خلق آذربایجان قرنهای متمادی در جنبش رهاییبخش خلقهای ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیشبُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان بهرهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»
دولت یونان بهمناسبت دوهزار وپانصدمین سال نبرد ترموپیل سکههای ۲ و ۱۰ یورویی ضرب کرد
بر روی سکه ۱۰ یورویی هفت سرباز هخامنشی در برابر هفت سرباز یونانی نقش بستهاند! نبرد ترموپیل در سال ۴۸۰ پیش از میلاد بین یونانیان متحد شده به فرماندهی لئونیداس پادشاه اسپارت و ایرانیان به فرماندهی خشایارشاه در گذرگاه ساحلی ترموپیل بین کوه آنوپه و خلیج مالیاک در غرب دریای اژه به وقوع پیوست، در ... دولت یونان بهمناسبت دوهزار وپانصدمین سال نبرد ترموپیل سکههای ۲ و ۱۰ یورویی ضرب کرد
دیدار شی جینپینگ با «دینا بولوارته» رئیس جمهور پرو + فیلم
بعدازظهر روز پنجشنبه ۱۴ نوامبر به وقت محلی، شی جینپینگ، رئیس جمهوری خلق چین با خانم «دینا بولوارته» رئیس جمهور پرو در کاخ ریاست جمهوری این کشور در لیما دیدار و گفتگو کرد. به گزارش رادیو بینالمللی جین؛ شی جینپینگ در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر رسمی خود به پرو و شرکت در ... دیدار شی جینپینگ با «دینا بولوارته» رئیس جمهور پرو + فیلم
«ترامپ» بازگشته اما آمریکا دیگر خاورمیانه را ندارد!
داغترین خبر این هفته بدون شک پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در انتخابات ۵ نوامبر است. وقتی صحبت از تأثیر این موضوع بر ایران میشود، مردم به طور طبیعی به «فشار حداکثری» چندگانه علیه ایران در دوره اول ریاست جمهوری او فکر میکنند، بسیاری از مردم نگران چشم انداز توسعه ایران در چهار ... «ترامپ» بازگشته اما آمریکا دیگر خاورمیانه را ندارد!
گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همهجانبهٔ اقتصادیسیاسی و بروز جنگهای خانمانسوز دستوپنجه نرم میکند. جهان سرمایهداری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابریهای عمیق که در آن میلیونها انسان از ابتدائیترین حقوق طبیعیشان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیتهای اجتماعی، جنگها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را بهطورجدی تهدید میکنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
در ادامه تنشهای بین دو کشور، مسکو دستور استالین برای بمباران برلین را منتشر کرد
وزارت دفاع روسیه همزمان با پاسخ تند وزیر دفاع این کشور به همتای آلمانی خود مبنی بر فراموش نکردن تاریخ، سند تاریخی دستور استالین برای بمباران شهر برلین در جنگ جهانی دوم را منتشر کرد.
شبکه تلویزیونی روسیه۲۴ مدعی شده است که این اسناد(فتح برلین توسط روسیه) روز یکشنبه به مناسبت روز نیروی هوایی روسیه منتشر شده است.
در اسناد منتشر شده، دست نویس استالین به کمیته دولتی دفاع اتحاد شوروی (وزارت دفاع) دیده می شود که در آن دستور داده روزهای ۹ یا ۱۰ ماه اوت سال ۱۹۴۱میلادی (۱۸ یا ۱۹ مرداد ماه ۱۳۲۰) شهر برلین پایتخت آلمان نازی را بمباران کنند.
در بخشی از این سند چنین گفته شده است: «به رفیق وودوپیانوف، واحد هوایی هشتاد و یکم موظف شود به فرماندهی وودوپیانوف روزهای ۹ یا ۱۰ اوت یا روزهای پس از آن با توجه به شرایط هوایی، برلین را مورد حمله هوایی قرار دهد.»
«در حمله هوایی به برلین علاوه بر بمب های منفجرشونده از بمب های سوزاننده کوچک و بزرگ نیز استفاده شود. در صورتی که مسیر به برلین، موتور هواپیماها مساله بیابند به عنوان اهداف یدکی، مراکزی در شهر کنیگزبرگ (کالینینگراد کنونی) برای بمباران درنظر گرفته شود. استالین»
اتحاد جماهیر شوروی روز ۲۲ ماه اوت سال ۱۹۴۱ (اول تیر ۱۳۲۰) دو سال پس از آغاز جنگ دوم جهانی در اروپا، با حمله نیروهای آلمانی وارد این جنگ بزرگ شد.
