درخواست چین از آمریکا برای توقف ارسال تسلیحات به اوکراین

سخنگوی وزارت امور خارجه چین یادآور شد که آمریکا عامل اصلی آغاز بحران نظامی در اوکراین است و اکنون نیز با ارسال تسلیحات سنگین و تهاجمی برای کی‌یف باعث طولانی و شدیدتر شدن درگیری نظامی در این کشور شده است و باید از این کار دست بردارد.

به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، “مقامات ایالات متحده بزرگترین عامل آغاز درگیری نظامی در خاک اوکراین و همچنین تشدیدکننده وخامت اوضاع در این کشور هستند”، این موضع‌گیری امروز، دوشنبه توسط مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک نشست مطبوعاتی اعلام شد.

این دیپلمات گفت: «ایالات متحده آغازگر اصلی و نیروی محرکه اصلی در بروز بحران اوکراین است و هم‌اکنون نیز آنها به‌طور مداوم سلاح‌های سنگین و تهاجمی را به اوکراین می‌فرستند و از این طریق باعث طولانی‌تر و شدیدتر شدن درگیری‌های نظامی در این کشور می‌شوند.

به‌عقیده مائو نینگ، اگر مقامات آمریکایی واقعاً خواهان پایان دادن به مناقشه نظامی اوکراین در کوتاهترین زمان ممکن هستند، در نخستین گام باید انتقال تسلیحات سنگین به کی‌یف را متوقف کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پایان گفت: اگر آنها واقعاً به امنیت مردم اوکراین اهمیت می‌دهند، پس باید از ارسال سلاح به آنجا دست بردارند و از ادامه جنگ انتقاد کنند. باید مسئولانه به کاهش تنش‌ها و ایجاد زمینه مناسب و شرایط مساعد برای انجام مذاکرات صلح توسط طرف‌های ذی‌نفع کمک کرد.

چند روز قبل، دفتر مطبوعاتی پنتاگون گزارش داد که حجم کلی بسته کمک نظامی جدید ایالات متحده به اوکراین، با در نظر گرفتن تأمین تانک‌های آبرامز، بالغ بر ۴۰۰ میلیون دلار خواهد بود، در این گزارش همچنین اشاره شده است که از ابتدای دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن، مجموع کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین به ۲۷.۸ میلیارد دلار رسیده است.

اوکراین در صدد ایجاد یک درگیری نظامی مستقیم بین روسیه و ناتوست

روزنامه چینی “گلوبال تایمز” نیز امروز در تحلیلی نوشت که اوکراین در صدد ایجاد یک درگیری نظامی مستقیم بین روسیه و ناتوست و چنین روند اوضاعی به‌نفع کی‌یف خواهد بود.

به‌عقیده کارشناسان نظامی این روزنامه، کی‌یف همواره تلاش کرده است متحدانش در ناتو را وادار کند که مستقیماً با نظامیان روسی در اوکراین وارد جنگ شوند، زیرا این احتمالاً تنها راهی است که کی‌یف می‌تواند وضعیت را به‌نفع خود تغییر دهد، البته مقامات واشنگتن نیز احمق نیستند که خود را درگیر جنگ با روسیه کنند، بنابراین از اوکراین برای رویارویی مستقیم با مسکو استفاده نخواهد کرد، ولی مسلماً به استفاده از کی‌یف برای تضعیف توان نظامی روسیه ادامه خواهد داد و در این راستا ادامه جنگ به‌نفع آمریکاست.

به‌نوشته این روزنامه، البته روسیه هم قطعاً دست روی دست نمی‌گذارد و با بی‌تفاوتی به چگونگی ادامه تأمین تسلیحاتی اوکراین توسط متحدان غربی آن نگاه نخواهد کرد. در این تحلیل آمده است: «اگر ناتو مستقیم‌تر از این مداخله کند، وضعیت بلافاصله به رویارویی بین این ائتلاف و روسیه تبدیل می‌شود و وقوع جنگ جهانی سوم در اروپا به یک رویداد با احتمال زیاد تبدیل خواهد شد».

به‌گفته کارشناسان، اظهارات راب بائر، رئیس کمیته نظامی ناتو مبنی بر آمادگی پیمان آتلانتیک شمالی برای رویارویی با روسیه، علامت آشکاری از سوی غرب است مبنی بر اینکه این ائتلاف تا زمانی که مسکو به عملیات ویژه خود ادامه می‌دهد، مستقیماً در درگیری مداخله نخواهد کرد.

در همین رابطه، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان نیز گفته است که هدف اصلی مقامات برلین جلوگیری از کشانده شدن ناتو به رویارویی مستقیم با روسیه در درگیری در اوکراین است.

وی یادآور شد: در زمان حاضر هیچ یک از کشورهای ناتو به‌طور مستقیم در درگیری مشارکت ندارند و آلمان نیز اجازه تشدید تنش را نخواهد داد.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله