افزایش شمار تلفات طوفان در آمریکا به ۲۷ نفر

رسانه های خبری آمریکا گزارش دادند که شمار تلفات گردبادهای شدید در این کشور که بخش هایی از ایالت های میانی و جنوبی را در نوریده است، به ۲۷ نفر افزایش یافته است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: گردباد ویرانگر در کنتاکی به خانه ها آسیب رساند، وسایل نقلیه را پرتاب کرد ... افزایش شمار تلفات طوفان در آمریکا به ۲۷ نفر

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, خبر, محیط زیست

مروری بر مهم‌ترین رویدادهای بریکس در هفته‌ای که گذشت

پایگاه «تی‌وی بریکس» در تازه‌ترین گزارش هفتگی خود، نگاهی به مهم‌ترین تحولات کشورهای عضو و مرتبط با گروه بریکس در هفته گذشته داشته است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، رژه‌ای به مناسبت هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ بزرگ میهنی در میدان سرخ مسکو برگزار شد. نیروهایی از ۱۳ کشور خارجی نیز ... مروری بر مهم‌ترین رویدادهای بریکس در هفته‌ای که گذشت

ادامه

آ. سه. آن, اتیوپی, امارات, اندونزی, برزیل, بریکس, تایلند, جنگ میهنی, چین, خبر, روسیه, محیط زیست, مصر, ویتنام

پکن و مسکو؛ اتحاد راهبردی در عصر نوین

رهبران روسیه و چین امروز پنج‌شنبه بیانیه‌ای مشترک برای تقویت شراکت و تعامل راهبردی تصویب کردند. به گزارش ایسنا، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین امروز پنجشنبه پس از دیدارشان در کرملین، بیانیه‌ای مشترک درباره تقویت بیشتر شراکت جامع و تعامل راهبردی در عصر جدید تصویب کردند روز سه‌شنبه، «یوری ... پکن و مسکو؛ اتحاد راهبردی در عصر نوین

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, چین, روسیه, ژاپن, سازمان ملل, شانگ‌های, محیط زیست, مشارکت راهبردی, منافع ملی

درودِ آتشین به پیکارِ بیش از یک سدهٔ طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ایران برای شکل‌گیریِ جامعه‌ای رها از فقر و محرومیت

اعلامیۀ کمیتۀ مرکزی حزب تودۀ ایران به‌مناسبتِ اول ماه مه، روز جهانی کارگر! درودِ آتشین به پیکارِ بیش از یک سدهٔ طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ایران برای شکل‌گیریِ جامعه‌ای رها از فقر و محرومیت، برای داشتن حکومتی ملی و مردمی، و برای بهره‌مندی از آزادی، استقلال و عدالت اجتماعی! کارگران و زحمتکشان ایران! کمیتۀ مرکزی ... درودِ آتشین به پیکارِ بیش از یک سدهٔ طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ایران برای شکل‌گیریِ جامعه‌ای رها از فقر و محرومیت

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استثمار, استقلال, اسراییل, اقتصادی, السالوادور, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تورم, جهان, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, فاشیسم, فرهنگیان, فقر, فلسطین, گرسنگی, محیط زیست, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم

“کنفدراسیون ملی کار فرانسه” (“ث ژ ت”): زحمتکشان باید بتوانند در انتخاب‌ها و تصمیم‌های راهبردی شرکت‌ها مشارکت داشته باشند

اشاره: مجلهٔ “اقتصاد و سیاست”، وابسته به حزب کمونیست فرانسه، در مصاحبه‌ای نظر “سوفی بینه”- دبیرکل “ث ژ ت” دربارهٔ خدمات عمومی، توان زحمتکشان، و به‌طورکلی سیاست‌های “کنفدراسیون ملی کار فرانسه” را نسبت به مسئله‌های گوناگون جویا شده ‌است. این مصاحبه از سوی “دنیس دوران” (“Denis Durand”)- عضو شورای ملی حزب کمونیست فرانسه- در اوایل ... “کنفدراسیون ملی کار فرانسه” (“ث ژ ت”): زحمتکشان باید بتوانند در انتخاب‌ها و تصمیم‌های راهبردی شرکت‌ها مشارکت داشته باشند

