دیدار وزرای خارجه چین و آمریکا برای مدیریت اختلافات

وزرای خارجه کشورهای چین و آمریکا امروز جمعه برای بحث درباره مدیریت اختلافات دو کشور، در حاشیه نشست «آسه‌آن» در مالزی با هم دیدار کردند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز جمعه در حاشیه نشست وزرای خارجه آسه‌آن در مالزی طی دیدار با «مارکو روبیو» همتای آمریکایی خود، از واشنگتن خواست تا با دیدگاهی عینی و واقع‌گرایانه به پکن بنگرد و سیاست خود را با هدف همزیستی مسالمت‌آمیز با چین تدوین کند.

این نخستین دیدار این دو مقام ارشد از زمان انتصاب روبیو به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا بود. در این دیدار، وانگ یی تاکید کرد که دو کشور باید توافقات حاصل از دیدارهای سران دو قدرت بزرگ را به سیاست‌ها و اقدامات ملموس تبدیل کنند.

در بیانیه‌ای که وزارت امور خارجه چین ساعاتی پس از این نشست منتشر کرد، آمده است: «وانگ ابراز امیدواری کرد که ایالات متحده، چین را به شکلی عینی، منطقی و عمل‌گرایانه ببیند و سیاست خود در قبال چین را با هدف همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری برد-برد تنظیم کند.

این بیانیه دیدار وزرای خارجه را سازنده توصیف کرد و افزود که دو طرف بر تقویت گفتگو، مدیریت اختلافات و گسترش حوزه‌های همکاری توافق کرده‌اند.

مارکو روبیو نیز در جمع خبرنگاران این نشست را «بسیار سازنده و مثبت» ارزیابی و ابراز امیدواری کرد که دیداری میان دونالد ترامپ و شی جین‌پینگ رؤسای جمهور دو کشور برگزار شود. وی گفت: «این یک مذاکره نبود، اما احساس کردیم که زمینه‌هایی برای همکاری مشترک وجود دارد.»

پیش از این دیدار، وزرای خارجه دو کشور به صورت تلفنی گفتگو کرده بودند. در آن مکالمه، وانگ یی ابراز امیدواری کرده بود که همتای آمریکایی‌اش تصمیمات درستی اتخاذ کند و نقشی سازنده در صلح و ثبات جهانی ایفا نماید.

این دیدار در حالی انجام شد که تنش‌های تجاری میان آمریکا و چین به‌دنبال اعمال تعرفه‌های جدید از سوی دولت ترامپ افزایش یافته است. وانگ یی در آستانه این دیدار، اقدام واشنگتن در اعمال تعرفه‌های سنگین بر کالاهای کشورهای آسه‌آن را «نمونه‌ای آشکار از زورگویی و یک‌جانبه‌گرایی» خواند که هیچ کشوری از آن حمایت نمی‌کند.

وی تاکید کرد که پکن آماده است همکاری‌های خود را با بلوک جنوب‌شرقی آسیا برای حفظ نظام تجارت چند جانبه، تثبیت زنجیره‌های تأمین جهانی و ترویج جهانی‌سازی اقتصادی فراگیر گسترش دهد.

وانگ یی: اگر آمریکا بر سرکوب و مهار چین اصرار داشته باشد، چین قطعاً تا پایان مقابله خواهد کرد

«وانگ یی»، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و وزیر امور خارجه چین که در شصت و یکمین کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت کرده، در پاسخ به سوالی درباره روابط چین-آمریکا اظهار داشت که سیاست چین در قبال ایالات متحده پایدار و ثابت است و به راحتی تغییر نخواهد کرد که نشان دهنده عزم راهبردی ... وانگ یی: اگر آمریکا بر سرکوب و مهار چین اصرار داشته باشد، چین قطعاً تا پایان مقابله خواهد کرد

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, امنیتی, جنگ سرد, جهان, چین, سازمان ملل, همزیستی مسالمت آمیز

آمریکا دیگر قادر نیست اراده خود را بر سایر کشورها تحمیل کند

به گفته «گراهام آلیسون» استاد و کارشناس روابط بین‌الملل در دانشگاه «هاروارد»، جهان پس از فروپاشی شوروی تحت سلطه ایالات متحده قرار گرفت. دنیا مجبور شد با قوانین واشنگتن بازی کند یا هزینه‌ای سنگین از تحریم‌های فلج کننده گرفته تا تغییر رژیم را بپردازد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین: با این حال جهان تغییر کرده ... آمریکا دیگر قادر نیست اراده خود را بر سایر کشورها تحمیل کند

ادامه

آسیا, آلمان, آمریکا, اتحاد شوروی, اقتصادی, اندونزی, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, برزیل, تایوان, تحریم, ترکیه, جهان, چین, روسیه, شانگ‌های, صلح, فرانسه, فلسطین, فیلیپین, کانادا, مکزیک, ناتو, همزیستی مسالمت آمیز, هندوستان

چین هرگز به دنبال مطیع کردن دیگران نخواهد بود

رئیس‌جمهور چین وعده داد گام‌های اساسی برای تعمیق اصلاحات بر خواهد داشت و هرگز از مسیر توسعه صلح‌آمیز منحرف نخواهد شد یا به دنبال مطیع کردن دیگران نخواهد بود. به گزارش ایسنا، شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین که تلاش می‌کند کشورش را به‌عنوان نیرویی برای صلح، عدالت و توسعه معرفی کند روز جمعه در یک ... چین هرگز به دنبال مطیع کردن دیگران نخواهد بود

ادامه

اقتصادی, جهان, چین, شرق آسیا, صلح, گزارش, همزیستی مسالمت آمیز, هندوستان

رئیس جمهوری چین: مجارستان هدف اول سرمایه‌گذاری ما در اروپای شرقی است

«شی‌ جین پینگ» رئیس جمهوری چین که در سومین سفر اروپایی خود چهارشنبه شب وارد مجارستان شد، گفت که این کشور هدف اول سرمایه‌گذاری چین در منطقه اروپای شرقی است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، شی جین‌پینگ روز پنجشنبه در سومین سفر اروپایی‌ خود با ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان دیدار می‌کند، گفته ... رئیس جمهوری چین: مجارستان هدف اول سرمایه‌گذاری ما در اروپای شرقی است

ادامه

آسیا, آفریقا, اروپا, اروپای شمالی, اروپای مرکزی, اقتصادی, امنیتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, صربستان, فرانسه, گزارش, مجارستان, همزیستی مسالمت آمیز