خودخواهی و حرص از جمله امراض مزمن نظام سرمایهداری است و سبب شده که آمریکا نه تنها نتواند به دیگر کشورها کمک کند بلکه سبب شده که به مردم خود نیز آسیب بزند.
به گزارش فارس، روزنامه خلق چین در یادداشتی به سیاست کرونایی دولت آمریکا و توزیع واکسن از سوی این کشور پرداخت و آمریکا را دارای دو رویی و نفاق توصیف کرد.
در این یادداشت آمده است که واکسینه کردن اولین خط دفاعی در برابر بیماری کووید-۱۹ است و چین نیز به برنامه اجرایی واکسن کووید-۱۹ که سازمان بهداشت جهانی آغاز کرده، پیوسته و به شکل کاملا رایگان به ۶۹ کشوری که نیاز دارند، واکسن داده و به ۴۳ کشور نیز صادر کرده است و در توزیع واکسن رتبه اول جهان را دارد.
روزنامه خلق چین سپس نوشت: «در شرایطی که چین و جهان در حال مبارزه با کرونا هستند، آمریکا به عادات همیشگی خود بازگشته و “جن ساکی” سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری گفته است که آمریکا از تلاشهای چین و روسیه برای استفاده از واکسن به عنوان ابزار دیپلماتیک نگران است.»
این روزنامه افزود: «برخی کشورها از آمریکا خواستهاند تا واکسن کرونا در اختیار آنها قرار دهد، اما دولت آمریکا به هیچ کشوری واکسن نداده و جن ساکی گفته است که اولویت، واکسینه شدن مردم آمریکاست و پس از اینکه مردم خودمان واکسینه شدند، با کمال میل واکسن را در اختیار جامه جهانی قرار میدهیم؛ این سخن در شرایطی که سرنوشت تمامی بشریت در این میان مشترک است، بسیار سنگدلانه به نظر میرسد.»
«تدروس ادهانوم» مدیرکل سازمان بهداشت جهانی اخیرا گفته است که ۱۳۰ کشور تاکنون یک دوز واکسن کرونا نیز دریافت نکردهاند و جمعیت این کشورها بیش از ۲.۵ میلیارد نفر است؛ این در حالی است که به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا قصد دارد تا پایان ماه می میلادی تمامی جمعیت خود را واکسینه کند و «جو بایدن» ۱۰۰ میلیون دوز واکسن اضافی خریداری کرده تا در موارد پیشبینی نشده به کار برده شود.
به نوشته این روزنامه چینی، رفتار آمریکا «خودخواهانه» و «منافقانه» است و موجب در معرض خطر قرار گرفتن مردم کشورهای فقیر و ضعیف میشود. به طوریکه کشور «پرو» یکی از کشورهایی است که میانگین مرگ و میر بالایی به دلیل شیوع کرونا را تجربه کرده و از این کشور ۳۲ میلیون نفری بیش از ۴۰ هزار نفر فوت کردهاند و نیاز شدیدی به واکسن دارد، از این رو در اوایل ماه فوریه گذشته، پرو و شرکت فایزر قراردادی برای خرید ۲۰ میلیون دوز واکسن امضاء کردند، اما «ویکتور زامورا» وزیر بهداشت پرو در این باره گفته است که شرکت فایزر شروط بسیاری را برای فروش واکسن مطرح کرده و خواستار صدور اسناد حاکمیتی برای تضمین پرداخت بدهی شده است، بنابراین مشاهده میکنیم که برای شرکت فایزر در درجه اول سود مهم است و سپس غلبه بر کرونا و همه اینها از تبعات سیستم سرمایهداری افراطی است.
روزنامه خلق چین در ادامه نوشت: «ایالات متحده آمریکا گمان میکند که سیستم اقتصادی و سیاسیاش بیشترین کاربرد و نفع را برای مردم دارد و دیگر کشورها باید از آن کپیبرداری کنند، اما در واقع سرمایهداری و سودسالاری در تمامی شئونات جامعه آمریکایی خود را مجسم کرده است. در سال ۲۰۱۱ موجی از برف و بوران موجب قطعی برق گسترده در تگزاس شد و همان تراژدی پس از ۱۰ سال در نیمه فوریه ۲۰۲۱ تکرار شد. فروپاشی سیستم برقرسانی نتیجه سرمایهداری افراطی و سیاست بازار آزاد این کشور است. سیاستی که به مثابه یک ویروس و بیماری بر جان آمریکا ریشه دوانده است.»