
دوگین تأکید کرد که وظیفه کنونی روسیه، بهبود روابط با ایالات متحده و تلاش برای متوقف ساختن نقش فعال این کشور در درگیری است.
باشگاه خبرنگاران به نقل از پراودا؛ الکساندر دوگین، فیلسوف و رئیس مؤسسه تسارگراد، مذاکرات سهجانبه استانبول را «مذاکراتی بینتیجه» توصیف کرد. به گفته او، روسیه در حال حاضر هیچ موضع قابل قبولی برای آغاز مذاکرات واقعی برای پایان جنگ در اوکراین ندارد که با منافع ملی کشور همخوانی داشته باشد.
او اظهار داشت: «این واقعیتی تلخ است، چراکه ما واقعاً خواهان صلح هستیم. اما تا زمانی که حداقل شرایط لازم برای آغاز گفتوگو درباره صلح را با زور به دست نیاوردهایم، امکان مذاکرات جدی وجود ندارد.»
دوگین افزود که البته میتوان تلاش کرد تا از طریق دیپلماسی به چیزهایی دست یافت که هنوز از طریق نظامی حاصل نشدهاند. اما هنوز مشخص نیست دونالد ترامپ — که خواهان پایان سریعتر جنگ است و آماده برخی مصالحهها میباشد — چه چیزی میتواند به روسیه پیشنهاد دهد، بهویژه آنکه اتحادیه اروپا و ولودیمیر زلنسکی تمایلی به پایان دادن به جنگ ندارند.
در واقع، به گفته دوگین، «به زلنسکی اصلاً اجازه چنین کاری داده نخواهد شد.»
او هشدار داد: «توقف جنگ در امتداد خطوط تماس فعلی، چالشهای بسیار جدیتری را در آینده نزدیک برای ما به همراه خواهد داشت؛ و اگر جنگ در این مقطع متوقف شود، تنها یک برنده خواهد داشت: ترامپ.»
دوگین تأکید کرد که وظیفه کنونی روسیه، بهبود روابط با ایالات متحده و تلاش برای متوقف ساختن نقش فعال این کشور در درگیری است.
وی درباره ترکیب هیأت اعزامی روسیه به استانبول گفت: «مدیریت عالی کشور این وضعیت را بهخوبی درک میکند، و به همین دلیل چنین هیأتی به استانبول فرستاده شده است. اعضای این هیأت از یک سو مقاماتی رسمی هستند، اما از سوی دیگر، در رده سوم قرار دارند: نه پوتین، نه لاوروف و نه اوشاکوف (که پیشتر با آمریکاییها درباره اوکراین مذاکره کردهاند) در بین آنان نیستند. در واقع، این سطح سوم همان جایی است که اوکراین نیز در این مناقشه در آن قرار دارد.»
در پایان، دوگین تصریح کرد: «جنگ هنوز به پایان نرسیده، و ما هرگز نباید تسلیم شویم. برعکس، باید خود را برای مسیری بسیار جدی و طولانی تا رسیدن به پیروزی واقعی آماده کنیم.»/اعظم پورکند