بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکتهای اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضیای مسالمتآمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراضها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس
تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
جوانان «چوار» به استخدام غیربومیها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام میگویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرکهای صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان
حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاستها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروتهای ملی جلوگیری میکند/ مافیای آنها، برنده میدان!
تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند. گذران زندگی با این حقوقها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم
حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است
خصوصیسازی و حدیثِ بیقراریِ ۲ هزار کارگر مجتمع کشت و صنعت مغان
اصلاحات ارضی سبب شد تا زمینهای مغان در سال ۵۳ به دلیل شرایط اقلیمی و آب و هوایی مساعد و ساختار مرغوبیت خاک، ذیل «مجتمع سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان» قرار گیرد. حالا بعد از ۴۰ سال هنوز این مجموعه به ثبات مورد نظر دست نیافته است.
با واگذاری شرکت به بخش خصوصی در آذر ماه ۹۷، حدود ۲ هزار کارگری که در این مجتمع کشت و صنعت اشتغال دارند ادامه یک پیچ تاریخی را طی میکنند. علاوه بر وضعیت بیثبات کارگران، عشایر مغان نیز مشکلاتی دارند. آنها اگرچه حالا سبک زندگی پیش از اصلاحات ارضی را ندارند اما هنوز تعدادی از آنها اختلافاتی در مورد مالکیت زمینهایشان با مجتمع کشت و صنعت مغان دارند.
کارگران این بزرگترین مجتمع کشاورزی و دامپروری بعد از واگذاری شرکت به بخش خصوصی، نگران امنیت شغلی خود هستند. واگذاریای که به گفته برخی نمایندگان پارلمان ابهاماتی در آن وجود دارد.
شکور پورحسین نماینده پارس آباد مغان به ایلنا میگوید: در همین مدتی که کارفرمای جدید برای کشت و صنعت مغان انتخاب شده، به برخی از پرسنل رسمی گفته شده که یا شرکت را ترک کنند یا طبق قراردادی که نوع آن در سال جدید تعیین تکلیف خواهد شد، در مجتمع کشت و صنعت مغان به کار مشغول شوند. قراداد رسمیها جزو کارکنان دولت محسوب میشوند و باید به سازمانهای زیرمجموعه وزارت جهاد کشاوری درخواست داده و به دنبال کار باشند تا بتوانند همچنان قرارداد رسمی باقی بمانند. حتی من فهمیدم که عذر حراست کارخانه را هم خواسته بودند. به نظر میرسد کارفرما تعهدی بر نگهداشتن پرسنل ندارد.
در این میان کارگران مجتمع کشت و صنعت دامپروری مغان میگویند: «خیلی نگران از دست دادن شغلمان هستیم.» آنها که رسمی هستند نگران قراردادی شدن هستند و نمیخواهند موقعیت شغلی خود را با خصوصیسازی از دست بدهند. اغلب این کارگران نیز بین ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه کار در کشت و صنعت مغان را دارند.
این مجتمع کشاورزی و دامپروری بزرگ که محصول سالانهاش حدود ۳۰۰ هزار تن برآورد شده است، پس از لغو اهلیت خریدار اول، به فرد جدیدی واگذار شد.
واگذاری کشت و صندوق مغان مصداق تمرکز و تداول ثروت در دست افراد یا گروههای خاص
یکی از جملات کارگر کشت و صنعت مغان در اثنای تجمعات مغان در گوش طنینانداز میشود. «چرا یک فرد باید مالک بخش عظیم اراضی مغان باشد؟» این سوال حامل پارادوکس مهمی است و با قاعده عدالت جور درنپمیآید. البته این امر با اصل ۴۳ قانون اساسی نیز سازگار نیست چون بر عدم تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروههای خاص، تاکید دارد.
پورحسین، نماینده مردم پارسآباد در مجلس شورای اسلامی یکی از نمایندگانی است که معتقد است مجتمع کشت و صنعت مغان مفت فروخته شده است. او درباره علت شبهاتش میگوید: ارزشگذاری اموال شرکت توسط سازمان خصوصیسازی مشکلاتی دارد. در گزارش وزارت اقتصاد و دارایی آمده که قیمتگذاری اموال شرکت با توجه به جهشهای قیمتی سال اخیر درنظر گرفته نشده است. در حال حاضر اموال و داراییهای شرکت دو برابر قیمتگذاری مزایده آخر است. این مجتمع کشت و صنعت و دامپروری که ۲۷۰۰ میلیارد در قیمتگذاری اولیه شده بود، به ۱۷۰۰ میلیارد به فروش رسیده است. از این رو زمینها به ثمن بخس واگذار شده است.
