
بر اساس گزارش رسانه فرانسوی در نشست اخیر در بروکسل تنها ۶ کشور غربی قول اعزام سربازان خود به اوکراین را بعد از پایان جنگ این کشور با روسیه دادهاند و اکثر حامیان کییف به دادن چنین قولی بیمیل بودند.
به گزارش ایسنا، خبرگزاری فرانسه گزارش داد حامیان کییف در قالب گروه جدیدالتاسیس «ائتلاف مشتاقان» که ظاهرا با هدف جذب کشورهای مشارکت کننده در طرح اعزام سربازان خارجی به اوکراین تشکیل شد دچار اختلاف بر سر تشکیل این گروه سربازان شدهاند.
به نوشته این خبرگزاری تنها ۶ کشور غربی متعهد به اعزام سربازان به اوکراین بعد از پایان درگیری بین کییف و مسکو شدهاند و اکثریت حامیان اوکراین میلی به دادن چنین قولی نشان دادند.
این گزارش در پی برگزاری نشست اخیر وزیران دفاع کشورهای عضو به اصطلاح «ائتلاف مشتاقان» در روز پنجشنبه در شهر بروکسل منتشر شد. این ائتلاف که بر اساس گزارشها حدود ۳۰ کشور عمدتا شامل اعضای اتحادیه اروپا و ناتو وارد آن شدهاند دچار اختلاف بر سر استقرار بالقوه سربازان خود در اوکراین شدند و اعضای آن شروع به زیر سوال بردن اهداف و حکم این ماموریت پیشنهادی شدهاند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از مقامهای اروپایی که نامشان فاش نشد نوشت تا کنون تنها ۶ کشور شامل بریتانیا، فرانسه و کشورهای منطقه بالتیک – استونی، لتونی و لیتوانی – وعده مشارکت دادن سربازان خود برای استقرار در اوکراین را دادهاند. در این گزارش نام کشور ششم این گروه ذکر نشد.
انگلیس تاکید کرده این ائتلاف طرحهای عملی برای استقرار نیرو داشته و ادعا میکند که این سربازان به ایجاد «صلح پایدار» بین روسیه و اوکراین کمک خواهند کرد.
«جان هیلی»، وزیر دفاع انگلیس در نشست «ائتلاف مشتاقان» گفت: «برنامهریزیهای ما واقعی و اساسی هستند. برنامههای ما به خوبی تهیه شدهاند. نیروی اطمینان دهنده ما برای اوکراین یک سازوکار امنیتی معتبر و متعهد خواهد بود که تضمین خواهد کرد هر گونه صلحی که از طریق مذاکرات به دست بیاید باعث عملی شدن آنچه ترامپ [رئیس جمهور آمریکا] وعده داده یعنی صلح پایدار برای اوکراین شود.»
اعضای دیگر ائتلاف مذکور علنا نسبت به این ماموریت بالقوه اظهار نگرانی کرده و از دادن هر گونه تعهدی به اعزام سربازانشان قبل از آنکه برنامههای روشنی برای آن تدوین شوند، امتناع کردهاند. «روبن برکلمانز»، وزیر دفاع هلند گفت این گروه باید همراهی آمریکا را نسبت به این طرح جلب کند. این در حالی است که واشنگتن بارها گفته که هیچ طرحی برای اعزام سربازانش در قالب هیچ نقشی به اوکراین ندارد.
برکلمانز بیان کرد: «ماموریت بالقوه و هدف این طرح چیست؟ حکم این نیروها چیست؟به عنوان مثال ما در صورت برخوردن به سناریویی متفاوت همچون تشدید تنش با روسیه چه کاری انجام خواهیم داد؟»
«پال جانسون»، وزیر دفاع سوئد نیز عنوان کرد: «ما قبل از آنکه هر گونه قولی از این بابت بدهیم باید برخی سوالها را شفاف کنیم. این کمک خواهد کرد که ما به طور شفاف بدانیم این ماموریت دربردارنده چه چیزی خواهد بود؟ و اینکه ما در قالب هر نقشی اعم از صلحبانی، یا بازدارندگی یا اطمینان بخشی چه کار خواهیم کرد؟»
مسکو پیش از این مکررا به غرب در خصوص استقرار سربازان خارجی تحت هر بهانهای در اوکراین هشدار داده است. روسیه به طور ویژه به اینکه هر گونه نیرویی از سوی کشورهای ناتو سر از اوکراین در بیاورند، اعتراض کرده است.
«دیمیتری مدودف»، معاون رئیس شورای امنیت روسیه و رئیس جمهور اسبق این کشور اظهار کرد حضور هر گونه نیروی به اصطلاح صلحبان ائتلاف ناتو در اوکراین به معنی جنگ بین این بلوک و روسیه خواهد بود.