اندیشمند آمریکایی میگوید ایالات متحده پشت آرمانهای انسانی دروغین پنهان شده و رنجی که به دیگر ملتهای جهان تحمیل کرده را توجیه میکند. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقالهای به بررسی کتاب جدید «نوآم چامسکی» اندیشمند برجسته آمریکایی و منتقد سفت و سخت سیاست خارجه ایالات متحده پرداخته است. به گزارش فارن پالسی، بیش ... فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
تلاش امپریالیسم برای گسترش
لنین در کتاب امپریالیسم [امپریالیسم- بالاترین مرحلهٔ سرمایهداری] نوشته بود: “تلاش ناگزیر سرمایهٔ مالی [این است که] حوزههای نفوذ خود و حتی قلمرو واقعی خود را گسترش دهد”. او در زمانی این کتاب را نوشت که رقابت بین امپریالیستها ویژگی اصلی جهان بود، جهانی که در آن این تلاش بهشکل مبارزهای رقابتی بین سرمایههای مالی ... تلاش امپریالیسم برای گسترش
آنجلا دیویس دربارهٔ: انتخابات ریاستجمهوریِ آمریکا
آنجلا دیویس میگوید انتخاب “کامالا هریس” بهمقام ریاستجمهوری ایالات متحده بستری مناسبتر برای فراگیری پیکارهایی دگرگونساز است. پاریس- “آیا واقعاً باید به این پرسش پاسخ دهم؟ من به فردی که حزب جمهوریخواه را رهبری میکند بیگمان قصد ندارم رأی دهم.” این پاسخ آنجلا دیویس، نماد کنشگران کمونیست در جهان، به پرسشی بود که روزنامهنگاری در ... آنجلا دیویس دربارهٔ: انتخابات ریاستجمهوریِ آمریکا
تلاش ترقیخواهان بریتانیا برای اثرگذاری بر چشمانداز سیاسی کشور در شرایط جدید مبارزه
بریتانیا در دهههای اخیر و پس از پایان جنگ سرد تغییرهای سیاسی مهمی را از سر گذرانده است. هفده سال حکومت حزب محافظهکار از ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۷ و سپس از ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ در آن کشور، در شرایط تغییر موازنهٔ تعیینکنندهٔ نیروها در جهان پس از فروریزی دولتهای سوسیالیستی، پیامدهای سیاسی، اجتماعی، و فرهنگی مهمی ... تلاش ترقیخواهان بریتانیا برای اثرگذاری بر چشمانداز سیاسی کشور در شرایط جدید مبارزه
روزنامه خلق چین: سرمایهداری افراطی بلای جان آمریکاست
خودخواهی و حرص از جمله امراض مزمن نظام سرمایهداری است و سبب شده که آمریکا نه تنها نتواند به دیگر کشورها کمک کند بلکه سبب شده که به مردم خود نیز آسیب بزند.
به گزارش فارس، روزنامه خلق چین در یادداشتی به سیاست کرونایی دولت آمریکا و توزیع واکسن از سوی این کشور پرداخت و آمریکا را دارای دو رویی و نفاق توصیف کرد.
در این یادداشت آمده است که واکسینه کردن اولین خط دفاعی در برابر بیماری کووید-۱۹ است و چین نیز به برنامه اجرایی واکسن کووید-۱۹ که سازمان بهداشت جهانی آغاز کرده، پیوسته و به شکل کاملا رایگان به ۶۹ کشوری که نیاز دارند، واکسن داده و به ۴۳ کشور نیز صادر کرده است و در توزیع واکسن رتبه اول جهان را دارد.
روزنامه خلق چین سپس نوشت: «در شرایطی که چین و جهان در حال مبارزه با کرونا هستند، آمریکا به عادات همیشگی خود بازگشته و “جن ساکی” سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری گفته است که آمریکا از تلاشهای چین و روسیه برای استفاده از واکسن به عنوان ابزار دیپلماتیک نگران است.»
این روزنامه افزود: «برخی کشورها از آمریکا خواستهاند تا واکسن کرونا در اختیار آنها قرار دهد، اما دولت آمریکا به هیچ کشوری واکسن نداده و جن ساکی گفته است که اولویت، واکسینه شدن مردم آمریکاست و پس از اینکه مردم خودمان واکسینه شدند، با کمال میل واکسن را در اختیار جامه جهانی قرار میدهیم؛ این سخن در شرایطی که سرنوشت تمامی بشریت در این میان مشترک است، بسیار سنگدلانه به نظر میرسد.»