پورحسین تشریح میکند؛ سازمان خصوصیسازی قیمت پایه کشت و صنعت و دامپروری مغان را به ۱۷۶۱ میلیارد تومان تقلیل داده است، این واگذاری با شرایط خاص ازجمله اینکه خریدار ۱۰۰ میلیارد تومان در ابتدا پرداخت کند، دو سال تنفس دارد و پس از دو سال باقی اقساط را میتواند طی ۹ قسط بپردازد، انجام شد، این مدل واگذاری در واقع به تاراج گذاشتن و غارت کردن اموال عمومی و دولتی است.
این نماینده مردم پارس آباد در مجلس میگوید: فقدان اهلیت قانونی برنده مزایده که خریدار اول بود و نهایتاً فسخ قرارداد شد. ما مدام فریاد زدیم که این فرد اهلیت ندارد و نهایتاً نیز بدهکار بانکی از آب درآمد؛ این فرد چندی بعد بازداشت شد و پروندهای از او در دادگستری تشکیل شده است. یکی از آفتهای مزایدهها عدم شفافیت است که نمایندگان مجلس و مسئولان نمیتوانند به درستی از روند واگذاری باخبر شوند. بالاخره طبق سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ باید اهلیت فرد محرز شود.
قبل از واگذاری اختلافات عشایر با دولت باید حل میشد
شکور پورحسین، نماینده پارس آباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه از اختلاف مدتدار بین دولت و عشایر سخن گفته و تصریح میکند: سالها است عشایر با مجتمع کشت و صنعت مغان بر سر اراضی خود مشکل دارند. عشایر حق و حقوقی تاریخی در مورد زمینها دارند. برخی زمینهای شرکت در دست عشایر است و برخی زمینهای عشایر در دست شرکت قرار دارد که باعث اختلاف است. دولت نباید قبل از حل اختلافات با عشایر، کشت و صنعت مغان را واگذار میکرد. با این کار فقط شرایط پیچیدهتر میشود.
او البته از اقدامات برای رفع مشکلات میگوید: وزارت جهادکشاورزی در حال نقشهبرداری است تا حقوق و حقوق طرفین را مشخص کند. سازمان خصوصیسازی بدون توجه به این مساله و قبل از حل و فصل اختلافات بین عشایر و مجتمع کشت و صنعت مغان این واگذاری را انجام داد.
این روزها خیلی از کارگران کشت و صنعت مغان واهمه گرفتار شدن به مشکلات هفتتپه را دارند. از دست دادن شغل و حقوقهای معوقه آن هم در گیر و دار مشکلات اقتصادی زجر کمی نیست. روزهای بیقراری کارگران کشت و صنعت مغان روزهای بیقراری چندین خانوار در یکی از شهرهای مرزی است که باید آن را دریافت.
وکیل بخشی: میخواهند پرونده شکنجه را مختومه کنند
وکیل اسماعیل بخشی اظهارنظر دادستان کل پیرامون شکنجه موکلش را نقض بیطرفی دستگاه قضایی و داوری نمایندگان مجلس را به سخره گرفتن شکنجههای یک کارگر خوانده و خواستار انتشار صورتجلسه ماوقع در دادسرای شوش شده است.
طرحهای رژیم برای «شناور سازی» مزد
با رشد جنبش اعتراضی کارگران بهویژه بر ضد سیاست خصوصیسازی، رژیم ولایت فقیه بهمنظور تحمیل حالتی تدافعی به جنبش کارگری و سندیکایی و در ادامهٔ بهاصطلاح “اصلاح قانون کار”، در سه ماه اخیر، انواع طرحهای ضدمردمیای مانند “شناورسازی مزد”، بررسی “مزد چندگانه”، بررسی “مزد منطقهای یا توافقی”، “اشتغال کارمزدی”، حذف “زنان سرپرست خانوار” از “شمول ... طرحهای رژیم برای «شناور سازی» مزد
تجمع کارگران متروی اهواز مقابل ساختمان قطار شهری
کارگران متروی اهواز که طی ۱۹ماه گذشته حقوق دریافت نکردهاند، در اعتراض به بیتوجهی مدیران شرکت پیمانکاری کیسون و سازمان قطار شهری اهواز به پرداخت مطالباتشان معترضند. منابع کارگری در متروی اهواز گزارش دادند: از دو ماه پیش حدودا ۲۰۰ کارگر این پروژه عمرانی نسبت به پرداخت نشدن ۱۹ ماه مزد پرداخت نشده و ... تجمع کارگران متروی اهواز مقابل ساختمان قطار شهری
تجمع کارگران شهرداری نیشابور/ با امضا قرار داد با پیمانکار دستمزد کارگران به نصف کاهش مییابد
یکی از این کارگران شهرداری نیشابور به ایلنا گفت: این اجتماع صنفی از حوالی ساعت ۴ عصر آغاز و تا ساعت ۹ شب گذشته ادامه یافت.