بحران در سه صنعت مهم آلمان و فروپاشی الگوهای تجاری در بزرگترین اقتصاد اروپا، زنگ هشدار را در بحبوحه تشدید بی ثباتی سیاسی در این کشور به صدا در آورده است. به گزارش روز سه شنبه ایرنا، فایننشال تایمز نوشت: روابط بین سه ائتلاف شکننده حاکم به ریاست اولاف شولتس صدراعظم آلمان شامل سوسیال دموکرات ... فروپاشی الگوی کسب وکار در آلمان همزمان با گمانهزنی سقوط احتمالی دولت شولتس
سران گروه ۷ با تحویل وامهای ۵۰ میلیارد دلاری به اوکراین توافق کردند
سران کشورهای عضو گروه ۷ برای تحویل ۵۰ میلیارد دلار به صورت وام به اوکراین که با پشتوانه درآمد حاصل از داراییهای مسدود شده روسیه است، از اوایل دسامبر ۲۰۲۴ موافقت کردند. به گزارش ایسنا، در بیانیه این گروه آمده است: «این وامها با جریانهای آتی درآمدهای فوقالعاده ناشی از مسدود سازی داراییهای روسیه پرداخت ... سران گروه ۷ با تحویل وامهای ۵۰ میلیارد دلاری به اوکراین توافق کردند
پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادیبخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپروانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکلگیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاستهای صندوق بینالمللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
چگونه بریکس دنبال راهکاری در حذف دلار خواهد بود؟
امسال اولین سال پس از گسترش بریکس است که اجلاس سران آن از ۲۲ تا ۲۴ اکتبر در کازان روسیه برگزار خواهد شد؛ همزمان با این اجلاس، سیستم پرداخت جدید بریکس پی (BRICS Pay) رونمایی شده که توجهات زیادی را به خود جلب کرده است و بر تقویت روابط اقتصادی و تجاری بین کشورهای بریکس ... چگونه بریکس دنبال راهکاری در حذف دلار خواهد بود؟
ال پائیس: زلنسکی برای مذاکره با روسیه تحت فشار است
رسانه اسپانیایی گزارش داد، رئیسجمهور اوکراین تحت فشار خارجی فزایندهای برای آغاز مذاکره با روسیه جهت خاتمه جنگ اوکراین قرار دارد. به گزارش ایسنا، جنگ اوکراین در زمستان وارد سومین سال خود خواهد شد و هنوز هیچ چشماندازی برای صلح در این کشور جنگزده اروپایی وجود ندارد. این درحالیست که «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین بر ... ال پائیس: زلنسکی برای مذاکره با روسیه تحت فشار است
رئیسجمهور اکوادور در مناطق دولتی منع آمد و شد شبانه اعلام کرد
رئیس جمهور اکوادور در حکمی اعلام کرد، در حالی که وضعیت فوقالعاده در این کشور به قوت خود پابرجاست، مردم بین ساعت ۲۰ تا پنج صبح اجازه دسترسی به مناطق نزدیک به ساختمانهای دولتی و تاسیسات استراتژیک را ندارند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، لنین مورنو، رئیس جمهور اکوادور پس از یک هفته اعتراضات خشونتآمیز ضد ریاضت اقتصادی در این کشور آمریکای لاتین، روز سهشنبه این دستور منع آمد و شد شبانه را اعلام کرد. مورنو که پنجشنبه گذشته به خاطر این راهپیماییهای اعتراضی سراسری وضعیت فوقالعاده اعلام کرده بود، مقر دولتی خود را به شهر ساحلی گوایاکیل منتقل کرده است.
این دستور منع آمد و شد شبانه به دنبال درگیریهای شدید میان نیروهای پلیس و معترضان در اطراف ساختمان کنگره اکوادور در کیتو، پایتخت این کشور صادر شد.
بر اساس گزارشات رسانهای، معترضان وارد این ساختمان دولتی شده، از محدوده امنیتی عبور کرده و باعث شدند قانونگذاران فعالیت خود را متوقف کنند.
پس از آنکه مورنو به عنوان بخشی از اصلاحات اقتصادی یک سری برنامههای ریاضتی را اعلام کرد، اکوادور گرقتار اعتراضات شدید و خشونتآمیز شد. کاهش یارانههای دولتی که یکی از این برنامه های ریاضت اقتصادی است، بخشی از تعهد دولت اکوادور در برابر وامی است که از صندوق بینالمللی پول دریافت کرده است.
توافقی که با صندوق بینالمللی پول صورت گرفته حذف یارانه سوخت را ملزم میسازد که شامل کاهش تعداد روزهای تعطیل کارمندان دولت، تغییراتی در مزایای بازنشستگی و کاهش میزان خسارت پرداختی به برخی کارگران قراردادی میباشد.
اقتصاد اکوادور به خاطر رهبری قبلی بدهی ۳.۶ میلیارد دلاری دارد و مورنو متعهد شده این بدهی را تا سال ۲۰۲۰ میلادی به یک میلیارد دلار کاهش دهد.
با تشدید اعتراضات؛
مورنو: کلیه فعالیتهای دولتی از پایتخت اکوادور خارج شد
رئیسجمهوری اکوادور با تشدید اعتراضات مردمی کلیه فعالیتهای دولتی را از پایتخت خارج کرد.
به گزارش گاردین، با ادامه و تشدید اعتراضات مردمی در اکوادور، دولت این کشور امروز سه شنبه دستور خارج کردن دولت از شهر «کیتو» (Quito) پایتخت را صادر کرد.
بر اساس اعلام این خبرگزاری، دولت اکوادور دستور داد تا کلیه عملیات ها و اقدامات دولتی به صورت موقت از پایتخت به شهر بندری «گوایاکوییل» (Guayaquil) انتقال یابد.
«لنین مورنو» (Lenin Moreno) رئیسجمهوری اکوادور در نطق تلویزیونی در این خصوص اعلام کرد: هرگز حاضر به عقب نشینی از طرح قطع یارانه های سوخت در کشور نیستم.
رییس جمهوری اکوادور در ادامه سخنان خود همچنین معترضان به سیاستهای اقتصادی دولت را به تلاش برای کودتا نیز متهم کرد.
گفتنی است، اعتراضات اخیر در اکوادور باعث بدترین ناآرامی ها در سالهای اخیر در این کشور شده است.
اعتراض ها زمانی آغاز شد که رئیس جمهوری اکوادور در راستای طرح های ریاضت اقتصادی یارانه سوخت را حذف کرد تا کسری بودجه دولت این کشور کاهش یابد.
تعدادی از اتحادیه ها نیز در این کشور اعلام کردند که اعتراض ها تا زمان لغو تدابیر ریاضت اقتصادی ادامه خواهد یافت.
در همین رابطه، قرار است فردا (چهارشنبه) نیز اعتصاب عمومی برگزار شود.
ایسنا، مهر
اعلام وضعیت فوقالعاده در اکوادور در پی تشدید اعتراضات بر علیه اقدامات نئولیبرالیستی دولت مورنو
رئیس جمهور اکوادور در پی بالا گرفتن تظاهرات و اعتراضات در این کشور در واکنش به تصمیم وی برای برداشتن یارانههای دولتی سوخت و برداشتن حمایتهای قانونی از کارگران، وضعیت فوقالعاده اعلام کرد.