نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادیبخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپروانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکلگیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاستهای صندوق بینالمللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
هزاران معترض در نزدیکی اسلامآباد، پایتخت پاکستان در حمایت از عمران خان دست به راهپیمایی زده و خواستار آزادی وی شدند. به گزارش ایسنا، حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری «عمران خان» نخستوزیر برکنار شده این کشور برای نخستین بار از مه ۲۰۲۳ در حالی این راهپیمایی بزرگ را برگزار کرد که اسلامآباد چندین بار ... راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
رخدادهای اخیر در بنگلادش با اعتراض دانشجویان و جوانان به تعیین سهمیهٔ شغلی و استخدامی بیش از حدّ برای بازماندگان و خانوادههای مبارزان شرکتکننده در جنگ استقلال آن کشور آغاز شد. در نهایت، در پی خیزشی تودهیی در واکنش به اوضاع عمومی اقتصادی-اجتماعی آن کشور، شیخ حَسینه، نخستوزیر بنگلادش، روز دوشنبه ۱۵ مرداد به هند ... مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با بیان اینکه به سیاست عدم دخالت در امور کشورها پایبند است، تصریح کرد: ما به انتخاب مردم بنگلادش احترام گذاشته و از آن حمایت خواهیم کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین در مورد تشکیل دولت موقت در بنگلادش، اظهار ... پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
شبکه سیانان اعلام کرد که در پی ادامه ناآرامیها و تظاهرات خیابانی معترضان در بنگلادش، نخستوزیر این کشور استعفا کرد و به هندوستان گریخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، رسانههای محلی بنگلادش با انتشار تصاویری اعلام کردند که «شیخ حسینه»، نخستوزیر این کشور دقایقی پیش استعفای خود را اعلام و با بالگرد ... نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
دستگیری ۵۰۰ آزادیخواه کشمیری توسط ارتش هند
نیروهای امنیتی هند بیش از ۵۰۰ نفر از مردم کشمیر اشغالی را که به برقراری حکومت نظامی و محدودیتهای غیر انسانی اعتراض داشتند بازداشت کردند.
به گزارش تسنیم به نقل از ای.آر.وای نیوز، نیروهای امنیتی هند در منطقه کشمیر بیش از ۵۰۰ نفر را بازداشت کرده اند. این در حالی است که اهالی منطقه برای پنجمین روز متوالی همچنان در خانههای خود محبوس هستند.
رسانه های دولتی هند وابسته به دولت مودی نیز بدون ارائه جزئیات از دستگیری شمار زیادی از مردم کشمیر خبر دادند.
تنش میان هند و پاکستان پس از لغو قوانین ۳۷۰ و ۳۵ ای توسط دهلی نو به اوج خود رسید، با لغو این دو قانون طی چند سال آتی تناسب جمعیت در کشمیر اشغالی به هم می خورد و مسلمانان که اینک اکثریت هستند تبدیل به اقلیت خواهند شد.
گفتنی است بر اثر تنش بین دو کشور دولت پاکستان روز چهارشنبه سفیر هند در اسلامآباد را در اعتراض به تصمیمات اخیر مقامات دهلی نو اخراج کرده و از بسته شدن بخشهایی از حریم هوایی پاکستان به روی هواپیماهای هندی تا روز پنجم سپتامبر (۱۴ شهریور) خبر داد.
پاکستان خواستار مداخله سازمان ملل دربحران کشمیر شد
نخست وزیر پاکستان روز سه شنبه خواستار ورود سازمان ملل به اقدامات اخیر هند در منطقه کشمیر شده است.
ایرنا – به گزارش سه شنبه شب شبکه نیوز ۱۸، عمران خان از رهبران جهان خواسته است که مانع لغو اختیارات ویژه ایالت کشمیر توسط هند شوند. نخست وزیر پاکستان میگوید برای جلوگیری از این اقدام قصد دارد به شورای امنیت سازمان ملل و دیوان بینالمللی دادگستری مراجعه کند.
