به نوشته روزنامه گاردین، کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی و مون جائه این، رئیسجمهوری کرهجنوبی امروز دیداری تاریخی در مرز دو کره داشتند و اکنون برنامه صبحگاهی آنها تکمیل شده است و طرفین برای صرف نهار جدا میشوند.
کیم جونگ اون و هیات همراهش به سمت مرز کرهشمالی میروند و سپس باز میگردند.
پس از یک سال پر تنش، اولین نشست بین دو کره با گذشت بیش از یک دهه با دست دادن رهبران دو کره در صبح امروز به وقت محلی آغاز شد. رهبر کرهشمالی در میان محافظان پر تعداد و سایر اعضای هیاتش از ساختمانی بزرگ در طرف شمالی مرز در دهکده صلح پانمونجوم خارج شد و با اعتماد به نفس به سمت رئیسجمهوری کرهجنوبی حرکت کرد تا دیداری تاریخی را رقم بزند.
رهبران دو کره خندان احوالپرسی کردند و برای مدتی طولانی دست دادند و ظاهر آنها از دور شبیه دو دوست قدیمی بود. مون در “ساختمان آزادی” که در طرف جنوبی منطقه خلع سلاح است منتظر رهبر کرهشمالی مانده بود. دست دادن آنها در مکانی بسیار سمبلیک رخ داد چرا که هر کدام از این مقامها در طرف خطی ایستاده بودند که دو کره را از هم جدا میکند و سپس رهبر سئول، کیم جونگ اون را برای اولین بار به خاک کشورش دعوت کرد و رهبر کرهشمالی هم اقدام متقابلی انجام داد. در نهایت دو طرف دست در دست وارد خاک کرهجنوبی شدند.

رهبران دو کره سپس وارد سالن نشست شدند و کیم جونگ اون دفتر یادبود را امضا کرد. همه جزئیات نشست امروز، از دست دادن رهبران تا فضای گفتوگوها از پیش تعیین شده بود. مقامهای دو کره سه روز گفتوگو داشتند تا تمام جزئیات حرکات رهبرانشان را برنامهریزی کنند. کیم یو یونگ، خواهر جوان رهبر کرهشمالی هم امروز او را همراهی کرده است.
اخبار مربوط به دیدار رهبران دو کره امروز در صدر اخبار است و تصاویر آن در رسانههای خبری منتشر میشود.
به گزارش سیانان، پس از برگزاری مراسم استقبال رسمی از کیم جونگ اون، نشست سران دو کره برگزارشد.
براین اساس، رهبر کرهشمالی از آمادگی خود برای گفتوگوهای صادقانه درخصوص مسایل جاری بین دو کره خبر داده است.
طبق گفته رئیسجمهوری کرهجنوبی، این دیدار فقط روی توقف فعالیتهای هستهای و سیاستهای مربوط به رسیدن به یک صلح پایدار متمرکز میشود.

گزارشهایی که قبل از شروع اجلاس منتشر شده، میگویند رهبران دو کره ممکن است بیانیه صلحی امضا کنند که جایگزین توافق پایان تخاصم در سال ۱۹۵۳ شود. از آنجا که دو کشور هنوز توافق صلح را امضا نکردهاند از نظر فنی هنوز در حالت جنگ هستند.
علاوه بر این ممکن است تفاهمنامههایی در مورد عقبنشینی تدریجی نیروهای دو طرف از نوار مرزی دو کشور و راهکارهایی برای تداوم مذاکرات، بازرسیهای هستهای و لغو تحریمها نیز امضا کنند.
به گفته تحلیلگران، این ملاقات که سومین دیدار بین رهبران دو کشور از زمان جنگ کره و اولین دیدار از سال ۲۰۰۷ تاکنون است بر مذاکرات آتی رهبر کرهشمالی با «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا نیز تاثیر فراوانی خواهد گذاشت.
قرار است طی هفتههای آینده «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا با رهبر کرهشمالی دیدار کند.