خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
دومینوی ایجادشده در نتیجه دلارزدایی باعث تورم شدید در آمریکا شده است
پیشرفت روند «دلارزدایی»، تحلیلهایی گوناگون در خصوص تأثیرات آن بر اقتصاد آمریکا و سایر کشورها صورت گرفته است؛ یکی از این تحلیلها احتمال افزایش تورم آمریکا در اثر دلارزدایی و اثر دومینوی دلارزدایی بر اقتصاد کشورهای اروپایی و در نتیجه سقوط اقتصاد غرب را مطرح میکند.
به گزارش ایرنا، وبگاه چاینا دِیلی گزارشی در خصوص «دلارزدایی» منتشر کرده و آورده است: در شرایطی که کشورها در حال بازارشکنی دلار هستند و از خرید اوراق خزانهداری آمریکا خودداری میکنند، اثر دومینوی ایجادشده باعث تورم شدید در آمریکا شده و ممکن است روزی به فروپاشی غرب منجر شود.
کشورهای بیشتری در حال پیوستن به برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی (گروه بریکس) هستند و به جای دلار، از ارزهای خود یا ارز این کشورها برای انجام تجارت خارجی استفاده میکنند و در نتیجه، روند «دلارزدایی» از صادرات تورم آمریکا به خارج از این کشور ممانعت میکند.
آمریکا در گذشته به این صورت تورم را صادر میکرد:
از سه دهه پیش، سایر کشورها با خرید اوراق قرضه ۱۰ یا ۲۰ساله خزانهداری آمریکا به این کشور وام دادهاند؛ این اقدام، این کشور را قادر میسازد تا با استفاده از سرمایه تزریق شده، اقتصاد و تجهیزات نظامی خود را تقویت کند.
آمریکا این پول را با ارز دلار به کشورهای دیگر بازمیگرداند که در یک دوره ۱۰ یا ۲۰ساله، به دلیل تورم، کشورهای وامدهنده فقط کسری از مبلغی را که وام داده بودند پس میگیرند و به این صورت، آمریکا تورم خود را به خارج از این کشور صادر میکند.
اما با دلارزدایی، یا همانطور که اقتصاددانان آن را «بیواسطهگری» توصیف میکنند، تورمی که زمانی آمریکا آن را به خارج از این کشور صادر میکرد، جایی برای رفتن ندارد؛ یعنی تورم در آمریکا باقی میماند و به مصرفکنندگان آمریکایی آسیب میرساند.
در واقع، مصرفکنندگان آمریکایی مجبور میشوند از دلارهایی استفاده کنند که به دلیل تورم، ارزششان کاهش یافته تا کالاها و خدمات خارجی را خریداری کنند که هزینه آنها در حال افزایش است.
تأثیر منفی این موضوع بر اقتصاد و وضعیت روحی مردم آمریکا تصورناپذیر است و باعث وحشتی خواهد شد که از سال ۱۹۲۹ میلادی و رکود بزرگ تا کنون دیده نشده است.
به دنبال ورشکستگیهای اخیر بانک سیلیکونولی، بانک ریپابلیک، و بانک سیگنِچِر، ۱۶ بانک دیگر آمریکا که اندازه متوسط دارند، از فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) و شرکت بیمه سپرده فدرال درخواست کمکی به مبلغ ۳۲.۶ میلیارد دلار کردند.
هنگامی که چنین اخباری به اطلاع عموم میرسد، ممکن است شروع به برداشت سپردههای خود از بانکهایی کنند که گمان میشود بسیار بزرگ هستند و به همین دلیل ورشکسته نمیشوند. جِیپی مورگان چِیس، سیتیگروپ، بانک آمریکا و وِلز فارگو از جمله این بانکها هستند.
الگوی پرشتاب برداشت سپردههای بانکی در حال حاضر در حال سرایت به بانکهای اروپا و جاهای دیگر است.
در واقع، ترکیب مشکلات مالی آمریکا و اروپا، این سؤال را مطرح میکند که آیا این تحول ممکن است در نهایت نشانه زوال خود غرب باشد یا خیر.
دانشمندان علوم اجتماعی مشتاق هستند که بدانند فروپاشی اقتصادی به عرصههای سیاسی و اجتماعی سرایت میکند یا خیر.
در صورتی که این اتفاق روی دهد، دوره ۵۰۰ساله استعمار غرب، که کریستف کلمب در سال ۱۴۹۲ آن را با عبور از عرض اقیانوس اطلس آغاز کرد، پایان مییابد.
چین از “عصر جدید” روابط با آسیای مرکزی استقبال کرد
شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در نشستی با سران کشورهای آسیای مرکزی از “عصر جدید” روابط پکن با این منطقه استقبال کرد. به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، شی در سخنانی به سران کشورهای آسیای مرکزی در نشست روز پنجشنبه گفت که تقویت روابط یک انتخاب راهبردی است. وی در سخنان خود در این نشست ... چین از “عصر جدید” روابط با آسیای مرکزی استقبال کرد
«اوپک پلاس» و نبرد سرمایهداری با تورم
سرمایهداری بهجز در زمان جنگ، همواره در پی کنترل تورم از راه ایجاد رکود بوده است. حتا زمانی که تورم بهدلیل افزایش مستقل و ساختگی حاشیه سود خالص کلانسرمایهداران پدید آمده باشد. در این شرایط دستمزدها بهطرزی انعطافناپذیر در روند نزولی قرار میگیرند یعنی دستمزدها نهتنها افزایش پیدا نمیکنند کاهش هم پیدا میکنند. بنابراین این ... «اوپک پلاس» و نبرد سرمایهداری با تورم
وزیر دفاع انگلیس در اظهاراتی همسو با اهداف ناتو؛ نسبت به خطر وقوع جنگ جهانی هشدار داد
وزیر دفاع انگلیس که برای تصاحب کرسی ریاست سازمان نظامی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خیز برداشته است در اظهاراتی همسو با سیاستهای جنگطلبانه و ماجراجویانه لندن، در مورد خطر وقوع جنگ جهانی تا پایان دهه کنونی میلادی هشدار داد. به گزارش بامداد شنبه ایرنا، بن والاس با اشاره به آنچه خطر گسترش درگیریها با روسیه، ... وزیر دفاع انگلیس در اظهاراتی همسو با اهداف ناتو؛ نسبت به خطر وقوع جنگ جهانی هشدار داد
گالوپ: ۶۱ درصد مردم آمریکا به دلیل تورم در تنگنای مالی قرار دارند
نظرسنجی موسسه گالوپ نشان میدهد که تورم در آمریکا ۶۱ درصد مردم این کشور را در تنگنای مالی قرار داده است. به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، نتایج این نظرسنجی که پنجشنبه منتشر شد، حاکی است که ۶۱ درصد از مردم آمریکا به دلیل افزایش قیمتهای کالا و خدمات با مشکلات مالی مواجه شدهاند ... گالوپ: ۶۱ درصد مردم آمریکا به دلیل تورم در تنگنای مالی قرار دارند