گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

«باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

جمهوری باربادوس کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه فلسطین الیوم، جمهوری باربادوس (در حاشیه دریای کارائیب) کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت. وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که از اقدام ... «باربادوس» کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, باربادوس, جهان, خبر, سازمان ملل, فلسطین

راهپیمایی هزاران برزیلی علیه بولسونارو، نامزد پیشروی جناح راست

هزاران تن از مردم برزیل روز شنبه، در خیابان‌ها نسبت به نامزدی ژایر بولسونارو، کاندیدای پیشروی دور نخست انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور اعتراض کرده و شعار “او نه” سر دادند.

 

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، جمعیت‌های گسترده‌ای در سائوپائولو، ریودوژانیرو، برازیلا و ۲۴ شهر دیگر به خیابان‌ها و میادین اصلی شهرها آمدند. این اتفاق درست یک هفته قبل از برگزاری دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری در تاریخ ۲۸ اکتبر (۶ آبان) برگزار شده که براساس نظرسنجی‌ها به احتمال زیاد بولسونارو پیروز آن خواهد بود.

 

بولسونارو که بسیاری از مردم برزیل را به خاطر تحسین دیکتاتوری نظامی سال‌های ۱۹۶۴ تا ۱۹۸۵ این کشور و مطرح کردن اظهارات توهین آمیز به هم جنس‌گرایان، زنان و سیاه پوست‌ها ناراحت و عصبانی کرده با کسب ۴۶ درصد آرا توانست در دور نخست انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل که ۷ اکتبر (۱۵ مهر) برگزار شد، پیروز شود در حالی که فرناندو حداد، رقیب وی از حزب کارگر تنها ۲۹ درصد آرا را از آن خود کرد.

 

مردم در مقابل موزه هنر سائوپائولو در حالی که از بولسونارو انتقاد می‌کردند با طبل‌هایی که در اختیار داشتند سروصدا به راه انداخته و پرچم همجنس گرایان را تکان می‌دادند. بسیاری از معترضین همچنین پلاکاردهایی در اختیار داشتند که روی آنها نام و تصاویر حداد نقش بسته بود.

 

یکی از معترضان گفت: بولسونارو بیانگر فاشیسم، عدم تحمل و خشونتی است که ما در حال حاضر در اروپا و آمریکا شاهد آن هستیم. اگر او پیروز انتخابات شود این یک فاجعه خواهد بود و متاسفانه اینطور به نظر می‌رسد که او پیروز خواهد شد.

 

یکی دیگر از معترضان گفت: رای دادن به حداد تنها راه برای متوقف کردن بولسونارو و دیدگاه‌های نژادپرستانه، فاشیستی و ضد زن وی است و تنها با این کار می‌توانیم مانع رسیدن بولسونارو به ریاست‌جمهوری شویم.

 

وی افزود: ما باید به حداد رای دهیم و کاری کنیم که حداد پیروز انتخابات شود. من در دور نخست به او رای ندادم چراکه امید و اعتماد خودم را نسبت به حزب کارگر به خاطر رسوایی‌های فسادی که این حزب درگیر آن بود از دست دادم.

 

حزب جناح چپ بین سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۱۶ میلادی زمام امور برزیل را در اختیار داشت و به شدت گرفتار تحقیقات فساد و پولشویی گسترده شده است.

 

بولسونارو با وعده سرکوب شدید گروه‌های قاچاقچی موادمخدر و دیگر جنایتکاران و همچنین با برجسته کردن فسادی که تحت دولت‌های حزب کارگر در گذشته رخ داده، توانست نظر مثبت بسیاری از مردم برزیل را به خود جلب کند. وی همچنین متعهد شده تا به ارزش‌های سنتی برزیل بازگردد.

 

اما در مقابل حداد متعهد شده تا دوران پر رونقی را که برزیل تحت ریاست‌جمهوری لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌جمهوری سابق و محبوس برزیل تجربه کرده بازگرداند، با بی‌عدالتی و نابرابری مبارزه کند، در بخش آموزش سرمایه‌گذاری‌های بیشتری انجام دهد و همچنین خدمات دولتی را بهبود بخشد.

ایسنا

 

دموکراسی برزیل در خطرِ دیکتاتوری فاشیستی

همان‌طور که در خبرها آمده بود، در انتخابات سراسری اخیر در برزیل که روز یکشنبه ۱۵ مهر (۷ اکتبر) برای انتخاب رئیس‌جمهور و معاون او، و همچنین اعضای مجلس نمایندگان و یک‌سوّم اعضای مجلس سنا و فرمانداران ایالتی برگزار شد،

ادامه

امریکای لاتین, برزیل, جهان, خبر, مقاله