جنگ دوم جهانی روز ۹ ماه اوت سال ۱۹۴۵ با شکست آلمان و پیروزی متفقین به پایان رسید.
در اسناد وزارت دفاع روسیه همچنین مدارکی در مورد موفقیت خلبانان روس بویژه در سال های جنگ دوم جهانی و مدال هایی که به آنها داده شده و نیز فهرست هواپیماهای شوروی در آن زمان منتشر شده است.
ساعاتی پیش از انتشار این اسناد، وزیر دفاع روسیه به اظهارات وزیر دفاع آلمان که گفته بود با مسکو باید از موضع زور سخن گفت، واکنش نشان داد و ضمن یادآوری فتح برلین توسط روسیه در جنگ جهانی دوم، از ژرمن ها خواست با زبان زور با روسیه سخن نگویند.
‘سرگئی شایگو’ به همتای آلمانی خود توصیه کرد که بار دیگر تاریخ را مطالعه کند (شکست آلمان در جنگ جهانی دوم برابر روسیه) چرا که اقدامات آلمان علیه روسیه در تاریخ بیانگر این نکته است که آنها دست کم تا ۲۰۰ سال آینده هیچ نطقی نباید داشته باشند.
شایگو با تاکید بر اینکه روسیه هرگز به زور کاری را انجام نمی دهد،ادامه داد: نمی خواهم حرف های تندتری بزنم اما به آلمان ها توصیه می کنم پیش از استفاده از عبارت «موضع زور»، به تاریخ مراجعه کنند.
وی خطاب به دولتمردان آلمانی ادامه داد: اگر تاریخ نمی خوانید از پدربزرگ های خود بپرسید که سخن گفتن از موضع زور با روسیه چه نتیجه ای در پی دارد، گمان می کنم آنها پاسخ این پرسش را بدانند.
ایرنا
۷۳ سال از بمباران اتمی و وحشیانه مردم هیروشیما و ناگازاکی توسط ارتش آمریکا گذشت
امروز ششم آگوست، هفتاد و سومین سالگرد بمباران هیروشیما و ناگازاکی در جنگ جهانی دوم توسط ارتش آمریکاست. ژاپن تنها کشوری است که تاکنون مورد حمله اتمی قرار گرفته است. بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی در سال ۱۹۴۵ دو عملیات اتمی بودند که در جنگ جهانی دوم به دستور «هری ترومن»، رئیسجمهوری وقت آمریکا، ... ۷۳ سال از بمباران اتمی و وحشیانه مردم هیروشیما و ناگازاکی توسط ارتش آمریکا گذشت
پرونده بازگشت الواح هخامنشی به کجا رسید؟
بعد از کشمکشهای فراوان و جلسات دادگاهی که برای بررسی وضعیت الواح هخامنشی باقیمانده در دانشگاه شیکاگو آمریکا برگزار شد، بالاخره دیوان عالی آمریکا ۲۱ فوریه – دوم اسفند ۹۶ – در جلسهی استیناف پروندهی الواح هخامنشی با رأی هشت به صفر قضات دیوان عالی به نفع ایران، حکم مصادره و فروش الواح هخامنشی را لغو کرد. این ... پرونده بازگشت الواح هخامنشی به کجا رسید؟
یک رسانه آمریکایی: اشغال عراق ۴۰ میلیارد دلار برای دیک چنی درآمد داشت
یک شرکت متعلق به دیک چنی معاون جرج بوش، طی ده سال کار در کنار نیروهای اشغالگر آمریکایی در عراق مبلغ ۳۹.۵ میلیارد دلار از قراردادهای بسته شده سود برد
پیام رئیسجمهوری آلمان به مناسبت نوروز جشن دوستی و همبستگی
به گفته اشتاینمایر، «در این روز شادمانی و بیداری، منازعات سنتی کنار گذاشته میشوند و از بزرگسالان قدردانی میشود. نوروز جشن دوستی و همبستگی است و با آن امیدی بزرگ پیوند خورده است: این امید که جوانههای تازه میتوانند رشد کنند.