به دنبال سخنان جدید وزیر امور خارجه برکنار شده دولت موقت وحدت ملی لیبی که دیدار با وزیر خارجه اسرائیل را با اطلاع و هماهنگی دولت این کشور اعلام کرده بود، شهروندان لیبی خواستار برکناری «عبدالمجید دبیبه» شدند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، « نجلا منقوش» وزیر امور خارجه سابق دولت وحدت ملی لیبی در اوت ... به دنبال صحبتهای وزیرخارجه برکنار شده لیبی، مردم این کشور با برپایی تظاهرات خواستار برکناری عبدالمجید دبیبه نخست وزیر شدند
لاوروف: نباید اجازه دهیم سوریه تجزیه و سناریوی لیبی تکرار شود
وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که نباید اجازه تجزیه سوریه و تکرار تجربه لیبی پس از تغییر حکومت داده شود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در سخنانی اعلام کرد که مسکو روی از سرگیری همکاری اقتصادی با حاکمان جدید سوریه حساب باز کرده است. وزیر ... لاوروف: نباید اجازه دهیم سوریه تجزیه و سناریوی لیبی تکرار شود
پیروزی قاطع «قیس سعید» در انتخابات ریاست جمهوری تونس
«قیس سعید» با کسب ۹۰.۶۹% درصد آراء برای بار دوم پیروز انتخابات ریاستجمهوری تونس شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، قیس سعید، برای بار دوم رئیس جمهور منتخب تونس شد. کمیسیون ملی انتخابات تونس اعلام کرد «قیس سعید» با کسب ۹۰.۶۹% درصد آرا برای بار دوم پیروز انتخابات ریاستجمهوری این کشور شده ... پیروزی قاطع «قیس سعید» در انتخابات ریاست جمهوری تونس
سازمان ملل: اوضاع در لیبی به شدت وخیم است
یک مقام ارشد سازمان ملل در لیبی به شورای امنیت گفت که وضعیت اخیر در این کشور، تلاشها برای یک راه حل سیاسی از طریق مذاکره را پیچیده کرده است. استفانی کوری گفت: طی دو ماه گذشته، وضعیت لیبی به سرعت از نظر ثبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی بدتر شده است. اقدامات یکجانبه بازیگران سیاسی، ... سازمان ملل: اوضاع در لیبی به شدت وخیم است
تحلیلگران عرب: باید ۳۵ پایگاه نظامی آمریکا در منطقه برچیده شود
تحلیلگران عرب با اشاره به استقرار ۳۵ پایگاه آمریکا در منطقه و حمایت همه جانبه آنها از نسل کشی اسرائیل در نوار غزه تاکید کرد که باید این پایگاهها به شکل مسالمت آمیز یا مسلحانه برچیده شوند و اگر ملت های منطقه اراده کنند، این کار شدنی است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «محمود القیعی» ... تحلیلگران عرب: باید ۳۵ پایگاه نظامی آمریکا در منطقه برچیده شود
دستور سیسی برای حذف آیات قرآن و احادیث از برخی متون درسی
دستور رئیس جمهوری مصر برای حذف آیات قرآن و احادیث نبوی از برخی متون درسی سر و صدای زیادی در مصر به پا کرده است. وی طی چند سال گذشته درصدد تجدید گفتمان دینی در کشورش بوده و میخواهد آموزش قرآن و احادیث را فقط به کلاسهای دینی محدود کند و این مفاد درسی را از دروس تاریخ، زبان و جغرافیا حذف کند.
به گزارش ایسنا، روزنامه فرامنطقهای القدس العربی درباره دستور عبد الفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر برای حذف آیات قرآن و احادیث نبوی از برخی متون درسی نوشت: روحانیون و مقامات الأزهر که وظیفه بررسی برنامههای درسی، فرهنگی و رسانهای را برعهده دارند، در همه موارد مربوط به امور دینی و سازگاری آنها با شریعت، به شدت با این دستورالعملها مخالفت میکنند و با آنچه طرح سیسی برای تغییر جایگاه دین مینامند، مبارزه میکنند.
طبق گفته این افراد و روحانیون، رئیس جمهوری مصر درصدد تضعیف وضعیت موجود بین نظام و دین است که در دوره ریاست جمهوری انور سادات و حسنی مبارک حاکم بود. وی همچنین آموزش دین را منبع “تروریسم و تهدیدی” برای دولت تلقی میکند.
سیسی فرد مؤمنی است، اما زمانی که صحبت از مبارزه با افراط گرایی مذهبی، به ویژه اخوان المسلمین میشود، وی قصد مصالحه ندارد و اگر نیازی باشد به رئیس الازهر و نهادهای آن حمله خواهد کرد؛ چراکه معتقد است آنها خود را با دستورالعملهای او منطبق نمیکنند.
