آمریکا سعی کرد که آمادگی مصر را طی روزهای گذشته بیازماید/ اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد

ژنرال مصری با اشاره به آمادگی ارتش مصر برای هر نبردی و تقابل جنگنده های مصری با هواپیماهای جنگی آمریکایی گفت: زمانی که قوی باشی احدی جرات نزدیک شدن به تو را نخواهد کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیاالیوم، سرتیپ «سمیر فرج» کارشناس نظامی مصری گفت: اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر ... آمریکا سعی کرد که آمادگی مصر را طی روزهای گذشته بیازماید/ اسرائیل توان جنگیدن با ارتش مصر را ندارد

ادامه

آمریکا, اسراییل, تحلیل, جهان, فلسطین, مصر

هشدار مشاور سابق پنتاگون درباره گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه

مشاور سابق پنتاگون درباره افزایش حضور نظامی ایالات متحده در غرب آسیا و پیامدهای درگیری نظامی با ایران هشدار داد. به گزارش ایسنا، «داگلاس مک گرگور» سرهنگ بازنشسته و مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: درگیری‌های جدید در خاورمیانه در حال شکل‌گیری است. اما از آنجایی ... هشدار مشاور سابق پنتاگون درباره گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, افغانستان, ایران, تحلیل, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, ویتنام

پیام شدیداللحن مصر خطاب به اسرائیل

وزیر خارجه مصر یک پیام شدیداللحن خطاب به اسرائیل مخابره کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معا، بدر عبدالعاطی وزیر خارجه مصر در جریان دیدار با هیئت جنبش فتح تاکید کرد که قاهره با تلاش‌های اسرائیل برای جدا کردن نوار غزه از کرانه باختری مخالف است. وی افزود: مصر کاملاً با تجاوزات اسرائیل ... پیام شدیداللحن مصر خطاب به اسرائیل

ادامه

اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سازمان آزادی‌یخش فلسطین, صهیونیسم, فتح, فلسطین, مصر

یدیعوت آحارونوت: یمنی‌ها در آفریقا قدرت گرفته‌ اند؛ آن ها به ما نزدیک می‌شوند

یک روزنامه عبری زبان به گسترش نفوذ نیروهای یمن در کشورهای آفریقایی و در نزدیکی اراضی اشغالی اشاره کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رأی الیوم، روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت گزارش داد: نیروهای یمنی در حال قدرت گرفتن در آفریقا هستند و به «اسرائیل» نزدیک می‌شوند. خطر بسیار بزرگ‌تر از آن چیزی ... یدیعوت آحارونوت: یمنی‌ها در آفریقا قدرت گرفته‌ اند؛ آن ها به ما نزدیک می‌شوند

ادامه

آفریقا, آمریکا, اسراییل, جهان, جیبوتی, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, سودان, شاخ آفریقا, گزارش, یمن

میدل ایست آی؛ ۴۰ هزار کودک فقط در غزه یتیم شده‌اند

حملات اسرائیل به غزه تاکنون بیش از ۵۰ هزار کشته، ۱۱۴ هزار مجروح و ۳۹ هزار کودک یتیم بر جای گذاشته است. به گزارش باشگاه خبرنگاران: گزارش جدیدی نشان داده است که بیش از ۳۹ هزار کودک در غزه یکی یا هر دو والدین خود را از دست داده‌اند، در حالی که شمار قربانیان حملات ... میدل ایست آی؛ ۴۰ هزار کودک فقط در غزه یتیم شده‌اند

ادامه

اسراییل, اشغالگری, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, فلسطین, کودکان

رای الیوم؛ خاورمیانه جدید با مهندسی فرانسه

یک رسانه عرب زبان با اشاره به سفرهای اخیر رئیس جمهوری فرانسه به لبنان و عراق نوشت، به نظر می‌رسد که ماکرون با استفاده از غیبت دو هم‌پیمان سنتی خود؛ یعنی انگلیس و آمریکا و مشغول بودن آنها به امور داخلی‌شان، به دنبال پذیرش نقش جدیدی برای کشورش در منطقه و تشکیل محور عربی موازی با اتحادیه اروپا برای مقابله با ترکیه به ویژه در پرونده مدیترانه شرقی و لیبی است.

 

به گزارش ایسنا، روزنامه رأی الیوم با انتشار یادداشتی به قلم فرح مرقه درباره اهداف سفرهای اخیر امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه به منطقه نوشت: آیا عبدالله دوم، پادشاه اردن نیز به رهبران خاورمیانه‌ای خواهد پیوست که با ماکرون در چارچوب سیاست جدید وی برای ازسرگیری نفوذ در منطقه همکاری می‌کنند؟ طبق گزارش‌های لبنانی و فرانسه، پادشاه اردن طی چند ساعت آینده برای دیدار با ماکرون عازم کاخ الیزه می‌شود.

 

این درحالی است که رئیس جمهوری فرانسه اخیراً از لبنان و عراق بازگشته است و اینگونه به نظر می‌رسد که او با استفاده از غیبت دو هم‌پیمان سنتی خود؛ یعنی انگلیس و آمریکا و مشغول بودن آنها به امور داخلی‌شان، به دنبال پذیرش نقش جدیدی برای کشورش در منطقه است.

 

انفجار بیروت و نقطه پرتاب ماکرون

 

سیاست جدید ماکرون در خاورمیانه زمانی آشکار شد که وی یک روز پس از انفجار بیروت با هواپیمای خود به لبنان سفر کرد تا نقش دولت حامی لبنان را ایفا کند. وی با سفر دوم خود در اول سپتامبر به تلاش برای تحقق اهدافش ادامه داد.

