گرامی باد اول ماه مه ۲۰۲۴ روز مبارزه و جشن طبقه کارگر

همچون دیگر نقاط جهان، ما نیز در گوتنبرگ روز اول ماه مه را گرامی می‌داریم. از سال ۱۸۹۰ میلادی، کارگران همواره این روز را با خواست ۸ ساعت کار در روز، جشن گرفته‌اند. در دو سال اخیر، مردم سوئد شاهد آن بودند که چطور افزایش ده ساله‌ی دستمزد واقعی آن‌ها دود شده و به هوا ... گرامی باد اول ماه مه ۲۰۲۴ روز مبارزه و جشن طبقه کارگر

ادامه

آمریکا, ارتجاع, امپریالیسم, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوئد, سوسیالیسم, شیلی, صلح, صهیونیسم, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, عراق, فقر, فلسطین, ناتو

خطر جنگ‌های گسترده و رژیم ولایت فقیه

با توجه به بحران‌های فراگیر اقتصادی-اجتماعی و زیست‌محیطی، رشد فاشیسم در جهان، و با در نظر گرفتن آنچه در اوکراین و غزه و سودان می‌گذرد، به‌ویژه با توجه به اقدام تروریستی دولت فاشیستی اسرائیل در حمله به ساختمان‌های متعلق به سفارت جمهوری اسلامی ایران در خاک سوریه و سپس پرتاب صدها پهپاد و موشک توسط ... خطر جنگ‌های گسترده و رژیم ولایت فقیه

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, استثمار, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, انگلیس, اوکراین, ایران, بریکس, پاکستان, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, زنان, سرمایه‌داری, سودان, سوریه, سیاسی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فقر, فلسطین, کمونیسم, لنین, محیط زیست, مقاله, منافع ملی, نئونازیسم, نسل‌کشی

افشا نگرانی‌های شدید و گسترده تل‌آویو از صدور حکم‌های بازداشت در حق مقامات ارشد رژیم از سوی دیوان دادگستری لاهه

تلویزیون اسرائیل امروز چهارشنبه نگرانی‌های شدید و گسترده تل‌آویو از صدور حکم‌های بازداشت در حق مقامات ارشد این رژیم از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه را افشا کرد. به گزارش ایسنا، شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل امروز در گزارشی به نقل از برخی مسوولان در لاهه اعلام کرد، صدور چنین دستوراتی همانند این اقدام چشمگیر، ... افشا نگرانی‌های شدید و گسترده تل‌آویو از صدور حکم‌های بازداشت در حق مقامات ارشد رژیم از سوی دیوان دادگستری لاهه

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, افغانستان, خاورمیانه, دیوان داوری لاهه, فلسطین, گزارش, هلند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

رئیس‌جمهور شیلی جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه را «وحشیانه» توصیف کرد. به گزارش ایسنا، «گابریل بوریچ» رئیس‌جمهور شیلی در شبکه‌های اجتماعی عکسی از «صابرین» دختر فلسطینی را پس از دست‌ دادن مادر، پدر و خواهر ۴ ساله‌اش در بمباران اسرائیل منتشر کرد. به نقل از آناتولی، بوریچ گفت: «هرگز نباید وحشیگری را که توسط ... رئیس‌جمهور شیلی جنگ علیه غزه را وحشیانه خواند

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, شیلی, فلسطین

هشدار اسپانیا به اسراییل درباره حمله به رفح

وزیر خارجه اسپانیا خواستار استقرار آتش‌بس در غزه و عدم عملیات نظامی اسرائیل در رفح شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نبود آینده‌ای روشن پیش روی فلسطینیان و ادامه اشغالگری‌های اسرائیل در نهایت منجر به وقوع حمله هفتم اکتبر شد. اکنون برخی کشور‌های اروپایی در تلاش هستند با ایجاد امید در میان فلسطینیان از جمله آینده ... هشدار اسپانیا به اسراییل درباره حمله به رفح

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اسراییل, ایرلند, تروریسم, جنوب اروپا, خاورمیانه, فلسطین, لبنان, مالت

دست‌درازی روسیه به بازار تسلیحاتی آمریکا در خاورمیانه

“حضور روسیه در سوریه با پیامدهای غیرمنتظره‌ای همراه بوده است: متحدان آمریکا در منطقه به تجهیزات سخت افزاری نظامی روسیه تمایل نشان داده‌اند اما آنها احتمالا با انتقادهای تندی از سوی کاخ سفید روبرو می‌شوند.”

