لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جینپینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بینالمللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشههای مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
سران گروه ۲۰ خواستار آتشبس فراگیر در غزه و لبنان شدند
سران گروه ۲۰ بیانیه مشترک خود را با اشاره به جنگهای غزه و اوکراین و همچنین درخواستی برای همکاریها در رابطه با تغییرات اقلیمی، کاهش فقر و سیاستهای مالیاتی ایراد کردند. به گزارش ایسنا، نشست ۲ روزه سران گروه ۲۰ از روز دوشنبه در «موزه هنر مدرن» واقع در شهر «ریو دو ژانیرو» برزیل آغاز ... سران گروه ۲۰ خواستار آتشبس فراگیر در غزه و لبنان شدند
راهپیمایی اعتراضی حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس «گروه ۲۰»
جمعی از حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس گروه ۲۰، راهپیمایی اعتراضی برگزار و حمایت برخی اعضای این نهاد از جنایات تلآویو را محکومکردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، به دعوت ۲۰۰ سازمان مردم نهاد برزیل از جمله «کارزار مشترک بینالمللی حمایت از فلسطین و مردم مظلوم غزه و لبنان»، صدها برزیلی، امروز در یکی ... راهپیمایی اعتراضی حامیان فلسطین در محل برگزاری اجلاس «گروه ۲۰»
داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسیها شده است، وخیمتر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمانهای مردمنهاد، فعالان محیط زیست و گروههای اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است
روسیه: کمک به کوبا را افزایش میدهیم
دولت روسیه از افزایش حجم کمکهای بشردوستانه این کشور به کوبا در پاسخ به بلایای طبیعی این کشور خبر داد. به گزارش ایسنا، «آلکساندر کورنکوف»، وزیر امور وضعیت اضطراری روسیه در نشست با «رائول کاسترو»، رئیس جمهور سابق کوبا تاکید کرد مسکو حجم کمکهای بشردوستانه خود به کوبا را در واکنش به رخدادهای طبیعی در ... روسیه: کمک به کوبا را افزایش میدهیم
درخواستهای جهانی برای کاهش محدودیتهای آمریکا بر کوبا
شمار زیادی از نهادها و مقامهای جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا، خواستار کاهش و تعلیق تحریمهای ایالات متحده بر کوبا همسایه جنوبی خود درمنطقه آمریکای لاتین شدهاند.
به گزارش فرانس پرس از هاوانا؛ میشل باشله کمیسیونر حقوق بشری اتحادیه اروپا، خواستار تعلیق تحریمهای کوبا شده و جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی این نهاد گفته است این محدودیت ها نباید شامل خرید و صادرات کمک های انساندوستانه باشد.
نستور ماریمون رئیس بخش روابط بینالملل وزارت بهداشت کوبا گفت: این تحریمها در دوره همه گیری این ویروس و بیماری، ستمگرانهتر از دوره های دیگر است و اثرات زیانبار بیشتری دارد.
ماریمون و دیگران میگویند: هر چند ممکن است محدودیت های اعمال شده از سوی واشنگتن، مانع از تهیه و تحویل کالاهای پزشکی و دارویی نشود، اما روند این کار را به شدت دشوار و پیچیده میسازد.
برای نمونه دولت کوبا اعلان کرده است که اخیرا تحویل محموله اهدایی جک ما بنیانگذار شرکت بزرگ چینی تجارت الکترونیک علی بابا شامل ماسک، کیت های تست و دستگاه های تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) به این جزیره آمریکای لاتین به علت نگرانی شرکت کشتیرانی آمریکایی از اعمال تحریم های واشنگتن، ممکن نشد.
به ادعای مایکل کوزاک مدیرکل وزارت امور خارجه آمریکا در امور آمریکای لاتین، هدف از اعمال این تحریم ها از سال ۱۹۶۲، جلوگیری از تامین امکانات برای دولت فیدل کاسترو (رهبر وقت کوبا) برای نقض احتمالی حقوق بشر و مداخله در امور کشورهای دیگر این منطقه بوده که به صورت غیرمستقیم به ونزوئلا اشاره دارد.