ادامه

اقتصادی, بازنشستگی, جهان, حزب کمونیست, حقوق بشر, طبقه کارگر, غرب اروپا, فرانسه, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, مصاحبه و گفتگو

داستان یک انتقال! اگر اجازه انتقال آب دریای خزر صادر شود …

برخی از کارشناسان معتقدند اگر اجازه انتقال آب دریای خزر صادر شود گونه‌های مهمی از درختان جنگل‌های هیرکانی چون “ارس” و “شمشاد” رو به نابودی خواهد گذاشت، زیرا تجدید حیات این درختان عملاً غیرممکن است هر چند برخی دیگر نیز چنین نظری ندارند.

 

به اعتقاد کارشناسان مخالف انتقال آب دریای خزر، چالش اساسی استان مبدا، علاوه بر خشکسالی، نابودی گونه‌های نایاب و بعضاً کمیاب درختان در مسیر انتقال آب خزر خواهد بود که یکی از این گونه‌ها درختان “ارس” است.

 

عطا الله کاویان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ساری در گفت‌وگو با ایسنا در مورد درختان “ارس” گفت: اُرس، وَرس یا سرو کوهی درختی بسیار با ارزش و دیرزیست از تیره سرو است که در مناطق کوهستانی و بیشتر در ارتفاعات بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ متر می‌روید.

 

وی تصریح کرد: این تیره از درختان بسیار با ارزش بوده و یکی از ۴ گونه سوزنی برگ بومی ایران است که تجدید حیات بسیار سختی دارد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ساری با بیان این‌که “ارس” در مناطق مرتفع می‌روید و به صورت تک درخت است، گفت: همین تک درختان در حفظ شرایط اکولوژیکی و حفاظت از خاک و آب بسیار اهمیت دارند.

 

کاویان با اشاره به این‌که “ارس” گونه حساس و خاصی بوده و دیر زیست است، یادآور شد: اگر این گونه به واسطه عوامل انسانی از بین برود عملاً جایگزینی آن ناممکن خواهد بود.

 

وی با بیان این‌که با توجه به اطلاعاتی که در اختیار کارشناسان قرار گرفته حدود ۴۰ کیلومتر از مسیر انتقال آب خزر به سمنان از درون جنگل‌های هیرکانی عبور می‌کند، افزود: در این مسیر گونه‌های با ارزش بسیاری مانند شمشاد، افرا و ارس وجود دارد که در معرض خطر قرار می‌گیرند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با یادآوری این امر که پیامدهای انتقال آب را باید با نگاه وسیع‌تری مورد مطالعه قرار داد، خاطرنشان کرد: در بالادست جنگل‌های هیرکانی، اراضی کوهستانی و مراتع وجود دارد و هر دستکاری که در اکوسیستم به وجود بیاید تمامی توازن این مناطق را دستخوش تغییر خواهد کرد.

 

وی گفت: یکی از دلایل مهم سیل‌های متعدد امسال نیز همین عدم تعادل در چرخه اکوسیستمی به واسطه تغییرات انسانی بوده که باید این دخالت در طبیعت به حداقل کاهش یابد تا توازن محیط زیستی پایدار بماند.

 

انتقال بین حوضه‌ای از لحاظ سازمان محیط زیست موضوعی رد شده است

 

حسینعلی ابراهیمی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران نیز در گفت‌وگو با ایسنا در مورد انتقال آب خزر و تبعات زیست محیطی آن به ویژه از بین رفتن درختان مهمی چون “ارس” با بیان این‌که هنوز محیط زیست به طور رسمی اجازه انتقال آب خزر به سمنان را صادر نکرده است، اظهار کرد: اگر قرار است این انتقال صورت گیرد باید تمامی مسیرها از لحاظ زیست محیطی بررسی و ارزیابی شود.

