رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

چین و ویتنام در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک منطقه هند و اقیانوس آرام و فشارهای تعرفه‌ای آمریکا، اولین رزمایش مشترک نظامی خود را ماه جاری میلادی در یک منطقه مرزی برگزار می‌کنند درحالیکه از سوی دیگر تمرینات نظامی بزرگ به رهبری ایالات متحده و استرالیا تحت عنوان «شمشیر طلسم» در جریان است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، چین و ویتنام قصد دارند اولین رزمایش مشترک نظامی خود را طی هفته‌های پیش‌رو برگزار کنند، که نشانه‌ای از تعمیق روابط نظامی در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک منطقه هند و اقیانوس آرام و درگیری دو کشور با سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا است.

وزارت دفاع چین روز گذشته (یکشنبه به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که این رزمایش با هدف تقویت همکاری عملی بین دو ارتش برگزار می‌شود. این رزمایش در منطقه گوانگشی در جنوب چین، که با ویتنام هم‌مرز است، برگزار خواهد شد.

چین و ویتنام در سال‌های گذشته گشت‌های دریایی مشترکی انجام داده‌اند، اما رزمایش پیش‌رو اولین تمرین نظامی از این نوع بین ارتش‌های دو کشور خواهد بود. روابط نظامی بین همسایگان تحت رهبری حزب کمونیست در ماه‌های اخیر، عمیق‌تر شده است.

ویتنام، یک قدرت صادراتی که سال گذشته سومین مازاد تجاری بزرگ جهان را با آمریکا داشت، به دنبال متقاعد کردن واشنگتن برای کاهش تعرفه‌های کالاهای ویتنامی است؛ چراکه گزارش شده است که این کشور جنوب شرقی آسیا با اعلام دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در اوایل ماه ژوئیه (تیر ماه) مبنی بر توافق با تعرفه ۲۰ درصدی غافلگیر شد.

ویتنام همچنین در تلاش است تا روابط خود را با چین به عنوان بزرگترین شریک تجاری خود، متعادل کند. پس از آنکه ترامپ در ماه ژوئیه از توافق با ویتنام خبر داد، وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که در حال «ارزیابی» وضعیت است.

در همین پیوند شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، در سفر خود به ویتنام در ماه آوریل (فروردین)، تلاش‌های مشترک با این کشور را برای مقابله با «قلدری یکجانبه» خواستار شد.

رزمایش پیش روی پکن و هانوی می‌تواند نشان‌دهنده‌ موضع‌گیری استراتژیک در منطقه هند و اقیانوس آرام در بحبوحه تنش‌های منطقه‌ای باشد، به‌ویژه اینکه چین به مقابله با اتحادهای تحت رهبری آمریکا و اقدام محتاطانه‌ ویتنام در ایجاد توازن در روابط خارجی‌اش علاقمند است.

این تحول همزمان با رزمایش چندملیتی «شمشیر طلسم» (از ۲۲ تیر آغاز شده و تا ۱۳ مرداد ماه ادامه دارد) به رهبری استرالیا و آمریکا، با حضور بیش از ۳۵ هزار پرسنل از ۱۹ کشور، به همراه ویتنام و مالزی به عنوان ناظر، صورت می‌گیرد.

حال به نظر می‌رسد که رزمایش پکن و هانوی، منعکس کننده تعمیق روابط نظامی بین چین و ویتنام در بحبوحه نگرانی‌های اقتصادی مشترک و تنش‌های امنیتی منطقه‌ای باشد.

بازگشت بمب‌های هسته‌ای آمریکا به بریتانیا پس از ۱۷ سال

برای نخستین بار از سال ۲۰۰۸، آمریکا چندین بمب هسته‌ای B۶۱-۱۲ را در پایگاه هوایی لکنهیث در بریتانیا مستقر کرده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اسپوتنیک، ایالات متحده آمریکا برای اولین بار در ۱۷ سال گذشته چندین بمب هسته‌ای را در بریتانیا مستقر کرده است. مجله دفاعی بریتانیا نوشت چندین بمب هسته‌ای ... بازگشت بمب‌های هسته‌ای آمریکا به بریتانیا پس از ۱۷ سال

ادامه

آمریکا, استراتژیک, انگلیس, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, غرب اروپا, ناتو

زاخارووا: مقامات آلمانی دیوانه شده‌اند

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات اخیر «بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان، مبنی بر آمادگی نیروهای مسلح این کشور برای کشتن سربازان روسی در صورت حمله ادعایی مسکو به یکی از کشورهای عضو اتحاد آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت:‌ مقامات آلمانی دیوانه شده‌اند. به گزارش ایرنا،‌ ماریا زاخارووا پنجشنبه در نشستی خبری افزود: پیستوریوس ... زاخارووا: مقامات آلمانی دیوانه شده‌اند

ادامه

اسلواکی, انگلیس, اوکراین, بالکان, بلغارستان, تروریسم, جهان, روزنامه نگاران, روسیه, رومانی, غرب, گزارش, لهستان, مجارستان, مولداوی, ناتو

تنش در روابط مسکو-برلین؛ روسیه از توافق همکاری نظامی با آلمان خارج شد

نخست‌وزیر روسیه دستور خروج از توافق همکاری نظامی با آلمان را به دلیل سیاست‌های خصمانه دولت برلین امضا کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از روزنامه کی‌یف ایندیپندنت، میخائیل میشوستین نخست‌وزیر روسیه روز گذشته دستور خروج مسکو از یک توافق همکاری فنی نظامی با آلمان را امضا کرد. روابط روسیه با غرب همزمان با تحریم‌های ... تنش در روابط مسکو-برلین؛ روسیه از توافق همکاری نظامی با آلمان خارج شد

ادامه

آلمان, اتحاد شوروی, اروپا, بلژیک, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه

ترامپ به دنبال منابع معدنی آفریقا و مقابله با نفوذ «بریکس»+ فیلم

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا اواخر هفته گذشته میزبان سران پنج کشور آفریقایی بود؛ اجلاسی که به اعتقاد تحلیلگران تلاشی برای تضمین دسترسی آمریکا به منابع معدنی ارزشمند آفریقا و همچنین مقابله با نفوذ گروه «بریکس» بود. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، رئیس جمهوری آمریکا روزهای چهارشنبه تا جمعه هفته گذشته میزبان روسای جمهوری پنج ... ترامپ به دنبال منابع معدنی آفریقا و مقابله با نفوذ «بریکس»+ فیلم

ادامه

آفریفای مرکزی, آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتیوپی, استعمار, الجزایر, امارات, ایران, بریکس, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, رواندا, روسیه, سنگال, فیلم, کنگو, گزارش, لیبریا, لیبی, مصر, نیجریه