«تدروس ادهانوم» مدیرکل سازمان بهداشت جهانی اخیرا گفته است که ۱۳۰ کشور تاکنون یک دوز واکسن کرونا نیز دریافت نکردهاند و جمعیت این کشورها بیش از ۲.۵ میلیارد نفر است؛ این در حالی است که به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا قصد دارد تا پایان ماه می میلادی تمامی جمعیت خود را واکسینه کند و «جو بایدن» ۱۰۰ میلیون دوز واکسن اضافی خریداری کرده تا در موارد پیشبینی نشده به کار برده شود.
به نوشته این روزنامه چینی، رفتار آمریکا «خودخواهانه» و «منافقانه» است و موجب در معرض خطر قرار گرفتن مردم کشورهای فقیر و ضعیف میشود. به طوریکه کشور «پرو» یکی از کشورهایی است که میانگین مرگ و میر بالایی به دلیل شیوع کرونا را تجربه کرده و از این کشور ۳۲ میلیون نفری بیش از ۴۰ هزار نفر فوت کردهاند و نیاز شدیدی به واکسن دارد، از این رو در اوایل ماه فوریه گذشته، پرو و شرکت فایزر قراردادی برای خرید ۲۰ میلیون دوز واکسن امضاء کردند، اما «ویکتور زامورا» وزیر بهداشت پرو در این باره گفته است که شرکت فایزر شروط بسیاری را برای فروش واکسن مطرح کرده و خواستار صدور اسناد حاکمیتی برای تضمین پرداخت بدهی شده است، بنابراین مشاهده میکنیم که برای شرکت فایزر در درجه اول سود مهم است و سپس غلبه بر کرونا و همه اینها از تبعات سیستم سرمایهداری افراطی است.
روزنامه خلق چین در ادامه نوشت: «ایالات متحده آمریکا گمان میکند که سیستم اقتصادی و سیاسیاش بیشترین کاربرد و نفع را برای مردم دارد و دیگر کشورها باید از آن کپیبرداری کنند، اما در واقع سرمایهداری و سودسالاری در تمامی شئونات جامعه آمریکایی خود را مجسم کرده است. در سال ۲۰۱۱ موجی از برف و بوران موجب قطعی برق گسترده در تگزاس شد و همان تراژدی پس از ۱۰ سال در نیمه فوریه ۲۰۲۱ تکرار شد. فروپاشی سیستم برقرسانی نتیجه سرمایهداری افراطی و سیاست بازار آزاد این کشور است. سیاستی که به مثابه یک ویروس و بیماری بر جان آمریکا ریشه دوانده است.»
کمون پاریس، تحوّلی به دست زحمتکشان که تجربهٔ دموکراتیک و نوینی را در تاریخ ثبت کرد
حکومت ۷۲ روزهٔ کمون پاریس از ۱۸ مارس ۱۸۷۱ تا ۲۸ مه ۱۸۷۱ واکنش انقلابی مهمی به شکستِ فرانسه در جنگ میان فرانسه و پروس در سال ۱۸۷۰، محاصرهٔ پاریس، و سرنگونی امپراتوری لویی ناپلئون و برقراری جمهوری سوّم فرانسه بود.
زنان برزیل در مبارزه برای استیضاح بولسونارو پیشقدم میشوند
سائوپائولو – امروز، زنان در برزیل، با گسترش نولیبرالیسم ویرانگر، امپریالیسم، نظام ضد دموکراتیک، سیاست مرگ و نابودی مردم روبرویند که با شیوع ویروس کرونا گستردهتر شدهاند.
«پایان تاریخ» به سبک چینی/ سوسیالیسم شرقی چالش لیبرال دموکراسی
علیرغم تلاشهای آمریکا در بسط هژمونی خود در صحنه اقتصاد جهانی، امروز با پدیدهای به نام سوسیالیسم چینی مواجه هستیم که قدرت نظری و عملی لیبرال دموکراسی غرب را به چالش کشیده است.
فرخنده باد ۸ مارس، روز همبستگی جهانی زنان برای دستیابی به برابری جنسیتی، رفع تبعیض و رهایی زنان از قوانین قرون وسطایی
اعلامیه تشکیلات دموکراتیک زنان ایران به مناسبت ۸ مارس روز همبستگی جهانی زنان – فرخنده باد ۸ مارس، روز همبستگی جهانی زنان برای دستیابی به برابری جنسیتی، رفع تبعیض و رهایی زنان از قوانین قرون وسطایی