با ارسال پیامی، کره شمالی بر حمایت از فلسطین تاکید کرد

وزیر خارجه کره شمالی با ارسال پیامی به همتای فلسطینی خود بر حمایت از فلسطین تاکید کرد. باشگاه خبرنگاران جوان؛ به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA)، «چو سون-هوی» وزیر امور خارجه کره شمالی با ارسال پیامی به وزیر امور خارجه فلسطین، «وارسن آغابکیان شاهین» ابراز امیدواری کرده که روابط دوستانه میان دو طرف تقویت ... با ارسال پیامی، کره شمالی بر حمایت از فلسطین تاکید کرد

ادامه

اسراییل, امپریالیسم, ایدئولوژی, جهان, خاورمیانه, سازمان آزادی‌یخش فلسطین, سازمان ملل, شبه جزیره کره, فلسطین, کره شمالی

دیدار محرمانه جولانی با مشاور امنیت داخلی اسرائیل در ابوظبی

با وجود انکار دمشق، منابع دیپلماتیک خبر دادند سرکرده «هیأت تحریر الشام» موسوم به رئیس دولت انتقالی سوریه، اخیراً در ابوظبی با مشاور امنیت داخلی اسرائیل دیدار کرده‌ است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، شبکه المیادین به نقل از منابع دیپلماتیک مطلع گزارش داد که «احمد الشرع» معروف به ابو محمد جولانی که خود را ... دیدار محرمانه جولانی با مشاور امنیت داخلی اسرائیل در ابوظبی

ادامه

آمریکا, اسراییل, امارات, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, صهیونیسم, فلسطین

یمنی‌ها یک کشتی دیگر مرتبط با اسرائیل را غرق کردند

سخنگوی نیروهای مسلح یمن از هدف قرار دادن و غرق یک کشتی تجاری عازم بندر اشغالی ام‌الرشراش (ایلات) خبر داد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از شبکه المسیره، سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: در راستای حمایت از ملت مظلوم فلسطین و پشتیبانی از مجاهدان قهرمان آن، ... یمنی‌ها یک کشتی دیگر مرتبط با اسرائیل را غرق کردند

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, دریای سرخ, فلسطین, یمن

«اوجالان» رسما پایان اقدامات مسلحانه «پ.ک.ک» را اعلام کرد

رئیس حزب منحله پ.ک.ک به صورت رسمی پایان اقدامات مسلحانه این گروه را اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، عبدالله اوجالان رئیس حزب منحله کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) با انتشار یک پیام ویدئویی تاکید کرد: کنار گذاشتن سلاح توسط این حزب به سرعت صورت می‌گیرد. مبارزات مسلحانه ما به صورت داوطلبانه ... «اوجالان» رسما پایان اقدامات مسلحانه «پ.ک.ک» را اعلام کرد

ادامه

ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر

چین: به کشورهای درگیر جنگ سلاح صادر نمی‌کنیم

پکن ادعای یک رسانه درباره انتقال تجهیزات تولید موشک یا سامانه‌های پدافند هوایی به ایران را تکذیب کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسرائیل‌هیوم، سفارت چین در اسرائیل در بیانیه‌ای گزارش ادعایی «میدل‌ایست‌آی» درباره انتقال تجهیزات تولید موشک یا سامانه‌های پدافند هوایی به ایران را رد کرد. سفارت پکن همچنین تاکید کرد که ... چین: به کشورهای درگیر جنگ سلاح صادر نمی‌کنیم

ادامه

اسراییل, ایران, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, شرق آسیا

دستورالعمل ۱۱ماده‌ای ترامپ برای سران عرب حاشیه خلیج فارس با دستورکار تقابل با ایران

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در نامه‌های متعدد به سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دستورالعملی ۱۱ ماده‌ای را به آنها ابلاغ کرده است.

 

به نقل از روزنامه الرأی کویت منابع نزدیک به کاخ سفید اعلام کردند که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به‌دنبال پایان دادن به بحران خلیج فارس قبل از اتخاذ تصمیم نهایی در خصوص برجام است که تاریخ آن را در روز ۱۲ ماه مه سال جاری اعلام کرده است.

 

این منابع اعلام کردند ترامپ از مایک پامپئو ــ هنگامی که مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا بود ــ خواسته بود تحرکات گسترده‌ای را نزد کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام دهد تا آنها بتوانند اختلافات فی‌مابین را قبل از اعلام تصمیم نهایی ترامپ درباره توافق هسته‌ای امضاشده بین ایران و کشورهای بزرگ کنار بگذارند.

 

منابع آمریکایی می‌افزایند که ترامپ حدود ۲۰ روز پیش نامه‌هایی را برای رهبران کشورهای حاشیه خلیج فارس ارسال کرده که شامل نکات زیر است:

 

۱- تأکید بر دوستی مستحکم بین آمریکا و کشورهای حاشیه خلیج فارس و ادامه این دوستی.

 

۲- تأکید بر ضرورت وحدت مواضع برای مقابله با آن چیزی که خطر ایران برای بی‌ثبات کردن منطقه توصیف شده است.

 

۳- تأکید بر تعهد آمریکا به امنیت کشورهای حاشیه خلیج فارس از نظر اخلاقی و اشاره به اینکه این موضوع به‌نفع آمریکا و کشورهای حاشیه خلیج فارس است.

 

۴- تأکید بر این نکته که مبارزه با ایران به‌صورت بهتر نیازمند همگرایی و همبستگی داخل شورای همکاری خلیج فارس و ائتلاف قوی آن با مصر و اردن و سایر کشورهای دیگر دوست است.

 

۵- هشدار به این نکته که آمریکا به‌تنهایی مسئولیت مقابله با برنامه‌های ایران را در صورت ادامه اختلافات میان متحدان عرب در شورای همکاری خلیج فارس به‌عهده نخواهد گرفت.

 

۶- ترامپ در این نامه‌ها به آنچه جانفشانی‌ها و هزینه‌های مادی و انسانی آمریکا به روند مبارزه با تروریسم نامگذاری کرده، اشاره و تأکید کرد که حجم هزینه‌هایی که آمریکا در جنگ ضد تروریسم پرداخت کرده، زیاد است، اما کشورهای حاشیه خلیج‌فارس در درجه اول از آن استفاده‌های امنیتی کرده‌اند.

 

۷- وی در نامه‌های خود به این موضوع اشاره کرده است که در صورتی که کشورهای حاشیه خلیج فارس به‌صورت جمعی موضعی واحد در ائتلاف با آمریکا برای مبارزه با تروریسم و مجبور کردن ایران به آنچه برنامه‌های خصمانه این کشور ضد منطقه نامیده شده، اتخاذ نکنند، ممکن است اقدامات آمریکا در این روند ادامه پیدا نکند.

 

۸- ترامپ در این نامه‌ها همچنین به این نکته اشاره می‌کند که کشورهای حاشیه خلیج فارس باید قبل از برگزاری نشست سران آمریکا و کشورهای حاشیه خلیج فارس، مواضع متحدی در قبال پایان دادن به منازعات اتخاذ و با صدور بیانیه‌ای اعلام کنند که تمام حالت‌های تحریم‌ میان یکدیگر را کنار گذاشته و مرزهای زمینی و هوایی آنها به حالت قبل بازگشته و مناسبات دیپلماتیک آنها بار دیگر احیا ‌شود. هر کدام از طرف‌ها باید مقادیر مشخصی از مسئولیت در قبال این توافق را بر دوش بگیرند و مشکلات موجود را رفع کنند.

