دلار برای اولین بار در موقعیت کیش قرار گرفت

وقتی بانک خلق چین اعلام کرد که RMB دیجیتال به ۱۰ کشور آسه‌آن و ۶ کشور خاورمیانه متصل می‌شود، فقط یک خبر ساده نبود؛ این صدای طبل جنگ بود، نبردی که “اکونومیست” آن را «برتون وودز ۲.۰» نامیده است. برتون وودز اصلی چیست؟ در سال ۱۹۴۴، در اواخر جنگ جهانی دوم، نمایندگان ۴۴ کشور در ... دلار برای اولین بار در موقعیت کیش قرار گرفت

ادامه

آسه آن, آمریکا, اروپا, امارات, اندونزی, ایران, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, گزارش, لائوس, هنگ کنگ

رئیس بانک مرکزی اروپا: تعرفه های ترامپ آغاز راهی به سوی استقلال اروپا از آمریکاست

کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا روز دوشنبه گفت که اجرای احتمالی تعرفه های ایالات متحده در ۲ آوریل آغاز راه اروپا به سوی استقلال است.

به گزارش شفقنا به نقل از الجزیره، رئیس بانک مرکزی اروپا در مصاحبه با رادیو فرانس اینتر افزود: «دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آن را روز آزادی می نامد. من آن را لحظه ای می بینم که باید با هم تصمیم بگیریم که سرنوشت خود را در دستان خود بگیریم.»

انتظار می رود ترامپ روز چهارشنبه پس از اعمال تعرفه بر آلومینیوم، فولاد و خودرو و همچنین افزایش تعرفه بر تمامی کالاهای وارداتی از چین، پیشنهاد تعرفه جامعی را برای آنچه که «روز آزادی» می نامد، اعلام کند.

پاسخ مشابه

به نوبه خود، لوران سن مارتین، وزیر تجارت فرانسه، گفت که پاریس همچنان امیدوار است اروپا از جنگ تجاری با ایالات متحده اجتناب کند، اما اگر ترامپ تعرفه هایی را که روز چهارشنبه اعلام کرد اعمال کند، اروپا نیز با اقدامات مشابه پاسخ خواهد داد.

او روز دوشنبه در مصاحبه ای با رادیو «ار تی ال» افزود: «اروپا هرگز متحد و قوی نخواهد بود اگر به خود اجازه دهد به جنگ تجاری که نمی خواهد، کشیده شود. با این حال، باید همیشه یک دستور کار ایجابی را مطرح کند.»

در یک تحول مرتبط، ترامپ گفت که تعرفه‌های متقابلی که او در این هفته اعلام خواهد کرد شامل همه کشورها می‌شود، نه فقط تعداد محدودی از کشورهایی که بیشترین ناترازی تجاری با ایالات متحده را دارند.

او به خبرنگاران در هواپیمای ریاست جمهوری گفت: «ما با همه کشورها شروع خواهیم کرد.»

کوین هاست، مشاور اقتصادی کاخ سفید اخیراً به فاکس بیزنس گفت که تعرفه ها بر ۱۰ تا ۱۵ کشوری که بیشترین ناترازی تجاری با ایالات متحده را دارند، متمرکز خواهد شد، بدون اینکه مشخص کند منظور کدام کشورها هستند.

ترامپ تعرفه‌ها را ابزاری برای محافظت از اقتصاد ایالات متحده در برابر رقابت ناعادلانه جهانی و ابزاری برای تضمین شرایط بهتر برای ایالات متحده می‌داند.

با این حال، نگرانی ها در مورد جنگ تجاری به آشفتگی بازار و ترس از رکود اقتصادی در ایالات متحده منجر شده است.

به گفته ترامپ بسته‌ای از تعرفه های متقابل را بر کشورهایی وضع خواهد کرد که بر صادرات آمریکا تعرفه وضع می‌کنند.

نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

مخالفت کی‌یف با شرایط توافق منابع با آمریکا

اوکراین قصد دارد خواستار اصلاحاتی در توافق منابع با ایالات متحده شود تا حجم بیشتری از سرمایه‌گذاری‌های آمریکایی را به دست آورد. به گزارش تسنیم خبرگزاری “بلومبرگ” به نقل از یک مقام مطلع گزارش داده که «اوکراین خواهان اعمال تغییراتی در توافق‌نامه اقتصادی گسترده‌ای است که از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیشنهاد شده، از ... مخالفت کی‌یف با شرایط توافق منابع با آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, شرق اروپا

توافق چین، ژاپن و کره جنوبی برای مقابله با سیاست‌های ترامپ

سه کشور چین، ژاپن و کره جنوبی از دستیابی به توافق برای تقویت تجارت آزاد به منظور مقابله با تصمیمات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا خبر دادند. به گزارش باشگاه خبرنگاران – خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که سه کشور چین، کره جنوبی و ژاپن با صدور بیانیه‌ای مشترک از توافق برای تقویت تجارت آزاد خبر دادند. ... توافق چین، ژاپن و کره جنوبی برای مقابله با سیاست‌های ترامپ

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, ژاپن, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, کره جنوبی

ایندیپندنت: جزئیات قرارداد مواد معدنی که اوکراین را مستعمره آمریکا می‌کند

قرارداد جدیدی که از سوی آمریکا به اوکراین ارائه شده علاوه بر مطالبه بخش عظیمی از ثروت اوکراین، کنترل زیرساخت‌های حیاتی آن را به واشنگتن می‌دهد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: روزنامه انگلیسی ایندیپندنت می‌نویسد قرارداد جدیدی که آمریکا درباره مواد معدنی اوکراین ارائه کرده، نه تنها هیچ تضمین امنیتی به دولت کی‌یف ارائه نمی‌کند، بلکه ... ایندیپندنت: جزئیات قرارداد مواد معدنی که اوکراین را مستعمره آمریکا می‌کند

ادامه

آمریکا, استعمار, امنیتی, اوکراین, تحریم, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, گزارش