 

وی با اشاره به اینکه انتقال بین حوزه‌ای از لحاظ سازمان محیط زیست موضوعی رد شده است، تصریح کرد: بهترین کار برای حفظ شرایط هیدرولوژیکی محیط زیست به جای انتقال خزر مدیریت در منابع آبی سمنان و کاهش کشت محصولات آب بر و جایگزینی آن با صیفی‌جات است.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان این‌که هر اقدام توسعه‌ای اگر با برنامه ریزی و مطالعات درست صورت نگیرد، محیط زیست را دچار چالش می‌کند، افزود: اگر روزی اجازه انتقال خزر داده شود مهم‌ترین کار ارزیابی زیست محیطی است تا آسیب‌ها به حداقل کاهش یابد.

 

انتقالی که مخاطره‌آمیز است

 

ولی‌اله نانواکناری رئیس مجمع نمایندگان مازندران نیز در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: موضوع انتقال آب دریای خزر امکان پذیر نیست و ما سرنوشت دریاچه ارومیه را تکرار نخواهیم کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: انتقال آب دریای مازندران به سمنان مخاطره آمیز بوده و استان در پی این اتفاق، به لحاظ محیط زیست و اکوسیستم دچار بحران‌های غیرقابل جبران می‌شود.

 

رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران در پاسخ به این پرسش که مطابق سخنان استاندار سمنان طرح انتقال آب از دریای خزر با ۸۱ درصد آرای نمایندگان مجلس تصویب شده و هم در بحث مطالعات و هم در اجرای طرح، ردیف بودجه اختصاص پیدا کرده است، تصریح کرد: این پروژه به ۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته و چنین موضوعی به هیچ عنوان صحت ندارد و تنها ۷ میلیارد بودجه برای مطالعات طرح تاکنون اختصاص یافته است.

 

به گزارش ایسنا، عملیات اجرایی آغاز مطالعه طرحی که بر مبنای آن برای رشد و توسعه کشاورزی و صنعت در سمنان، آب دریای خزر باید به این استان انتقال پیدا می‌کرد، در سال‌های ۹۱ و ۹۲ انجام شد اما به دلایل مختلف از جمله ناکافی بودن مطالعات این طرح نیمه کاره رها شد.

 

موضوع انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی ایران مجدداً در سال ۹۳ توسط شرکت مشاورین مهاب قدس وابسته به وزارت نیرو بازنگری و در سیر مراحل تصویب در وزارتخانه قرار گرفت اما بنا به نظر بسیاری از کارشناسان محیط زیست، انتقال آب خزر به سمنان نه تنها توجیه زیست محیطی ندارد که حتی از لحاظ اقتصادی نیز هزینه‌های گزافی را برای کشور در بردارد.

 

در میان مهم‌ترین نکته نتایج و پیامدهای حاصل از این انتقال برای استان‌های مبدا و مقصد است زیرا برخی از کارشناسان معتقدند انتقال بین حوزه‌ای آب خزر سبب خشکسالی و نابودی جنگل‌های هیرکانی در مازندران خواهد شد و دریای خزر به سرنوشت دریاچه ارومیه محکوم می‌شود از طرف دیگر سمنان نیز با این انتقال منتفع نخواهد شد زیرا صنایع بزرگ به بیش از این مقدار آب نیاز دارند.

سارا ربیعی

ایسنا

روایتی تلخ از جست‌وجو برای خانه اجاره‌ای

خانه هست، خالی و آماده اجاره هم هست اما چه خانه‌هایی و با چه قیمت‌هایی؛ کوچک، بدون پنجره، بدون آسانسور، بدون انباری، بدون پارکینگ، با کرایه‌های بالایی که اصلا منصفانه نیستند و مالکانی که نمی‌خواهند کمی برای خانه‌هایشان هزینه کنند اما دوست دارند بیشترین اجاره را بگیرند.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, گزارش, محیط زیست