چین از پرتاب موفقیت آمیز یک ماهواره به فضا خبر داد

شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC) در بیانیه‌ای از پرتاب موفقیت‌آمیز یک ماهواره آزمایشی در حوزه فناوری اینترنت ماهواره‌ای از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوانگ واقع در شمال غربی این کشور خبر داد. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا چین، این ماهواره آزمایشی در ساعت ۱۲ امروز به وقت پکن با استفاده از ... چین از پرتاب موفقیت آمیز یک ماهواره به فضا خبر داد

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

موشک فضایی اروپایی لحظاتی پس از پرتاب سقوط کرد+ فیلم

اولین موشک مداری که روز یکشنبه از قاره اروپا به فضا پرتاب شد، ثانیه‌هایی پس از بلند شدن از پایگاهی در نروژ سقوط کرد. به گزارش یورونیوز: این پرتاب آزمایشی که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تکمیل و توسعه یافته بود، به عنوان گامی مهم برای استقلال فضایی اروپا دنبال می‌شد. بدین ترتیب، پرتاب موشک اسپکتروم ... موشک فضایی اروپایی لحظاتی پس از پرتاب سقوط کرد+ فیلم

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, انگلیس, جهان, خبر, دانش, روسیه, غرب اروپا, فیلم, نروژ

نظارت کیم بر آزمایش پهپادهای انتحاری با فناوری هوش مصنوعی

رسانه‌های دولتی کره شمالی امروز پنجشنبه، گزارش دادند رهبر این کشور بر آزمایش پهپادهای انتحاری با فناوری هوش مصنوعی نظارت کرد و گفت که کنترل بدون دخالت انسان و قابلیت هوش مصنوعی باید اولویت اصلی در توسعه تسلیحات مدرن باشد. به گزارش ایسنا، «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی همچنین پهپادهای شناسایی ارتقا یافته جدیدی ... نظارت کیم بر آزمایش پهپادهای انتحاری با فناوری هوش مصنوعی

ادامه

جهان, خبر, دانش, روسیه, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, هوش مصنوعی

کره شمالی سامانه موشکی ضدهوایی آزمایش کرد

کره شمالی با نظارت کیم جونگ اون رهبر این کشور تازه‌ترین سامانه موشکی ضدهوایی خود را آزمایش کرد. به گزارش ایرنا، خبرگزاری مرکزی کره (KCNA) بامداد جمعه نوشت، کیم از گروه تحقیقاتی «اداره موشکی کره شمالی» به دلیل طراحی و تولید این سامانه قدردانی کرد و گفت که این سامانه ضدهوایی «قابلیت اتکای بالایی دارد» ... کره شمالی سامانه موشکی ضدهوایی آزمایش کرد

ادامه

امپریالیسم, امریکا, جهان, خبر, دانش, شبه جزیره کره, طبقه کارگر, کره جنوبی, کره شمالی

شوک بزرگ دیپ‌سیک به غول‌های هوش مصنوعی آمریکا

یک شرکت کمتر شناخته‌شدهٔ چینی هنگامی که مدل هوش مصنوعی دیپ‌سیک (DeepSeek) را معرفی کرد، مدلی که به نظر می‌رسد با پیشرفته‌ترین مدل‌های اُپن‌اِی‌آی (OpenAI) رقابت می‌کند، اما هزینهٔ طراحی و ساخت آن بسیار کمتر بوده است، دنیای فناوری را شگفت‌زده کرد. الآن مدتی است که در دنیای فناوری مرتب از این ابداع حرف می‌زنند. ... شوک بزرگ دیپ‌سیک به غول‌های هوش مصنوعی آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحاد شوروی, جهان, دانش, شرق آسیا, گزارش, هندوستان

دانشمندان چینی برای اولین بار در جهان، کامپیوتر را به مغز میمون متصل کردند

چین در آزمایشی برای اولین بار موفق به همگام‌سازی مغز یک میمون با رایانه شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، محققان چینی ادعا می‌کنند که با موفقیت اولین آزمایش رابط مغز و رایانه(BCI) در جهان را بر روی یک میمون انجام داده‌اند و پیشرفت در این فناوری را به نمایش گذاشته‌اند.