بعد از تلاش های هند برای لغو اختیارات ویژه ایالت کشمیر، عمران خان خواستار دخالت رهبران کشورهای بینالملل در این موضوع شد.
نخست وزیر پاکستان در جلسه اضطراری پارلمان ملی گفت: من از حقوق پاکستان در هر جلسه ای از جمله شورای امنیت سازمان ملل حمایت خواهم کرد.
وی تاکید کرد که پاکستان حاضر است در مورد مساله کشمیر در دادگاه های بینالمللی از حقوق خود دفاع کند.
تنش های سیاسی میان پاکستان و هند پس از اعلام تصمیم دولت دهلی نو برای لغو امتیازات ویژه منطقه جامو و کشمیر بالا گرفت و دولت اسلام آباد آن را محکوم کرد.
وزارت امور خارجه پاکستان روز گذشته در اعتراض به اقدام دولت دهلی نو، سفیر هند در اسلام آباد را احضار کرد.
دولت نارندرا مودی یک هفته پس از اعزام ۱۰ هزار نیروی نظامی اضافه به کشمیر پنجشنبه گذشته در اقدامی جدید ۲۵ هزار سرباز دیگر را در این منطقه مستقر کرد که این امر موجب بروز هراس در میان مردم محلی و افزایش گمانه زنی ها در مورد تصمیم دولت هند برای لغو امتیازات ویژه ایالت جامو و کشمیر شده است.
کشمیر هند در زمان ضمیمه شدن به خاک هند از این اختیارات ویژه برخوردار شده بود اما دهلی روز دوشنبه اعلام کرد که قدرت قانونگذاری داخلی را از کشمیر گرفته است.
هند همچنین از این روز منع خرید ملک توسط افراد غیرمقیم در جامو و کشمیر را لغو کرده و با این کار راه ورود گسترده و سرمایهگذاری هندیها از دیگر مناطق به کشمیر را هموار کرده است.
کشمیر پس از سال ۱۹۴۷ میلادی، میان هند و پاکستان تقسیم شده است ولی هر دو کشور مدعی حاکمیت بر کل این منطقه هستند. دو جنگ از سه نبردی که از زمان استقلال میان هند و پاکستان رخ داده، دربارهٔ کشمیر بوده است.
ماده ۳۷۰ در قانون اساسی هند «وضعیت ویژه» این ایالت را که دارای اکثریت مسلمان است، به رسمیت شناخته و خودمختاری آن را تضمین کرده بود.
خبرگزاریها ،ملغی شدن «وضعیت ویژه» را جسورانهترین تصمیم هند پس از حدود هفتاد سال نزاع با پاکستان بر سر این منطقه توصیف کردهاند.
جنایات جنگی نظامیان استرالیایی مقامات قضایی این کشور را به افغانستان کشاند
مقامات قضایی استرالیا برای بررسی اتهامات وقوع جنایات جنگی نظامیان خود در افغانستان برای گفتوگو با شاهدان به این کشور سفر کردند.
اخطار جدی عمران خان نسبت بهاقدامات تنشزای هند در کشمیر؛ «خطر جنگ را جدی بگیرید»
نخست وزیر پاکستان در نشست فوق العاده پارلمان این کشور برای بررسی نقض قوانین حمایتی از مردم کشمیر توسط هند اعلام کرد: در صورت ادامه این رفتار خطر جنگ جدی است.
نارندرا مودی دوباره آتش درگیری را در کشمیر شعلهور میکند
“دولت ملیگرای هندوی نارندرا مودی با اقدامات اخیرش در قبال منطقه کشمیر بار دیگر نشان داد چطور به دنبال به خطر انداختن ثبات منطقهای صرفاً به خاطر پیگیری سرسختانه نیات ایدئولوژیک خود است.”
طالبان با آمریکا به توافق رسید
گروه طالبان روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد که اختلاف آنان با آمریکا در مورد خروج نیروهای خارجی حل شده است.