 

شبکه خبری دویچه وله در گزارشی با عنوان “دست درازی و رخنه روسیه در بازار سلاح خاورمیانه آمریکا” می‌نویسد: “از ۲۰۱۵، روسیه خودش را به گونه‌ای وارد خاورمیانه کرده که کمتر کسی می‌توانست آن را تصور کند.

 

از یک طرف مداخله نظامی روسیه در سوریه توانسته دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را سرپا نگهدارد و از طرف دیگر به مسکو اجازه داده تا قدرت نظامی خود را به نمایش بگذارد.

 

یکی از تاثیرات شگرف این مساله را می‌توان در افزایش تمایل به خرید سخت افزارهای نظامی روسیه دانست که مهمترین آن سیستم‌های موشکی اس-۴۰۰ است.

 

الکساندر میخی‌یف، رئیس اجرایی کمپانی صادراتی تسلیحات روسیه به نام “روسوبورونکسپورت” در گفتگویی به خبرگزاری تاس گفت:‌ درخواست‌ها برای سیستم‌های نظامی پس از رخدادهای سوریه به حد چشمگیری رشد داشته است.

 

نوبت روسیه رسیده است

 

فؤاز جرجیس، استاد روابط بین الملل در کالج مطالعات اقتصادی لندن می‌گوید:‌ بخشی از تمایلات متحدان آمریکا در منطقه برای داشتن تجهیزات نظامی روسی شامل عربستان سعودی، قطر و ترکیه ناشی از عملکرد ضعیف و رو به کاهش رهبری آمریکا است.

 

او در ادامه می‌گوید:‌ حالا نوبتی هم باشد، نوبت روسیه است. دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بجای نشان دادن رهبری خود، با مشخص کردن اختلافات میان آمریکا و متحدان غربی‌اش کاملا متفاوت عمل کرده است.

 

این اختلافات درباره ترکیه که از قضا عضوی از ناتو نیز هست، بیشتر مشهود است و این کشور تمایل خود را برای خرید سیستم‌های ضد هوایی روسی نشان داده است. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز جمعه گفت که کشورش به اس-۴۰۰ نیاز دارد و به زودی آنها را می‌خرد.

 

اختلافات لاینحل

 

روابط بین ترکیه و آمریکا در پی بازداشت یک کشیش آمریکایی مقیم ترکیه رو به وخامت گذاشت به طوریکه کنگره آمریکا در ژوئیه سال جاری میلادی روند فروش جنگنده‌های اف-۳۵ را که آنکارا پیشتر مبالغی از آن پرداخت کرده بود، متوقف کرد.

 

رابرت ماسون، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه آمریکایی قاهره در این باره می‌گوید: کاملا مشخص است که یکسری اختلافات لاینحل در زمینه های داخلی، منطقه‌ای و بین المللی بین دو کشور وجود دارد.

 

با این حال در حالیکه ترکیه هنوز تمایل خود را به خرید سخت افزارهای نظامی روسیه نشان می‌دهد، عربستان این مساله را کنار گذاشته و به گفته سرهنگ کنستانتین سیوکوف، معاون رئیس آکادمی ملی ژئوپلتیک روسیه، تسلیم فشارهای آمریکا شده است.

 

ماسون در ادامه می‌گوید:‌ آمریکا باید از دیپلماسی قویتری برای اطمینان دادن به متحدان و دشمنانش که در “جنگ سرد خاورمیانه” دخیل هستند، استفاده کند.

 

سایر متحدان آمریکا در منطقه هم برای دستیابی به سیستم های اس-۴۰۰ روسیه عراق و مراکش هستند.

 

بهترین عملکرد سیستم روسی

 

اما سیاست تنها بُعد تمایل متحدان آمریکا به سخت افزارهای نظامی روسیه هستند. سمیر رقاب، رئیس بیناد عرب برای توسعه و مطالعات استراتژیک نیز می گوید: کشورهای منطقه اس-۴۰۰ را بهترین جایگزین برای سیستم پاتریوت آمریکا می دانند.