بر اساس گزارش‌های رسانه‌های دولتی چین، این پیشرفت محققان را به سوی کاربردهای تحقیقات علمی بر مغز سوق می‌دهد و نشان می‌دهد که چین ظاهرا در خط مقدم «جنگ فناوری بین چین و ایالات متحده» قرار دارد.

ما یونگجی(Ma Yongjie)، جراح مغز و اعصاب در پکن گفت: موفقیت اولین آزمایش حیوانی یک پیشرفت از صفر به یک است، اما رسیدن به موفقیت در بخش بالینی یک فرآیند از یک تا ۱۰۰ است، بنابراین ما هنوز راه زیادی در پیش داریم.

یونگجی که بخشی از گروهی بود که این آزمایش را انجام داده است، افزود: فناوری رابط مغز و رایانه سیگنال‌های الکتریکی را به دستورات تبدیل می‌کند و به بیماران مبتلا به اختلال عملکرد حرکتی کمک می‌کند تا با محیط خود ارتباط برقرار کنند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.

سه فناوری اصلی رابط مغز و رایانه که اکنون تحت توسعه هستند، رابط مغز و رایانه مداخله‌ای، تهاجمی و غیرتهاجمی هستند.

رابط مغز و رایانه مداخله‌ای

در این فرآیند مغز را با جراحی کم تهاجمی که بسیار شبیه به قرار دادن استنت در قلب است به رایانه متصل می‌کنند. این روش کمتر از فناوری تهاجمی به بدن افراد آسیب می‌رساند و کیفیت نواز مغزی بالاتری نسبت به فناوری غیرتهاجمی دارد.

متخصص‌های چینی سیگنال‌های نوار مغزی(EEG) را پس از قرار دادن یک الکترود مداخله‌ای بر روی دیواره‌ی عروق مغزی میمون با استفاده از جراحی کم‌تهاجمی شناسایی و جمع‌آوری کردند. این تکانه‌ها به میمون اجازه می‌دادند تا با افکار خود یک بازوی رباتیک را کنترل کند.

به گزارش پکن دیلی به نقل از یونگجی، روش مداخله‌ای برای استفاده بالینی برای تا پنج سال آینده یا بیشتر از آن آماده نمی‌شود.

بر اساس این گزارش، نتیجه‌ی موفقیت‌آمیز آزمایش نشان‌دهنده‌ی یک جهش به سوی جلو در فناوری‌های سیگنال نوار مغزی برای چین و همچنین نویدبخش پیشرفت در فناوری‌هایی مانند تشخیص نوار مغزی مداخله‌ای و جمع آوری نوارمغزی در رگ‌های خونی است.

فناوری تهاجمی رابط مغز و رایانه به طور معمول مستلزم انجام جراحی برای قرار دادن الکترودها در سراسر ناحیه قشر مغز است که منجر به ایجاد دقیق‌ترین نوار مغزی از بین این سه روش می‌شود.

به گفته کارشناسان، چنین روش تهاجمی مطمئنا به بدن انسان آسیب می‌رساند و ممکن است منجر به پاسخ التهابی شود.

اپی‌کرانیوم(epicranium) که سازواره‌هایی هستند که جمجمه را می‌پوشانند در فناوری غیرتهاجمی برای جمع‌آوری نوار مغزی استفاده می‌شود که ایمن‌تر از فناوری تهاجمی است اما نوار مغزی با کیفیت پایین‌تر تولید می‌کند.

نورالینک در برابر چین؟

در سال ۲۰۲۰، دانشمندان چینی با موفقیت دو میکروالکترود را در مغز یک بیمار مرد ۷۲ ساله که بدنش از گردن به پایین فلج شده بود، قرار دادند و سیستم عصبی مرکزی او را به یک بازوی مکانیکی متصل کردند.

