
وکیل آسانژ از لغو شهروندی موکلش توسط دولت اکوادور خبر داد.
وکیل آسانژ از لغو شهروندی موکلش توسط دولت اکوادور خبر داد.
صدها نویسنده ایرانی در بیانیهای خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط تمام نویسندگان و فعالان فرهنگی زندانی شدند. در این بیانیه به طور مشخص از چند عضو زندانی کانون نویسندگان نام برده شده که یکی از آنها به کرونا مبتلا است.
در تجمع روز گذشته (یکشنبه/۱۷ اسفند) بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی «اسماعیل گرامی» بازداشت شد.
دیوان بینالمللی دادگستری روز چهارشنبه با صدور حکمی تاریخی، اعتراض مقدماتی آمریکا را رد و صلاحیت خود را برای رسیدگی به پرونده شکایت جمهوری اسلامی ایران از ایالات متحده به دلیل نقض پیمان مودت ایران و آمریکا تأیید کرد.
یک دادگاه استیناف فدرال در حکمی اعلام کرد، برنامه جاسوسی گسترده آژانس امنیت ملی آمریکا از تماسهای تلفنی آمریکاییها “غیرقانونی و احتمالا مغایر با قانون اساسی” است و هیچ مدرکی که نشان دهد این برنامه منجر به بازداشت تروریست مظنونی شده، وجود ندارد.
‘تله سور’ ونزوئلا روز پنج شنبه گزارش داد که دیوان بینالمللی دادگستری لاهه به آمریکا دستور داد که ۲ میلیارد دلار از دارایی های توقیف شده ایران را به این کشور بازپرداخت کند.
بر اساس این گزارش، ۱۵ عضو دیوان بین المللی دادگستری لاهه وابسته به سازمان ملل تاکید کردند که ادعا و اتهامات آمریکا علیه ایران برای حمایت از تروریسم وجاهت قانونی نداشته و نمیتواند بهانه منطقی و مبنایی برای مصادره دارایی های ۲ میلیارد دلاری ایران در آمریکا باشد، لذا واشنگتن ملزم به بازپرداخت این مبلغ به ایران است.
این گزارش بدون اشاره به میزان دقیق بدهی های قبلی آمریکا به ایران، اعلام کرد که دولت آمریکا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و خارج شدن تهران تحت حاکمیت شاه سابق از کنترل واشنگتن، بطور مخفیانه و به تدریج داراییهای ایران را مصادره کرد و در سال ۲۰۰۸ (۱۳۸۷) نیز دارایی های ایران نزد بانک ‘سی تی بنک’ این کشور را به نفع خود مصادر کرد.
در سال ۲۰۱۶ (۱۳۹۵) بود که دادگاه عالی آمریکا طی حکمی اعلام کرد این بخش از دارایی های بلوکه شده ایران نزد آمریکا باید به هزار نفر از اعضای خانواده های به اصطلاح قربانیان حمله تروریستی سال ۱۹۸۳ (۱۳۶۲) در الخُبَر عربستان سعودی پرداخت شود.
بعد از این حکم ناعادلانه بود که ایران با طرح شکایت نزد این دادگاه بینالمللی، آمریکا را به نقض پیمان مودت و روابط کنسولی و اقتصادی متهم کرد که در سال ۱۳۳۴ میان دو کشور منعقد شده بود .
در مقابل این شکایت ایران، آمریکا به دیوان بینالمللی دادگستری لاهه اعتراض کرد و صلاحیت این دادگاه را برای رسیدگی به این شکایت زیر سوال برد.
اما دادگاه لاهه ادعای واشنگتن به عدم صلاحیت دادگاه لاهه را رد کرد و شکایت ایران را قابل استماع و پیگیری دانست.
بنابر این، عبدالقوی احمد یوسف رئیس این دیوان دیروز ضمن تایید صلاحیت داگاه و نیز ایران برای ارائه لایحه شکایت، این شکایت را وارد دانست و اعلام کرد که رسیدگی ماهیتی به این پرونده را آغاز خواهد کرد.
ایرنا
«کریستوف فلاگه» قاضی ارشد سازمان ملل که در یکی از دادگاه های بینالمللی این نهاد در لاهه فعالیت داشت، در اعتراض به مداخلات سیاسی دولت آمریکا و ترکیه در رویههای قضایی این دادگاه، از سمت خود استعفا کرد.
دادستانی ونزوئلا امروز سهشنبه، با توقیف حسابهای بانکی خوان گوآیدو، رهبر مخالفان دولت این کشور، او را ممنوعالخروج کرد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامهای به دادستان کل کشور و دادستان تهران خواستار رسیدگی به پرونده آقای پوری حسینی رئیس سازمان خصوصیسازی شده بودند.
دادستان تهران عباس جعفری دولت آبادی در گفتوگوی رادیویی در پاسخ به سوالی درباره بازداشت گروهی بنام سلطان کاغذ گفت: در بحث کاغذ ما کلا دو نوع پرونده تشکیل دادیم. یک گروه کسانی بودند که ارز را برای ورود کاغذ گرفتند و ارزها را فروختند ولی کاغذی وارد نکردند