 

او ادامه می دهد: شکی نیست که این سیستم روس از نظر برد، توانایی هدف قرار دادن در مدار کوتاه و همچنین توانایی پرتاب چند موشک عملکرد بهتری نسبت به سیستم پاتریوت دارد.

 

کارشناسان به این مساله اشاره کرده اند که مساله واشنگتن با این سیستم می تواند از ظرفیت های فناورانه آن نشات بگیرد.

 

رابرت ماسون، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه آمریکایی قاهره در این باره می گوید: علت اصلی نارضایتی آمریکا نسبت به سیستم اس-۴۰۰ روسیه توانایی آن در رهگیری و انهدام جنگنده در بردهای غیرمنتظره و جمع آوری اطلاعات درباره جنگنده در حریم هوایی محاصره شده است.

 

نارضایتی جدی آمریکا

 

آمریکا هشدار داده در صورتی که هم‌پیمانانش به دنبال خرید و کسب تجیهیزات نظامی از روسیه باشند، بی تفاوت نمی‌نشیند.

 

وزارت امور خارجه آمریکا در بسیاری موارد تهدید کرده کشورهایی را که به دنبال خرید از بخش های دفاعی یا اطلاعاتی روسیه هستند، هدف قرار می دهد و درباره مجازات احتمالی براساس قانون “تحریم علیه دشمنان آمریکا” مصوب ۲۰۱۷ عمل می کند.

 

تینا کایدانو، سفیر آمریکا که معاون موقت وزیر امور خارجه در اداره امور سیاسی-نظامی است در ژوئیه گفته بود که کاخ سفید از متحدان ایالات متحده می‌خواهد تا جدیت کاخ سفید را درباره خرید سلاح از روسیه درک کنند.

 

او در این باره گفته بود: ما از آنها می خواهیم تا نارضایتی جدی و واقعی آمریکا را درک کنند به ویژه درباره خرید اس-۴۰۰ از روسیه. می‌خواهیم آنها به سیستم‌های ما بیندیشند.

 

تاثیر پروژه

 

ریچارد نفیو، یکی از محققان ارشد در موسسه بروکینگز و یکی از مقام‌های دولت سابق آمریکا در امور سیاست‌های تحریمی در وزارت امور خارجه این کشور نیز می‌گوید: متحدان آمریکا در صورت قرار دادن سامانه های اس-۴۰۰ در زرادخانه خود با مشکلات جدی روبرو می‌شوند.

 

او ادامه می‌دهد: فکر می‌کنم که همزمان داشتن سخت افزارهای نظامی آمریکا و روسیه چندان ساده نیست و هماهنگ کردن آنها پیچیده خواهد بود.

 

دانیل بیمن، یکی از کارشناسان در مرکز سیاست خاورمیانه در موسسه بروکینگز می‌گوید: مسکو با افزایش حضورش در منطقه در استراتژی خود مقابل آمریکا پیشی می‌گیرد. این راهی برای مسکو به منظور تاثیرگذاری است و نشان می‌دهد که روسیه -و نه واشنگتن- بازیگری در منطقه است که برای آنهایی که انتخاب کرده‌اند دوستش باشند، امنیت به ارمغان می‌آورد.»

ایسنا

نیکی هیلی در نقش کالین پاول تکرار سناریوی جنگ عراق برای حمله به ایران!

«تنها هدف اقدامات ما، اقناع مردم آمریکا در مسئله جنگ با عراق بود. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که ما این کار را انجام دادیم. آقای ترامپ و تیمش، در حال انجام دوباره این کار هستند، اگر مواظب نباشیم، آن‌ها موفق خواهند شد.»

ادامه

امریکا, ایران, جهان, خبر, عراق, عربستان سعودی

روسیه: داعش در سوریه و افغانستان از تسلیحات آژانس‌های خارجی استفاده می‌کند

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، واسیلی نبنزیا، فرستاده روسیه در سازمان ملل گفت: ما شواهدی داریم که این تسلیحات از خارج از سوریه به داخل این کشور و از طریق سازمان‌های شبه قانونی یا حتی با حمایت آژانس‌های امنیتی سایر کشورها قاچاق شده‌اند.

ادامه

افغانستان, امریکا, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه