وزیر امور خارجه مجارستان گفت که دولت «دموکرات» آمریکا و دوستان لیبرال آنها در اروپا هر کاری میکنند تا صلح اوکراین پس از تحلیف «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا ناممکن شود. به گزارش ایسنا، «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان گفت که دولت آمریکا و اتحادیه اروپا تمام تلاش خود را به کار بستهاند تا ... مجارستان: دولت بایدن و لیبرالهای اروپا میخواهند صلح اوکراین پس از تحلیف ترامپ را غیرممکن کنند
اولین نشست اسپانیا با فلسطین
کشور اسپانیا برای اولین بار پس از به رسمیت شناختن فلسطین یک اجلاس با حضور دو طرف برگزار و در آن توافقنامههای همکاری امضا کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: اسپانیا برای اولین بار از زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط مادرید در ۲۸ مه، یک نشست دولتی با فلسطین در پایتخت خود برگزار کرد. ... اولین نشست اسپانیا با فلسطین
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
سرهنگ سابق ارتش آمریکا: روسیه حق حمله به ناتو را دارد
سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا گفت که پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با صدور مجوز برای حمله به عمق خاک روسیه رسما وارد جنگ اوکراین شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، لارنس ویلکرسون سرهنگ بازنشسته آمریکا و رئیس دفتر کاولین پاول، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا در مصاحبه ای با تاس گفت که وقتی جو بایدن، رئیس ... سرهنگ سابق ارتش آمریکا: روسیه حق حمله به ناتو را دارد
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری آلمان: آمریکا بدنبال ایجاد شکاف بین اروپاییها است
خبرگزاری ‘د.پ.آ’ آلمان در تحلیلی، با اشاره به سفر صدراعظم اتریش به واشنگتن و دیدار وی با رئیس جمهوری آمریکا، هدف سیاست های ‘دونالد ترامپ’ را ایجاد شکاف و چند دستگی بین کشورهای اروپایی عنوان کرد.
این خبرگزاری آلمانی، ضمن انتقاد از نوع برخورد دونالد ترامپ با مسائل مربوط به اروپا افزود: رئیس جمهوری آمریکا از پیروزی گروه های راست افراطی که خواهان خروج از اتحادیه اروپا هستند و بروز اختلافات سیاسی بین رهبران این قاره بسیار خرسند می شود.
وی در واقع طرفدار کسانی در اروپا است که بر طبل جدایی و اختلافات می کوبند، دولتمردان لهستان و مجارستان از این دسته اند.
ترامپ در انگلیس نیز ضمن هواداری از کسانی که با شدت پیگیر خروج این کشور از اتحادیه اروپا هستند، «برگزیت» را «یک توافق عالی» برای این کشور ارزیابی می کند.
با توجه به چنین رویکردی می تواند علت دیدار ترامپ با «نایجل فاراژ» سیاستمدار انگلیسی و پدر برگزیت، آن هم به عنوان نخستین سیاستمدار خارجی پس از انتخاب به عنوان رئیس جمهور آمریکا را درک کرد.
اکنون نوبت دیدار رئیس جمهوری آمریکا با «سباستین کورتز» است. صدراعظم جوان اتریش نیز که به عنوان یکی از رهبران اروپایی مخالف مهاجرت شناخته می شود و کشورش عضو قابل اعتمادی در اتحادیه اروپا نیست، مورد توجه ترامپ قرار دارد.
در آن سو برای کورتز نیز جدی گرفته شدن از سوی دولت آمریکا بسیار مهم ارزیابی می شود.
در این سفر مقام ارشد این کشور نه چندان مهم در مناسبات اروپا، فرصت یافت که علاوه بر دیدار با رئیس جمهوری آمریکا با ‘مایک پمپئو’ وزیر خارجه و ‘جان بولتون’ مشاور امنیت ملی آمریکا نیز دیدار و گفت وگو کند.
کورتز پس از این دیدار در صفحه توییتر خود نوشت: امروز با رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کردم. این دیدار زمینه مناسبی برای ادامه همکاری با ایالات متحده به عنوان دومین شریک تجاری ما با وجود تمام اختلافات، به شمار می رفت.
این دیدار در حالی انجام می گیرد که با اصرا ترامپ برای افزایش تعرفه های واردات از اروپا، اختلافات شدیدی بین دو سوی آتلانتیک بوجود آمده و سران اروپایی در تلاش برای اتخاذ مواضع متقابل علیه آمریکا هستند.
طبق این گزارش، از جمله اهداف به حضور پذیرفته شدن صدراعظم اتریش از سوی ترامپ را می توان تلاش آمریکا برای به شکست کشاندن پروژه خط لوله انتقال گاز «نورد استریم ۲» دانست که آلمان و روسیه مجریان اصلی آن به شمار می روند و اتریش نیز علاقه مند به نقش داشتن در آن است.
در نگاهی کلی، فصل دو کشور آمریکا و اتریش را می توان در نگاه ستایشگرانه آنها نسبت به رهبران هم دانست.
کورتز به عنوان سیاستمداری جوان که خلاف سیاست های مرسوم اروپایی حرکت می کند مورد ستایش دولت آمریکا است بگونه ای که «ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در برلین از او به عنوان «یک ستاره راک» نام می برد.
در نقطه مقابل نیز کورتز به تمجید از سیاست های ترامپ می پردازد و به عنوان مثال تلاش وی برای حل دیپلماتیک بحران شبه جزیره کره را میستاید.
ایرنا
امضای قراردادهای ۲۸ میلیارد دلاری در دیدار بنسلمان با شی جینپینگ
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در دیدار شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین در پکن اظهار کرد: چین این حق را دارد که اقداماتی را در چارچوب مبارزه با تروریسم و افراطگرایی جهت حفظ امنیت ملی خود در پیش گیرد.
سیاستمدار آلمانی: تامین امنیت اروپا فقط به همراه روسیه ممکن است
یورگن تریتین، نماینده پارلمان آلمان در مقاله خود برای نشریه Frankfurter Rundschau اعلام کرد تامین امنیت در اروپا فقط به همراه روسیه ممکن است.
موافقت مادورو با کمکهای اتحادیه اروپا به ونزوئلا
به گزارش اسپوتنیک، نیکولاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا در اظهاراتی از تلویزیون گفت، دلسی رودریگز، معاون رئیسجمهور یک دیدار مهم با گروه تماس اتحادیه اروپا داشته و پیشنهاد کمکی به ارزش ۲ میلیارد یورو از جانب این اتحادیه در قالب کمکهای انسان دوستانه ارائه شده با سیستم سازمان ملل را قبول کرده است.
پوتین خطاب بهآمریکا: اگر بخواهید، آماده بحران موشکی بهسبک کوبا هستم
رئیسجمهوری روسیه تاکید کرد که اگر ایالات متحده بخواهد، روسیه به لحاظ نظامی برای یک بحران موشکی دیگر به سبک کوبا آماده است و کشورش در بحث اجرای اولین حمله هستهای برتری دارد.