گفته می‌شود که پس از این عمل، او توانست از طریق تکانه‌های مغزی عادی بازوی خود را کنترل کند. بر اساس گزارش‌ها، این اولین روش موفقیت‌آمیز رابط مغزی و رایانه‌ای در چین بر روی یک بیمار مسن بود.

یکی از مدیران شرکت تجهیزات رابط مغزی و رایانه‌ای چین به گلوبال تایمز گفت: ایالات متحده به نمایندگی از شرکت فناوری نورالینک که توسط ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا تأسیس شده است، دارای برتری واضحی در فناوری تهاجمی رابط مغز و رایانه است.

با این حال چین در فناوری غیرتهاجمی بهتر است، زیرا در رمزگشایی و برنامه‌های کاربردی سیستم‌های مغز و رایانه پیشرو است.

در همین حال، انجام اولین آزمایش مداخله‌ای رابط مغز و رایانه در چین بر روی پستانداران غیرانسانی می‌تواند گام مهمی در راستای علوم مربوط به مغز و کاربردهای بالقوه آن در مراقبت‌های بهداشتی انسان باشد.

روگوزین: هیچ سند و مدرکی درباره فرود آمریکا روی سطح ماه وجود ندارد

رئیس سابق آژانس فضایی “روسکوسموس” روسیه نسبت به اینکه سفینه “آپولو ۱۱” آمریکا حقیقتا در سال ۱۹۶۹ میلادی روی سطح ماه فرود آمده باشد، ابراز شک و تردید کرد و گفت، هیچ سند و مدرک قطعی در این خصوص مشاهده نکرده است. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، دیمیتری روگوزین، رئیس سابق آژانس ... روگوزین: هیچ سند و مدرکی درباره فرود آمریکا روی سطح ماه وجود ندارد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحاد شوروی, تحلیل, جهان, دانش, روسیه, گزارش

اعتراف سی ان ان به ناکارآمدی سامانه‌های موشکی آمریکا در اوکراین با اقدامات روسیه

گزارش‌ها حاکی است روسیه با ارسال پارازیت‌های الکترونیکی به سوی موشک‌های آمریکایی ارسالی به اوکراین با ایجاد اختلال در عملکرد این سلاح، موقعیت این کشور را در جبهه جنگ پیچیده‌تر کرده‌ است. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه خبری سی‌ان‌ان، ارسال پارازیت از سوی روسیه به سامانه‌های موشکی آمریکایی ارسالی به ... اعتراف سی ان ان به ناکارآمدی سامانه‌های موشکی آمریکا در اوکراین با اقدامات روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, دانش, روسیه, شرق اروپا, گزارش

موشک‌های ابرفراصوت چین قاتل ناوها و سامانه‌های دفاعی آمریکا هستند

اسناد لو رفته پنتاگون از برتری موشک‌های چین بر ناوگان دریایی و سامانه دفاع موشکی آمریکا حکایت دارد. به گزارش فارس، خبرنگار شبکه «فاکس نیوز» روز سه شنبه  در این زمینه در توییتی نوشت که مقام‌های آمریکا در خفا اذعان دارند که ناوهای هواپیمابر آمریکا در مقابل با چین تغییر دهنده وضعیت جنگ به نفع ... موشک‌های ابرفراصوت چین قاتل ناوها و سامانه‌های دفاعی آمریکا هستند

ادامه

آمریکا, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

فناوری ۶G چین پیشرفت کلیدی داشته است

موسسه تحقیقاتی دوم علوم و صنعت هوافضای چین (CASIC) اعلام کرد: فناوری مخابرات ۶G چین در نخستین آزمایش ارتباطی انتقال بی‌سیم داده‌ها پیشرفت کلیدی داشته است. به گزارش ایرنا از روزنامه گلوبال تایمز، موفقیت این آزمایش، حداکثر استفاده از پهنای باند را ممکن و تضمینی برای توسعه فناوری ارتباطات ۶G را در چین فراهم می ... فناوری ۶G چین پیشرفت کلیدی داشته است

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا