اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی در توکیو برای بحث در مورد مسائل امنیتی، اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای دیدار کردند. باشگاه خبرنگاران؛ وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی روز شنبه در توکیو ملاقات کردند در حالی که همسایگان شرق آسیایی به دنبال یافتن نقطه مشترک در مسائل امنیتی و اقتصادی منطقه‌ای در ... رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

ادامه

آمریکا, استعمار, اقتصادی, جهان, چین, ژاپن, سیاسی, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به ویژه استرالیا و نیوزیلند، پر از چالش‌های سیاسی و اقتصادی بود؛ از تنش‌های داخلی درباره مهاجرت و لایحه تغییر بومیان گرفته تا تلاش‌هایی که برای گسترش مشارکت‌های بین‌المللی و همکاری‌های دفاعی روی داد. به گزارش ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به خصوص استرالیا و نیوزیلند، سالی سرنوشت‌ساز بود. ... چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, سیاسی, کودکان, گزارش, مهاجران, نسل‌کشی, نیوزلند

پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

تحولات هفتۀ گذشته و صحبت‌های اخیر خامنه‌ای و پزشکیان در مورد روند مذاکره با دولت آمریکا، همراه با کنار گذاشته شدن عبدالناصر همتی و جواد ظریف از دولت، حکایت از آن دارد که هشت ماه پس از تبلیغات کارزار انتخابات نمایشی و خیال‌پردازی دربارۀ به‌اصطلاح “وفاق ملی”، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد هیچ تغییر اساسی در ... پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استقلال, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر

شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

بن چاکو، سردبیر روزنامهٔ مورنینگ استار، از کنفرانس سالانه رزا لوکزامبورگ که در نیمهٔ دوم دی‌ماه جاری در برلین برگزار شد، گزارش می‌دهد. پلیس با دستگیری تظاهرکنندگان طرفدار همبستگی با مردم فلسطین در جریان راهپیمایی سالانه به سوی آرامگاه‌های رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت، چهره‌ای از آلمان جدید استبدادی را به‌نمایش گذاشت. روزنامه “یونگه ولت”، ... شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جوانان, روسیه, رومانی, سوسیالیسم, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فلسطین, کمونیسم, مارکسیسم, مبارزه طبقاتی, همبستگی

در محکومیت حضورِ «حشد‌الشعبی»، نیروی شبه‌نظامی عراقی، در مناطق سیل‌زدهٔ میهن ما

ورود شبه‌نظامیان خارجی حشد‌الشعبی، جنبش النجباء و لشکر فاطمیون به میهن ما زیر عنوان “کمک به سیل‌زدگان”، با موجی از اعتراض‌ها مواجه شده است. شماری از فعالان سیاسی و مدنی و منتقدان حضور شبه‌نظامیان خارجی در ایران معتقدند که هدف از اعزام این نیروها به کشور مقابله با دامنه‌دار شدن احتمالی اعتراض‌های مردمی‌ای است که به‌سبب “ناکارآمدی و سوءِمدیریت” مسئولان در کنترل و سازمان‌دهی امور حیاتی سیل‌زدگان درحال افزایش است.

 

 

به‌گزارش سایت کلمه، ۲ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، مصطفی تاج‌زاده، معاون سیاسی وزارت کشور در دولت محمد خاتمی، برخی از پرسش‌های قابل‌تأمل منتقدان را به‌شرح زیر جمع‌بندی کرده و می‌نویسد:

 

“الف- نیروهای حشدالشعبی به‌دعوت چه مقام و نهادی در ایران و با هماهنگی کدام مقام و نهادی در عراق به کشورمان آمده‌اند؟ همین سؤال دربارهٔ فاطمیون افغانستان و… مطرح است؛

 

ب- هم‌زمان با ورود جریان‌هاى مذکور به ایران، سیل در عراق و افغانستان نیز مشکلات و ویرانى‌هایى به‌بار آورده است. آیا نقش این گروه‌ها در یارى‌رسانى به هم‌وطنان خود نیز با علم و کتل و نمایان بوده است؟ (مقتدی صدر ظاهراً از همین زاویه به حشدالشعبی انتقاد کرد و گفت ٬چراغى که به خانه رواست، به مسجد حرام است٬.

 

پ – حتی اگر هدف آنها ٬یارى‌رسانى٬ صِرف باشد، آیا نمی‌دانند تبلیغ با پرچم گروه‌هایى که فلسفه وجودى آنان عملیات نظامى است، به‌گونه‌اى مغایر و حتی ضد امدادرسانی تفسیر می‌شود؟

 

ت- از همه مهم‌تر، آیا قرار است این روند و روابط ادامه یابد و نهایتاً به تشکیل ارتشی چندملیتی با فرماندهی واحد و مستقل از نیروهای مسلح و حکومت‌های مستقر منطقه منجر شود؟ ”

 

مصطفی تاج‌زاده در ارزیابی حل مشکلات ناشی از سیل و جبران خسارت مردم پرسش‌های دیگری را مطرح کرده و می‌گوید: “چرا ایران تنهاست؟ چرا ما نمی‌توانیم با وجود سیلی چنین مخرب، آن هم در شرایطی که کشور با تحریم‌های ظالمانه ترامپ مواجه است، همدلی و همکاری گسترده دولت‌ها و ملت‌ها را در سراسر جهان جلب کنیم؟ پرسش مهم دیگر اینکه چه لزومی دارد نهادهای مدنی و امدادرسان داخلی در معرض نگاه امنیتی قرار گیرند و نتوانند با ظرفیت کامل به جذب و سامان دادن کمک‌های ایرانیان داخل و خارج از کشور بپردازند و به‌یاری سیل‌زدگان بشتابند؟ آن سهل‌انگاری فرامرزی و این تنگ‌نظری ملی چه توجیهی دارد؟ اگر دست جامعهٔ مدنی ایران برای جلب کمک‌ها باز باشد و ایران به‌میانجی‌گری سازمان‌های مدنی بتواند کمپینی جهانی برای دریافت کمک‌ها برپا کند، آنگاه همه می‌توانستند به‌یاری‌ سیل‌زدگان کشورمان بیایند.”

