عقیله صالح، رئیس پارلمان لیبی با بیان اینکه دوره شورای ریاستی بر اساس توافق صخیرات پایان یافته است، اعلام کرد، دولت وفاق دولتی غیرقانونی است؛ چراکه رأی اعتماد پارلمان منتخب را به دست نیاورده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، عقیله صالح، رئیس پارلمان طبرق در شرق لیبی در طی سفر به مسکو گفت: جامعه بینالملل به دلیل آنکه یک نهاد غیرمنتخب را مشروع خوانده و آن را به رسمیت شناخت، وضعیتی از درگیری و تنش را در لیبی اعمال کرد.
وی ادامه داد: شورای ریاستی از وفا به تعهدات قیدشده در توافق صخیرات عاجز مانده است. دوره شورای ریاستی بر اساس توافق صخیرات پایان یافته است.
عقیله صالح گفت: دولت وفاق به ریاست فائز السراج غیرقانونی است؛ چراکه رأی اعتماد پارلمان منتخب را به دست نیاورده است.
وی با بیان اینکه راه حل نظامی برای بحران لیبی وجود ندارد، تصریح کرد که السراج با تکروی، صادر کردن دستورات را در دست گرفته که این امر با توافق سیاسی مغایرت دارد.
عقیله صالح گفت که روسیه میانجیگر مورد قبولی برای حل درگیریها است.
در همین حال، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در این دیدار عنوان اشت که طرح قاهره پیرامون مساله لیبی میتواند پایه و اساسی برای گفتگوی سیاسی لیبی باشد.
لاوروف با بیان اینکه ما خواهان آتشبس در لیبی هستیم، گفت که روسیه فعالیت سفارت خود در لیبی را از تونس ازسرخواهد گرفت.
لیبی از زمان برکناری معمر قذافی، دیکتاتور مخلوع شاهد دودستگی و جنگ و ناآرامی است و یک دولت در غرب (دولت وفاق ملی به ریاست فائز السراج) و یک پارلمان در شرق (به ریاست عقیله صالح) بر این کشور سلطه دارند که هر یک تلاش دارد با شکست دیگری، کنترل کل کشور را در دست بگیرد. خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به “ارتش ملی لیبی” با حمایت پارلمان طبرق در تلاش است تا دولت وفاق را کنار بزند.

این در حالی است که چند نفر از اعضای پارلمان لیبی و کنگره ملی این کشور آذرماه ۱۳۹۴ با نظارت سازمان ملل متحد در شهر صخیرات مغرب، توافق صلح امضا کردند.
این توافق به منظور پایان دادن به دودستگی، خونریزی و تنشی انجام شد که لیبی پس از سرنگونی حکومت معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ شاهد آن بوده است.
قرار بود توافق صخیرات، انتقال سیاسی مسالمت آمیز را در لیبی پایه گذاری کند.
دوره شورای ریاستی بر اساس توافق صخیرات پایان یافته است.
پارلمان لیبی روز دوشنبه ۲۵ ژانویه ۲۰۱۶تشکیل دولت وحدت ملی در این کشور به ریاست فائز سراج را رد کرد.
علی الگیدی، یکی از نمایندگان پارلمان لیبی به خبرگزاری فرانسه گفته است: “ما به تشکیل این دولت رای اعتماد ندادیم و میخواهیم که یک دولت جدید معرفی شود.”
خبرگزاری فرانسه همچنین اعلام کرده که از ۱۰۴ نمایندهای که امروز در جلسه پارلمان حضور داشتند ۸۹ نفر از آنها به این دولت رای منفی دادند