هزاران آمریکایی عصر سهشنبه در پل “بروکلین” نیویورک دست به تجمع اعتراضی گسترده زدند و به اظهارات دادستان کل مبنی بر اینکه ترامپ به یک برنامه مهاجرتی جنجالی خاتمه میدهد، اعتراض کردند.
به گزارش انبیسی نیوز، برنامهای موسوم به “قانون تعلیقشده برای کودکان ورودی به آمریکا” که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما اجرایی شد، حدود ۸۰۰ هزار مهاجر جوان را از خطر اخراج نجات داد و آنها را قادر ساخت تا برای دو سال قانونی کار کنند و مجوزهای کار آنها را تمدید میکرد.
حین اعتراضات بروکلین دستکم ۱۳ تن از جمله یک عضو شورای نیویورک بازداشت شدند و به جز آن، ۳۴ تن دیگر هم ساعاتی پیش از آن مقابل برج ترامپ در همین شهر دستگیر شدند.
اوایل روز سهشنبه هم صدها مهاجر و حامیان آنها در سه ایالت از جمله واشنگتن و نیوجرسی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
همزمان با سخنرانی جف سشنز، دادستان کل آمریکا برای لغو این قانون موسوم به دیایسیای (DACA)، دهها معترض به سمت برج ترامپ در منهتن حرکت کردند و پلاکاردهایی در دست داشتند و شعار میدادند. برخی از آنها در وسط خیابان مقابل برج ترامپ نشستند و به اتهام ایجاد ترافیک از سوی پلیس بازداشت شدند.
عصر سهشنبه بیش از ۳۰ تن مقابل برج رئیسجمهوری آمریکا در دو تحصن جداگانه بازداشت شدند. در ساعت شش عصر به وقت محلی بیش از ۲۰۰۰ تن از مردم در میدان “فولی” تجمع کردند تا به سمت پل معلق بروکلین حرکت کنند.
یانیس رودریگز، عضو شورای شهر نیویورک که بازداشت شد، بعدا در پیامی نوشت: ما برای مبارزه در حمایت از برادران و خواهران بی سندمان در نزدیکی میدان فولی بازداشت شدیم. ما پشت آنها ایستادهایم و خواستار اجرای عدالت هستیم.
برخی از بازداشتیهای حین اعتراضات کسانی بودند که قانون دیایسیای شامل حال آنها هم میشد. اداره پلیس نیویورک اعلام کرد اگر معترضان مقابل برج ترامپ داوطلبانه اطلاعات خودشان را بدهند، انگشتنگاری نخواهند شد و این بدان معناست که اطلاعاتی درباره بازداشت آنها به اداره مهاجرت و گمرک ارسال نمیشود.
سارای براوو، جوان ۲۴ سالهای از مکزیک بود که همراه سایرین مقابل برج ترامپ بازداشت شد. او تنها عضو خانواده خود است که اوراق هویتیاش ثبت نشده است. سال گذشته والدین و خواهر کوچکتر او اقامت دائم گرفتند. او گفت: باید نشان دهیم که چطور میخواهیم از خودمان و اقتصاد این کشور حمایت کنیم. این تنها کاری است که میخواهیم بکنیم. ما آمریکایی هستیم؛ اینجا به دانشگاه رفیتم؛ شاغلیم و قصد داریم از این کشور که آنرا “وطن” مینامیم حمایت کنیم.

در همین حال صدها معترض در شهر شیکاگو در ایالت ایلینوی علیه تصمیم مهاجرتی ترامپ اعتراض کردند. معترضان در فدرال پلازا جمع شدند و سپس به سمت ساختمانهای خدمات مهاجرتی فدرال شیکاگو حرکت کردند.
دولت ترامپ با لغو طرح موسوم به «داکا» زندگی بیش از ۸۸۰ هزار مهاجر ساکن در خاک این کشور را در معرض تهدید قرار داد.
به گزارش یورونیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا براساس یکی از وعدههای انتخاباتی خود اجرای طرح موسوم به «داکا» را متوقف کرد. ترامپ این طرح را در شرایطی لغو کرد که بسیاری از جمهوریخواهان خواستار تداوم این طرح و عدم لغو آن بودند.
طرح داکا (DACA) برنامهای بود که براساس آن نوجوانان و کودکانی که به صورت غیرقانونی با والدین خود پا به آمریکا گذاشته بودند اجازه کار و زندگی پیدا میکردند. این طرح را دولت اوباما در سال ۲۰۱۲ اجرایی کرده بود.
هدف از اجرای این طرح رهایی فرزندان مهاجران غیرقانونی از کار در بازار سیاه و زندگی مخفی بود تا بتوانند در دانشگاه ثبتنام کرده، گواهینامه رانندگی دریافت کنند و از همه مهمتر اجاره کار در خاک ایالات متحده آمریکا را به دست آورند. با این حال، این افراد نمیتوانستند از این طرح به عنوان محملی قانونی برای ارائه درخواست شهروندی ارائه کنند. این طرح درباره کسانی اعمال میشد که پیش از ۱۶ سالگی به همراه والدینشان وارد خاک ایالات متحده آمریکا شدهاند و سنشان در زمان اجراییشدن این قانون در سال ۲۰۱۲ نمیبایست بیشتر از ۳۰ سال باشد.
گزارشها بیانگر این است که این طرح تا پایان ماه مارس سال جاری میلای حدود ۸۸۶ هزار مهاجر را تحت پوشش قرار داده است. و حال با لغو این قانون، زندگی این تعداد مهاجر در خاک آمریکا در معرض تهدید قرار گرفته است، مهاجرانی که بسیاری از آنها تشکیل خانواده دادهاند.
ایسنا،تسنیم