 

می‌توان با نظر بیان شده از جانب آقای تاج‌زاده در این مورد موافقت کرد و به او یادآور شد که حضور هرنوع نیروی نظامی خارجی در کشورمان به‌هر بهانه‌ای نقض حق حاکمیت ملی کشور است. اما نکته‌ای که باید به ‌آن توجه داشت این ‌است که، مسئلهٔ اصلی برای رژیم حفظ ساختارهای کنونی قدرت یعنی همانا حفظ حکومت استبدادی در کشور است. نبرد چهار دههٔ گذشتهٔ مردم کشور ما با عقاید قرون‌وسطایی و تاریک‌اندیشانهٔ حاکمان کنونی و همچنین نقش حساس و کلیدی زحمتکشان جامعه به‌ویژه کارگران در پیش‌بُرد امر اصلاحات و عقب نشاندن رژیم ارتجاعی ولایت ‌فقیه، تلاش توده‌ها در به‌پیروزی رساندن خاتمی در انتخابات سال‌های ۷۶ و ۸۰، سازمان‌دهی جنبش مطالباتی‌ای خودجوش و پویا و ایستادگی قهرمانانه‌شان در برابر کودتای انتخاباتی ولی ‌فقیه، سپاه، و گماشته‌اش در پست ریاست‌جمهوری در سال ۸۸، ازجملهٔ گواهان انکارنشدنی‌ای دیگر بر حضور پررنگ و اثرگذاری گستردهٔ جنبش مردمی در تحولات میهن ما هستند. چهار دهه‌ای که جز فقر، محرومیت، پایمال کردن خشن و خونین حق حاکمیت مردم بر سرنوشت‌شان، ظلم، بی‌عدالتی اجتماعی و ورشکستگی اقتصادی چیزی دیگر به‌همراه نداشته است.

 

تداوم دیکتاتوری حاکم همراه با احتمال خطر دست‌اندازی نیروهای خارجی به میهن ما، پایمال شدن حق حاکمیت ملی درنتیجهٔ این هر دو است. تلاش دیکتاتوری حاکم و مداخله‌ نیروهای خارجی در مسیر حذف نقش کلیدی مردم است. حذف نقش بی‌بدیل مردم در صحنهٔ تحول‌های سیاسی و اجتماعی کشورمان، در اساس یعنی جلوگیری از برپایی جبهه وسیع ضد دیکتاتوری برای گذر از استبداد حاکم و جهش کیفی کشور به مرحله ملی و دموکراتیک است.

 

حزب تودهٔ ایران، بر این پایه بار دیگر همه نیروهای سیاسی مترقی و میهن‌دوست را فرامی‌خواند تا با تدوین و ارائه برنامه‌ای منسجم، موضع‌گیری‌هایی شفاف، و عملکردی یکپارچه، زمینه‌های لازم به‌منظور اتحادِ عمل و درنتیجه بالا بردن سطحِ مبارزه جنبش مردمی با دیکتاتوری ولایی را فراهم آورند.

 

حزب تودهٔ ایران، همراه با همه نیروهای ملی، آزادی‌خواه و میهن‌دوست، خواستار خروج هرچه سریع‌تر نیروهای بیگانه حشدالشعبی، جنبش النجباء و لشکر فاطمیون از خاک میهن‌مان ایران است.

نامۀ مردم

بیانیه شورای عالی امنیت ملی خطاب به کشورهای عضو برجام

شورای عالی امنیت ملی با صدور بیانیه‌ای خطاب به کشورهای عضو برجام، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، از امروز ۱۸ اردیبهشت ۹۸ برخی اقدامات خود در توافق برجام را متوقف می کند.

ادامه

المان, امریکا, انگلستان, ایران, بیانیه, جهان, چین, خبر, روسیه, فرانسه, مذاکرات اتمی

“افشاگری‌” مدیر سابق روابط بین‌الملل پرس تی‌وی درباره نحوه دورزدن تحریم‌ها و خرید وسایل سرکوب‌های سال ۸۸

نام شهرزاد میرقلی‌خان، مدیر سابق روابط بین‌الملل پرس تی‌وی، بعد از مصاحبه رئیس پیشین صدا و سیما با برنامه اینترنتی “اتاق شیشه‌ای” بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاد. میرقلی‌خان در ویدیویی جدید “افشاگری” کرده است.

ادامه

ایران, تحریم, جهان, خبر, فساد, ویدیو

در غیابِ حکومتی ملی و مردمی، منافع میهن در برابر دولت ترامپ در خطر است

تمامی شواهد حکایت از این دارند که در سال جدید کشور تحولاتی تعیین‌کننده را شاهد ‌خواهد بود. شوربختانه شماری از این شواهد نشانگر آن‌اند که کنش‌وواکنش‌ها میان رژیم ولایی و دولت راست افراطی ترامپ می‌تواند آینده مردم و منافع ملی را با وضعیتی بدتر از حال حاضر روبرو کند.

ادامه

امریکا, ایران, خاورمیانه, سیاسی, مقاله