 

۹- ترامپ در این نامه‌ها تأکید کرده است که دیپلماسی آمریکا آمادگی سهیم بودن در نزدیک کردن دیدگاه‌های کشورها و اطمینان‌بخشی به تمام طرف‌ها برای کنار گذاشتن نگرانی‌ و ترس‌ آنها را دارد. البته بررسی تمام پرونده‌ها و جزئیات آنها به زمان طولانی نیاز دارد، اما آمریکا به‌همراه اردوگاه خود به وحدت برای مقابله با تحولات آینده نیاز دارد و باید تا پایان ماه آوریل میلادی توافق کلی به دست آید و جزئیات پرونده‌ها و تضمین‌های مربوط به آنها در آینده مورد بررسی قرار گیرد.

 

۱۰- این نامه‌ها همچنین از کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌خواهد تا هجمه‌های تبلیغاتی ضد یکدیگر را کنار بگذارند، چرا که این روند سبب افزایش تنش شده و رسیدن به راه‌حل را با مشکل روبه‌رو می‌کند و حساسیت‌های موجود میان ملتهای منطقه را بالا می‌برد.

 

۱۱- نامه‌های ارسال‌شده از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به سران کشورهای حاشیه خلیج فارس همچنین بر ضرورت رایزنی‌ها بین آمریکا و این کشورها درباره اقدامات آینده واشنگتن در قبال ایران تأکید کرده است. آمریکا همچنین خواستار حمایت کشورهای مذکور از مواضع آمریکا و حمایت و پشتیبانی و تأیید کشورهایی نظیر مصر و سایر دولت‌ها از مواضع آمریکا در قبال ایران شده است.

 

پیش از این دونالد ترامپ اعلام کرده بود که کشورهای حاشیه خلیج فارس بزرگترین برنده حضور نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه هستند. همچنین کارمندان ارشد دولت آمریکا نظیر جان بولتون مشاور امنیت ملی این کشور نیز گفته‌اند که آمریکا از زمان حملات ۱۱ سپتامبر تاکنون بیش از ۶ تریلیون دلار هزینه کرده است و انتظار دارد که پایتخت‌های عربی نقش بیشتری در مقابله با ایران ایفا کنند.

تسنیم

ظرف چهارماه گذشته؛ شمار نظامیان آمریکا در خاورمیانه ۳۳ درصد افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع آمریکا در گزارشی جدید اعلام کرد که شمار نیروهای نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه ظرف چهار ماه گذشته حدود ۳۳ درصد افزایش یافته است.   وزارت دفاع آمریکا گزارش داد که از ابتدای ژوئیه سال جاری، تعداد نظامیان و پرسنل غیرنظامی وزارت دفاع آمریکا مستقر در منطقه خاورمیانه با ... ظرف چهارماه گذشته؛ شمار نظامیان آمریکا در خاورمیانه ۳۳ درصد افزایش یافت

ادامه

امریکا, جهان, خاورمیانه, خبر

عطوان: سناریوی «محمد بن‌سلمان» پس از پاکسازی در جبهه داخلی چیست؟

به نقل از روزنامه رای الیوم، عبدالباری عطوان سردبیر این روزنامه در مقاله خود نوشت: منطقه ما در لبه پرتگاه جنگ قرار دارد از همین رو نباید سرگرم شدن به جزییات کوچک مانند استعفای سعد الحریری و یا بازداشت امیران و وزیران سابق سعودی ما را از تحولات واقعی که به شکل پنهانی در جریان ... عطوان: سناریوی «محمد بن‌سلمان» پس از پاکسازی در جبهه داخلی چیست؟

ادامه

امریکا, جهان, عربستان سعودی, گزارش

خاورمیانه به صلح نیاز دارد!

در شرایطی که امکان آغازِ روند گفت‌وگوهای جدی سیاسی در ارتباط با درگیری‌های خونین در سوریه   و طرح نقشهٔ راه صلحی برای این درگیری‌ها و حرکت به‌سوی مرحله‌یی جدید از مبارزه با داعش، در دستورکارِ همهٔ محفل‌های سیاسی قرار گرفته بود، رویداد قطعِ روابط دیپلماتیک میان حکومت‌های جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی، در ... خاورمیانه به صلح نیاز دارد!

ادامه

خاورمیانه, مقاله