشد. نسل ما و نسل‌های بعد در برابر یک واقعیت آشکار قرار داریم و آن اینکه ایالات متحده آمریکا و اروپا مورد اعتماد نیستند.»

 

«ما در برابر تجربه‌های ملموسی هستیم از افغانستان گرفته تا اوکراین. جهانیان هرگز تصاویر افغانی‌هایی را که از هواپیمای آمریکایی سقوط می‌کردند، فراموش نخواهد کرد. همانگونه که التماس‌های رئیس جمهور اوکراین و اینکه ۲۷ کشور درخواست این کشور برای ملحق شدن به ناتو را نادیده گرفتند، فراموش نخواهد کرد. زلنسکی کسی را که بتواند در برابر حمله روسیه در کنارش بایستد، پیدا نکرد.»

 

خیانت آمریکا به اوکراین

 

بر اساس این یادداشت، بی‌شک آمریکا و اروپا به اوکراین خیانت کردند و از این کشور به عنوان ورقه‌ای برای بازی با بینی خرس روسی که اهل شوخی نبود، استفاده کردند تا اینکه روس‌ها به اوکراین حمله کردند.

 

در حالی که رئیس جمهور آمریکا جو بایدن می‌گوید “ما هرگز نیرو به اوکراین نخواهیم فرستاد، صدراعظم آلمان نیز می‌گوید “از پوتین استدعا می‌کنم که جنگ را متوقف کند”. از طرفی وزیر دفاع انگلیس در پارلمان این کشور می‌گوید “باید همه اینجا صریح باشیم اینکه نیروهای بریتانیا و نیروهای ناتو نباید در اوکراین نقش فعالی داشته باشند”.

 

در بخشی از این یادداشت روزنامه الشرق الأوسط آمده است که به رغم اینکه روسیه به یک کشور دموکراتیک اروپایی حمله کرده، و می‌شد این بحران را با راه حل دیپلماتیک حل کرد ولی اروپایی‌ها جدیتی به خرج ندادند.

 

«ما می‌گوییم دنیا تغییر کرده است؛ برای اینکه ایالات متحده آمریکا و اروپا به دنبال تنبیه روسیه هستند اما بدون به خطر افتادن بازار نفت و بدون متوقف کردن جنگ به زور اسلحه و کشورهای اروپایی هم شدیدا در برابر اینکه از اهرم «سوئفیت» برای تنبیه روسیه استفاده کنند، دچار دو دستگی هستند در حالی که آن‌ها قبلا به استفاده از آن اشاره کرده بودند و روزها در آتش این بحران بدون توجیهی می‌دمیدند.»

 

نویسنده سعودی در ادامه می‌نویسد، سخن اینجا درباره اتخاذ مواضع نبوده بلکه برای ارزیابی سیاسی است. قصد ضدیت یا حمایت از کسی را نداریم. بلکه داستان این است که دنیا تغییر کرده است؛ دنیایی که وارد جنگ سرد جدیدی شده و تنش بی‌پایانی در سایه رهبران غربی ضعیف آغاز شده و ما در برابر جنگ واقعی بدون رهبران واقعی قرار داریم.»

 

در این یادداشت به تبعات این جنگ نیز اشاره شده است: «تبعات حمله روسیه به اوکراین گریبان‌گیر ائتلاف‌ها در سرتاسر جهان خواهد بود و برنده این شرایط چین و بازنده راهبردی آن نیز آمریکا و اروپاست؛ چرا که ما در برابر سیاستمداران غربی‌ای هستیم که دل مشغولی آن‌ها انتخابات است ولی زیان کشورهایشان بیشتر خواهد بود.»

 

«درسی که این جهان در حال تغییر می‌دهد این است که هر کس هوای جبهه داخلی خود و آشتی ملی را مراعات کند و با عقلانیت قدم بردارد، برنده است. در این دنیای در حال تغییر این پیام واضح در حال مخابره شدن است که نباید به کسی اعتماد کرد. به ویژه اینکه ما در هر لحظه در برابر تحول خطرناکی قرار می‌گیریم و بعد از حمله روسیه به اوکراین با قبل از آن فرق خواهد کرد.».

همراه با کارگران و زحمتکشان جهان و نیروهای مترقی، برای صلح، بر ضد جنگ، تجاوزگری و امپریالیسم

بیانیهٔ کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران دربارهٔ جنگ در اوکراین:همراه با کارگران و زحمتکشان جهان و نیروهای مترقی، برای صلح، بر ضد جنگ، تجاوزگری و امپریالیسم

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, افغانستان, المان, امپریالیسم, امریکا, امنیتی, انگلستان, اوکراین, بلاروس, بیانیه, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دونتسک, روسیه, سوریه, سومالی, سیاسی, شرق اروپا, صلح, ضد جنگ, عراق, فرانسه, لوگانسک, لیبی, مالی, ناتو, هائیتی

روسیاالیوم: غرب در صدد طولانی کردن جنگ اوکراین است تا روسیه را فرسوده کند

یک کارشناس مسائل نظامی روس تاکید کرد غرب خواستار گرفتار کردن روسیه در جنگی طولانی برای فرسوده کردن این کشور است.

ادامه

امریکا, انگلستان, اوکراین, تحلیل, تروریسم, جهان, دونتسک, روسیه, شرق اروپا, غرب, لوگانسک

چین: آمریکا به جای تبدیل آسیا – اقیانوسیه به مکانی برای منازعه، برای ساختن جهانی بهتر همکاری کند

وزیر خارجه چین با بیان اینکه آمریکا به جای تبدیل آسیا – اقیانوسیه به مکانی برای مقابله و منازعه، برای ساختن جهانی بهتر همکاری کند، گفت: خواستار همکاری با آمریکا در برنامه زیرساخت های جهانی به رهبری گروه ۷ هستیم و از پیوستن آمریکا به پروژه ابتکاری جاده و کمربندی‌اش استقبال می‌کنیم.

ادامه

امریکا, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شانگ‌های, شرق آسیا, گروه ۷

کوبا: آمریکا و ناتو مسئول حمله روسیه به اوکراین هستند

دولت کوبا در نخستین موضع‌گیری رسمی پس از حمله روسیه به اوکراین، همزمان با اینکه ایالات متحده و ناتو را مسئول افزایش تنش‌ها با روسیه و بروز جنگ فعلی میان مسکو- کی‌یف دانست، از “راه‌حل دیپلماتیک جدی، سازنده و واقع‌بینانه برای بحران کنونی در اروپا” حمایت کرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, امریکا, امریکای لاتین, امنیتی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, دونتسک, روسیه, شرق اروپا, غرب, کوبا, لوگانسک, ناتو