لوموند: افول قدرت آمریکا از سال‌ها پیش آغاز شده‌است

اقتصاددان فرانسوی طی یادداشتی در روزنامه «لوموند» ضمن نقد سیاست‌های ترامپ مقابل کشورهای دیگر، تاکید کرد که بحران کنونی نه‌تنها اقتصادی، بلکه بحران مشروعیت و عملکرد سیاسی است که در ناکارآمدی ساختار قدرت در آمریکا ریشه دارد. به گزارش روز شنبه ایرنا، سیاست‌های دولت ترامپ طی هفته‌های گذشته در اعمال تعرفه‌های تجاری و برخورد رادیکال ... لوموند: افول قدرت آمریکا از سال‌ها پیش آغاز شده‌است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استعمار, اقتصادی, اوکراین, بریکس, پاناما, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب, جهان, چین, سیاسی, عراق, فرانسه, گرینلند, مداخله نظامی

مذاکره‌کننده روس: مذاکرات پوتین و فرستاده ترامپ سازنده بود

مذاکره‌کننده روس و رئیس‌ صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه، مذاکرات ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور این کشور با استیو ویتکاف فرستاده دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا را سازنده توصیف کرد. به گزارش ایرنا، کریل دیمیتریف شامگاه جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ در پایان این مذاکرات که در سن‌پترزبورگ انجام شد، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: “به سن پترزبورگ، روسیه خوش ... مذاکره‌کننده روس: مذاکرات پوتین و فرستاده ترامپ سازنده بود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اوکراین, ایران, ترکیه, جنگ نیابتی, خاورمیانه, روسیه, شرق اروپا, عربستان سعودی, مذاکرات هسته‌ای

واشنگتن پست: تعرفه‌های تاریخی ترامپ علیه چین به ضرر اقتصاد آمریکا و جهان است

روزنامه واشنگتن‌پست نوشت: هزینه تعرفه‌های تاریخی که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا علیه چین وضع کرده‌است، به خارج از آمریکا گسترش یافته و به ضرر اقتصاد جهان تمام شده‌است. به گزارش روز شنبه ایرنا، واشنگتن پست نوشت: جنگ تجاری ترامپ باعث گسیختگی بی سابقه در نظام تجاری شده است که تبعات آن به طرز غیرقابل پیش ... واشنگتن پست: تعرفه‌های تاریخی ترامپ علیه چین به ضرر اقتصاد آمریکا و جهان است

ادامه

آسه آن, آسیا, آمریکا, آمریکای شمالی, اتحادیه اروپا, اقتصادی, جنگ تجاری, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, شرق آسیا

شرمن: ایران برچیدن برنامه هسته‌ای‌اش را نمی‌پذیرد

معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا با استقبال از مذاکرات تهران-واشنگتن در عمان تاکید کرد ایران برچیده شدن برنامه هسته‌ای خود را نمی‌پذیرد. به گزارش ایسنا، «وندی شرمن» معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا و عضو ارشد تیم مذاکره کننده این کشور در دولت «باراک اوباما» درباره تلاش‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده برای مذاکره ... شرمن: ایران برچیدن برنامه هسته‌ای‌اش را نمی‌پذیرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, مذاکرات اتمی

افزایش تعرفه‌ چین بر کالاهای آمریکایی به ۱۲۵ درصد + فیلم

وزارت دارایی چین اعلام کرد که نرخ تعرفه گمرکی بر کالاهای وارداتی از آمریکا به ۱۲۵ درصد افزایش یافته است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه تلویزیونی العربی، وزارت دارایی چین از افزایش نرخ تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای وارداتی از آمریکا به ۱۲۵ درصد خبر داد. تعرفه های گمرکی چین بر کالاهای آمریکایی ... افزایش تعرفه‌ چین بر کالاهای آمریکایی به ۱۲۵ درصد + فیلم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جنگ سرد, چین, خبر, شرق آسیا, فیلم

راهپیمایی گسترده معترضان در آمریکا علیه اخراج مهاجران

هزاران نفر از مردم معترض به اخراج دسته‌جمعی برنامه‌ریزی شده توسط «دونالد ترامپ» روز یکشنبه در جنوب کالیفرنیا راهپیمایی کردند و از جمله در مرکز شهر لس‌آنجلس، یک بزرگراه را برای چندین ساعت مسدود کردند.