 

ماکرون در دومین سفر خود پیش از هر رهبر سیاسی با فیروز، خواننده سرشناس لبنانی ملاقات کرد تا بیان کند که او به دنبال نقطه‌ای برای اتفاق نظر لبنانی‌ها بوده که فیروز نمونه و نماد آن است.

 

ماکرون با این دیدار با یک تیر دو نشان زد چراکه او همزمان در جشن صدسالگی “لبنان بزرگ” و صدسالگی قیمومیت فرانسه بر این کشور حضور یافت و این در واقع صدمین سالروز سقوط حکومت عثمانی‌ها در منطقه بود. ماکرون اینگونه تأکید کرد که قیمومیت از نظر فیزیکی و ظاهری پایان یافته اما در اصل هیچ‌گاه پایان نمی‌یابد و حل و فصل مشکلات لبنان پس از صد سال نیز به دست فرانسه انجام می‌شود و پاریس به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی اجازه بازگشت حکومت عثمانی را نخواهد داد.

 

بیروت پایتختی است که در اصل زیر پر و بال فرانسه باقی مانده است و در تاریخ معاصر همه به یاد می‌آورند که ماکرون چگونه با سفر به ریاض، لبنان را از معضل بازداشت سعد حریری، نخست‌وزیر سابق این کشور در عربستان رها کرد و همین مساله باعث شد که حریری پس از آزادی حتی پیش از رسیدن به بیروت عازم پاریس شود.

 

اینگونه است که ماکرون خود را دست برتر در بیروت می‌داند و برای اثبات این مساله نیاز به یادآوری خودنمایی وی در خیابان‌ها و میان ویرانی‌های انفجار بیروت و حتی تهدیدهای سیاستمداران لبنانی به تحریم در صورت مانع‌تراشی در مسیر تشکیل دولت نیست و اینگونه به نظر می‌رسد که پاریس مصطفی ادیب را به عنوان نخست‌وزیر جدیدش تعیین کرده است.

 

از بیروت تا بغداد

 

ماکرون به سفر به لبنان اکتفا نکرد و پس از آن عازم عراق شد و در این کشور بر استقلال و مخالفت با مداخلات خارجی در آن تأکید کرد. وی مانند برنامه سفرش به لبنان، علاوه بر نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق در بغداد با رؤسای سه‌گانه این کشور (پارلمان، نخست‌وزیر و رئیس جمهوری) دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

سفر ماکرون به بغداد مانند سفر وی به بیروت جنبه نمایشی داشت. اما موضوع مهمتر این است که به نظر می‌رسد ماکرون دو مأموریت را در بغداد و بیروت دنبال می‌کند و علی‌رغم پرداختن به “نفوذ” ایران در این دو کشور اما این بار چشمش به دشمن دیگری است.

 

بنابراین درک حضور فرانسه در منطقه مستلزم فهمیدن رقیب پاریس در مرحله کنونی بوده و با وجود تنش‌های مدیترانه، لیبی، عراق و لبنان مسلم است که این رقیب آنکارا است؛ چراکه ریاض، قاهره و ابوظبی با فرانسه متحد شده و به نظر می‌رسد عمان نیز به آنها ملحق شود.

 

بنابراین اگر اخبار سفر پادشاه اردن به پاریس صحت داشته باشد به نظر می‌رسد که تکمیل کننده تشکیل محور عربی موازی با اتحادیه اروپا برای مقابله با ترکیه به ویژه در پرونده دریای مدیترانه شرقی و لیبی است که یادآور اظهارات مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق درباره “طرح شام جدید” است که انتظار می‌رود مبتنی بر تشکیل یک منطقه اقتصادی در عراق، اردن و مصر باشد و مشخص است که بعدها سوریه و لبنان نیز به آن ملحق خواهند شد.

 

در هر صورت، نظارت بر فعالیت فرانسه در منطقه ضرر نخواهد داشت؛ نه به این دلیل که فرانسه دارای مأموریتی است که مشغول بودن جهان به پیامدهای ناشی از بیماری همه‌گیری کرونا، انتخابات آمریکا و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به آن کمک می‌کند، بلکه به این دلیل که امروز فرانسه کشور غربی است که به نظر می‌رسد در تعیین مرزهای اقتصادی و سیاستی در منطقه موثر بوده و به روسیه نزدیک است که حرف نخست را در سوریه می‌زند.

نهاد آمریکایی؛ ۳۰ درصد نظامیان بازگشته از افغانستان اختلال روانی دارند

شورای ملی بهداشت رفتاری آمریکا اعلام کرد که ۳۰ درصد از نظامیان اعزام شده این کشور به افغانستان و عراق، دچار اختلالات روانی شده‌اند.

ادامه

افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, جهان, حضور نظامی, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, عراق

نشست گروه‌های فلسطینی برای ایجاد رهبری واحد در جهت مقابله با معامله قرن

تشکیل کمیته رهبری واحد و فعال کردن سازمان آزادیبخش فلسطین برای مقابله با معامله قرن و خنثی کردن توطئه برنامه آمریکایی – اسرائیلی عادی سازی روابط اعراب با اسرائیل از مهمترین موضوعات نشست عصر امروز (پنجشنبه) گروه ها و جناح های فلسطینی در بیروت است.

ادامه

اسراییل, امریکا, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین