گرامی‌باد سالگرد انقلاب مشروطیت: انقلاب مشروطیت، نیاز تاریخی جامعهٔ ایران در نبرد با استبداد و استعمار و تجربه‌های پرارزشِ آن برای مبارزهٔ امروز ما

در سال‌های نخست دههٔ ۱۲۸۰ خورشیدی (در اولین سال‌های دهه۱۹۰۰ در قرن بیستم میلادی) با شدت یافتن تضادهای درونی‌ جامعهٔ تشنه تغییرات و آبستن تحول‌ها در ایران، راه برون‌رفت از نظام سنتی و واپس ماندهٔ فئودالیسم به سمت پیشرفت اجتماعی و رهائی از یوغ استعمار با وقوع انقلاب مشروطیت ممکن گردید. مشروطیت که درآن دوران ... گرامی‌باد سالگرد انقلاب مشروطیت: انقلاب مشروطیت، نیاز تاریخی جامعهٔ ایران در نبرد با استبداد و استعمار و تجربه‌های پرارزشِ آن برای مبارزهٔ امروز ما

ادامه

آزادی, آسیا, آمریکا, ارتجاع, اروپا, استبداد, استعمار, استقلال, اسراییل, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, انگلیس, ایران, برابری اجتماعی, بلژیک, جنبش انقلابی, حزب کمونیست, دهقانی, روسیه, صلح, عدالت اجتماعی, فئودالی, کارگری, یادنامه

کارگران شهرداری را دریابیم!

یکی از چالش‌هایی که طبقهٔ کارگر میهن ما با آن روبرو است، کاهش ایمنی در کار و رشد حوادث کاری است که سالانه جان هزاران کارگر را تهدید و در معرض خطر قرار داده است. کاهش ایمنی در محیط‌های گوناگون کار بازتابی است از خصوصی‌سازی‌های گسترده، واگذاری مدیریت و اجرای طرح‌ها در اختیار پیمانکاران سودجو ... کارگران شهرداری را دریابیم!

ادامه

ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پاناما، برای دفع فشارهای آمریکا، ماه گذشته موافقت کرد که پرسنل نظامی ایالات متحده اجازه یابند تا در پایگاه‌ تحت کنترل پاناما در کانال مستقر شوند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس۲۴، تعداد قابل توجهی از کارگران و دانشجویان پانامایی به توافق مسئولان کشورشان با آمریکا ... اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای مرکزی, استقلال, اقتصادی, پاناما, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویی, کارگری

درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

روایت کارگرانی که ۱۸ ماه حقوق نگرفته‌اند/ برای فرار از قانون، کارگر آبدار را پیمانکار بیان می‌‌کنند

ریل مظلومیت طبقه کارگری این بار به آبداران چهارمحال و بختیاری رسیده است، این طبقه زحمتکش ۱۸ ماه است که حقوق نگرفته‌اند.

 

به گزارش تسنیم از شهرکرد ، آبداران برای حراست و نگهبانی از آب تلاش بسیاری می‌کنند، آن‌ها در خدمت‌رسانی به مردم روستایی و شهری در خط مقدم قرار دارند و برای رسیدن آب سالم علاوه بر کلرسنجی و قرائت کنتور، انشعابات غیرمجاز را نیز گزارش می‌دهند.

 

اما این قشر (طبقه) زحمتکش در استان چهارمحال و بختیاری نسبت به پرداخت حقوق و همچنین بیمه و سایر موضوعات اعتراض دارند، بحث عدم پرداخت حقوق از یک الی دوماه گذشته و به ۱۸ ماه رسیده است، حال سوال اینجاست که چگونه با این وضع نامطلوب اقتصادی این افراد زندگی خود را سپری می‌کنند؟

 

به سراغ یکی از این کارگران رفتیم، این کارگر در گفت‌وگو با تسنیم تاکید می‌کند که از ترس آنکه همین کار بی مزد و اجرت را از دست بدهیم، ترس داریم که اسم خود و روستا یا شهر خود را بگوییم. وی اظهار داشت: هفته‌های پیشین نزد مدیر عامل آبفا استان چهارمحال و بختیاری رفتیم، مدیرعامل وعده پرداخت حقوق آبداران تا آخر هفته را داد، اما از آن آخر هفته، چند هفته‌ای می‌گذرد.

 

وی با بیان اینکه نامه کتبی برای فرماندار ارسال شد، ییان داشت: صحبت و جلسه‌ها صورت گرفت و وعده حل این قضیه داده شد، اگر قرار است کارگر حقوق نگیرد و بیمه‌ی او پرداخت نشود باید مسئولین هم از حقوق و بیمه محروم شوند تا عدالت اجرا شود.

