بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
در شورای عالی کار به نظرات کارگران توجهی نمیشود
قادری گفت: در شورای عالی کار به نظرات کارگران توجهی نمیشود و سه جانبه گرایی معنا ندارد
به گزارش خبرنگار ایلنا، ولی الله قادری با ابراز تاسف از اینکه جامعه کارگری در طول سال، نگران بحرانهای اقتصادی همچون تورم و گرانی است، گفت: چشم امید کارگران و بازنشستگان به روزهای پایانی سال و مصوبه شورای عالی کار است که در این سالها از این چشم انتظاری، امیدی حاصل نشده است.
قادری با اعلام اینکه دستمزد باید بر اساس نرخ تورم یا سبد معیشت افزایش یابد، گفت: معلوم نیست آقایان با چه استدلالی از افزایش ناچیز دستمزد سخن میگویند و اصرار دارند که دستمزد مطابق سبد معیشت افزایش نیابد.
وی با اعلام اینکه کارگران، کارفرمایان، دولتمردان و مسئولان همه با یک واحد پول از مغازههای این کشور خرید میکنند، گفت: تفاوت و مشکل اصلی اینجاست که کارگران برای خرید پول ندارند، اما کارتهای آقایان پر از پول است و برای خرید کالا با هر قیمتی مشکل ندارند.
قادری با اعلام اینکه فشارهای وارده به کارگران و خانوادههایشان از مرز تحمل عبور کرده است، گفت: اگر دولت و شورای عالی کار بر اساس تورم واقعی دستمزد را افزایش دهند، باز هم کارگران در شرایط سخت باقی خواهد ماند زیرا با افزایش درصدی نمیتوان به واقعیتهای اقتصاد نزدیک شد.
وی با تاکید بر اینکه رشد تورم و گرانی کالاها فراتر از افزایش دستمزد است، گفت: تاسفآور این است که امروز از تورمی سخن میگوییم که کارگران در سال گذشته تحمل کردهاند و بیشک برای سال آینده باید تورمی افزون بر تورم موجود را تحمل کنند.
قادری با اعلام اینکه هرساله در روزهای پایانی سال شاهد آمارسازی دولتها هستیم، گفت: در حالی که قیمت کالاها روزانه افزایش مییابد، دولتمردان ادعا دارند که تورم کاهش یافته، این در حالی است که برای کارگران، تورم روند رو به رشدی دارد و در واقع تورم بالای ۶۰ درصد را تحمل میکنند.
وی با اعلام اینکه بر اساس هر شاخصی، دستمزد را افزایش دهند، پاسخگوی تورم نخواهد بود، گفت: بزرگترین اشتباه نماینده کارگران در شورای عالی کار این است که از درصد سخن میگویند، در حالی که باید عددی را مطالبه کنند که بتوانند پاسخگوی هزینهها باشد.
قادری گفت: افزایشِ ۴۰ درصدی دستمزد یعنی اضافه شدنِ رقم یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی به مزد، این در حالی است که سبد معیشت ۹ میلیون تومان است و برای پر کردن سفره کارگران با حداقلترین و بیکیفیتترین کالاها، باید به دستمزد کنونی ۵ میلیون تومان افزوده شود.
وی خطاب به اعضای شورای عالی کار گفت: از نمایندگان کارگری انتظار داریم در صورتی که دستمزد مطابق تورم و گرانی روز افزایش پیدا نکرد، از امضای صورتجلسه شورای عالی کار خودداری کنند.
قادری در پاسخ به اینکه اگر نمایندگان کارگری صورتجلسه مزد را امضا نکنند چه میشود، گفت: در شورای عالی کار به نظرات کارگران توجهی نمیشود و سه جانبه گرایی معنا ندارد، در این صورت شرمندگی برای نمایندگان کارفرمایی و دولت در شورای عالی کار را به دنبال خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه وقتی صورت جلسه دستمزد شورای عالی کار امضا میشود، یعنی کارگران با این افزایش دستمزد موافق هستند، گفت: امضای صورت جلسهای که با واقعیتها فاصله زیادی دارد، هیچ نفعی برای کارگران ندارد و چنانچه مخالفت نمایندگان کارگری در شورای عالی کار با امضا نکردن صورتجلسه تعیین دستمزد مشخص شود، آنگاه مشخص خواهد شد که ترکیب شورای عالی کار تا چه اندازه به نفع کارفرمایان، به زیان کارگران و بدور از سه جانبهگرایی است.
آیا اویغورها «کارگرهای بَرده»اند؟
ادامه گزارش “کار اجباری اویغورها” همچون پدیدهای مهلک در زمینه حقوق بشر در چین همچنان مطرح است. عمدهترین خاستگاه چنین گزارشهایی، مؤسسهٔ سیاست راهبردی استرالیا بهنام ” اسپی” (ا= Aspi) است که در سال ۲۰۲۰ / ۱۳۹۹ گزارشی را بهنام “اویغورها برای فروش” منتشر کرد که در آن ادعا میشود دولت چین در حال تنظیم ... آیا اویغورها «کارگرهای بَرده»اند؟
کارگران کاغذسازی پارس خواستار حذف شرکتهای پیمانکاری و بازنگری طرح طبقهبندی مشاغل
کارگران کاغذسازی پارس در ادامه اعتراضات صنفی روزهای گذشته برای حذف شرکتهای پیمانکاری و بازنگری طرح طبقهبندی مشاغل، صبح روز چهارشنبه هم در محدوده محل کار خود حاضر شدند.
با تجمعات مکرر خود کارگران فصلی مجتمع هفت تپه خواستار عقد قرارداد دائمی کار شدند
گروهی از کارگران فصلی و روز مزدی کشت و صنعت هفت تپه با آغاز فصل بهرهبرداری نیشکر خواستار عقد قرارداد دائمی با مجتمع هستند.
سیاستِ سرکوب دستمزدها عامل گسترش فقر و رکود اقتصادی
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: علت اصلی تورم به وضعیتِ بد تولید در کشور برمیگردد و اگر بخواهیم همچنان با سیاستِ سرکوب دستمزدها پیش برویم، نه تنها به کاهش نرخ تورم کمکی نخواهیم کرد، بلکه باعث گستردهتر شدنِ فقر در جامعه خواهیم شد.