دیدبان حقوق بشر از کشف شواهد و مدارک جدید در زمینه استفاده ارتش اوکراین از مینهای ممنوعه علیه نظامیان روسیه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، دیدبان حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد که شواهد و مدارک جدیدی از استفاده بیرویه نظامیان اوکراینی از مینهای ممنوعه ضدنفر علیه نیروهای روس در جنگ اوکراین کشف کرده است.
براساس گزارش خبرگزاری رویترز، دیدبان حقوق بشر از دولت اوکراین خواسته که تعهدات خود در زمینه عدم استفاده از چنین تسلیحاتی عمل کند، موارد مشکوک استفاده از این تسلیحات را بررسی کند و افراد مسئول را مورد بازخواست قرار دهد.
«استیو گوس» رئیس کمیته تسلیحاتی دیدبان حقوق بشر در بیانیهای گفته، تعهد دولت کییف برای تحقیق درباره استفاده آشکار ارتش از مینهای ممنوعه ضدنفر و به رسمیت شناختن آن بخش مهمی از وظیفه دولت برای محافظت از غیرنظامیان است.
دیدبان حقوق بشر در بیانیه خود همچنین تاکید کرده که یافتههای خود را در ماه مه در نامهای به دولت اوکراین اعلام کرده اما پاسخی دریافت نکرده است.
رویترز میگوید که سفارت اوکراین در واشنگتن نیز به درخواست این خبرگزاری برای توضیح در این زمینه پاسخی نداده است.
طبق اسناد و یافتههای دیدبان حقوق بشر، ۱۱ غیرنظامی از جمله یک کشته و چندین قطع عضو در نتیجه مینهای ضد نفر ارتش اوکراین در مناطق تحت کنترل روسیه در اوکراین از جمله در شرق شهر ایزیوم طی سال گذشته قربانی مینهای ضدنفر ارتش اوکراین شدهاند.
اوکراین در سال ۲۰۰۵ معاهده بینالمللی در زمینه ممنوعیت استفاده از مینهای ضدنفر و نابودی ذخایر تسلیحاتی ممنوعه را امضا کرده است.
سازمان دیدبان حقوق بشر در ادامه بیانیه خود گفته که روسیه تا کنون به این معاهده نپیوسته است.
مینهای ضدنفر RFM-1 که ارتش اوکراین استفاده میکند مینهای انفجاری پلاستیکی کوچکی هستند با تماس فیزیکی مثل پا گذاشتن روی آن و یا با نزدیک شدن به آنها منفجر میشود. این مینها تا مدتها پس از پایان جنگ میتواند تهدید جدی علیه غیرنظامیان باشد.
پیش از این گزارشهایی درباره ارسال مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده از سوی برخی کشورهای اروپایی از جمله انگلیس به اوکراین منتشر شده است.
براساس گزارش یورونیوز، چنین گلولههایی از سوی ایالات متحده در طول جنگ سرد برای از بین بردن تانکهای شوروی، از جمله تانکهای تی-۷۲ استفاده میشدند، تانکهایی که هنوز هم در جنگ علیه اوکراین مورد استفاده قرار میگیرند.