 

این کارگر آبدار افزود: بیمه تکمیلی اصلا برای ما وجود ندارد، کارمندان رسمی سه ماه حقوق دریافت نکردند و با تجمع در دفتر مدیر عامل به حق و حقوق خود رسیدند اما آبداران با تورم زیاد و اوضاع نابسامان اقتصادی حدود ۱۸ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند، باید وضعیت ما مشخص شود.

 

وی خاطرنشان کرد: حدود ۱۸ ماه حقوق و مطالبات آبداران نادیده گرفته شد و از آبان ماه تاکنون فاقد بیمه هستیم، پیگیری‌ها صورت گرفته اما هنوز در بلاتکلیفی به سر می‌بریم.اگر تا روزهای آتی معوقات و بیمه‌ها پرداخت نشوند، آذر و دی ماه هم چیزی پرداخت نمی‌شود.

 

وی افزود: درست است نیروی پیمانکار بوده‌ایم اما زمانی که آب و فاضلاب روستایی وجود نداشت چه کسی بی هیچ چشمداشت در آن قسمت فعالیت داشت و روستاها حمایت می‌شدند؟ اکنون که شرکت آب و فاضلاب تشکیل شده و نیروی رسمی گرفته است و آبداران که در گل‌ و لای غوطه ور هستند، نیروی پیمانکار نامیده می‌شوند.

 

وی گفت: چرا اطلاعات غلط داده می‌شود، مشکل حل نمی‌کنید پس زخم‌های عمیق هم مسئولان ایجاد نکنند، ای کاش کمی در این اوضاع نامناسب درک می‌کردند و لااقل حقوق یک ماه را واریز می‌کردند. ماهانه ۱ الی ۲ میلیون تومان چه ارزشی دارد که ۱۸ ماه حقوق آبداران به تعویق بیفتد، شرم‌آور است ترس از بیان اسم خود داشته باشیم تا اخراجمان نکنند.

 

یک کارگر آبدار دیگر در گفت‌وگو با تسنیم تصریح کرد: چرا یک آبادی با ۱۲۰۰ مشترک آب و درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومان که دارای یک آبدار با حقوق دو میلیون است، نمی‌تواند جوابگوی حقوق یک آبدار باشد؟ در سه سال اخیر آبفای استان سه میلیون تومان هم برای روستا خرج نکرده است، مسئولان وعده وعید می‌دهند اما مشکل حل نمی‌شود.

 

وی با گلایه از قراردادهای غیرقانونی، بیان داشت: در قراردادها برای فرار از قانون، آبدار را پیمانکار بیان می‌‌کنند، پیمانکار کسی است که بودجه در اختیار دارد، آیا یک کارگر بدون حقوق و بودجه را می‌توان پیمانکار نامید؟ تاکنون پیگیری‌های زیادی داشته اما هیچ‌کدام به سرانجام نرسیده‌اند، امید است مسئولین مربوطه حق آبداران را بدهند.

۶ میلیون و۸۹۵ هزار تومان سبد معاشِ خانوار نرخ‌گذاری‌شده، هزینه‌های مسکن و اجاره بها و درمان و غیره را شامل نمی‌شود

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با بیان اینکه رقم ۶ میلیون و ۸۹۵ هزار تومانی که به عنوان هزینه ماهانه معیشت کارگران اعلام شده غیر از هزینه های مسکن و اجاره بها و درمان است و تنها بخش خوراکی ها را شامل می شود، از نمایندگان مجلس خواست تا ارز ۴۲۰۰ تومانی را ... ۶ میلیون و۸۹۵ هزار تومان سبد معاشِ خانوار نرخ‌گذاری‌شده، هزینه‌های مسکن و اجاره بها و درمان و غیره را شامل نمی‌شود

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

طرحی برای افزایش دستمزد؛ ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به حداقل دستمزد بیفزایند

آنچه برای کارگران شاغل و بازنشسته اهمیت دارد، نه درصد افزایش مزد بلکه رقم ریالی افزایش است؛ فاصله دستمزد ۹۹ و سبد توافقی محاسبه شده برای ۱۴۰۰، بیش از ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و برای «واقعی شدن دستمزد» در ۱۴۰۰، همین رقم ریالی یعنی ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان باید به ... طرحی برای افزایش دستمزد؛ ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به حداقل دستمزد بیفزایند

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

بیش از ۶ هزار کارگر کشت و صنعت هفت تپه مخالف حضور کارفرمای بخش خصوصی در این مجموعه‌اند

به گفته نماینده کارگران؛ در این دوره که بخش خصوصی مدیریت کارخانه را برعهده داشته است هر ماهه از حقوق کارگران برای پرداخت بیمه کسر می‌شده ولی چندین ماه به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است.

ادامه

ایران, تحلیل, حقوق بشر, کارگری