تازه ترین تحقیقات دانشگاه آریزونا نشان می دهد که آزمایش های اتمی دهه پنجاه قرن بیستم میلادی، محیط زیست میلیونها آمریکایی را به پرتوهای رادیواکتیو آلوده کرد و ممکن است موجب جان باختن نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر شده باشد.
روزنامه دیلی میل به تازگی با انتشار گزارشی خبر داد که دولت آمریکا در اوائل دهه ۵۰ قرن بیستم میلادی و در گرماگرم جنگ سرد برای بالا بردن توانمندی هسته ای خود؛ ده ها آزمایش اتمی در صحرای نوادا انجام داد که امواج رادیواکتیو ناشی از این انفجارها آب و خاک و بالتبع مواد غذایی میلیون ها آمریکایی را آلوده کرد. جان باختن ۳۹۵ تا ۶۹۵ هزار نفر از جمله تبعات احتمالی این انفجارها می باشد.
در گزارش دانشگاه آریزونا، این تلفات با آمار جان باختگان بمباران های اتمی هیروشیما و ناگازاکی مقایسه شده است. از سال ۱۹۶۳ ( ۱۳۴۲) به بعد، آمریکا بمب های اتمی خود را زیر زمین آزمایش کرد ولی تا آن زمان انفجار حدود ۱۰۰ بمب هسته ای جو زمین را آلوده کرده بود.
در این تحقیقات مشخص شده است که آلودگی های رادیواکتیو منحصر به ایالت نوادا نبود و سراسر خاک آمریکا را در بر گرفت.
به گزارش ایرنا، دولت هری ترومن در تابستان سال ۱۹۴۵ با پرتاب دو بمب اتمی بر شهرهای هیروشیما و ناگازاکی ژاپن موجب جان باختن بیش از ۲۲۶ هزار نفر و نابودی بخش وسیعی از این دو شهر شد. این بمباران اتمی گرچه ژاپن را وادار به تسلیم کرد ولی آلودگی های رادیواکتیو ناشی از آن مدتها گریبانگیر ژاپنی ها بود.