طی ماه جاری میلادی در کمیته دفاع و امنیت ملی پارلمان مصر، بحث ویژهای درباره دستورالعملهای جدید صورت گرفت که در جریان این نشست رضل حجازی، معاون وزیر آموزش و پرورش مصر گفت که از سال آینده میلادی کتاب جدیدی وارد برنامه درسی آموزشی میشود که چهره لیبرالی دین را معرفی میکند.
این بررسی انتقادهای زیادی به همراه داشت و دکتر محمود عطیه، عضو سابق کمیته آموزش پارلمان مصر در این باره گفت: هدف خالی کردن کتابهای آموزشی از مضامین مذهبی و دینی است.
سلامه عبد القوی، مدیر کل سابق وزارت اوقاف مصر نیز ضمن انتقاد از این اقدام سیسی، تصریح کرد: همه ما باید مراقب طرحهای تغییر هویت مصر که یک هویت اسلامی است، باشیم و مشخص است که رئیس جمهوری از زمان صحبت درباره تجدید گفتمان دینی مخالف اسلام است و تمامی رسانههای تحت امرش را برای انتقاد و حمله به الأزهر، رئیس آن و دین اسلام به کار گرفته است.
ایده تجدید گفتمان مذهبی و دینی قرنها با مصر همراه بوده است و سیسی یک ملحد یا لیبرال نیست که دین و دولت را به شکلی متعصبانه از هم جدا کند. او در حال انجام یک نبرد سیاسی و نظامی سازش ناپذیر علیه جنبشهای مذهبی، به ویژه اخوان المسلمین است. با این وجود او به قدرت و تأثیر دین در کشور مصر اذعان میکند؛ چراکه باعث به قدرت رسیدن اخوان المسلمین و جنبشهای سلفی در سال ۲۰۱۱ شده است.
رئیس جمهوری مصر درصدد فاصله انداختن بین دین و ایمان به طور کلی و جنبشهای سیاسی اسلامی است، اما او بیش از صاحبان قدرت گذشته مصر در دادن یک وجهه “تروریستی” به دین موفقتر عمل کرده است، طوری که به متنهای مندرج در کتابهای جغرافیا و زبان مشکوک شد و آنها را پیامهای پنهانی برای طرفداران اخوان المسلمین دانست.
آنچه درحال حاضر باعث نگرانی سیسی شده است؛ نشستن معاون باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا (بایدن) در کاخ سفید است؛ فردی که انقلاب بهار عربی را تأیید و اخوان المسلمین را تشویق کرد و حتی پیروزی آنها در انتخابات را نشانهای از تجدید در دموکراسی دانست. موضوع نگران کنندهتر این است که اوباما پس از آنکه سیسی قدرت را به زور در سال ۲۰۱۳ به دست گرفت و محمد مرسی را برکنار کرد، نسبت به به رسمیت شناختن وی به عنوان حاکم قانونی مصر تردید داشت.
گزارش سازمان ملل درباره تقلب در انتخابات لیبی
کارشناسان سازمان ملل در گزارشی به شورای امنیت از رشوه و زد و بند در روند سیاسی لیبی پرده برداشته و اعلام کردند که آرای مربوط به نخست وزیر جدید از طریق رشوه خریداری شده است.
ده سال پس از موفقیت جنبش مردمی درتونس: بحران سیاسی وتنش اجتماعی هنوز ادامه دارد!
جوانان فراموش شدهٔ تونسی چند هفتهای است که بهتظاهرات اجتماعی متوسل شدهاند. اتحادیه عمومی کارگران تونس (“یو جی تی تی”) بهجنبش مردمی پیوسته و در مورد ضرورت شروع بحثی ملی با مشارکت همه نیروهای فعال کشور بهرئیسجمهور پیامی فرستاده است.
طرفهای درگیر در لیبی بر سر دولت موقت به توافق رسیدند
سازمان ملل متحد اعلام کرد، طرفهای درگیر در منازعات لیبی در نشست خود در ژنو محمد یونس منفی را به ریاست شورای ریاستی و عبدالحمید دبیبه را برای نخستوزیری دولت موقت برگزیدند.
در اعتراض به مشکلات اقتصادی؛ صدها سودانی برای سومین روز پیاپی به خیابانها آمدند
تعداد زیادی از شهروندان سودانی برای سومین روز پیاپی علیه اوضاع بد اقتصادی این کشور تظاهرات برگزار کردند.