واشنگتن تحویل کالاهای پزشکی و دارویی را به کوبا از سال ۱۹۹۲ به شرطی از تحریمها مستثنی کرد که به صورت اختصاصی برای درمان مردم کوبا استفاده شود.
هر چند به گفته جان کاوولیچ رئیس انجمن بازرگانی و اقتصادی ایالات متحده و کوبا، قانون دمکراسی کوبا که در هنگام سقوط اقتصاد کوبا در پی فروپاشی اتحاد شوروی درکنگره آمریکا تصویب شد، صادرات کالاهای بهداشتی، تجهیزات، دستگاه ها و تدارکات پزشکی و دارویی را مجاز دانسته است، و برای نمونه به صادرات بیش از یک میلیون دلار از این کالاها در سال ۲۰۱۹، سه میلیون و ۵۰۰ هزار دلار در سال ۲۰۱۸ و پنج میلیون و ۷۰۰ هزار دلار در سال ۲۰۱۷ اشاره کرده که شامل پنی سیلین، دستگاهها و تجهیزات جراحی دندان، اولتراسوند و دیگر اقلام پزشکی میشود، اما روند امور همیشه به این سادگی نیست، به ویژه هنگامی که قرار باشد خرید و صدور تجهیزات و کالاهای پزشکی و دارویی از کشورهای دیگری به جز ایالات متحده صورت گیرد.
یک سازمان مردم نهاد سوئیس به نام مدیکوبا که از برنامههای کوبا برای درمان اچ آی وی (ایدز) و سرطان حمایت میکند، همه این دشواریها و مشکلات را کاملا تجربه کرده است. برای نمونه چند ماه پیش بانک پست فاینانس به علت نگرانی از تحریمهایی که از هنگام به قدرت رسیدن دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، به اجرا گذاشته شده است، از انتقال پول به کوبا خودداری کرد.
بند سوم قانون هلمز – برتون آمریکا از ماه مه ۲۰۱۹ هر فردی را که با نهادها وسازمانهای ملی شده از هنگام انقلاب ۱۹۵۹ به این سو معامله کند، به تحریم تهدید میکند که برای نگران کردن همه شریکان بینالمللی که قصد همکاری و معامله با این کشور را دارند، کافی است.
همچنین بر اساس قانون تازهای که در ایالات متحده به اجرا گذاشته شده است، صادرات هرگونه دارو به کوبا که بیش از ۱۰ درصد اجزاء آن از ایالات متحده تهیه شده باشد، ممنوع است.
دستاورد ونزوئلا در مقابله با کرونا بهرغم تحریمها
ونزوئلا به رغم اینکه مدتهاست با تحریمهای آمریکا و کمبود شدید دارو و مواد غذایی روبرو بوده اما توانسته در مهار شیوع کرونا نسبتا خوب عمل کند و تدابیر موثری را در این راستا اجرایی کرده است.
کوبا: تحریمهای آمریکا “بیرحمانهتر از هر زمان” است
کوبا از آمریکا به دلیل تداوم اعمال نزدیک به ۶۰ سال تحریم بر این کشور شدیدا انتقاد کرده و این تحریمها در زمان بحران شیوع ویروس کرونای جدید در جهان را “بی رحمانهتر از هر زمان” خواند.
صندوق بینالمللی پول: اقتصاد جهان عمیقترین رکود در ۸۰ سال گذشته را تجربه میکند
صندوق بینالمللی پول اعلام کرد که اقتصاد جهان در سال جاری میلادی عمیقترین رکود در ۸۰ سال گذشته را تجربه میکند و در این میان اقتصادهای نوظهور، کشورهای کم درآمد آفریقا، آمریکای لاتین و آسیا در معرض خطر بالاتری قرار دارند.
حضور بشردوستانهٔ کوبای انقلابی: پزشکان کوبایی در صف نخست رویارویی با گسترش ویروس کووید-۱۹در جهان
در گرماگرم بحران شیوع ویروس مرگبار کوید ۱۹، دولت انقلابی کوبا تصمیم گرفت که همکاری کادرهای داوطلب انترناسیونالیست پزشکی- درمانی (بریگادی بهنام “هنری ریو”) نیروهای کوبایی در سطح جهان را با برنامههای موردنظر در مبارزه با شیوع این ویروس و بیماری ناشی از آن، ادامه یابند.