به گزارش ایسنا، معترضان صبح در خیابان تاریخی «اُلورا» لس‌آنجلس جمع شدند و به سمت شهرداری راهپیمایی کردند. آنها خواستار اصلاحات در مهاجرت شدند و بنرهایی با شعارهایی مانند «هیچکس غیرقانونی نیست» حمل کردند.

خیابان الورا (Olvera Street) یکی از قدیمی‌ترین خیابان‌های لس‌آنجلس است که در سال ۱۹۳۰ بازسازی شد. این خیابان مرکز فرهنگی مهمی برای حفظ میراث مکزیکی-آمریکایی است. از قرن ۱۸، زمانی که لس‌آنجلس مستعمره‌ای اسپانیایی بود، مهاجران مکزیکی و اسپانیایی در این منطقه ساکن شدند. با گذر زمان، خیابان الورا به محلی برای تجارت، هنر، موسیقی و غذاهای سنتی مکزیکی تبدیل شد. امروزه این خیابان با فروشگاه‌های صنایع‌دستی، جشنواره‌ها و اجراهای موسیقی سنتی، نماد پیوند تاریخی لس‌آنجلس با فرهنگ مکزیک و اسپانیا است.

تا بعد از ظهر، مردم معترض تمام خطوط حرکت خودروها در این مسیر را مسدود کرده بودند و این باعث ایجاد ترافیک در هر دو جهت و در خیابان‌های اطراف شد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در حالی تظاهرکنندگان بین خطوط خیابان نشستند که حلقه‌ای از افسران گشت بزرگراه کالیفرنیا در کنار آنها ایستاده بودند. به گفته نیروهای امنیتی، عصر یکشنبه بازگشایی کامل آزادراه بیش از پنج ساعت طول کشید. گشت بزرگراه کالیفرنیا و اداره پلیس لس‌آنجلس گفتند هیچ گزارشی مبنی بر دستگیری معترضان وجود ندارد.

در شرق، صدها نفر در شهر ریورساید تظاهرات کردند. گروه خبری کالیفرنیای جنوبی گزارش داد که رانندگان عبوری در حمایت از تظاهرکنندگانی که پرچم‌ها را در یک تقاطع تکان می‌دادند، بوق می‌زدند و شعار می‌دادند. و در سن دیگو، صدها نفر در نزدیکی مرکز همایش شهر تظاهرات کردند.

در تگزاس، تظاهرکنندگان روز یکشنبه در مرکز شهر دالاس در اعتراض به دستگیری‌های اخیر توسط اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده تجمع کردند. پلیس دالاس به آسوشیتدپرس گفت که حدود ۱۶۰۰ برای دو تظاهرات تجمع کردند.

راهپیمایان پرچم‌های مکزیک و آمریکا را حمل می‌کردند و سخنرانان نسبت به لفاظی‌های ترامپ و اقدامات دولت او برای افزایش اخراج‌ها ابراز خشم کردند. تابلوهایی که معترضان در دست داشتند، شامل تابلویی بود که روی آن نوشته شده بود «مهاجران، آمریکا را بزرگ می‌کنند.»

ترامپ قول داده است که دولت او بزرگ‌ترین عملیات اخراج مهاجران در تاریخ ایالات متحده را اجرا خواهد کرد. او که با استفاده از نارضایتی عمومی نسبت به مهاجرت غیرقانونی بار دیگر به کاخ سفید بازگشت، این سرکوب را به یکی از ارکان اصلی فعالیت سیاسی خود تبدیل کرده و اکنون تأکید دارد که قانون «لیکن رالی» ممکن است تنها آغاز کار باشد.

دونالد ترامپ در دوران نخست ریاست‌جمهوری خود هم چندین فرمان اجرایی را برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی صادر کرد. یکی از مهم‌ترین این فرمان‌ها در سال ۲۰۱۷ صادر شد که به نهادهای فدرال اجازه می‌داد مهاجران غیرقانونی را با سرعت بیشتری دستگیر و اخراج کنند.

ترامپ همچنین سیاست «تحمل صفر» را اجرا کرد که منجر به جدایی خانواده‌های مهاجر در مرز شد. او برنامه «دی‌ای‌سی‌ای» (DACA) را برای مهاجران غیرقانونی که در کودکی به آمریکا آمده بودند، محدود کرد و بودجه‌ای برای ساخت دیوار مرزی با مکزیک اختصاص داد.

بیشتر مهاجران غیرقانونی از مرز جنوبی آمریکا، به‌ویژه از مکزیک و کشورهای آمریکای مرکزی مانند گواتمالا، السالوادور و هندوراس وارد می‌شوند. برخی هم با ویزا وارد آمریکا شده و پس از اتمام اعتبار، غیرقانونی می‌مانند.

اخراج مهاجران غیرقانونی می‌تواند به کمبود نیروی کار در بخش‌هایی مانند کشاورزی، ساخت‌وساز و خدمات منجر شود و هزینه‌های نیروی کار را افزایش دهد. بااین‌حال، برخی معتقدند که کاهش مهاجرت غیرقانونی فرصت‌های شغلی را برای شهروندان آمریکایی بیشتر می‌کند.

ترامپ سیاست‌های بایدن، از جمله کاهش محدودیت‌های مرزی و توقف ساخت دیوار را دلیل افزایش مهاجرت غیرقانونی می‌داند. او معتقد است که پیام‌های دولت بایدن مهاجران را تشویق می‌کند که به سمت مرزهای آمریکا بیایند.

بر اساس قانون جدید لیکن رالی، مقامات فدرال موظف خواهند بود هر مهاجری را که به جرایمی مانند سرقت یا حمله به یک افسر پلیس متهم شده، بازداشت کنند. مهاجرانی که به جرایمی منجر به صدمات بدنی یا مرگ متهم هستند، بازداشت و ممکن است اخراج شوند.

ترامپ گفته است: «ما مجرمان مهاجر غیرقانونی را شناسایی می‌کنیم، آن‌ها را بازداشت می‌کنیم و از کشورمان به جهنم می‌اندازیم. هیچ عذرخواهی‌ای در کار نیست، و با سرعت بالا به پیش می‌رویم.» او اعلام کرد این قانون را که برای سخت‌تر کردن قوانین مهاجرتی تهیه شده می‌ستاید. این نخستین اقدام رئیس‌جمهور آمریکا برای سخت‌تر کردن قوانین مهاجرتی است.

کره شمالی پاسخ تحریکات وزیر خارجه آمریکا را داد

وزارت خارجه کره شمالی در واکنش به سخنان وزیر خارجه آمریکا که پیونگ را دولتی سرکش خوانده بود، اعلام کرد که کره شمالی پاسخ تحریکات آمریکا را خواهد داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از الشرق: کره شمالی از مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا پس از آنکه او کره شمالی را دولتی سرکش ... کره شمالی پاسخ تحریکات وزیر خارجه آمریکا را داد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, خبر, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره شمالی

اعتراف جنجالی «ایلان ماسک»؛ منشاء کرونا یک سازمان جنایت‌کار آمریکایی است

ایلان ماسک اعلام کرد که «سازمان جنایت‌کار» توسعه بین‌المللی آمریکا با استفاده از مالیات مردم آمریکا تحقیقات سلاح بیولوژیکی مانند کووید-۱۹ را تأمین مالی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرانس ۲۴، ساعاتی پس از آنکه سخنگوی کاخ سفید رسماً مدعی شد که نهادهای امنیتی این کشور ادعای دونالد ترامپ، رئیس‌چمهور این کشور ... اعتراف جنجالی «ایلان ماسک»؛ منشاء کرونا یک سازمان جنایت‌کار آمریکایی است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, بیولوژیکی, جهان, چین, خبر

جنگ تجاری ترامپ؛ بازنده اصلی کیست؟

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، همان گونه که قبل از انتخابات وعده داده بود، روز شنبه اول فوریه فرمان اعمال تعرفه های تجاری بر واردات کالا از چین، کانادا و مکزیک را به عنوان سه کشور اصلی صادر کننده کالا به آمریکا صادر کرد. به گزارش CGTN : براساس این دستور جدید که قرار است ... جنگ تجاری ترامپ؛ بازنده اصلی کیست؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, شرق آسیا, کانادا, مکزیک, منافع ملی

کاخ سفید روند حذف زلنسکی را کلید زد

رویترز در گزارشی نوشت که واشنگتن از کی‌یف می‌خواهد که به عنوان بخشی از مذاکرات احتمالی صلح با مسکو، تا پایان سال جاری میلادی انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی برگزار کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از کیث کلاگ، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ... کاخ سفید روند حذف زلنسکی را کلید زد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, جنگ نیابتی, خبر, دموکراسی, روسیه, شرق اروپا